Συμπεριφορές και ...συμπεριφορές...

spyridon1979

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο spyridon1979 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 216 μηνύματα.
καλησπερα...εχω εδω και σχεδον μια εβδομαδα ενα προβληματισμο και θα ηθελα να το μοιρασθω μαζι σας...συνεβη ενα περιστατικο σε μια φιλη την προηγουμενη εβδομαδα...η πολυαγαπημενη της γατα ξαφνικα τρελαθηκε...αρχισε να ειναι εχθρικη μαζι της,σε σημειο να απειλειται η σωματικη της ακεραιοτητα...σχεδον μετα απο μια εβδομαδα στον γιατρο,μια μαγνητικη και πολλα χρηματα το πορισμα για την αντιδραση της γατας ηταν το εξης...
Αντικοινωνικη συμπεριφορα,βιαιη και οπωςδηποτε καμια ελπιδα να ξαναδει φιλικα και σαν 'αφεντικο' την φιλη μου...παρομοια περιστατικα συμφωνα με τον γιατρο αλλα δυο τρια στην καριερσ του...σε ενα του δωθηκε φαρμακευτικη αγωγη παρομοια με των ψυχοπαθων..κοινως το γατακι ηταν σε καταστολη...σε ενα καταφεραν να το υιοθετησει καποιος κυριος,αλλα το αποτελεσμα ηταν τον πρωτο μηνα να κυλησουν ολα καλως..και τον δευτερο μηνα η γατα να επιτεθει στο σκυλακι του κυριου και να το σκοτωσει...
το πορισμα του γιατρου σε τετοιες περιπτωσεις ειναι ειτε ευθανασια ειτε φαρμακευτικη αγωγη...και η γατα ξαναδινετε στον ιδιοκτητη αφου υπογραψει καποιο εγγραφο οτι το ζωο που παραλαμβανει ειναι επικινδυνο...
και ερχομαι στο δια ταυτα...
α)ποσο οφελειμενο και 'τυχερο' θεωρειτε ενα γατι που περνα ολα τα χρονια της ζωης του στον τεταρτο οροφο μια πολυκατοικιας?
β)οσο προσοχη,χαδι και κανακεμα και αν δωσεις στο γατι σου,οταν του στερεις το δικαιωμα του ενστικτου αυτο δεν ειναι βασανιστικο για το ιδιο..?
γ)τεσσερις απομονωμενοι τοιχοι φερνουν την ευτηχια σε ενα ειδος που μπορει να θεωρειτε ειδος συντροφιας,αλλα καθε του κινηση υποδηλωνει ελευθερο πνευμα και σιγουρα εναν γεννημενο κυνηγο?
Καταλαβαινω οτι εκει εξω ειναι πραγματικη ζουγκλα...κινδυνοι ελοχευουν σε καθε κινηση μιας γατας..και σιγουρα οποιοδηποτε προτιμα να βλεπει το γατι του κλεισμενο μεσα σε ενα εικονικο περιβαλλον που εχει δημιουργηθει μεσα στην οικια του,παρα να το δει πατημενο εξω η -εξ ιδιας εμπειριας- χτυπημενο απο καποιον αλητη...ειναι αυτο ομως το αρμονικο?η μηπως ειναι μια εξαναγκαστικη λυση και ενα συνεχες βασανιστηριο για την προσωπικοτητα της γατας...
θα ηθελα να ακουσω την αποψη σας...ελπιζω οτι γραφει να ειναι κατω απο πολυπρισματικη και καθαρια σκεψη και οχι απο μονοδιαστατες αποψεις υπερμετρης φιλοζωικοτητας...γιατι οποιος θεωρει οτι 'φυλακιζοντας' και περιθωριοποιοντας μια γατα την σωζει-οσο χρυσο και καλοκανακεμενο κι αν ειναι το 'κλουβι' της-,μαλλον νομιζει οτι εχει στην κατοχη του σκυλο...
Σας μιλω ειλικρινα...θεωρω τον εαυτο μου τυχερο και ευλογημενο που οι συνθηκες το εχουν φερει ετσι και η οικια μου ειναι φιλικη προς τις γατες και στον τροπο ζωης τους...ειλικρινα δεν ξερω εαν ζουσα στον πεμπτο οροφο μιας πολυκατοικιας εαν θα ειχα το σθενος να εχω μια γατ ως ζωο συντροφιας...
αυτα..θα χαρω να ακουσω τις αποψεις σας...
Φιλικα...Σπυρος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα.......αν παρεις βιβλια και διαβασεις για την ιστορια της γατας και πως εχει καταληξει ως κατοικιδιο μεχρι σημερα...θα δεις οτι η γατα ηταν αυτη που προσεγγισε τον ανθρωπο...απο την αιγυπτο ξεκινησε...ως επι το πλειστον...πλησιασε κοντα σε αποθηκες με συτηρα...επειδη ειχε πολλα ποντικια ..απο τοτε επιζητα τον ανθρωπο γιατι μονο ετσι μπορει να επιβιωσει...μην μπερδευεις τα αγρια αιλουροειδη με την κατοικιδια γατα...αλλο πραγμα.........:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν προσμετρα δηλαδη τιποτε αλλο στον ψυχισμο και στη καθημερινοτητα μιας γατας?μονο η επιβιωση και η σιτιση?αν την βρει αυτη τοτε ολες οι υπολοιπες αναγκες τις καταστελλονται?...μπαινουν σε φορμα?γιατι οπως θα εχεις προσεξει και εσυ,η γατ μπορει να μην ειναι αγριο αιλουροειδες αλλα στο ενστικτο και στην καθημερινοτητα της υπαρχουν απειρα στοιχεια -σε μικροτερη κλιμακα- να μας το υπενθημιζουν οτι καποια πρωτογονικα γνωρισματα και ομοιοτητες δεν τα εχει αποβαλει...
Ενα πλασματικο περιβαλλον μπορει να της προσφερει και να καλυψει τις βαθυτερες αναγκες τους?η μηπως η κατατονια,η μελαγχολια και στο κατοπι οι ακραιες συμπεριφορες ελοχευουν...

