Συμπεριφορές και ...συμπεριφορές...

καλησπερα...
οσο αφορα το θεμα της γατας της φιλης μου δυστηχως δεν υπαρχει μεχρι στιγμη καποια θετικη εκβαση,αφου οποτε την επισκεπτεται οι αντιδρασεις κθμαινονται απο καθαρη αδιαφορια εως και επιθετικοτητα...της προτεινα να την κρατησω εγω για καποιο χρονικο διαστημα,αλλα ο γιατρος της ξεκαθαρισε οτι πλεον η γατα ειναι επικινδυνη και για αλλα ζωα...μαλλον θα προτιμηθει η ελεγχομενη καταστολη και θα δει τη θα κανει...θα της πω και το θεμα της ομοιοπαθητικης που προτεινες βουλα μου αλλα απ οσο γνωριζω-μιας και η κοπελα ειναι απλα γνωστη μου απ το εργασιακο περιβαλλον- το budget της ειναι περιορισμενο για 'ομοιοπαθητικες' πορτες,οπου απ οσο γνωριζω κοστιζουν υπεραρκετα...
Το μονο στεναχωρο ειναι για την κακομοιρα την γατουλα,οπου οποιαδηποτε λυση και να βρεθει θα ειναι απλα και μονο για να ενταχθει 'ισως' σε μια κοινωνια και εναν τροπο ζωης που δεν αποδεχεται....
Δυσκολο να μεγαλωνεις γατι στην σημερινη κοινωνια ruko μου:lol:
Ο Ερμακος μου με το που αρχισε παλι να πατα κανονικα το ποδαρακι του μιας και το σπασιμο εδεσε,καθε βραδυ με την παρεα του στηνει ενεδρα σε πουλακια(δεκαοχτουρες)...ευτηχως τα αποτελεσματα δεν ειναι καλα αν και μεσα στον ενα χρονο ζωης του(περιπου κανα τετραμηνο ειναι που τον εχει πιασει ο κυνηγετικος του οιστρος) μας εχει φερει μονο δυο πουλακια...ελπιζω να βαρεθει και να το παρατησει το hobby αυτος αλλα και ολη η παρεα του..ειμαστε τυχεροι που σε εμας ερχεται πρωτα να μας τα δειξει...στον γειτονα διπλα,η γατουλα του, φιφη που ειναι ιδια ηλικια σχεδον με τον ερμη πηγε το θηραμα της κατ ευθειαν κατω απ το κρεβατι της κρεβατοκαμαρας του...ακομη πουπουλα βγαζει ο κακομοιρης...:lol:
Να υποθεσω οτι αυτο δεν μπορω με καποιον τροπο να τον κανω να καταλαβει οτι δεν πρεπει να το κανει...σωστα?

p.s Τα τελευταια 4 χρονια ειμαι ενεργο μελος και αναδοχος γονιος στην actionaid..αληθεια...η τρελα και οι ρυθμοι της αθηνας αλλα και καθε αλλης μεγαλουπολης οπου το σεβασμο προς τον πολιτη και την ποιοτητα της ζωης τα πετα στα βαθη της λιστας προτεραιοτητων..δεν θα εβρισκε προσφορο εδαφος ενα τετοιο συστημα αναδοχων γονιων για αδεσποτα ζωακια συντροφιας?τι λετε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ωραια ειναι η ιδεα σου............αυτο που με χαροποιει ιδιαιτερα ειναι η...ευαισθησια σου για τα ζωα.....:D:D:D..........και επιτρεψε μου να πω οτι ειναι λιγουλακι σπανιο για αντρες......οχι βεβαια οτι δεν υπαρχουν......φωτεινο παραδειγμα εσυ....:D:D:D...τι να πω....μπραβο σου!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ξεχασα να σε ρωτησω...αληθεια,η φιλη σου,εχει παρει τη γνωμη και αλλου γιατρου???????? ειναι πολυ σημαντικο αυτο...εγω,παντα σε σοβαρα θεματα,ειτε προκειτε για ανθρωπο ειτε για ζωακι,ρωταω τη γνωμη δευτερου,πολλες φορες και τριτου γιατρου...:):):)

Aν ηταν λογω του οτι ζει σε διαμερισμα, περιορισμενη κλπ τοτε θα ειχαν αναλογη συμπεριφορα πααααααααρα πολλες γατες οποτε θεωρω ειναι τελειως ασχετο και θα το παθαινε ακομη κι αν ηταν στο δασος.
Το θεμα ειναι τι μπορει να γινει για την γατα, οπως ειπε και η Πουπουλινα καλο ειναι να ρωτησει και αλλον γιατρο.

