crystallyn
Νεοφερμένο μέλος
ξερω οτι τα σιαμ εχουν μια ιδιαίτερη σκυλοσυμπεριφορά, ακούνε το όνομα τους π.χ. αγαπάνε το αφεντικό και οχι το σπίτι τους.
Επειδη δεν έχω πάρει άλλη ράτσα ποτέ ήθελα να μου πείτε τι συμπεριφορές συναντάμε στις λοιπές ράτσες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Οσο για τη συμπεριφορά εξαρτάται το τι χαρακτήρας είναι το σιαμάκι σου αν είναι ζωηρό όπως συνήθως είναι τα σιαμ θα πρέπει να βρεις μια πιο ζωηρή ράτσα για να παίζουν κιόλας. αν είναι ήρεμη θα πρέπει να βρεις μια πιο ήσυχη γατούλα με βάση βέβαια τα χαρακτηριστικά της φυλής γιατί πολλές φορές υπάρχουν κ εξαιρέσεις. Σ ενδιαφέρει σαν ράτσα τα μείν κουν; Είναι οι γατούλες που γίνονται πάρα πολύ μεγάλες σαν λιοντάρια δες εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Τα-Μaine-coon-άκια.221855/
- Υπάρχουν τα περσάκια που είναι πάρα πολύ ήσυχα αλλά θέλουν παρα πολύ περιποίηση
- Υπάρχουν τα βρετανάκια που επίσης είναι ήσυχα αλλά επειδή ειναι κοντότριχα δεν θέλουν πολύ περιποίηση
- Τα Νορβιγικού δάσους που κ αυτά δεν έχουν επιθετική συμπεριφορα αλλά νομίζω ότι είναι πιο παιχνιδιάρικα.
Τα κεραμιδάκια που υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσημα στις αγγελίες που ζητάνε ένα σπιτάκι και είναι κ δωρέαν
Και πάρα πολλές φυλές ακόμα εξαρτάται όμως αν κ το δικό σου γατάκι είναι κοινωνικό κ θέλει παρέα αλλά κ με το πως θα το χειριστής εσύ.
Υπάρχουν επίσης κ πιο μεγάλες σε ηλικία γατούλες που εχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους κ δε θα χρειαστεί να κάνεις εσύ πολλά για να τις εκπαιδεύσεις
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Επειδή ενδιαφέρομαι να πάρω ενα θυληκό να κάνει παρέα στο Σιαμ μου θέλω να μου πείτε την γνώμη σας γιατί ξέρετε περισσότερα
ξερω οτι τα σιαμ εχουν μια ιδιαίτερη σκυλοσυμπεριφορά, ακούνε το όνομα τους π.χ. αγαπάνε το αφεντικό και οχι το σπίτι τους.
Επειδη δεν έχω πάρει άλλη ράτσα ποτέ ήθελα να μου πείτε τι συμπεριφορές συναντάμε στις λοιπές ράτσες
δεν ειναι απαραιτητο να παρεις ρατσας..
σε πληροφορω οτι το δικο μου πρωη αδεσποτακι οχι απλα ακουει το ονομα του και μας αγαπαει αλλα ερχεται ολη την ωρα απο πισω μας του λες ελα εδω και ερχεται ερχεται και μας τριβεται ολη την ωρα ερχεται συνεχεια στην αγκαλια μας..ολα τα γατια εχουν την δικη τους προσωπικοτοτητα..μπορει σε καποιες ρατσες καποια πραγματα να ειναι κοινα ομως δεν σημαινει οτι ενα σιαμ πχ ακουει το ονομα του αρα σημαινει οτι το ακουνε ολα..μπορεις να ψαξεις στις αγγελιες και λεει τον χαρακτηρα καθε γατιου οποτε μπορεις να αποφασισεις τι ταιριαζει περισσοτερο σε εσενα..το σιγουρο ειναι οτι με ενα ημιαιμακι δεν βαριεσαι ΠΟΤΕ..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
crystallyn
Νεοφερμένο μέλος
εκτος απο 2-3 προσπαθειες να ζευγαρώσει που με μια μόνο σιάμ ταιριάξανε υπέροχα, με τις υπολοιπες ειχαμε θεμα γιατι ηταν αγριες για τα γούστα του
Μου αρέσουν οι σιαμ και οι οποιαδήποτε ράτσα σε γκρι-μπλε τρίχωμα.