πιστευω οτι μια γατα σε ενα αρμονικο περιβαλλον μεταξυ αυητς και του ανθρωπου μπορει να επιβιωσει..αλλο να καταφευγεις σε 'λημερια' που υπαρχει εξασφαλισμενη πηγη τροφης..και αλλο να εξαρτασαιγια να σου παρεχεται η τροφη..απλα δυστηχως η αθηνα και σιγουρα αρκετες πολεις ειναι τραγικες και ακραια επικυνδυνες για καθε ειδους κατοικιδιο...
'το παραπανω σχολιο αφορα την πρωτη επαφη της γατας με τον ανθρωπο που αναφερεις στην αιγυπτο...-αν δεν κανω λαθος εκει ειχε θεοποιηθει κιολας..σωστα?-οποτε μαλλον το εδαφος ηταν ποιο προσφορο..οχι να αναζητει απλα ποντικια στις αποθηκες σιτηρων αλλα να και κατι παραπανω...:)''

δεν σε καταλαβαινω..........στην θεωρια ...ολα ειναι ωραια..........στην πραξη και στην καθημερινοτητα???????στην πραξη και την καθημερινοτητα λοιπον...οι γατες πεθαινουν απο ασιτια...φολες..αυτοκινητα..αρρωστιες....κακοποιησεις απο ανωμαλους ανθρωπους......δεν εχω δει καμμια επιστημονικη ερευνα που να λεει οτι πρεπει να αφησουμε τη γατα ερμαιο στην τυχη της και σε ολους αυτους τους κινδυνους...εχεις δει εσυ????τα υπολοιπα ειναι αμπελοφιλοσοφιες.............:)

πουπουλινα...εγω μοιραζομαι τον προβληματισμο μου...δεν αμπελοφιλοσοφω..και σιγουρα οχι για κατι τοσο σημαντικο στην ζωη μου οπως η γατα...και σιγουρα ειναι δεδομενο οτι εκει εξω ειναι μια κολαση και οτι ο καθεις κανει οτι περνα απ το χερι του και με οποιο τροπο να γλυτωσει εστω και μια ζωη απ τον βεβαιο θανατο που εγγυαται η μεγαλουπολη...αλλα το νομισμα εχει δυο οψεις...και οταν συμμετεχεις και καταθετεις την αποψη σου πρεπει η σκεψη σου να ειναι πολυπρισματικη και εμπεριστατωμενη..αλλιως το θεμα μπορει να κλεισει με την φραση
Το μη χειρον,βελτιστον...και ολα λυνοντε..
Η σκεψη μου κατατεθηκε για να εξετασθει και η αλλη πλευρα...