Αρχική Δημοσίευση από Νηρηιδα;440789[U:
]Aν ηταν λογω του οτι ζει σε διαμερισμα,[/U] περιορισμενη κλπ τοτε θα ειχαν αναλογη συμπεριφορα πααααααααρα πολλες γατες οποτε θεωρω ειναι τελειως ασχετο και θα το παθαινε ακομη κι αν ηταν στο δασος.
Το θεμα ειναι τι μπορει να γινει για την γατα, οπως ειπε και η Πουπουλινα καλο ειναι να ρωτησει και αλλον γιατρο.

ναι αγαπουλα...αυτο προσπαθω να εξηγησω και εγω απο την αρχη....βεβαια πρεπει να ξερουμε και αλλους παραγοντες,πχ...γατα εντελως μονη,παρατημενη δηλαδη.......χωρις πολλα πολλα με αυτον που τη φροντιζει.......δεν ειναι μονο το φαγητο..αλλα και η αγαπη που δειχνουμε στη γατα και να προσπαθουμε να κανουμε οσο πιο πολυ ενδιαφερουσα μπορουμε τη ζωη σε ζωακια που τα εχουμε μεσα στο σπιτι....αλλα ειμαι σιγουρη οτι αυτο εννοεις και εσυ..:):):)

Εεεεεεετσι ακριβως!;)
Ενας κτηνιατρος ειχε πει στον κολλητο μου που βρηκε εναν σκυλο σαν αλογο, "δε πειραζει που δεν εχεις μεγαλο διαμερισμα, αγαπη να εχεις και θεληση να το φροντισεις." Και το πιστευω αυτο. Οκ μακαρι να ειχαμε ολοι οσοι εχουμε ζωα, αυλη/κηπο γενικα χωρο, αλλα απο τι στιγμη που δεν εχουμε αλλα φροντιζουμε να ειναι καλα το ζωακι μας δε νομιζω να το επηρεαζει το αν μενει σε γκαρσονιερα η μεζονετα:)

Εεεεεεετσι ακριβως!;)
Ενας κτηνιατρος ειχε πει στον κολλητο μου που βρηκε εναν σκυλο σαν αλογο, "δε πειραζει που δεν εχεις μεγαλο διαμερισμα, αγαπη να εχεις και θεληση να το φροντισεις." Και το πιστευω αυτο. Οκ μακαρι να ειχαμε ολοι οσοι εχουμε ζωα, αυλη/κηπο γενικα χωρο, αλλα απο τι στιγμη που δεν εχουμε αλλα φροντιζουμε να ειναι καλα το ζωακι μας δε νομιζω να το επηρεαζει το αν μενει σε γκαρσονιερα η μεζονετα:)

μπραβο γλυκια μου....με εξεφρασες ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D

θα
της πω και το θεμα της ομοιοπαθητικης που προτεινες βουλα μου αλλα απ οσο γνωριζω-μιας και η κοπελα ειναι απλα γνωστη μου απ το εργασιακο περιβαλλον- το budget της ειναι περιορισμενο για 'ομοιοπαθητικες' πορτες,οπου απ οσο γνωριζω κοστιζουν υπεραρκετα...

Σπυράκο δεν διαφωνώ καθόλου σ'αυτό. Αν θες όμως να σου στείλω το τηλ.
Τουλάχιστον θα μπορούσε να ρωτήσει πόσο κοστίζει μια επίσκεψη εκεί.

δε πειραζει που δεν εχεις μεγαλο διαμερισμα, αγαπη να εχεις και θεληση να το φροντισεις."
Έτσι ακριβώς είναι. Ζούμε σ'ενα σπίτι 80 ΤΜ, 3 άνθρωποι ενήλικες (εγώ, σύζυγος και κόρη) και 6 γάτες. Εμείς μπορεί να έχουμε πρόβλημα με τον χώρο, τα γατιά μου όμως όχι. Γιατί τα φροντίζω πολύ περισσότερο από όσο φροντίζω οτιδήποτε άλλο και δεν αισθάνομαι να τους λείπει κάτι.
Και θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι εγωιστικό αυτό που γράφω.

Σπυράκο δεν διαφωνώ καθόλου σ'αυτό. Αν θες όμως να σου στείλω το τηλ. Τουλάχιστον θα μπορούσε να ρωτήσει πόσο κοστίζει μια επίσκεψη εκεί.

