Θεώνη
Νεοφερμένο μέλος
Περιμενω τισ συμβουλες σας!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Ανοίγεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα.
Για αρχή ρίξε μια ματιά στα άρθρα, καθώς και στις τέσσερις πρώτες ενότητες του φόρουμ, για να πάρεις μια πρώτη γεύση.
Αυτό που μπορείς να κάνεις προς το παρόν, είναι να ετοιμάσεις μια όμορφη γωνιά για το γατάκι σου και να φροντίσεις για τα αναγκαία (τροφή, αμμολεκάνη, κάποια παιχνιδάκια κ.λπ.)
Από κει και πέρα είναι λίγο βλέποντας και κάνοντας.
Καλώς να το δεχτείς και είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείς.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΚΑΤ1
Νεοφερμένο μέλος
Θεώνη,και για εμένα είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σ'αυτό το site και ομολογώ πως είναιΓεια σας , ειναι η πρωτη φορα που μπαινω σε αυτο το site και ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερον να συζητας για γατες.Εγω δεν ειχα ποτε γατα αλλα σε λιγες μερες θα αποκτησω ενα μικρο θηλυκο γατακι!!!Θα ηθελα να σας ρωτησω τι θα πρεπει να κανω ετσι ωστε να το προστατευω και να ζει φυσιολογικα.
Περιμενω τισ συμβουλες σας!!!![]()
.Κατά την ταπινή μου γνώμη το χειρότερο που μπορείς να της κάνεις είναι να την στυρώσεις.Καλή τύχη Θεώνει και είμαι σίγουρος πως η γάτα σου θα περνάει
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Σορι που ρωταω αλλα μπορω να σκεφτω αμετρητους λογους υπερ των στειρωσεων....
aretha
Περιβόητο μέλος
Κατατοπιστικό άρθρο για το θέμα της στείρωσης, εδώ. Τα σχόλια που ακολουθούν αναφέρονται και στους πολέμιους της στείρωσης, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τα διαβάσεις.το χειρότερο που μπορείς να της κάνεις είναι να την στυρώσεις.
ΚΑΤ1
Νεοφερμένο μέλος
Άκου Χριστίνα εγώ σιχαίνομαι τη στύρωση γενικά.Γράψε μου 10 λόγους υπέρ της στείρωσεις αν μπορείς!PleaseΒρε κατ γιατι τετοια απεχθεια σε στειρωσεις;;; Μηπως δεν εχεις ενημερωθει σωστα και συνολικα;;;
![]()
![]()
![]()
Σορι που ρωταω αλλα μπορω να σκεφτω αμετρητους λογους υπερ των στειρωσεων....
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Συγγνώμη που απαντώ εγώ αντί της Χριστίνας, αλλά να οι δικοί μου 10 λόγοι:Γράψε μου 10 λόγους υπέρ της στείρωσεις αν μπορείς.
1. Στειρώνοντας το κατοικίδιό σου, συμβάλλεις στον έλεγχο του -ήδη υπεράριθμου- πληθυσμού των αδέσποτων ζώων.
2. Ακόμη κι αν καταφέρεις να βρεις σπίτια στα γατάκια που θα γεννηθούν, αυτό σημαίνει ότι έχεις στερήσει αυτή την ευκαιρία από ισάριθμα γατάκια που ζουν στο δρόμο.
3. Προστατεύεις τη γάτα/γάτο σου από τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των οίστρων (ειδικά αν πρόκειται για θηλυκό ζώο, οι συνεχείς οίστροι οδηγούν σε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, όπως η πυομήτρα και διάφορες μορφές καρκίνου).
4. Προστατεύεις το κατοικίδιό σου από μεταδιδόμενα νοσήματα όπως η λευχαιμία και το AIDS της γάτας. Τα νοσήματα αυτά είναι πάρα πολύ διαδεδομένα στους πληθυσμούς των αδέσποτων και μεταδίδονται με ένα απλό δάγκωμα.
5. Προστατεύεις τη θηλυκή γάτα σου από τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των απανωτών τοκετών/θηλασμών.
6. Προστατεύεις τον αρσενικό γάτο σου από σοβαρούς τραυματισμούς λόγω καυγάδων "διεκδίκησης" με άλλους αρσενικούς.
7. Προστατεύεις τη γάτα/γάτο σου από τους κινδύνους του δρόμου (αυτοκίνητα, φόλες κ.λπ.) στους οποίους εκτίθεται καθώς περιπλανιέται προς αναζήτηση ζευγαρώματος.
8. Μειώνεται (έως και εξαφανίζεται)η επιθετικότητα του ζώου σου απέναντι σε ανθρώπους ή άλλα ζώα. Βελτιώνεται η σχέση σου μαζί του.
9. Μειώνονται οι ζημιές στο σπίτι και εξαλείφονται προβληματικές συμπεριφορές όπως το μαρκάρισμα και οι τάσεις φυγής.
10. Η επιθυμία για ζευγάρωμα στα ζώα είναι αποκλειστικά οργανική, δεν έχει να κάνει με συναίσθημα, μητρότητα κ.λπ., τα οποία χαρακτηρίζουν μόνο τις ανθρώπινες σεξουαλικές σχέσεις. Επιπλέον, με τη στείρωση το ζώο δεν αποζητά πλέον να ζευγαρώσει (γιατί δεν παράγονται οι σχετικές ορμόνες από τον οργανισμό του), επομένως δε νιώθει να του "λείπει" τίποτα.
Εσύ μπορείς να μας πεις για ποιό λόγο "σιχαίνεσαι τη στείρωση";
mimikaki
Διάσημο μέλος
Συγγνώμη που απαντώ εγώ αντί της Χριστίνας, αλλά να οι δικοί μου 10 λόγοι:
1. Στειρώνοντας το κατοικίδιό σου, συμβάλλεις στον έλεγχο του -ήδη υπεράριθμου- πληθυσμού των αδέσποτων ζώων.
2. Ακόμη κι αν καταφέρεις να βρεις σπίτια στα γατάκια που θα γεννηθούν, αυτό σημαίνει ότι έχεις στερήσει αυτή την ευκαιρία από ισάριθμα γατάκια που ζουν στο δρόμο.
3. Προστατεύεις τη γάτα/γάτο σου από τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των οίστρων (ειδικά αν πρόκειται για θηλυκό ζώο, οι συνεχείς οίστροι οδηγούν σε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, όπως η πυομήτρα και διάφορες μορφές καρκίνου).
4. Προστατεύεις το κατοικίδιό σου από μεταδιδόμενα νοσήματα όπως η λευχαιμία και το AIDS της γάτας. Τα νοσήματα αυτά είναι πάρα πολύ διαδεδομένα στους πληθυσμούς των αδέσποτων και μεταδίδονται με ένα απλό δάγκωμα.
5. Προστατεύεις τη θηλυκή γάτα σου από τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των απανωτών τοκετών/θηλασμών.
6. Προστατεύεις τον αρσενικό γάτο σου από σοβαρούς τραυματισμούς λόγω καυγάδων "διεκδίκησης" με άλλους αρσενικούς.
7. Προστατεύεις τη γάτα/γάτο σου από τους κινδύνους του δρόμου (αυτοκίνητα, φόλες κ.λπ.) στους οποίους εκτίθεται καθώς περιπλανιέται προς αναζήτηση ζευγαρώματος.
8. Μειώνεται (έως και εξαφανίζεται)η επιθετικότητα του ζώου σου απέναντι σε ανθρώπους ή άλλα ζώα. Βελτιώνεται η σχέση σου μαζί του.
9. Μειώνονται οι ζημιές στο σπίτι και εξαλείφονται προβληματικές συμπεριφορές όπως το μαρκάρισμα και οι τάσεις φυγής.
10. Η επιθυμία για ζευγάρωμα στα ζώα είναι αποκλειστικά οργανική, δεν έχει να κάνει με συναίσθημα, μητρότητα κ.λπ., τα οποία χαρακτηρίζουν μόνο τις ανθρώπινες σεξουαλικές σχέσεις. Επιπλέον, με τη στείρωση το ζώο δεν αποζητά πλέον να ζευγαρώσει (γιατί δεν παράγονται οι σχετικές ορμόνες από τον οργανισμό του), επομένως δε νιώθει να του "λείπει" τίποτα.
Εσύ μπορείς να μας πεις για ποιό λόγο "σιχαίνεσαι τη στείρωση";
Κάτι μου λέει ότι αυτόν τον πίνακα θα τον χρησιμοποιήσουμε πολλές φορές!
μπράβο aretha! μπορούμε να τον κοπιάρουμε και να χρησιμοποιούμε όταν χρειάζεται??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Εννοείται! Κι αν θέλεις να αναφέρεις προέλευση, γράψε "η τρελή με το αναισθητικό"μπορούμε να τον κοπιάρουμε και να χρησιμοποιούμε όταν χρειάζεται??

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Εεεεεεε!!!! Ο κανονικός τίτλος είναι οι "τρελλές με το αναισθητικό"! Μην ξεχνιόμαστε! Είμαι κι εγώ εδώ, αλλά το προσπερνάω γιατί εσύ έγραψες τις "10 εντολές" όπότε ....Εννοείται! Κι αν θέλεις να αναφέρεις προέλευση, γράψε "η τρελή με το αναισθητικό"![]()

aretha
Περιβόητο μέλος
Αλίμονο!! Εννοείται ότι θα αναφερθείς ως "επίτιμη συν-συγγραφέας"!!(α, ρε το βακτήριο, σχολή δημιούργησε τελικά!!)

mimikaki
Διάσημο μέλος
τα συγγραφικά δικαιώματα σας ανήκουν νομίζω!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool