spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω προσωπικα εχω απομονωσει την ανταγωνιστικοτητα της καθημερινοτητας...και απλα αδιαφορω για το φουσκωμενο υπερ-εγω του καθε συγκαμενου νεολληνα που προσπαθει να επιβαλλεται με καθε ευκαιρια...αυτα ειναι για τους στερημενους απο εικονες,σκεψεις,συναισθηματα και ονειρα...και προσωπικα δεν ανηκω σ αυτη την κατηγορια...υπαρχει ενας μπουσουλας στην αθηνα,που αν τον ακολουθησεις ανακαλυπτεις καποιες πτυχες της πολης οπου πραγματικα ειναι μαγευτικες...
Βεβαια αρκετα συχνα παιρνω την δοση μου απ τα βορεια...ισως καπου παρακατω να ξαναγυρισω...θα δειξει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
)..και εμενα μου λειπουν πολλα πραγματα απο την αθηνα......απλα με κουραζει παρα πολυ η κατασταση καθως και οι νοοτροπια που υπαρχει γενικοτερα στην ελλαδα ,οχι μονο στην αθηνα ( ελα ζακυνθο να δεις ποσο απαραδεκτοι ειναι!!!) οσον αφορα τα ζωα καθως και η απιστευτα αντιοικολογικη μας συμπεριφορα...δεν το αντεχω αυτο...ασε που σε θεωρουνε και μουρλο,οταν ασχολησε με αυτα τα θεματα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
και παλι θα συμφωνησω...( τι στο καλο..)..και εμενα μου λειπουν πολλα πραγματα απο την αθηνα......απλα με κουραζει παρα πολυ η κατασταση καθως και οι νοοτροπια που υπαρχει γενικοτερα στην ελλαδα ,οχι μονο στην αθηνα ( ελα ζακυνθο να δεις ποσο απαραδεκτοι ειναι!!!) οσον αφορα τα ζωα καθως και η απιστευτα αντιοικολογικη μας συμπεριφορα...δεν το αντεχω αυτο...ασε που σε θεωρουνε και μουρλο,οταν ασχολησε με αυτα τα θεματα..
![]()
Μουρλο δε ξερω γεροντοκορη σιγουρα....αληθεια τους αντρες που ασχολουνται πως τους λενε

Παντως με την αγοραφοβια που εχω παλι καλα που δεν ειμαι ακομη στην Αθηνα, εδω εγω δε θα αντεχα που να αντεχει η μικρη μου.
Ομως παντου τα ιδια χαλια ειναι που λεει και η Πουπουλινα. Την πρωτη μερα που βρηκα την Καραμελα επρεπε να παμε σε ενα τεραστιο s/m και ετσι την πηρα μαζι σε κουτακι, περιμενα σε μια καφετερια που υπηρχε στον χωρο. Μια κυρια απο τη Γερμανια οχι μονο την πηρε αγκαλια αλλα την εδωσε και στον μικρο της γιο να την χαιδεψει και μου ειπε οτι δυστυχως στην Ελλαδα της εκανε εντυπωση ποσοι ειναι αυτοι που πετανε και κακομεταχειριζονται ζωα απο αγνοια
yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
και στην ελλαδα πλεον νομιζω οτι τα πραγματα πανε προς το καλυτερο...μπορει να ειναι σε εμβρυακο σταδιο αλλα τουλαχιστον στο χερι μας ειναι να δινουμε σωστες κατευθηνσεις...

θα δειξει....
yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μακαρυ...δεν εχω ιδεα τι γινεται στις περιοχες αυτες...εγω κοβω απο λεμεσο...παντως yuuki απ οσο γνωριζω απ την κυπρο και ιδιαιτερα στην αγια ναππα και στην δερυνεια οπου μενουν οι κουμπαροι μου ο κοσμος εκει ειναι αρκετα συνειδητοποιημενος οσο αφορα την φιλοζωικοτητα...
