Συμπτώματα πνευμονίας

KostasTheGreek

Δραστήριο μέλος

Ο KostasTheGreek αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 739 μηνύματα.
Καλησπέρα.Γνωρίζει κάποιος/α τα συμπτώματα που εμφανίζει η γάτα όταν πάει για πνευμονία?
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας απαντήσει γιατί υποψιάζομαι κατι για τον γάτο μου.:)
Ευχαριστώ...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχι αλλα εχω γιατρους να ρωτησεις η να τον πας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχι αλλα εχω γιατρους να ρωτησεις η να τον πας

Καλα ειναι αυτονοητο πως θα τον παω στον κτηνιατρο το ταχυτερο δυνατο απλα θα ηθελα να γνωριζω ετσι γενικα τα συμπτωματα:hmm:

Συνήθως οι γάτες αρρωσταίνουν στο ανώτερο αναπνευστικό (μάτια, μύτη). Είναι η γνωστή ρινοτραχείτιδα, με βασικότερο σύμπτωμα τις έντονες εκκρίσεις από μάτια και μύτη. Ίσως αν προχωρήσει πολύ μια τέτοια νόσος να περνάει και στο κατώτερο αναπνευστικό, στους πνεύμονες, αυτό όμως θα στο πει ο κτηνίατρος με σιγουριά.
Εσύ γιατί νομίζεις ότι έχει πνευμονία; Τι συμπτώματα παρουσιάζει;

Συνήθως οι γάτες αρρωσταίνουν στο ανώτερο αναπνευστικό (μάτια, μύτη). Είναι η γνωστή ρινοτραχείτιδα, με βασικότερο σύμπτωμα τις έντονες εκκρίσεις από μάτια και μύτη. Ίσως αν προχωρήσει πολύ μια τέτοια νόσος να περνάει και στο κατώτερο αναπνευστικό, στους πνεύμονες, αυτό όμως θα στο πει ο κτηνίατρος με σιγουριά.
Εσύ γιατί νομίζεις ότι έχει πνευμονία; Τι συμπτώματα παρουσιάζει;

Ενταξει δεν ειμαι και σιγουρος πως παει γοα πνευμονια απλα τον βλεπω 2 μερες τον πιανει βηχας 3-4 φορες μεσα στη μερα και η μυτη του ειναι τελειως ξερη...:hmm:

Μηπως προσπαθει να βγαλει τριχομπαλες ή του εχει σταθει τιποτα;Το ακροαστηκε γιατρος;

Η ξερή μύτη δεν νομίζω πως είναι κάτι ανησυχητικό -μόνο για τα σκυλιά έχω ακούσει κάτι ανάλογο, όχι για τις γάτες. Για το "βήχα" συμφωνώ με τη moukelis, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για προσπάθεια να κάνει εμετό, είτε για να βγάλει τρίχες είτε κάποιο ξένο σώμα. Αν έχεις στο σπίτι πάστα για τις τριχόμπαλες δώσε του λίγη, μπορεί να τον βοηθήσει.
Όπως και να 'χει, από αύριο πήγαινέ τον στον κτηνίατρο να τον δει καλού κακού, better safe than sorry.

Χτες το βραδυ που τον ακουσα να βηχαει παντως σηκωθηκα και οντως μαζι με τον βηχα σαν να προσπαθουσε να κανει εμετο γιατι ειδα πως ειχε ανοιχτο το στομα χαρακτηριστικα και την γλωσσα και εκανε το χαρακτηριστικο ηχο κλουκου κλουκου που κανει οταν προσπαθει να ξερασει...

Δυστηχως λειπει και ο κτηνιατρος που το παρακολουθει διακοπες οποτε προς το παρον θα τον παρακολουθω και αν δω συμβαινει κατι περιεργο θα ψαξω αλλον κτηνιατρο να τον παω εκτακτα..:)

Ευχαριστω για τις απαντησεις
Καλη σας ημερα:up:

Επισης δοκιμασε να τον βουρτσιζεις λιγο συχνοτερα,και βαλε του λιγο χορταρακι,βοηθα στην αποβολη των τριχων απο το στομαχι.Αν δεν βρισκεις νεπετα ή γατοχορτο,φυτεψε φακες:βγαινουν πολυ γρηγορα,ειναι οικονομικη λυση και ξετρελαινονται!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back