Επειδή κοντεύω να γίνω "ο γκουρού της ομοιοπαθητικής" στις γάτες:P θα επιβεβαιώσω ότι το να ξεκινήσεις ομοιοπαθητική (γενικώς) είναι ψιλοακριβούτσικο σπορ:/: Η πρώτη επίσκεψη είχε ως πέρυσι μια μέση τιμή 50-60 ευρώ και κάθε επόμενη 40-50 (αν θυμάμαι καλά). Κι όταν λέω κάθε επόμενη, εννοώ μια φορά το μήνα, έτσι; Διότι πρέπει να παρακολουθείται πολύ τακτικά η εξέλιξη και να κρίνει ο γιατρός εάν δόθηκε η σωστή αγωγή. Όσο για τα χαπάκια, η τιμή εξαρτάται από τη δυναμοποίησή τους. Ωστόσο, η βελτίωση συνήθως στα ζωάκια είναι θεαματική και δε χρειάζονται πολλές επισκέψεις ως το τελικό αποτέλεσμα (εξαρτάται και από την περίπτωση πάντα).

....Και εξαρτατε και απο τον ομοιοπαθητικο.....υπαρχουν και οι απατεωνες.....(απο προσωπικης ερευνας μιλω....)...

το διλημμα αναμεσα στο αν θα πρεπει η γατα να ζει εξω ή μεσα ειναι ψευδεπιγραφο, νομιζω. η τεχνητη ζουγκλα της αθηνας, κ των λοιπων μεγαλουπολεων σε καμια περιπτωση δν μπορει να θεωρηθει "φυσικο περιβαλλον" για οποιοδηποτε ζωο, της γατας συμπεριλαμβανομενης. δν εχω καμια αμφιβολια λοιπον οτι το 3 μηνων γατακι που κυλιοταν μεσα στα λαδια κ τα λοιπα χημικα ενος συνεργειου κ επαιζε διπλα απο μια μεγαλη λεωφορο, ζει σημερα ζωη χαρισαμενη στο διαμερισμα 4ου οροφου, εχοντας αποκτησει μια πολυ πιστη ακολουθο του. επισης, ακομη κ αν δεχτω τη διαγνωση για "αντικοινωνικη συμπεριφορα", παρολο που ομολογω δν ξερω τι θα εκανα στη θεση της κοπελας, κ παλι ομως, μιλαμε για μια περιπτωση στις ποσες? αναμεσα σε ολους εμας, κ σε αλλους τοσους που ζουν αρμονικα με αυτο το εξαισιο ζωο, ποσοι ειναι αυτοι που αντιμετωπισαν αυτο το προβλημα? τοσο λιγοι, που ειναι αναξιο λογου. κ αναρωτιεμαι λοιπον, ειναι η εξαιρεση λογος να αφησω εξω στο χαος, το ζωο που λατρευω? σε καμια περιπτωση! αν εμενα μαλιστα μονη μου,θα ειχα οσες περισσοτερες γατες μπορουσα, αδεσποτες εννοειται. κλεινοντας αναφερω την εμπειρια μου απο αποπειρα να βγαλω για βολτα τον τακη, ο οποιος εντρομος πηδηξε στην αγκαλια μου κ δν εφυγε παρα μονο οταν γυρισαμε οχι στο "χρυσο κλουβι" του, αλλα σπιτι μας, σπιτι του.

το διλημμα αναμεσα στο αν θα πρεπει η γατα να ζει εξω ή μεσα ειναι ψευδεπιγραφο, νομιζω. η τεχνητη ζουγκλα της αθηνας, κ των λοιπων μεγαλουπολεων σε καμια περιπτωση δν μπορει να θεωρηθει "φυσικο περιβαλλον" για οποιοδηποτε ζωο, της γατας συμπεριλαμβανομενης. δν εχω καμια αμφιβολια λοιπον οτι το 3 μηνων γατακι που κυλιοταν μεσα στα λαδια κ τα λοιπα χημικα ενος συνεργειου κ επαιζε διπλα απο μια μεγαλη λεωφορο, ζει σημερα ζωη χαρισαμενη στο διαμερισμα 4ου οροφου, εχοντας αποκτησει μια πολυ πιστη ακολουθο του. επισης, ακομη κ αν δεχτω τη διαγνωση για "αντικοινωνικη συμπεριφορα", παρολο που ομολογω δν ξερω τι θα εκανα στη θεση της κοπελας, κ παλι ομως, μιλαμε για μια περιπτωση στις ποσες? αναμεσα σε ολους εμας, κ σε αλλους τοσους που ζουν αρμονικα με αυτο το εξαισιο ζωο, ποσοι ειναι αυτοι που αντιμετωπισαν αυτο το προβλημα? τοσο λιγοι, που ειναι αναξιο λογου. κ αναρωτιεμαι λοιπον, ειναι η εξαιρεση λογος να αφησω εξω στο χαος, το ζωο που λατρευω? σε καμια περιπτωση! αν εμενα μαλιστα μονη μου,θα ειχα οσες περισσοτερες γατες μπορουσα, αδεσποτες εννοειται. κλεινοντας αναφερω την εμπειρια μου απο αποπειρα να βγαλω για βολτα τον τακη, ο οποιος εντρομος πηδηξε στην αγκαλια μου κ δν εφυγε παρα μονο οταν γυρισαμε οχι στο "χρυσο κλουβι" του, αλλα σπιτι μας, σπιτι του.
δικαιο εχει ο τακης σου...Εδω τρομαξα εγω οταν ηρθα αθηνα! σκεφτου το ζωο ποσο τρομαξε....:/:

καλησπερα...'τακις' κανεις δεν εβαλε διλημμα μεταξυ του ενα κατοικιδιο και δη με ενα τοσο ελευθερο πνευμα οπως η γατα, να ζει εντος η εκτος σπιτιου..σιγουρα κανεις δεν επιθυμει να βλεπει η να εχει το αγαπημενο του κατοικιδιο να αλωνιζει στο κεντρο της μεαγαλουπολης και ιδιαιτερα της αθηνας που ειναι εχθρικη ακομη και για τους ανθρωπους..
Ψευδεπιγραφο δεν θα το χαρακτηριζα...οταν οι συνιστωσες σε καλουν να το αντιμετωπισεις τοτε μονο βλεπεις την πραγματικη εκταση και καλεισε να το προσεγγισεις με ποιο αντικειμενικη ματια περαν της ακραιας φιλοζωικοτητας...
τωρα σε οτι αφορα το 'αναξιο λογου' ισως -που το απευχομαι- αντιμετωπισεις ενα τετοιο περαστικο μετα απο τρια χρονια απολυτου αρμονικης συμβιωσης με το αγαπημενο σου κατοικιδιο..ισως τοτε να βρεις αμετρητους λογους που να σε κανουν να το θεωρησεις απολυτως απαραιτητο λογου και συζητησεως...
Μπορει το δικο σου κατοικιδιο να περνα στιγμες απολυτου ευτηχιας στον πλασματικο παραδεισο του τεταρτου οροφου...μπορει το δικο σου χρυσο κλουβι το οποιο θεωρειτε και βεβαια ειναι σπιτι του να το εχει αφομοιωσει και να το εχει δεχθει...αυτο δεν αλλαζει ομως οτι η γατα παροτι ειναι ενα οικοσιτο ζωο συντροφιας χρειαζετε πολλα παραπανω απο μια κοινωνια και ενα περιβαλλον λιγων τετραγωνικων...
Το οτι ενα γατι δεν ειναι εναρμονισμενο με το εξωγενες περιβαλλον δεν σημαινει οτι ειναι ευτυχισμενο,κλεισμενο μεσα σε ενα διαμερισμα...
Σιγουρα στον προβληματισμο δεν χωρα αμφισβητησει...κανεις δεν προτιμα ενα νεκρο ζωο καπου εξω στην αφιλοξενη πολη απο ενα καλοκανακεμενο και υγιες μεσα σε καποιο διαμερισμα...το δευτερο υπερτερει και παντα θα υπερτερει...
Απλα στο θεμα που συζητουμε δινει ενα εναυσμα να σκεφθουμε ενα κλικ παραπανω την παραμετρο των υποχρεωσεων μας σαν γατογονεις...
Φιλικα...Σπυρος

Σπυρο μου...κατανοω πληρως τους προβληματισμους σου...πιστευω ομως οτι τα "βλεπεις" σαν ανθρωπος...τα γατακια μας δεν ειναι σε θεση να κατανοησουν και να συνειδητοποιησουν αυτα που εμεις ξερουμε............εχω δει γατες που ηταν αλλανιαρες για το μισο της ζωης τους,και τωρα ζουν στη θαλπωρη ενος σπιτιου που τις φροντιζουν και τις αγαπανε...και δεν κανουν καν την προσπαθεια να βγουν εξω....

και να σου πω και κατι αλλο????????? μηπως εχουμε εμεις οι ανθρωποι ολα οσα θελουμε????? θελω να πω οτι ναι..το ιδανικο θα ηταν να τα εχουμε προφυλαγμενα,με τα "ολα" τους και να εχουν και τη φυση εξω να παιζουν και να χαιρονται......ειναι ομως στις περισσοτερες περιπτωσεις εξαιρετικα δυσκολο.........μηπως εχουμε και εμεις την ιδανικη ζωη????:):):)

συμφωνω πουπουλινα μου..
..και περισσοτερο δεν αντιμετωπιζω το θεμα απ την ανθρωπινη σκοπια αλλα απ την ουτοπικη σκοπια μιας εναρμονισμενης συμβιωσης κατοικιδιων με ανθρωπους..βεβαια εχω αρκετες παραστασεις απο την παραμονη μου σε σκανδιναβικες χωρες, και εχω το ποσο ομορφη και γονιμη και για τις δυο πλευρες ειναι αυτη η συμβιωση,οποτε με πιανει και μερικες φορες αυτο το 'γιατι ρε γαμωτο'...
Η επιβιωση για μια γατα στην μεγαλουπολη ειναι απλα αδυνατη...οποτε...επικρατει και με βρισκει απολυτως συμφωνο το να μενει ενα κατοικιδιο αποκλειστικα και μονο εντος του σπιτιου...απ εκει και περα στο χερι μας ειναι με καποιες πινελιες να προσφερουμε στο κατοικιδιο μας τον χρονο και την αγαπη που χρειαζεται...
Τωρα για εμας τους ανθρωπους ειναι αρκετα μεγαλη κουβεντα...αυτο το ανικανοποιητο,η ανταγωνιστικοτητα και ο συμπλεγματισμος ειναι απ τους ποιο σφικτους βρογχους της εποχης...και σωτηρια δεν υπαρχει...
Φιλικα...Σπυρος

εμ.........πες βρε σπυρο πως εχεις ζησει σε σκανδιναβικη χωρα........ετσι εξηγηται το ιδανικο που εχεις ως προτυπο ...........βεβαια,σιγουρα και εκει δεν θα ειναι ολα τελεια...αλλα τελειο σε αυτη τη ζωη,ουτως η αλλως δεν υπαρχει.......σιγουρα εκει θα ειναι απειρως καλυτερα τα πραγματα απο οτι εδω.,...εδω αγαπη μου...ζουμε ακομα στην εποχη του νεαντερνταλ........δυστυχως...:):)

νομιζω απετυχα να γινω σαφης. αναξιος λογου δν ειναι ο προβληματισμος σου, αλλα το ποσοστο γατιων που επεδειξαν αυτην την "αντικοινωνικη συμπεριφορα". κ το αναξιο λογου αναφερεται στο ελαχιστο νουμερο αυτων. περαν αυτου, επιμενω στο οτι για μενα,δν τιθεται καν το θεμα για το που κ πως θα πρεπει να ζει μια γατουλα: σε ενα στρεβλωμενο απτον ανθρωπο φυσικο περιβαλλον, προτιμω να προσφερω στο ζωακι μου μια ευνοικη για την επιβιωση του συνθηκη, απτο να το αφησω να μαχεται για τη ζωη του σε ενα χωρο, ξενο προς τα ενστικτα του. κ ας μη γελιομαστε για το αντιθετο: η φυσικη εξελιξη δν προικισε τις γατες με προσοντα για να επιβιωνουν μεσα στο τσιμεντο κ τα αυτοκινητα. αντιθετως τις ωθησε να γινουν εξημερωμενα, κατοικιδια ζωα, ζωα δηλ που εκμεταλλευονται τη σχεση τους με τον ανθρωπο προκειμενου να επιβιωσουν. ο ορισμος θεωρω παντα βοηθα σε φιλοζωικες ή μη συζητησεις. ειναι σχεση αλληλοβοηθειας κ οχι αφεντικου-δουλου αυτη με τα κατοικιδια μας. τελος, θα ηθελα να ρωτησω αν μπορεις να μοιραστεις μαζι μας την εμπειρια σου απτο εξωτερικο, οσον αφορα στις γατες. κ αν θα θελες επισης να διευκρινισεις τι πιστευεις πως περιλαμβανεται στα παραπανω που επιθυμει μια γατα που ζει σε ενα σπιτι.