και στην ελλαδα πλεον νομιζω οτι τα πραγματα πανε προς το καλυτερο...μπορει να ειναι σε εμβρυακο σταδιο αλλα τουλαχιστον στο χερι μας ειναι να δινουμε σωστες κατευθηνσεις...
θα δειξει....
.....χαιρομαι να ακουω οτι τα πραγματα βελτιωνονται γιατι εχω μια εντελως διαφορετικη εικονα για το τι επικρατει...
τακις
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

....δεν συζητω τι γινεται την ανοιξη,που οι δημοι κανουν μυοκτονιες...ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ,εχουν γινει και καταγγελιες γιατι την κανουν με λαθος τροπο και εκτος απο τα ποντικια εξολοθρευεται και η υπολοιπη πανιδα...ουτε λογος λοιπον να αφησω τον μπουκακο και την πουπου εξω...εκτος του οτι οι υπολοιπες αλανιαρες γατουλες ,εχουν σιγουρα αρρωστιες...
ετσι, τα μωρα μου το μονο που εχουν απο αυτην την αποψη,ειναι τα παραθυρα( με σιτα εννοειται)....αλλα στεναχωριεμαι για αυτο...
ευτυχως,επειδη μπηκαν μεσα απο πολυ μικρα,δεν δειχνουν να στεναχωριουνται...ουτε εχουν τασεις φυγης...αλλα θα ηθελα να τους ειχα τουλαχιστον ενα μπαλκονι....μαλλον πρεπει να μετακομισω.....

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος
αχ.......δυστυχως και εγω που δεν μενω αθηνα,παλι προβλημα εχω. Σε μονοκατοικια μενω ( οχι δικη μου).Εξω,εχει αυλη αλλα ειναι εντελως απροστατευτα,δηλαδη δεν ειναι περιφραγμενα...μπατε σκυλοι αλεστε...τα αυτοκινητα μια χαρα πατανε τα γατακια που φροντιζω τα εξωτερικα.......δεν συζητω τι γινεται την ανοιξη,που οι δημοι κανουν μυοκτονιες...ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ,εχουν γινει και καταγγελιες γιατι την κανουν με λαθος τροπο και εκτος απο τα ποντικια εξολοθρευεται και η υπολοιπη πανιδα...ουτε λογος λοιπον να αφησω τον μπουκακο και την πουπου εξω...εκτος του οτι οι υπολοιπες αλανιαρες γατουλες ,εχουν σιγουρα αρρωστιες...
ετσι, τα μωρα μου το μονο που εχουν απο αυτην την αποψη,ειναι τα παραθυρα( με σιτα εννοειται)....αλλα στεναχωριεμαι για αυτο...
ευτυχως,επειδη μπηκαν μεσα απο πολυ μικρα,δεν δειχνουν να στεναχωριουνται...ουτε εχουν τασεις φυγης...αλλα θα ηθελα να τους ειχα τουλαχιστον ενα μπαλκονι....μαλλον πρεπει να μετακομισω.....
![]()
Κανουμε τα παντα για τα γατακια μας...και εγω που μετακομισα βρηκα σπιτι στα μετρα των γατιων μου και οχι των δικων μου
τακις
Εκκολαπτόμενο μέλος
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα δειξει...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
απ οσο εμαθα η 'ασπρουλα' φιλοξενειται σε φιλικο σπιτι και ειναι γαληνια και φιλικη χωρις να ακολουθει ακομη φαρμακευτικη αγωγη...επειδη με την κοπελα εχουμε περισσοτερο επαγγελματικη σχεση και λιγοτερο φιλικη καποιες πληροφοριες τις εκμαιευσα με δυσκολια..βεβαια μολις αντικρυζει την φιλη μου και μαμα της,μεταμορφωνεται σε ενα απιστευτα κακο πλασμα ετοιμο να της επιτεθει...ειλικρινα αβυσσος ο ψυχισμος της γατας...
θα δειξει...![]()
μωρε μπας και της ειχε φερθει ασχημα???? πολυ περιεργο μου φαινεται...

spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
α. Το θεμα δεν ειναι εαν η γατα ειναι κλεισμενη στο σπιτι αλλα ενα καταρχας ειναι στειρωμενη.
β. Το θεμα δεν ειναι εαν ειναι κλεισμενη στο σπιτι αλλα εαν εχουν γινει εξετασεις για υπερθυρεοειδισμο και εαν κανεις ασχοληιθηκε με το να καταλαβει τι ενοχλει τη γατα αυτη και πως μεγαλωσε
γ. Το θεμα δεν ειναι εαν ειναι στο σπιτι και παλί αλλα τι εκανε ο γονιος της με αυτην
Και εξηγω
Μου ετυχαν τελευταια 2-3 τετοια περιστατικα για τα οποια οι γιατροι δεν ειχαν λυση ο ενας ειπε για φερορμονες ο αλλος ειπε να τα εχουν χωριστα οταν ηταν δυο αλλα δεν ηξερε να πει παρακατω κι ο τριτος χωρις να πει τιποτα βρηκε ενα βιβλιο ια εδωσε σε ιδιοκτητη να διαβασει για την υστεριαζουσα συμπεριφορα στη γατα η κατι τετοιο...
Περιστατικα: στο ενα του γατουλη θυμα ληστειας η κυρια τον φοβονταν μη τη σκοτωσει και εβγαλε παντοφλα.. οι εθελοντες ειδαν ενα ζωο σχετικα ηρεμο, και μια κυρια που τα παραελεγε εν ειπε οτι οντως το ζωο δεν το ηθελε το ειχε " φορτωθει". Ειχαμε ενα περιστατικο επιθεσης σε μενα στο σπιτι φιλοξενειας αλλα ο γατος αντεδρασε γιατι μαλωσα αλλο γατακι το οποιο μου ορμηξε γιατι δεν ητα εκπαιδευμενο και για να το υπερασπισει ορμηξε κι αυτος σε μενα γιατι με ειδε σα απειλη. Κατανοητο. Οταν βρηκε καταλληλο σπιτι ηρεμησε ηταν μονος κι εγινε πολύ χαδιαρης με τη καταλληλη εκπαιδευση. Οταν ηταν επιθετικος στην αρχη ηταν και αστειρωτος υποψην
Δευτερο περιστατικο κυρια εκπαιδευτικος απο αθηνα τηλεφωνησε γιατι της επιτιθονταν η 6 χρονη αστειρωτη γατα της της ειπα να τη στειρωσει καταρχας αλλα οταν μιλησαμε μου ειπε οτι απο μικρη την αφηνε να τη πιπιλαει μετις ωρες κα μετα εκανε επιθετικα ξεσπασματα. Αρα τη διατηρουσε ανεκπαιδευτη για προσωπικους λογους και ανωριμη και η γατα ηταν επομενο να της επιτεθει σαν να ηταν η μαμα γατα της . Η κυρια ενω ελεγε οτι ηταν υπομονετικη δεν αντεξε ουτε δυο βδομαδες να την εκπαιδευσει μετα τη στειρωση και τελικα παραδεχτηκε οτι δεν μπορει αλλο και θελει να τη δωσει...
Εχω κι αλλα παραδειγματα τετοια. Σε ολα εχουμε ενα ανεκπαιδευτο πιθανα αστειρωστο ζωο και γονεις που δεβαζουν ορια, δεν θελεουν αν απομονωσουν το ζωο η να το μαλωσουν.
Στη περιπτωση της καλυψουλαρας εξισου δεν μπορει η γατα αυτη να πιασει τα σημαδια ηρεμιας σε αλλα ζωα εχει σιγουρα κατι παθολογικο γιατι ειναι "σα να τρελλαινεται" αλλα με τη καλη εκπαιδευση και το δεσιμο αγαπης επαψε να επιτιθεται τοσο πολυ και απλα οταν δει αλλο ζωο με προειδοποιει να το μαζεψω αντι να του ορμηξει.Αν δε παω γινεται χαμος φυσικα.Αλλα προειδοποιει.Παλια τα εκανε επανω της και ουρλιαζε πηδωντας 2 μετρα ψηλα. ειχα καταφοβηθει και τα ειχα χρειαστει.
οποτε...καλο ειναι να κανουν εξετασεις και στειρωση και μετα να βγαζουν συμπερασματα κατα τη γνωμη μου
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πραγματικα πολυ ενδιαφερουσες οι πληροφοριες σου και χαιρομαι που τις μοιραστηκες ..
Απ οσο ξερω οσο αφορα την παθολογικη πλευρα ωστε να ανακαλυφθει τι οδηγησε το γατι σε τετοια αντικοινωνικη και εχθρικη συμπεριφορα εχει καλυφθει αφου γιναν ολες οι απαραιτητες εξετασεις και μαγνητικη..
Σιγουρα μεριδιο ευθυνης φερει και ο καθε γατο-γονιος...αλλος λιγο..αλλος πολυ...λεπτες ισορροπιες και ειδικα οταν εχουμε να κανουμε με τοσο περηφανα κατοικιδια οπως οι γατες...
Παντως λανθασμενα η μη εξακολουθω να προασπιζομαι την αποψη μου οτι ενα κατοικιδιο και δη η γατα χρειαζεται να αλλαζει παραστασεις-εστω και υπο την μορφη βολτας- η επισκεψεως σε φιλικο σπιτι παρα να μενει για ολη του την ζωη στον τεταρτο οροφο μιας πολυκατοικιας και να εχει αναγαγει τον κοσμο του στην διαδρομη μπανιο-κουζινα-κρεβατοκαμαρα-σαλονι..
Οσο αφορα την ασπρουλα απ οσο εμαθα εκει που φιλοξενειτε ειναι μια χαρα...φιλικη..χαδιαρα..ενα φυσιολογικο γατι δηλαδη...
Οποτε οπως καταλαβαινεις το προβλημα-απ την στιγμη που δεν υπαρχει κατι παθολογικο- εντοπιζεται ειτε στην σχεση του με την γατογονιο της ειτε στην σχεση του με τον χωρο...
Το θεμα πραγματικα ειναι οτι σε οποιο κτηνιατρο και αν αποτανθηκε ακουστηκαν πολλες αποψεις..λιγες εμπεριστατωμενες...και πολλες αερολογιες...
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ...
Φιλικα...Σπυρος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Πολλά πράγματα δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε οι άνθρωποι, και όμως τα κάναμε ,με ολέθριες επιπτώσεις στους συνανθρώπους μας και στο περιβάλλον. Τα καημένα τα οικόσιτα, ακολούθησαν κι αυτά τη μοίρα που φυλάξαμε για τους εαυτούς μας. Αφιλόξενες πόλεις , μολυσμένη ατμόσφαιρα, εχθρικές συμπεριφορές. Όλα ξεκινάνε από εκεί. "Εν αρχή ην το σκότος". Αν δεν φύγει το σκότος, όλα θα παίρνουν λίγο από το μαύρο.Δεν αξίζει στις γάτες να ζουν κλεισμένες σε τέσσερις τοίχους, ναι! Σε εμάς, ίσως μας αξίζει να υποφέρουμε με το περιβάλλον, που οι ίδιοι είτε φτιάξαμε, είτε ανεχθήκαμε άλλοι να φτιάξουν!Δυστυχώς, μέχρι εμείς πάλι να τα αλλάξουμε όλα πριν είναι πολύ αργά, να ζώα μας θα πρέπει να υπακούσουν στο "Προσαρμογή ή θάνατος" Η γατούλα της φίλης σου απλά δεν προσαρμόστηκε
Έτσι το βλέπω εγώ ,φίλε Σπυρίδωνα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool