Συνάχι και μύκητες

Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου

Νεοφερμένο μέλος

Ο Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Γειά σας!
Είχα ανοίξει νέο θέμα πριν από μερικές μέρες για αλλεργική γάτα.
Έχω 2 γάτες σπίτι μου τις οποίες πήρα πριν από 3 μήνες από Φιλοζωικό Σωματείο.
Είχαν μύκητες, κόλλησα κι εγώ, έβγαλα καμιά δεκαριά καντήλες που με έτρωγαν όλη μέρα, έκανα θεραπεία, έκαναν κι αυτές.
Μετά άρχισε η μια να φτερνίζεται. Και είναι τώρα σχεδόν 2 μιση μήνες που είναι διαρκώς μπουκωμένη και φτερνίζεται. Η γιατρός μου είπε ότι είναι αλλεργική. Αλλά χθες παρατήρησα ότι κι άλλη έχει ένα μικρό μπούκωμα και ψιλοφτερνίζεται.:hmm:
Η Σβούρα (η αλλεργική) έχει εμφανίσει στα πόδια σημεία χωρίς τρίχωμα. Την πήγα στη γιατρό κ μου πε ότι έχει πάλι μύκητες. :( Της έκανε μια ένεση και μου πε να ξαναπάω σε 10 μέρες. Τι κακό είν' αυτό με τους μύκητες;
Πως ξεμπερδεύουμε με δαύτους;:mad:
Κι αυτή η ιστορία με το φτέρνισμα τι άλλο μπορεί να είναι; Η γάτα εντωμεταξύ είναι μια χαρά κατά τ'άλλα. Τρώει, τρέχει, παίζει, απ' όλα. Αλλά τόσο καιρό να έχει μπούκωμα; Και τις δύο τις έχω μέσα σε διαμέρισμα, μόνο το απόγευμα που έρχομαι σπίτι τους ανοίγω και κάθονται στο μπαλκόνι.
Υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται το συνάχι με τους μύκητες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλεξάνδρα ο γάτος μου είχε μύκητα στο κεφάλι και ο κτηνίατρος μου είπε να του βάζω μια αλοιφή την daktarin ( μπορείς να τη βρείς σε ανθρώπινο φαρμακείο), μαζι με betadine sollution.Εγώ το έκανα αυτό για 15 μέρες, 3 φορές τη μέρα.Εβαζα πρώτα σε μια μπατονέτα λίγο betadine έτριβα το σημείο και μετά έβαζα την αλοιφή.Βασικά του είχε ξυρίσει λίγο το κεφάλι για να μπορεί η αλοιφή να έρχεται σε επάφη με το δέρμα.Τώρα τα μαλλάκια του ξαναφύτρωσαν και είναι μια χαρά.Παρεπιπτόντως όλα τα εμβόλια γίνονται μόνο σε υγιή γατία. Τώρα για τη γρίππη δε γνωρίζω να σου πω αλλά ξέρω οτι κυκλοφορεί τώρα την άνοιξη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν νομιζω το συναχι συνηθως εχει σχεση με το αναπνευστικο των γατιων

Ο δικος μου εχει μυκητες 8 μηνες,πηρε χαπια με τα οποια υπηρχε μικρη βελτιωση και μετα παλι τα ιδια,τωρα του βαζω το Clinafarm.Απλα ξυνεται λιγο λιγοτερο,κανονικα μου ειπε ο κτηνιατρος (και εχει δικιο) οτι πρεπει να ψεκασω ολο το σπιτι (χαλια,κανεπεδες κλπ) σημεια δηλαδη που συνεχιζουν να υπαρχουν οι μυκητες.

