spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αντικοινωνικη συμπεριφορα,βιαιη και οπωςδηποτε καμια ελπιδα να ξαναδει φιλικα και σαν 'αφεντικο' την φιλη μου...παρομοια περιστατικα συμφωνα με τον γιατρο αλλα δυο τρια στην καριερσ του...σε ενα του δωθηκε φαρμακευτικη αγωγη παρομοια με των ψυχοπαθων..κοινως το γατακι ηταν σε καταστολη...σε ενα καταφεραν να το υιοθετησει καποιος κυριος,αλλα το αποτελεσμα ηταν τον πρωτο μηνα να κυλησουν ολα καλως..και τον δευτερο μηνα η γατα να επιτεθει στο σκυλακι του κυριου και να το σκοτωσει...
το πορισμα του γιατρου σε τετοιες περιπτωσεις ειναι ειτε ευθανασια ειτε φαρμακευτικη αγωγη...και η γατα ξαναδινετε στον ιδιοκτητη αφου υπογραψει καποιο εγγραφο οτι το ζωο που παραλαμβανει ειναι επικινδυνο...
και ερχομαι στο δια ταυτα...
α)ποσο οφελειμενο και 'τυχερο' θεωρειτε ενα γατι που περνα ολα τα χρονια της ζωης του στον τεταρτο οροφο μια πολυκατοικιας?
β)οσο προσοχη,χαδι και κανακεμα και αν δωσεις στο γατι σου,οταν του στερεις το δικαιωμα του ενστικτου αυτο δεν ειναι βασανιστικο για το ιδιο..?
γ)τεσσερις απομονωμενοι τοιχοι φερνουν την ευτηχια σε ενα ειδος που μπορει να θεωρειτε ειδος συντροφιας,αλλα καθε του κινηση υποδηλωνει ελευθερο πνευμα και σιγουρα εναν γεννημενο κυνηγο?
Καταλαβαινω οτι εκει εξω ειναι πραγματικη ζουγκλα...κινδυνοι ελοχευουν σε καθε κινηση μιας γατας..και σιγουρα οποιοδηποτε προτιμα να βλεπει το γατι του κλεισμενο μεσα σε ενα εικονικο περιβαλλον που εχει δημιουργηθει μεσα στην οικια του,παρα να το δει πατημενο εξω η -εξ ιδιας εμπειριας- χτυπημενο απο καποιον αλητη...ειναι αυτο ομως το αρμονικο?η μηπως ειναι μια εξαναγκαστικη λυση και ενα συνεχες βασανιστηριο για την προσωπικοτητα της γατας...
θα ηθελα να ακουσω την αποψη σας...ελπιζω οτι γραφει να ειναι κατω απο πολυπρισματικη και καθαρια σκεψη και οχι απο μονοδιαστατες αποψεις υπερμετρης φιλοζωικοτητας...γιατι οποιος θεωρει οτι 'φυλακιζοντας' και περιθωριοποιοντας μια γατα την σωζει-οσο χρυσο και καλοκανακεμενο κι αν ειναι το 'κλουβι' της-,μαλλον νομιζει οτι εχει στην κατοχη του σκυλο...
Σας μιλω ειλικρινα...θεωρω τον εαυτο μου τυχερο και ευλογημενο που οι συνθηκες το εχουν φερει ετσι και η οικια μου ειναι φιλικη προς τις γατες και στον τροπο ζωης τους...ειλικρινα δεν ξερω εαν ζουσα στον πεμπτο οροφο μιας πολυκατοικιας εαν θα ειχα το σθενος να εχω μια γατ ως ζωο συντροφιας...
αυτα..θα χαρω να ακουσω τις αποψεις σας...
Φιλικα...Σπυρος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ενα πλασματικο περιβαλλον μπορει να της προσφερει και να καλυψει τις βαθυτερες αναγκες τους?η μηπως η κατατονια,η μελαγχολια και στο κατοπι οι ακραιες συμπεριφορες ελοχευουν...
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
'το παραπανω σχολιο αφορα την πρωτη επαφη της γατας με τον ανθρωπο που αναφερεις στην αιγυπτο...-αν δεν κανω λαθος εκει ειχε θεοποιηθει κιολας..σωστα?-οποτε μαλλον το εδαφος ηταν ποιο προσφορο..οχι να αναζητει απλα ποντικια στις αποθηκες σιτηρων αλλα να και κατι παραπανω...
''Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το μη χειρον,βελτιστον...και ολα λυνοντε..