πουπουλινα...εγω μοιραζομαι τον προβληματισμο μου...δεν αμπελοφιλοσοφω..και σιγουρα οχι για κατι τοσο σημαντικο στην ζωη μου οπως η γατα...και σιγουρα ειναι δεδομενο οτι εκει εξω ειναι μια κολαση και οτι ο καθεις κανει οτι περνα απ το χερι του και με οποιο τροπο να γλυτωσει εστω και μια ζωη απ τον βεβαιο θανατο που εγγυαται η μεγαλουπολη...αλλα το νομισμα εχει δυο οψεις...και οταν συμμετεχεις και καταθετεις την αποψη σου πρεπει η σκεψη σου να ειναι πολυπρισματικη και εμπεριστατωμενη..αλλιως το θεμα μπορει να κλεισει με την φραση
Το μη χειρον,βελτιστον...και ολα λυνοντε..
Η σκεψη μου κατατεθηκε για να εξετασθει και η αλλη πλευρα...

βρε συ........οταν μιλησα για αμπελοφιλοσοφιες..δεν εννοουσα οτι το κανεις εσυ.....χαλαρωσε......μιλαω γενικα.....γιατι ακουγονται πολλα.......
μακαρι να μπορουσαμε να παρεχουμε στα ζωακια μας τις ιδανικες συνθηκες.και να τα προστατευουμαι,και να ειναι ελευθερα.......πιστευεις οτι ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα ειναι αυτο εφικτο???????? εγω νομιζω πως οχι....τουλαχιστον στις περισσοτερες περιπτωσεις.....και παλι σου ξαναλεω οτι το "αμπελοφιλοσοφιες" δεν πηγαινε σε σενα...:)

και εννοειται-για να ξεκαθαρισθει,αν και νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο- οτι δεν ειμαι υπερ της πληρης ελευθεριας κινησεων των κατοικιδιων συντροφιας...απλα θετω τον προβληματισμο της αλλοιωσης του ψυχισμου και του φυσικου ενστικτου της γατας κατω απ τις συνθηκες πληρους αποστειρωσης και ελλειπης κοινωνικοτητας που βιωνουν απο καποιους ιδιοκτητες...η αγαπη αυτων μπορει να αντισταθμισει την εξελιξη στο περας των χρονων της ζωης της γατας...?μηπως στο βωμο της ασφαλειας εχουμε ενα δυστηχισμενο και εγκλωβισμενο ζωο στο σπιτι μας..?και να συμβαινει αυτο οι κτηνιατροι εχουν την δυνατοτητα και την εκπαιδευση να να μεταδωσουν σωστες πρακτικες συμβιωσης με το κατοικιδιο μας?

Αν ειχα την δυνατοτητα να εχω περιφραγμενη αυλη θα τον αφηνα να παιρνει αερα εκει και να παιζει με τις μελισσουλες. Δεν εχω ομως και δεν προκειται να τον αφησω να παιζει την ζωη του κορωνα γραμματα στις λεωφορους. Τον βγαζω βολτα με λουρι και απολαμβανει το χορταρι. Δεν ενθουσιαζεται και τοσο στο εξω ομως. Εκτος αυτου κυκλοφορουν και αγρια ζωα (ρακουν, skunks) τα οποια μπορουν να τον τραυματησουν και να τον σκοτωσουν. Αν απομακρυνθει ακομα πιο μακρια και φτασει στο παρκο κινδυνευει και απο coyotes & bald eagles. Δε νομιζω να νιωθει πιο ευτυχισμενος εχοντας πισω του καποιον θηρευτη να τον κυνηγαει. Και οπως γνωριζεις φανταζομαι οι γατες δεν εχουν αντοχη και δεν μπορουν να τρεξουν μεγαλες αποστασεις για να γλιτωσουν. Το οτι 'τρελαθηκε' η γατα της φιλης σου επειδη εμενε σε διαμερισμα δε μου λεει κατι. Ανθρωποι με ψυχολογικα προβληματα δεν υπαρχουν; Αναφερεις 1 περιπτωση στις 10,000?

κοιτα να δεις.........εξαρταται απο το πως το εχεις το κατοικιδιο σου....αν ειναι μονο του,χωρις αλλη συντροφια του ιδιου ειδους και κυριως απομονομενο και χωρις πολλα πολλα με αυτον που το εχει........ε βεβαια εννοειται οτι το ζωακι ειναι δυστυχισμενο.....υποτιθεται οτι οταν εχουμε ενα κατοικιδιο προσπαθουμε να του κανουμε τη ζωη οσο το δυνατον πιο ενδιαφερουσα...και με την μεγαλυτερη αγαπη και τρυφεροτητα......το οτι υπαρχουν κνοδαλα που εχουν κατοικιδιο και τα εχουν παρατημενα και δεν νοιαζονται στην πραγματικοτητα για αυτα.........δυστυχως ειναι γεγονος.........

πουπουλινα μου σε καταλαβαινω απολυτα και εννοειται δεν παρεξηγιεμαι οταν συζητω με ανθρωπους που μοιραζομαστε κοινες 'αγαπες' και προβληματισμους..απλα με εχει θλιψει αφανταστα το περιστατικο της φιλης μου οπου μεγαλωνε για τρια χρονια στα πουπουλα και ειλικρινα σαν βασιλισσα την γατουλα της..και ποσο απολυτως και σκληρος ηταν ο γιατρος και η διαγνωση του...'αντικοινωνικη και βιαιη συμπεριφορα'...ευθανασια η φαρμακευτικη αγωγη μονιμου καταστολης..?
Και μιλαμες για ενα γατι παραγωγης μονιμου χουρχουρητου....αλλα δυστηχως με συναναστροφες μονο με ανθρωπους(4-5) και καμια επαφη με οτιδηποτε αλλο πλην του μπαλκονιου της πολυτκατοικιας στα ψηλα..γι αυτο θελω να ακουσω την αποψη σας...απο ανθρωπους που μοιραζομασε τις ιδιες στεναχωριες που δυστηχως η ελληνικη κοινωνια και η ελλειψη παιδεια της στο θεμα της ζωοφιλιας ειναι απιστευτα σκληρη..

βιαιη και αντικοινωνικη συμπεριφορα...οχι τρελα...η εξεταση απ οσο εμαθα δεν εδειξε καταστροφη εγκεφαλικων κυτταρων περισσοτερη απ το κανονικο που προβλεπεται...απ εκει και περα ειναι σιγουρα θεμα ιδιοκτητη και κατα ποσο νοιωθει υπευθηνος για το κατοικιδιο του...και σιγουρα κατα ποσο το αντιμετωπιζει σαν ενψυχο ον και οχι σαν λουτρινο..αυτος ειναι ο προβληματισμος μου...η παιδεια του εκαστοτε ιδιοκτητη σε συναρτηση με την προσωπικοτητα της καθε γατας..

καταρχην.............ετσι οπως περιγραφεις τα πραγματα...καθολου δεν μου αρεσει οπως τα ειπε ο γιατρος..........απαραδεκτος μου φαινεται...........κατα δευτερον......η γατα.ειναι εντελως απροβλεπτη.....κατα τριτον.μπορει η γατα να επασχε ακομα και απο επιληψια...η σχιζοφρενεια.κατι που ειναι κληρονομικο...και δεν γινεται απο τον τροπο ζωης....( αν και ακομα δεν εχει αποδειχθει κατι τετοιο,για τον απλουστατο λογο οτι δεν εχουν γινει ακομα αρκετες ερευνες...).δυστυχως οι κτηνιατροι στην ελλαδα,ελαχιστα ψαχνουν "περιεργες" περιπτωσεις........και να ξερεις οτι αυτο που περιεγραψες για τη φιλη σου δεν ειναι ο κανονας........χιλιαδες ζωακια ζουνε αυτυχισμενα στη θαλπωρη ενος σπιτιου.....με απειρη αγαπη...........ενω πολυ περισσοτερα πεθαινουν αβοηθητα παο την πεινα ,τα αμαξια τα δηλητηρια.και κυριως απο την κακια των ανθρωπων.........αυτο δεν σου λεει τιποτα??????

εννοειται αυτο που λες πουπουλινα...ο κανονας δεν αλλαζει...μακαρι ο καθεις να ειχε την θεληση να προσφερει μια ευκαιρια ζωης σε ενα αδεσποτο ζωακι...και απο κει και περα οι οποιο παραμετροι ηταν υπο συζητηση...
π.χ. το βλεπω πολυ θετικο ενας γατογονιος να 'ξεκουραζει' και να δινει παραστασεις στην γατα του με μια απλη ελεγχομενη βολτα με λουρακι..και ας μενει και στον εικοστο οροφο μιας πολυκατοικιας...πραγμα και εικονα σπανια -τουλαχιστον για εμενα- στην ελλαδα...αυτο σημαινει παιδεια και διευρημενη σκεψη σε οτι αφορα την κατοχη ενος κατοικιδιου συντροφιας..και δη γατας..

και κατι αλλο.......πες οτι ειναι ετσι οπως τα λες....μην νομιζεις.......και εγω τα σκεφτομαι καποιες φορες.....στην πραξη...τι μπορουμε να κανουμε για αυτο?????????? εννοω οτι δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα αλλο απο το να φροντιζουμε οσα αδεσποτα μπορουμε,και τα δικα μας ζωακια να περνανε οσο καλυτερα γινεται.........γιατι αλλιως.τι/????????θα πουμε δηλαδη οτι τιποτα δεν γινεται...τα ζωα πρεπει να ειναι ελευθερα...........και να τα αφησουμε στην τυχη τους.αρα??????δεν κανουμε απολυτως τιποτα........πιστευεις οτι μπορουνε να επιβιωσουν ετσι????και με τις ανεξελλεκτες γεννες τι θα γινει???και θα πληθαινουν ακομα περισσοτερο τα αδεσποτα..και εμεις,επειδη θα λεμε οτι πρεπει να ειναι ελευθερα δεν θα κανουμε τιποτα..και αυτα θα πεθαινουν............το βρισκεις λογικο????????

εννοειται αυτο που λες πουπουλινα...ο κανονας δεν αλλαζει...μακαρι ο καθεις να ειχε την θεληση να προσφερει μια ευκαιρια ζωης σε ενα αδεσποτο ζωακι...και απο κει και περα οι οποιο παραμετροι ηταν υπο συζητηση...
π.χ. το βλεπω πολυ θετικο ενας γατογονιος να 'ξεκουραζει' και να δινει παραστασεις στην γατα του με μια απλη ελεγχομενη βολτα με λουρακι..και ας μενει και στον εικοστο οροφο μιας πολυκατοικιας...πραγμα και εικονα σπανια -τουλαχιστον για εμενα- στην ελλαδα...αυτο σημαινει παιδεια και διευρημενη σκεψη σε οτι αφορα την κατοχη ενος κατοικιδιου συντροφιας..και δη γατας..

αααααα ναι..σε αυτο συμφωνω απολυτως!!!!! αλλα ο ελληνας εχει κομπλεξ στο τι θα πουνε οι αλλοι.........καλασ......βγαζει με λουρακι το γατο του????????????? ναι......εχεις απολυτο δικιο σε αυτο!!!!!!:D:D:D

Σπυράκο, διάβασα μόνο το πρώτο post, το δικό σου.
Το μόνο που μπορώ να πω, ότι ευτυχώς στην έως τώρα ζωή μου, δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο, πράγμα το οποίο ελπίζω και για το μέλλον.
Φίλη του φόρουμ, η οποία είχε πρόβλημα με την συμπεριφορά του γάτου της, επισκέφθηκε ομοιοπαθητικό. Ο συγκεκριμένος γάτος στην πορεία έπαθε μετάλλαξη, πράγμα το οποίο διαπίστωσα με τα μάτια μου κι εγώ.