Τώρα αν βρω ενα αδεσποτάκι που απλά μου κάθεται στο μάτι, θα δοκιμάζα φυσικά να τα αφησω λιγο διαστημα μαζί να δω πως τα πάνε!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Επειδή ενδιαφέρομαι να πάρω ενα θυληκό να κάνει παρέα στο Σιαμ μου θέλω να μου πείτε την γνώμη σας γιατί ξέρετε περισσότερα
σκυλοσυμπεριφορα κ.α. εχουν και αλλες γατες εκτος απο τις σιαμ. Ο ημιαιμος γατος μου (η μαμα του ειναι ιμαλαιων) φερνει πισω το μπαλακι, του αρεσει το νερο, ακουει το ονομα του απο μωρο (το εμαθε σε λιγοτερο απο μια βδομαδα), αγαπαει την υπηρετρια του (εμενα δηλαδη), ανεχεται το λουρι και τον βγαζω βολτα, ειναι υπερβολικα ηρεμος και ησυχος και δεν κανει ζημιες και υπακουει αμεσως οταν του πω κατι. Οπως βλεπεις δεν εξαρταται απο την ρατσα. Ολες οι γατες εχουν την προσωπικοτητα τους. Ολα τα σιαμ δεν ειναι οπως το δικο σου και ολες οι γατες δεν εχουν διαφορετικη συμπεριφορα απο τις σιαμ. Καποιες ρατσες τεινουν να ειναι πιο ηρεμες, αλλες να "μιλανε" περισσοτερο. Αυτο ομως δεν ειναι και απολυτο. Αποψη μου ειναι οτι ενα οποιοδηποτε γατακι θα εκανε καλη παρεα με το δικο σου. Θα σου ελεγα ομως να αποφυγεις τα περσικα γιατι συνηθως θελουν την ηρεμια τους και δεν ειναι ιδιαιτερα υπερκινητικα

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
τι να σου πω.. πως κρίνεις αν ενα ζωακι ειναι κοινωνικο από την στιγμή που δεν εχει συναντηθει με αλλα γατάκια ?
εκτος απο 2-3 προσπαθειες να ζευγαρώσει που με μια μόνο σιάμ ταιριάξανε υπέροχα, με τις υπολοιπες ειχαμε θεμα γιατι ηταν αγριες για τα γούστα του
Μου αρέσουν οι σιαμ και οι οποιαδήποτε ράτσα σε γκρι-μπλε τρίχωμα.
Τώρα αν βρω ενα αδεσποτάκι που απλά μου κάθεται στο μάτι, θα δοκιμάζα φυσικά να τα αφησω λιγο διαστημα μαζί να δω πως τα πάνε!
απο οτι καταλαβα ειναι αστειρωτο. Αν δεν το στειρωσεις μη περιμενεις να τα παει καλα με οποιαδηποτε γατα φερεις στο σπιτι.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Hlianna
Διάσημο μέλος
σκυλοσυμπεριφορα κ.α. εχουν και αλλες γατες εκτος απο τις σιαμ. Ο ημιαιμος γατος μου (η μαμα του ειναι ιμαλαιων) φερνει πισω το μπαλακι, του αρεσει το νερο, ακουει το ονομα του απο μωρο (το εμαθε σε λιγοτερο απο μια βδομαδα), αγαπαει την υπηρετρια του (εμενα δηλαδη), ανεχεται το λουρι και τον βγαζω βολτα, ειναι υπερβολικα ηρεμος και ησυχος και δεν κανει ζημιες και υπακουει αμεσως οταν του πω κατι. Οπως βλεπεις δεν εξαρταται απο την ρατσα. Ολες οι γατες εχουν την προσωπικοτητα τους. Ολα τα σιαμ δεν ειναι οπως το δικο σου και ολες οι γατες δεν εχουν διαφορετικη συμπεριφορα απο τις σιαμ. Καποιες ρατσες τεινουν να ειναι πιο ηρεμες, αλλες να "μιλανε" περισσοτερο. Αυτο ομως δεν ειναι και απολυτο. Αποψη μου ειναι οτι ενα οποιοδηποτε γατακι θα εκανε καλη παρεα με το δικο σου. Θα σου ελεγα ομως να αποφυγεις τα περσικα γιατι συνηθως θελουν την ηρεμια τους και δεν ειναι ιδιαιτερα υπερκινητικα![]()
συμφωνω μιας και εχω περσικη

crystallyn
Νεοφερμένο μέλος
Απλώς οποιο ζώο αποφασίσω να φέρω στο σπίτι θα είναι στειρωμένο, αν δω φυσικά οτι υπάρχουν προβλήματα θα τον στειρώσω.