Η σκεψη μου κατατεθηκε για να εξετασθει και η αλλη πλευρα...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
πουπουλινα...εγω μοιραζομαι τον προβληματισμο μου...δεν αμπελοφιλοσοφω..και σιγουρα οχι για κατι τοσο σημαντικο στην ζωη μου οπως η γατα...και σιγουρα ειναι δεδομενο οτι εκει εξω ειναι μια κολαση και οτι ο καθεις κανει οτι περνα απ το χερι του και με οποιο τροπο να γλυτωσει εστω και μια ζωη απ τον βεβαιο θανατο που εγγυαται η μεγαλουπολη...αλλα το νομισμα εχει δυο οψεις...και οταν συμμετεχεις και καταθετεις την αποψη σου πρεπει η σκεψη σου να ειναι πολυπρισματικη και εμπεριστατωμενη..αλλιως το θεμα μπορει να κλεισει με την φραση
Το μη χειρον,βελτιστον...και ολα λυνοντε..
Η σκεψη μου κατατεθηκε για να εξετασθει και η αλλη πλευρα...
βρε συ........οταν μιλησα για αμπελοφιλοσοφιες..δεν εννοουσα οτι το κανεις εσυ.....χαλαρωσε......μιλαω γενικα.....γιατι ακουγονται πολλα.......
μακαρι να μπορουσαμε να παρεχουμε στα ζωακια μας τις ιδανικες συνθηκες.και να τα προστατευουμαι,και να ειναι ελευθερα.......πιστευεις οτι ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα ειναι αυτο εφικτο???????? εγω νομιζω πως οχι....τουλαχιστον στις περισσοτερες περιπτωσεις.....και παλι σου ξαναλεω οτι το "αμπελοφιλοσοφιες" δεν πηγαινε σε σενα...

spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και μιλαμες για ενα γατι παραγωγης μονιμου χουρχουρητου....αλλα δυστηχως με συναναστροφες μονο με ανθρωπους(4-5) και καμια επαφη με οτιδηποτε αλλο πλην του μπαλκονιου της πολυτκατοικιας στα ψηλα..γι αυτο θελω να ακουσω την αποψη σας...απο ανθρωπους που μοιραζομασε τις ιδιες στεναχωριες που δυστηχως η ελληνικη κοινωνια και η ελλειψη παιδεια της στο θεμα της ζωοφιλιας ειναι απιστευτα σκληρη..
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
π.χ. το βλεπω πολυ θετικο ενας γατογονιος να 'ξεκουραζει' και να δινει παραστασεις στην γατα του με μια απλη ελεγχομενη βολτα με λουρακι..και ας μενει και στον εικοστο οροφο μιας πολυκατοικιας...πραγμα και εικονα σπανια -τουλαχιστον για εμενα- στην ελλαδα...αυτο σημαινει παιδεια και διευρημενη σκεψη σε οτι αφορα την κατοχη ενος κατοικιδιου συντροφιας..και δη γατας..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
εννοειται αυτο που λες πουπουλινα...ο κανονας δεν αλλαζει...μακαρι ο καθεις να ειχε την θεληση να προσφερει μια ευκαιρια ζωης σε ενα αδεσποτο ζωακι...και απο κει και περα οι οποιο παραμετροι ηταν υπο συζητηση...
π.χ. το βλεπω πολυ θετικο ενας γατογονιος να 'ξεκουραζει' και να δινει παραστασεις στην γατα του με μια απλη ελεγχομενη βολτα με λουρακι..και ας μενει και στον εικοστο οροφο μιας πολυκατοικιας...πραγμα και εικονα σπανια -τουλαχιστον για εμενα- στην ελλαδα...αυτο σημαινει παιδεια και διευρημενη σκεψη σε οτι αφορα την κατοχη ενος κατοικιδιου συντροφιας..και δη γατας..
αααααα ναι..σε αυτο συμφωνω απολυτως!!!!! αλλα ο ελληνας εχει κομπλεξ στο τι θα πουνε οι αλλοι.........καλασ......βγαζει με λουρακι το γατο του????????????? ναι......εχεις απολυτο δικιο σε αυτο!!!!!!

Voula
Διάσημο μέλος
Το μόνο που μπορώ να πω, ότι ευτυχώς στην έως τώρα ζωή μου, δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο, πράγμα το οποίο ελπίζω και για το μέλλον.
Φίλη του φόρουμ, η οποία είχε πρόβλημα με την συμπεριφορά του γάτου της, επισκέφθηκε ομοιοπαθητικό. Ο συγκεκριμένος γάτος στην πορεία έπαθε μετάλλαξη, πράγμα το οποίο διαπίστωσα με τα μάτια μου κι εγώ.
Από άλλη συμφορουμίτισσα, αφού μας τρέλλλανε το καλοκαίρι γιατί ο γάτος της επιτέθηκε ξαφνικά κλπ (υπάρχει ολόκληρο θέμα αλλά δεν θέλω να επεκταθώ), μάθαμε εκ των υστέρων ότι ο γάτος, ηλικίας 2 ετών, ήταν αστείρωτος. Ε λογικό ήταν οι ορμόνες του να χτυπήσουν κόκκινο.