Καλησπερα...
Τακις συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα σου...δεν διαφερουν οι αποψεις μας σε οτι αφορα την τσιμεντενια ζουγκλα που υπαρχει εκει εξω και ποσο δυσκολο ειναι ενα κατοικιδιο συντροφιας να επιβιωσει σε ενα τοσο αφιλοξενο και εχθρικο περιβαλλον... και οπως εχω ξαναγραψει η βαση ολων εμας σε αυτο το forum ειναι κοινη...η αγαπη μας για τα ζωα και ιδιαιτερα για τις γατες...ο τροπος εκφρασης της ποικιλλει...απο ακραιες μορφες μεχρι ποιο γηινες και ποιο αναλατες...αλλα αυτο δεν μηδενιζει,ουτε καταγκρεμνιζει τον κοινο μας στοχο...
Οι εμπειριες μου τωρα οσο αφορα την παραμονη μου στα βορεια (reykjavik(iceland)-oslo(norway)) εχουν να κανουν γενικα με τον τροπο ζωης....και οπως καταλαβαινεις η ποιοτητα ζωης,η εκπαιδευση και ο σεβασμος που υπαρχει και που διδασκεται σε καθε στιγμη της καθημερινοτητας εχει επιδραση σε καθε τομεα..ακομη και στην φιλοζωικοτητα...συνειδητοποιημενες κοινωνιες χωρις φανφαρες και ακραιες εκδηλωσεις φανατισμου υπερ των ζωων...βεβαια υπαρχει και η αμεριστη αρωγη απ το κρατος...η ριμοτομηση ειναι τελειως διαφορετικη,και οι κινδυνοι που ελοχευουν απ την βολτα της γατας στηνγειτονια ειναι σχεδον μηδενικοι...εννοειται οτι μεσα στο οσλο δεν μπορεις να εχεις το γατακι σου να αλωνιζει στους πεζοδρομους...αλλα και παλι υπαρχει χωρος και αγαπη για τα κατοικιδια..
Κακα τα ψεμματα ενα οικοσιτο ζωακι δεν μπορει να ειναι 24 ωρες την ημερα μεσα σε ενα σπιτι η να βλεπει τον δρομο απο ψηλα στο μπαλκονι...τα παραδειγματα γατιων που επεσαν απο οροφο στην προσπαθεια τους να ανακαλυψουν αυτο το κατι παραπανω ειναι νομιζω αρκετα...
Δεν εχω να προτεινω κατι παραπανω...αν εξαιρεσεις καποια μελη απ το forum(μεσα σε αυτους συγκαταλεγομαι και εγω) οπου εχουν την τυχη να εχουν μεγαλα σπιτια με αυλες και να μπορουν να προσφερουν αυτη την αισθηση και το ακονισμα...την εναλλαγη παραστασεων και ερεθισματων στο κατοικιδιο τους(εστω και μεσω του περιορσμο αποκλειστικ και μονο στα ορια του κηπου),τα υπολοιπα μελη που μενουν σε διαμερισματα κανουν οτι καλυτερο και με καθε θυσια για να παρεχουν στα γατακια τους την καλυτερη ποιοτητα ζωης...και εννοειται οτι ειτε σε παλατι ζεις ειτε σε γκαρσονιερα εαν αντιμετωπιζεις το ζωακι σου σαν ενα λουτρινο κουκλακι και αδιαφορεις το αποτελεσμα ειναι καταστροφικο...ενα κατοικιδιο θελει αγνη αγαπη...
κακα τα ψεματα εκει εξω ειναι ενας καθημερινος πολεμος για καθε ειδους αδεσποτο...οποτε 'το μη χειρον...βελτιστον'
Φιλικα...Σπυρος

ετσι ειναι...οπως τα λες...:):):)
Σε ζηλευω( με την καλη εννοια ) που εχεις γνωρισει αυτα τα μερη....βεβαια,η επιστροφη σου εδω και η προσαρμογη σου,και ιδιαιτερα στην αθηνα...φανταζομαι οτι θα ηταν καπως...δυσκολη...πολλες φορες απογοητευομαι τοσο πολυ απο την κατασταση που επικρατει εδω..που σκεφτομαι οτι μακαρι να μπορουσα να ζησω στο εξωτερικο...εννοειται σε καποιο "πολιτισμενο μερος" οσον αφορα τουλαχιστον την αντιμετωπιση των ζωων και του περιβαλλοντος γενικοτερα...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back