Από άλλη συμφορουμίτισσα, αφού μας τρέλλλανε το καλοκαίρι γιατί ο γάτος της επιτέθηκε ξαφνικά κλπ (υπάρχει ολόκληρο θέμα αλλά δεν θέλω να επεκταθώ), μάθαμε εκ των υστέρων ότι ο γάτος, ηλικίας 2 ετών, ήταν αστείρωτος. Ε λογικό ήταν οι ορμόνες του να χτυπήσουν κόκκινο.

Γνώμη μου είναι να προτείνεις στην φίλη σου μια επίσκεψη στον ομοιοπαθητικό. Χαμένη δεν πρόκειται να βγει.

Εγω θα πω την δικη μου ταπεινη αποψη με βαση αυτα που ειδα και εζησα.....Η πρωτη μας γατουλα ηταν η παντεχα την οποια ο πρωτος της ιδιοκτητης και πρωην συγκατικος του αντρα μου την ειχε σε ενα διαμερισμα κλεισμενη ολη μερα και μονη της...το καημενο το ζωο στην αρχη γυρευε συντροφια απο τους ανθρωπους που εβλεπε....αλλα αργοτερα αρχισε να τρελλενεται...και με το δικαιο της γιατι ηταν ολη μερα μονη....και μετα οταν εφυγε και ο αντρας μου απο το σπιτι εκεινο επαθε καταθληψη τοσο σοβαρη που καθοταν ολη μερα σε μια καρεκλα επι 2 εβδομαδες χωρις να τρωει και εκανε την αναγκη της επανω της, πραγμα που δεν εκανε ποτε. Τοτε ηταν που την υοθετησαμε εμεις, και την πηραμε σε ενα σπιτι με αυλη και μεγαλο κηπο.Αλλαξε αμεσος συμπεριφορα προς το καλυτερο. Και τα παιδια της μεγαλωσαν με τον ιδιο τροπο και μεσα και εξω απο το σπιτι. Και τωρα που αλλαξαμε σπιτι παλι βρηκαμε ενα που εχει μεγαλη αυλη και χωραφια γυρο για τα γατακια μας. Φυσικα αν εβλεπα οτι δεν ειναι ασφαλη δεν θα τα αφηνα να βγουν εξω αλλα ειναι αρκετα ησυχη γειτονια χωρις πολλα αυτοκινητα. Παντα θα υπαρχει ο κινδυνος και οταν εχασα την ρομινα μου τρελλαθικα αλλα δεν μπορω να τους στερισω την ελευθερια τους....Τεσπα, αυτο που θελω να πω ειναι οτι εαν μπορεις να βρεις ενα σπιτι που να ειναι ασφαλη τα γατακια για να βγαινουν εξω θα ειναι καλυτερα, εαν οχι θα πρεπει να μενει στο σπιτι παρα να παθει οτιδηποτε αλλα να εχει μια συντροφια και κατι να ασχολειται...

Εγω θα πω την δικη μου ταπεινη αποψη με βαση αυτα που ειδα και εζησα.....Η πρωτη μας γατουλα ηταν η παντεχα την οποια ο πρωτος της ιδιοκτητης και πρωην συγκατικος του αντρα μου την ειχε σε ενα διαμερισμα κλεισμενη ολη μερα και μονη της...το καημενο το ζωο στην αρχη γυρευε συντροφια απο τους ανθρωπους που εβλεπε....αλλα αργοτερα αρχισε να τρελλενεται...και με το δικαιο της γιατι ηταν ολη μερα μονη....και μετα οταν εφυγε και ο αντρας μου απο το σπιτι εκεινο επαθε καταθληψη τοσο σοβαρη που καθοταν ολη μερα σε μια καρεκλα επι 2 εβδομαδες χωρις να τρωει και εκανε την αναγκη της επανω της, πραγμα που δεν εκανε ποτε. Τοτε ηταν που την υοθετησαμε εμεις, και την πηραμε σε ενα σπιτι με αυλη και μεγαλο κηπο.Αλλαξε αμεσος συμπεριφορα προς το καλυτερο. Και τα παιδια της μεγαλωσαν με τον ιδιο τροπο και μεσα και εξω απο το σπιτι. Και τωρα που αλλαξαμε σπιτι παλι βρηκαμε ενα που εχει μεγαλη αυλη και χωραφια γυρο για τα γατακια μας. Φυσικα αν εβλεπα οτι δεν ειναι ασφαλη δεν θα τα αφηνα να βγουν εξω αλλα ειναι αρκετα ησυχη γειτονια χωρις πολλα αυτοκινητα. Παντα θα υπαρχει ο κινδυνος και οταν εχασα την ρομινα μου τρελλαθικα αλλα δεν μπορω να τους στερισω την ελευθερια τους....Τεσπα, αυτο που θελω να πω ειναι οτι εαν μπορεις να βρεις ενα σπιτι που να ειναι ασφαλη τα γατακια για να βγαινουν εξω θα ειναι καλυτερα, εαν οχι θα πρεπει να μενει στο σπιτι παρα να παθει οτιδηποτε αλλα να εχει μια συντροφια και κατι να ασχολειται...[/quote]

ναι.....εννοειται!!!!!!!! ειναι φρικτο και απαραδεκτο να εχεις ενα ζωακι μεσα στο σπιτι και στην ουσια να ειναι μονο του.......και εχουμε περιπτωση και εδω μεσα.......που ουσιαστικα ηταν μονο του το γατι...τεσπα,καλυτερα να μην αναφερθω σε αυτο.......για αυτο εγραψα και πριν οτι οταν εχουμε ζωακι μεσα στο σπιτι,πρεπει να κανουμε τα παντα για να εχει ενδιαφερον η ζωη του και να ειναι ευτυχισμενο...:)

Πολύ ενδιαφέρον θέμα, Σπύρο.

Κατ' αρχάς πιστεύω ότι αυτό που έτυχε στη φίλη σου δεν έχει σχέση με το ότι η γάτα ζούσε σε διαμέρισμα. Δεν μπορώ να ξέρω την αιτία και νομίζω ότι κανείς δεν την ξέρει (ακόμα), αλλά αν ήταν έτσι, αυτό το φαινόμενο θα ήταν πολύ συνηθισμένο.

Για να περάσω στην ουσία, ναι, κι εγώ πιστεύω ότι η γάτα δεν μπορεί να είναι απόλυτα ευτυχισμένη στο διαμέρισμα. Φυσικά και της αρέσει το σπίτι, αλλά χρειάζεται και το έξω. Κάποιοι λένε ότι αν δεν ζήσει το έξω, δεν θα το ζητάει, αλλά δε νομίζω ότι είναι έτσι. Πέρα από το θέμα του κυνηγετικού ενστίκτου, όλα τα ζώα (βάζω κι εμάς μέσα) έχουμε την ανάγκη να βγούμε, να μας χτυπήσει ο ήλιος, να περπατήσουμε, να δούμε τη φύση, να αλλάξουμε λίγο παραστάσεις. Πώς να το κάνουμε, έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Τουλάχιστον ο σκύλος βγαίνει να κάνει τη βόλτα του, αλλά η γάτα μένει πάντα μέσα.

Μπορούμε να κάνουμε διάφορα ώστε να μην πλήττει, να έχουμε πάνω από μία γάτες, παιχνίδια, γατόδεντρα κ.λπ., αλλά κατά τη γνώμη μου αυτά είναι ημίμετρα. Στο κάτω-κάτω η γάτα δεν διαφέρει και πολύ από το παιδάκι που παρατάει και το πιο σούπερ γουάου παιχνίδι για να πάει να παίξει με τις λάσπες (εκτός αν το παιχνίδι είναι X-box. Εκεί δεν ξέρω τι γίνεται).:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back