μύκητες

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Είμαι καινούρια και δυστυχώς επειδή μπαίνω στο ίντερνετ από τη δουλειά δεν έχω όσο χρόνο θα ήθελα για να απαντήσω.
Χαίρομαι πολύ που υπάρχει ένα φόρουμ αποκλειστικά για γάτες και απ'ότι φαίνεται έχει φτιαχτεί από ανθρώπους που πραγματικά αγαπάνε τις γάτες (αλλά και όλα τα υπόλοιπα ζώα φαντάζομαι). Ειδικά το θέμα όπου μπορεί κανείς να μιλήσει για ό,τι αηδία κάνει η γάτα του, είναι πολύ ωραίο.
Οι γάτες μου συνεχίζουν δυστυχώς να φτερνίζονται, να έχουν μυξούλες και να αναπνέουν λίγο δύσκολα και τώρα τους δίνω VIBRAMICIN και βάζω στη Σβούρα στα σημεία που έχει μύκητες ΤΕΡΑΜΙΚΙΝΗ. Επίσης η κτηνίατρος μου είπε να τους δίνω και SUPRADINE γιατί απ' ότι φαίνεται έχουν πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό.
Εντωμεταξύ πρέπει να ξανακόλλησα κι εγώ μύκητες.. είδα ένα σημάδι στην κοιλιά μου που ελπίζω να είναι απλώς σπυράκι.

Με τι ψεκάζεις τα έπιπλα για να μην υπάρχουν μύκητες; Πολύ φοβάμαι ότι έχει γεμίσει το σπίτι..
Δε μπορώ άλλο μ'αυτούς ...:mad: :mpliaks:

Με αυτο που βαζω στον γατο (Clinafarm) αλλα δεν το εχω κανει γιατι υπαρχει περιπτωση και να ξεβαφουν χαλια κλπ (θελει δοκιμη σε μια γωνια) αλλα πιο πολυ γιατι ομολογω πως βαριεμαι να το κανω.Παντως το Clinafarm αρχισε να αποδιδει,ο γατουλης παει καλυτερα,τουλαχιστον δεν εχει πληγες πια.Δεν ξερω οικονομικα ποσο θα σου κοστισει να ψεκασεις ολο το σπιτι γιατι το κοστος του ειναι γυρω στα 22 ευρω το μπουκαλι.

Αρχική Δημοσίευση από Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου:
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Είμαι καινούρια και δυστυχώς επειδή μπαίνω στο ίντερνετ από τη δουλειά δεν έχω όσο χρόνο θα ήθελα για να απαντήσω.
Χαίρομαι πολύ που υπάρχει ένα φόρουμ αποκλειστικά για γάτες και απ'ότι φαίνεται έχει φτιαχτεί από ανθρώπους που πραγματικά αγαπάνε τις γάτες (αλλά και όλα τα υπόλοιπα ζώα φαντάζομαι). Ειδικά το θέμα όπου μπορεί κανείς να μιλήσει για ό,τι αηδία κάνει η γάτα του, είναι πολύ ωραίο.
Οι γάτες μου συνεχίζουν δυστυχώς να φτερνίζονται, να έχουν μυξούλες και να αναπνέουν λίγο δύσκολα και τώρα τους δίνω VIBRAMICIN και βάζω στη Σβούρα στα σημεία που έχει μύκητες ΤΕΡΑΜΙΚΙΝΗ. Επίσης η κτηνίατρος μου είπε να τους δίνω και SUPRADINE γιατί απ' ότι φαίνεται έχουν πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό.
Εντωμεταξύ πρέπει να ξανακόλλησα κι εγώ μύκητες.. είδα ένα σημάδι στην κοιλιά μου που ελπίζω να είναι απλώς σπυράκι.

Με τι ψεκάζεις τα έπιπλα για να μην υπάρχουν μύκητες; Πολύ φοβάμαι ότι έχει γεμίσει το σπίτι..
Δε μπορώ άλλο μ'αυτούς ...:mad: :mpliaks:

κ εμενα αυτο πηρε ο γκρινιαρης οταν ηταν κρυωμενος για τους μηκυτες δεν θυμαμαι τι μου εδωσε νομιζω κατι σε λαδι ηταν

Να ρωτησω κατι? Οι μυκητες πως ειναι? Πριν καιρο δυο απο τις γατες μου που μενουν στον κηπο ειχαν η μια στο ποδι και η αλλη στην ουρα χασει το τριχωμα και ειχαν και μια πληγη εκει (σαν τσιμπιμα) που αιμοραγουσε και μετα εκλεισε και ξαναβγηκε τριχωμα
:confused:

Απ' ότι ξέρω, μύκητες υπάρχουν παντού. Απλά αρχίζουν να αναπτύσσονται σε υγρό και σκοτεινό περιβάλλον και εφ'όσον ένας οργανισμός είναι αδύναμος.
Στις γάτες το καταλαβαίνεις αν έχουν αραιώσει οι τρίχες σε κάποιο σημείο του σώματος (συνήθως πόδια, μύτη, αυτιά, κεφάλι), ξύνονται στο σημείο εκείνο και εμφανίζουν αργότερα κοκκινίλα.
Στους ανθρώπους (σε μένα τουλάχιστον) εμφανίζεται ένα μικρό σπυράκι το οποίο με τρώει λιγάκι και μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Με τρώει πάρα πολύ και κάποια στιγμή το σπυράκι γίνεται ένα κόκκινο σημάδι και το δέρμα σε εκείνη την περιοχή ξεραίνεται και ξεφλουδίζει.
Εάν η γάτα έχει χτυπήσει και έχει πληγή, είναι φαντάζομαι απ' το χτύπημα η αραίωση της τρίχας. Αν όμως δεν υπάρχει εξ' αρχής πληγή, νομίζω είναι εύκολο να το καταλάβεις ότι είναι μύκητες. Βέβαια πρέπει να το παρατηρήσεις νωρίς γιατί όσο περνάει ο καιρός η γάτα το ξύνει και μπορεί να δημιουργήσει μόνη της πληγή.
Οι μύκητες περνάνε από μόνοι τους - έτσι μου είχε πει ένας κτηνίατρος- απλώς εμείς με την αγωγή επισπεύδουμε την ανάρρωση. Αλλά παίρνει πολύυυυυ καιρό καμιά φορά να αναρρώσεις πλήρως. Τα σημάδια φεύγουν αργά.. Εγώ έπαιρνα χάπια 10 μέρες και σχεδόν ένα μήνα έβαζα κρέμες. Το ίδιο και οι γάτες μου. Και τώρα ξανά μανα..

Αυτο το πραγμα που ειχαν εφυγε απο μονο του σε δυο μηνες περιπου. Η πληγη τους ηταν στρογγυλη και βαθεια ομως δεν εμοιαζει με πληγη απο τσακωμο, απο πετρα, ηταν σαν τσιμπημα

who knows?
Αφού πέρασε, όλα καλά..
Εγώ πασχίζω να μας κάνω καλά σχεδόν 3 μήνες τώρα.:bye:

εξάπλωση

Πέρασαν 5 μέρες και νομίζω πως τα σημεία που έχει αραιώσει το τρίχωμα είναι περισσότερα. Είχε μόνο στα πόδια, τώρα έχει και στην κοιλίτσα της και ένα μικρό σημείο πίσω από το αυτί. Εντωμεταξύ τα σημεία είναι καμιά δεκαριά και μου είναι πολύ δύσκολο να της βάζω σε όλα γιατί κάποια στιγμή αρχίζει να εκνευρίζεται και να με δαγκώνει. Μου παίρνει κανένα μισάωρο.. Και μετά κάθεται και γλείφεται κι έτσι δεν ξέρω αν δρα το φάρμακο. Δίνουν και χάπια για τους μύκητες;
Διάβασα σε κάποιο θέμα για τον Πέρση που πέθανε από μυκητίαση και έχω φρικάρει.. Λέτε να μου συμβεί το ίδιο;:cry:

γιατι δεν ρωτας το γιατρο σου βρε συ να μην εχεις τετοια προβληματα

Έχεις δίκιο..
Αλλά τους έχει κάνει δύο φορές ένεση για τους μύκητες η οποία τις πονάει πολύ μετά για μερικά δευτερόλεπτα, τσούζει πολύ και φωνάζουν.. και δε μπορώ να τις βλέπω έτσι. Το ξέρω πως είναι για το καλό τους αλλά φοβάμαι να τις ξαναπάω..:redface:

πρεπει να ακολουθησεις ολη την ιατρικη αγωγη κ ασ ποναει βρε για το καλο της ειναι κ εκεινη το καταλαβαινει

Φοβάμαι ότι δεν το καταλαβαίνει γιατί όταν πονούσε και φώναζε πήγε ο φίλος μου (κι αυτός γατόφιλος) να τη χαϊδέψει κι αυτή φούσκωσε και έκανε "χιιιι" και του καταγρατζούνισε το χέρι. Και η Σβουρίτσα μας ποτέ μα ποτέ δε μας έχει θυμώσει, ούτε μας έχει γρατζουνίσει ποτέ πριν. Καταλαβαίνω ότι πονούσε εκείνη την ώρα και δεν ήθελε κανέναν αλλά φαίνεται να υποφέρει τόσο πολύ..:(
Άσε που με τις ενέσεις δεν έχω δει καμιά βελτίωση..
Ούτε και με την κρέμα (βάζω μόλις 5 μέρες θα μου πείτε) αλλά δε θα'πρεπε να χει υποχωρήσει κάπως το πράγμα;:/:
Πολύ στεναχωριέμαι..

με το να σε πιανει πανικος δεν βοηθας την γατουλα θελ3ει υπομονη κ επιμονη αν ειναι πηγαινε κ σε κανεναν αλλο γιατρο

Υπαρχουν και χαπια για τους μυκητες (στον δικο μου δεν ειχαν αποτελεσμα)

εναλλακτικη θεραπεια

Εχοντας να ανιμετωπισω τους μυκητες που παρουσιασε η γατα μου , η οποια ειναι ενος ετους, συμβουλευτηκα ομοιοπαθητικο κτηνιατρο ο οποιος συστησε θεραπεια με ομοιοπαθητικο φαρμακο και με τοπικη χρηση ελαιου απο σπορους γκρειπφρουτ.Το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο σε σχεση χρονου αποθεραπειας και στο θεμα της γενικοτερης ενισχυσης του ανοσοποιητικου συστηματος της γατας που τωρα ειναι υγιεστατη και φαινεται πως δεν προκειται να ξανααντιμετωπισει παρομοιο προβλημα. Για περισσοτερες πληροφοριες μπορω να δωσω λεπτομερειες.
Το ελαιο απο γκρειπφρουτ ειανι ιδανικο μυκητοκτονο και μπορει να χρησιμοποηθει διαλυμενο σε νερο για καθαρισμο του σπιτιου.

Η μια από τις 6 γάτες μου είχε στον λαιμό της ένα πράγμα που ήταν σαν κακάδι όταν την πήρα (περίπου 6 μηνών και ζούσε σε αυλή). Το είδε ο γιατρός και από ότι θυμάμαι ήταν μύκητες. Σε εκείνο το σημείο την ξύρισε ο γιατρός για να βάζω ευκολότερα την αλοιφή. Έβαζα κάθε μέρα, νομίζω δυο φορές την ημέρα, και πέρασε μετά από 1-2 εβδομάδες. Οι μύκητες είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Έχω γάτες από το 1990 και θυμάμαι ότι όποτε μπλέκαμε με μύκητες ήταν δύσκολα τα πράγματα (άσχετο αλλά τότε κάποιο κάθαρμα είχε δηλητηριάσει μια γάτα μου με όλα τα μικρά της :mad: ) .

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back