Αν δεν κάνω την δοκιμή πάντως δεν τον στειρώνω χωρίς λόγω.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας πάντως. καλύφτηκα σε πάρα πολλά κενά

crystallyn
Νεοφερμένο μέλος
αποτι ειδα σε καποιο αλλο θεμα δεν τον εχει στειρωμενο..και εννοειται οτι αυτο παιζει μεγαλο ρολο..τον μεγαλυτερο θα ελεγα...οποτε ειναι λογικο να ειχες καυγαδες στο σπιτι..δεν χρειαζεται να της εχεις δει με αλλα γατακια..οπως και να εχει θα εχεις καποιο διαστημα που θα γνωριζοντε και μπορει να πεσουν μερικες σφαλιαριτσες..αυτο δεν μπορεις να το αποφυγεις..εμενα εκαναν να συνηθισουν το ενα το αλλο 2 βδομαδες..και τωρα ειναι αχωριστα
μμμ το πρόβλημα ηταν οι θυληκες που ήταν αρκετα "κοινωνικές" για τα γούστα του. Μια φορά που του πήγα μια 1 ετους πάρα πολυ ηρεμη, κοιμόντοσαν αγκαλιά και γενικώς ταιριάξανε σαν παρέα. (την κράτησα και κοντά μήνα εκείνη).
μήπως είναι και λίγο θεμα γάτας?
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Hlianna
Διάσημο μέλος
crystallyn
Νεοφερμένο μέλος
Hlianna
Διάσημο μέλος
μα ο μπουνταλάς μετά απο 4 προσπαθειες δεν καβάλησε ποτέ του καμία. Μήπως είναι λίγο gay? γιατί κάτι παίζει. Δεν εχει ψεκάσει ποτέ, δεν έχει ποτέ ορέξεις, του φερνω θηλυκιά και είναι αδιάφορος. Είναι φυσιολογικές τέτοιου είδους αντιδράσεις σε αρσενικό?
ναι ειναι..αλλα δεν καταλαβαινω αυτη την εμμονη να τον ζευγαρωσεις..
και εγω προσπαθησα 2 φορες στην δικια μου..δεν του καθοταν του αρσενικου και μετα την στειρωσα...ταλαιπωρουνται και στρεσαρονται..για να τον βαλεις να ζευγαρωσει εχεις κανει εξετασεις αιματος να δεις οτι ολα ειναι οκ?η αλλη γατουλα που ερχεται για να ζευγαρωσει εχει κανει εξετασεις αιματος?ξερεις ποσα γατακια ρατσας γεννιουνται με προβληματα επειδη υπαρχουν πολλοι που δεν γνωριζουν και βαζουν τις γατες τους να ζευγαρωνουν χωρις να ξερουν αν υπαρχει προβλημα?
crystallyn
Νεοφερμένο μέλος
Αν το νέο θηλυκό ζώο είναι στειρωμένο οκ. Δεν με ενοχλεί. Εφόσον τα αρσενικά δεν εχουν κίνδυνο καρκίνου λόγω οίστρου και εφόσον φυσικά ΔΕΝ ενοχλεί το θηλυκό στειρωμένο ζώο με κάθε είδους ενοχληση (σκαρφάλωμα κλπ κλπ) τότε δεν χρειάζεται να προχωρίσω σε στείρωση του αρσενικού.
https://www.frontidaz.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=70
Βάση του παραπάνω blog, ο δικός μου δεν έχει ούτε τάσεις φυγής, ουτε πηδάει μπαλκόνια ούτε ψεκάζει. Αν μετά τα 5 του χρόνια αρχίσει να τα κάνει τι να πω.. αυτό το γατί δεν ξέρει τι θέλει

Κάνω κάπου λάθος?
Hlianna
Διάσημο μέλος
εχουν περάσει 2 χρόνια από τοτε και εκτοτε δεν προσπάθησα. Το ζώο που θέλω είναι για παρέα κι οχι για να κάνω οικογενεια για τον γάτο μου.
Αν το νέο θηλυκό ζώο είναι στειρωμένο οκ. Δεν με ενοχλεί. Εφόσον τα αρσενικά δεν εχουν κίνδυνο καρκίνου λόγω οίστρου και εφόσον φυσικά ΔΕΝ ενοχλεί το θηλυκό στειρωμένο ζώο με κάθε είδους ενοχληση (σκαρφάλωμα κλπ κλπ) τότε δεν χρειάζεται να προχωρίσω σε στείρωση του αρσενικού.
https://www.frontidaz.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=70
Βάση του παραπάνω blog, ο δικός μου δεν έχει ούτε τάσεις φυγής, ουτε πηδάει μπαλκόνια ούτε ψεκάζει. Αν μετά τα 5 του χρόνια αρχίσει να τα κάνει τι να πω.. αυτό το γατί δεν ξέρει τι θέλει
Κάνω κάπου λάθος?
ναι..στο οτι και τα αρσενικα εχουν μεγαλη πιθανοτητα να αποκτησουν καρκινο αν ειναι αστειρωτα και δεν ζευγαρωνουν..καρκινο στους ορχεις και στον προστατη..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool