Συμπεριφορά γάτας με ελισαβετιανό κολάρο - χωνί

aser

Νεοφερμένο μέλος

Ο Σταύρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Η γατα μου λογο οτι ειχε φαγουρα στο κεφαλι και το εξινε συνεχεια δημιουργηθηκαν πληγες, την πηγα σημερα σε γιατρο και εκτος απο συνταγη με φαρμακα της εβαλε χωνι για να εμποδιζει να ξυνεται. Η αληθεια ειναι οτι εχει αλλαξει πολυ η συμπεριφορα της και δεν μου αρεσει, συμπεριφερεται σαν να ειναι τυφλη και περπαταει πολυ σιγα για να φτασει στον προορισμο της. Ειναι φυσιολογικο αυτο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Την έχει προφανώς αποπροσανατολίσει το χωνί..δυστυχώς..για πόσο θα πρέπει να το φορά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Μηνες ειπε η γιατρος, δεν μπορω να την βλεπω ετσι μου ερχετε να το βγαλω. Τωρα κοιμαται στα χερια του αδερφου μου, αρκετα ταλαιπωρηθηκε σημερα. Μηπως με το θεμα του αποπροσανατολισμου θα πρεπει να κανω κατι γιατι η τουαλετα της ειναι λιγο μακρια απο την τροφη, η να δωσω λιγο χρονο να το συνηθισει.

Μια ιδεα,που μου εδωσε μια χρηστρια του my cat,που προσφατα και αυτη φορεσε κολλαρο στην γατα της,ηταν να το κοψουν λιγο.Δηλαδη..να μην την ενοχλει στον λαιμο,να κανει κινησεις.απλα να μην μπορει να πειραξει και τα ραμματα της.:)

Δεν εχει ραμματα μονο μια επιφανειακη πληγη πανω απο το ματι, θα το κοιταξω να κοψω λιγο αν την βοηθαει να κινειται σωστα στο σπιτι.

Ναι..τα ραμματα τα ανεφερα απλα,για την κοπελα που ειχε στειρωσει τη γατα της.Παραδειγμα εφερα.:)

ok πουπουλινα & jejebel σας ευχαριστω. Αυριο θα το κοψω αφου πρωτα επικοινωνησω με την κτηνιατρο. Θα γραψω νεωτερα αυριο.

Λοιπον κοντινα το κολαρο και απο τοτε εχει αλλη συμπεριφορα νοιωθει ποιο ανετα, αλλα μερικες φορες οχι παντα οταν ειμαι κοντα της της το βγαζω για να νοιωθει ποιο ανετα. Παρατηρησα ομως οτι δεν τρωει η δεν πηγαινει τουαλετα αν δεν της βγαλω το κολαρο και ετσι οταν θελει να φαει η να παει τουαλετα το βγαζω μεχρι να τελειωσει προσεχοντας αν κανει βημα να ξυστει.

για τα κολάρα, το 7.5cm είναι ιδανικό για τα γατάκια και το 10cm για τις ενήλικες. σίγουρα όταν είναι μεγάλο, νιώθουν άβολα, όχι μόνο σε μήκος αλλά και σε μέγεθος στον λαιμό τους. προσοχή όταν το δένεις βάζεις τα δύο δακτυλά σου κάτω απο τη γάζα ή το λουράκι για να μή της είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό. πάντως αν αυτό που έχεις είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος τότε καλό είναι να της πάρεις το σωστό, θα την βολέψει πολύ και ειδικά αφου θα το φοράει για τόσο μεγάλο διάστημα!

Η γατα ειναι ενηλικη και το κολαρο 10cm, αλλα κυκλικα το κοντινα λιγακι για να μην αισθανεται και συμπεριφερεται περιεργα. Τωρα της το φορεσα αλλα μου κανει εντυπωσει που προσπαθει να βρει πατεντες για να ξυστη στο σημειο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back