Γνώμη μου είναι να προτείνεις στην φίλη σου μια επίσκεψη στον ομοιοπαθητικό. Χαμένη δεν πρόκειται να βγει.
yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγω θα πω την δικη μου ταπεινη αποψη με βαση αυτα που ειδα και εζησα.....Η πρωτη μας γατουλα ηταν η παντεχα την οποια ο πρωτος της ιδιοκτητης και πρωην συγκατικος του αντρα μου την ειχε σε ενα διαμερισμα κλεισμενη ολη μερα και μονη της...το καημενο το ζωο στην αρχη γυρευε συντροφια απο τους ανθρωπους που εβλεπε....αλλα αργοτερα αρχισε να τρελλενεται...και με το δικαιο της γιατι ηταν ολη μερα μονη....και μετα οταν εφυγε και ο αντρας μου απο το σπιτι εκεινο επαθε καταθληψη τοσο σοβαρη που καθοταν ολη μερα σε μια καρεκλα επι 2 εβδομαδες χωρις να τρωει και εκανε την αναγκη της επανω της, πραγμα που δεν εκανε ποτε. Τοτε ηταν που την υοθετησαμε εμεις, και την πηραμε σε ενα σπιτι με αυλη και μεγαλο κηπο.Αλλαξε αμεσος συμπεριφορα προς το καλυτερο. Και τα παιδια της μεγαλωσαν με τον ιδιο τροπο και μεσα και εξω απο το σπιτι. Και τωρα που αλλαξαμε σπιτι παλι βρηκαμε ενα που εχει μεγαλη αυλη και χωραφια γυρο για τα γατακια μας. Φυσικα αν εβλεπα οτι δεν ειναι ασφαλη δεν θα τα αφηνα να βγουν εξω αλλα ειναι αρκετα ησυχη γειτονια χωρις πολλα αυτοκινητα. Παντα θα υπαρχει ο κινδυνος και οταν εχασα την ρομινα μου τρελλαθικα αλλα δεν μπορω να τους στερισω την ελευθερια τους....Τεσπα, αυτο που θελω να πω ειναι οτι εαν μπορεις να βρεις ενα σπιτι που να ειναι ασφαλη τα γατακια για να βγαινουν εξω θα ειναι καλυτερα, εαν οχι θα πρεπει να μενει στο σπιτι παρα να παθει οτιδηποτε αλλα να εχει μια συντροφια και κατι να ασχολειται...[/quote]
ναι.....εννοειται!!!!!!!! ειναι φρικτο και απαραδεκτο να εχεις ενα ζωακι μεσα στο σπιτι και στην ουσια να ειναι μονο του.......και εχουμε περιπτωση και εδω μεσα.......που ουσιαστικα ηταν μονο του το γατι...τεσπα,καλυτερα να μην αναφερθω σε αυτο.......για αυτο εγραψα και πριν οτι οταν εχουμε ζωακι μεσα στο σπιτι,πρεπει να κανουμε τα παντα για να εχει ενδιαφερον η ζωη του και να ειναι ευτυχισμενο...![]()
ruko
Διάσημο μέλος
Κατ' αρχάς πιστεύω ότι αυτό που έτυχε στη φίλη σου δεν έχει σχέση με το ότι η γάτα ζούσε σε διαμέρισμα. Δεν μπορώ να ξέρω την αιτία και νομίζω ότι κανείς δεν την ξέρει (ακόμα), αλλά αν ήταν έτσι, αυτό το φαινόμενο θα ήταν πολύ συνηθισμένο.
Για να περάσω στην ουσία, ναι, κι εγώ πιστεύω ότι η γάτα δεν μπορεί να είναι απόλυτα ευτυχισμένη στο διαμέρισμα. Φυσικά και της αρέσει το σπίτι, αλλά χρειάζεται και το έξω. Κάποιοι λένε ότι αν δεν ζήσει το έξω, δεν θα το ζητάει, αλλά δε νομίζω ότι είναι έτσι. Πέρα από το θέμα του κυνηγετικού ενστίκτου, όλα τα ζώα (βάζω κι εμάς μέσα) έχουμε την ανάγκη να βγούμε, να μας χτυπήσει ο ήλιος, να περπατήσουμε, να δούμε τη φύση, να αλλάξουμε λίγο παραστάσεις. Πώς να το κάνουμε, έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Τουλάχιστον ο σκύλος βγαίνει να κάνει τη βόλτα του, αλλά η γάτα μένει πάντα μέσα.
Μπορούμε να κάνουμε διάφορα ώστε να μην πλήττει, να έχουμε πάνω από μία γάτες, παιχνίδια, γατόδεντρα κ.λπ., αλλά κατά τη γνώμη μου αυτά είναι ημίμετρα. Στο κάτω-κάτω η γάτα δεν διαφέρει και πολύ από το παιδάκι που παρατάει και το πιο σούπερ γουάου παιχνίδι για να πάει να παίξει με τις λάσπες (εκτός αν το παιχνίδι είναι X-box. Εκεί δεν ξέρω τι γίνεται).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool