Συνάχι και μύκητες

Αρχική Δημοσίευση από Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου:
Έχεις δίκιο..
Αλλά τους έχει κάνει δύο φορές ένεση για τους μύκητες η οποία τις πονάει πολύ μετά για μερικά δευτερόλεπτα, τσούζει πολύ και φωνάζουν.. και δε μπορώ να τις βλέπω έτσι. Το ξέρω πως είναι για το καλό τους αλλά φοβάμαι να τις ξαναπάω..:redface:

Οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την υγεία τους (και καμιά φορά για την επιβίωσή τους) πρέπει να το κάνεις, όσο σκληρό κι αν είναι! Εμείς με το απόστημα ολοκληρώνουμε τώρα τη β'φάση (~10 μέρες εκάστη) θεραπείας και θα δούμε αν τέλειωσε πια το κακό!
Δεν έφτανε μόνο ο πόνος στο γιατρό (που στο κάτω κάτω μπορούσε να θυμώνει μόνο μ'αυτόν), έπρεπε εμείς καθημερινά να την πονάμε φριχτά ζουλώντας την για να βγει, να κρατάμε συνεχώς ανοιχτή την πληγή, να της δίνουμε αντιβίωση πατώντας την κυριολεκτικά κάτω... Για λίγο μετά δε μας θέλει, αλλά μετά συνέρχεται και μας κάνει και χαρούλες. Ο Δημήτρης (σύζυγος) λέει ότι η γάτα καταλαβαίνει ότι τελικά είναι για το καλό της όλα αυτά...
Στην αρχή πόναγε η καρδιά μου, έκλαιγα κι εγώ μαζί της, αλλά τώρα σκλήρυνα και δεν της δίνω πολλή σημασία ΑΦΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Όλα θα περάσουν και θα είναι ένα υγιές και χαρούμενο γατουλίνι!!!:up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παθούσα

ειμαι σχετικα καινουρια οσον αφορα τις γατες και πολλά πράγματα δεν τα ξέρω.Αυτό για του μύκητες πρώτη φορά το ακούω αν και τα συμπτώματα μου είναι γνωστά.Για τα σπυράκια που λέτε που ξεκινούν σαν κοκκινίλες και μετά φαγουρίζουν και ξεφλυδίζουν και ομολογώ ότι με ανησύχησαν και σκέφτηκα να πάω στο γιατρό . Η γατούλα μου (περσίας) ξύνεται αρκετά και σε μερικά σημεία του σώματός της έχει κακκαδάκια.τα οποία ομολογώ ότι πληθαίνουν και αραιώνουν ανάλογα.Ο γιατρός είπε ότι είναι από το ξύσιμο , ότι τραυματίζεται και κάνει κακαδάκια . Τι εξέταση πρέπει να κάνω για να εξακριβώσω αν είναι μύκητες?και αν ειναι μετά τι κάνω?πρεέπι να ψεκάσω το σπίτι όπως διάβασα πιο πάνω?και γω από την άλλη έχω γεμίσει και σπυράκια ακμής , και έχω φαγούρα στα δάχτυλα και πολλά περίεργα συμπτώματα?και όσον αφορά οτυ μύκητες στουν ανθρώπους , μπορούν να εμφανιστούν παντού ε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παθουσα

όλα αυτά που διαβάζω με τρομάζουν γιατί πρόσφατα πήρα γάτα και δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω.και ένας λόγος περισσότερο γιατί τα συμπτώματα που αναφέρετε είναι γνώριμα.Η γάτα μου συχνά πυκνά φταρνίζεται αλλα μέχρι τώρα δεν είχα δώσει σημασία . Επιπλέον έχω παρατηρήσει κάποια εξογκόματα στο δέρμα της σε διάφορα σημεία , σαν κακαδάκια τα οποία όταν τα τραβάω βγαίνει και η τρίχα μαζί.Είναι σκούρα καφέ νομίζω και σαν κομματάκια άμμου , πως να το περιγράψω δεν ξέρω.Όρεξη έχει δόξα το θεό , παίζει αρκετά και κατα τα άλλα όλα καλά.Από την άλλη εγώ έβγαλα τέτοιες κοκκινίλες που αναφέρεις που ξεφλουδίζουν και φαγουρίζουν - Στα σπυράκια έβαλα daktarin και έφυγαν- όπως επίσης 'εχω και έξαρση ακμής από τη στιγμή που την πήρα . . Αλλά επειδή έχω και ορμονικό πρόβλημα δεν ξέρω που να το αποδόσω. Τι πρέπει να κάνω για να δω αν είναι μύκητες?ο γιατρός όταν την πήγα για εμβόλιο λίγο που την κοίταξε είπε ότι είναι κακαδάκια από το ξύσιμο και λίγο με καθυσήχασε.Τελευταία όμως έχει πολλά στο κεφάλι και γύρω από το λουράκι?από που μπορεί να τους κόλλησε?και εγώ τι πρέπει να κάνω?εδω και δύο μέρες έχω και άλλες ενοχλήσεις(οι γυναίκες με καταλαβαίνουν)και δε μπορεί να κόλλησα κάτι από αλλού?και έχω και φαγούρα στα πόδια.Θα μου πείτε γιατί ακόμα δεν έχγ πάει στο γιατρό?πρώτον δεν ξέρω σε τι γιατρό να πάω...μπορεί όλα αυτά να ξεκίνησαν από το γατάκι μου?και πρέπει να ψεκάσω και το σπίτι?ασ μου πει κάποιος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μια περσικη γατα θελει πολυ βουρτσισμα κ περοιποιηση ωστε να ειναι καθαρο το τριχωμα της κ να αναπνεει το δερμα της αυτο το βοηθαει το βουρτσισμα

Δεν ξερω γιατι αλλα μου φαινεται οτι μπερδευετε πολλες ασθενειες μαζι , μυκητες, ρινοτραχειητιδα, αλλεργια...ισως και ψειρεςη ψυλλους???

Και ο δικός μου γάτος είχε πρόβλημα με τους μύκητες από μικρός. Όταν ήταν μικρούλης του έκανα θεραπεία με μία λοσιόν που μου δώσανε από το κτηνιατρίο φτιαχτή απ'ότι κατάλαβα και του περάσαν. Μετά από κάνα πεντάμηνο μου ξαναεμφάνισε και του έκανα θεραπεία με μια λοσιόν αυτή τη φορά από το φαρμακείο και χάπια. Νωρίτερα δεν μπορούσα να του τα δώσω μου είπε η κτηνίατρος γιατί ήταν μικρός. Όμως του πέρασε. Τώρα έχει εμφανίσει πάλι κάτι εκεί που ήταν το κολάρο του( πριν κοπει), μια πληγή που συνέχεια την ξύνει. Όταν τον πήγα στην κτηνίατρο(διαφορετική αυτή την φορά, θα εξηγήσω τον λόγο παρακάτω) του τράβηξε μερικές τρίχεις και είδε ότι βγαίνουν εύκολα. Μου είπε ότι μπορεί να είναι πάλι μύκητες, της εξήγησα ότι ξαναείχε. Μου έδωσε μια λοσιον θα του βάζω για 10 μέρες και αν δεν έχει υποχωρήσει μάλλον θα του ξαναδώσω χάπια. Εγώ πάντως ακόμα δεν έχω κολλήσει από τον Νόμπου-χτύπα ξύλο- αν και οι τρίχες του Νόμπου κυριαρχούν παντού και κοιμόμαστε κάθε βράδυ αγκαλίτσα. Είχα κολλήσει μαζί και όλη η οικογένεια πριν 10 χρόνια όταν είχα κάτι γάτες στην αυλή στον ασπρόπυργο που έμενα αλλά έκανα θεραπεία και μου έφυγαν γρήγορα.Για να τελειώνω έχω καταλάβει ότι πολύ δύσκολα ξεμπερδεύεις με τους μύκητες για την γάτα εννοώ. Ακόμη δεν είμαι σίγουρη αλλά δεν κολλάνε όλοι οι μύκητες της γάτας στους ανθρώπους.
Υ.Γ. Στο πρώτο κτηνιατρίο που πήγαινα ήταν διάφοροι κτηνίατροι πολλοί απο αυτούς εκπαιδευόμενοι, και είναι και κλινική.
Όταν πήγα τον Νόμπου για 2η ή 3η φορά για τους μύκητες με ανάλαβε ένας αλλος κτηνίατρος, στην αρχή με είχε αναλάβει μια κτηνίατρος. Τον ρώτησα τι μπορούμε να κάνουμε και μου απάντησε το πολύ πολύ να βάλουμε μια φωτιά να τον κάψουμε:mad: .Εκτός αυτού συνέχεια επαναλάμβανε είναι του δρόμου και είναι του δρόμου γι'αυτό έχει μύκητες:mad: . Μου είχε σπάσει τα νεύρα αλλά επειδή είμαι ήσυχη σαν χαρακτήρες και δεν τσακώνομαι εύκολα απλά τον αγριοκοίταζα. Τελική κατάληξη μου έγραψε μια θεραπεία να τον κάνω μπάνιο με σαμπουάν(!) για ένα μήνα κάθε βδομάδα. Με ένα σαμπουάν που αργότερα ανακάλυψα ότι είναι για την δερματίτιδα του σκύλου(!).Τελική κατάληξη ο Νόμπου μετα το τρίτο μπάνιο έμφάνισε ακατάσχετη τριχόπτωση και κάτι σαν πιτυρίδα σε όλο του το σώμα. Δεν τον ξανάκανα μπάνιο εννοείτε κ ήμουν έτοιμη να πάω να του τα ψάλλω ώσπου σε μια βδομάδα έγινε καλά ο γλυκός μου. Του φύγαν όλα. Οι μύκητες έφυγαν αλλά από τα χάπια. Δεν ξαναπάτησα πόδι εκεί. Στην νέα κτηνίατρο που πάω της είπα για τον κτηνίατρο κ τον ήξερε. Και τι μου είπε, αυτός είναι και καλά ο αρχίατρος εκει πέρα! Αν είναι δυνατόν!Μα καλά για σκύλο πέρασε τον γάτο μου και του έδωσε σαμπουάν!Και τόσα πολλά μπάνια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην γάτα ότι σαμπουάν κι αν είναι αυτό δεν κάνει, θα παρουσιάσει δερματικά προβλήματα, πολλές φορές μη αναστρέψιμα. Αλλά και γω φταίω σαν χαζή τον εμπιστεύτηκα. Και αφού το έπαθε αυτό ο Νόμπου διάβασα τα βιβλία μου και το είδα για τα μπάνια.
Με συγχωρείτε για το μέγεθος του κειμένου αλλά έπρεπε να τα πω γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο.
Όσο για τους μύκητες: υπομονή:happy: ...

Τώρα έχει εμφανίσει πάλι κάτι εκεί που ήταν το κολάρο του( πριν κοπει), μια πληγή που συνέχεια την ξύνει.

Αυτό ακριβώς έχει πάθει ο γάτος μου! Χθές το πρωί με το που ξύπνησα ήρθε στο κρεββάτι για να με γλύψει και να μου πει "καλημέρα". Τότε πρόσεξα λίγο ξεραμένο αιματάκι. πάνω από το κολάρο του. Μια σταλίτσα αλλά επειδή είναι λευκός φαίνεται. Τον έψαξα και δεν είχε πληγή. Σκέφτηκα ότι μάλλον γρατζουνίστηκε όπως ξυνόταν. Σήμερα το απόγευμα γυρνόντας από τη δουλειά κι εκεί που αρχίσαμε να παίζουμε είδα 'ότι έχει μια μικρή στρογγυλή κόκκινη με αίμα πληγή στο ίδιο σημείο. Δεν έχει τρίχωμα σάυτό το σημείο σαν να το΄χει βγάλει. Από την ώρα που το είδα πήγα να τον πιάσω για να το δω από πιο κοντά και να το βγάλω φωτογραφία να το δείτε να μου πείτε τη γνώμη σας αλλά δεν μ'αφήνει. Τι μπορεί να είναι? Δεν έχει έρθει σ'επαφή με άλλες γάτες από τον Οκτώβρη και ούτε υπάρχει κάτι αιχμηρό στο μπαλκόνι ή στο σπίτι για να χτυπήσει. Προσέχουμε πολύ.
Σκέφτομαι να τον πάω στον Αίλουρο. Ήθελα έτσι κι αλλιώς να πάω να γνωρίσω το γιατρό, τώρα έχω ένα παραπάνω λόγο. Χρειάζεται να κλείσω ραντεβού ή να τον πάω έτσι?

Αυτό ακριβώς έχει πάθει ο γάτος μου! Χθές το πρωί με το που ξύπνησα ήρθε στο κρεββάτι για να με γλύψει και να μου πει "καλημέρα". Τότε πρόσεξα λίγο ξεραμένο αιματάκι. πάνω από το κολάρο του. Μια σταλίτσα αλλά επειδή είναι λευκός φαίνεται. Τον έψαξα και δεν είχε πληγή. Σκέφτηκα ότι μάλλον γρατζουνίστηκε όπως ξυνόταν. Σήμερα το απόγευμα γυρνόντας από τη δουλειά κι εκεί που αρχίσαμε να παίζουμε είδα 'ότι έχει μια μικρή στρογγυλή κόκκινη με αίμα πληγή στο ίδιο σημείο. Δεν έχει τρίχωμα σάυτό το σημείο σαν να το΄χει βγάλει. Από την ώρα που το είδα πήγα να τον πιάσω για να το δω από πιο κοντά και να το βγάλω φωτογραφία να το δείτε να μου πείτε τη γνώμη σας αλλά δεν μ'αφήνει. Τι μπορεί να είναι? Δεν έχει έρθει σ'επαφή με άλλες γάτες από τον Οκτώβρη και ούτε υπάρχει κάτι αιχμηρό στο μπαλκόνι ή στο σπίτι για να χτυπήσει. Προσέχουμε πολύ.
Σκέφτομαι να τον πάω στον Αίλουρο. Ήθελα έτσι κι αλλιώς να πάω να γνωρίσω το γιατρό, τώρα έχω ένα παραπάνω λόγο. Χρειάζεται να κλείσω ραντεβού ή να τον πάω έτσι?
Ούτε και γω ξέρω ακόμα τι είναι. Αλλά το πιο πιθανό είναι μου είπε η κτηνίατρος να τον ερέθισε το κολλάρο. Εμένα του είχε μισοκοπεί το κολάρο κ δεν το είχα προσέξει κ έτσι μάλλον τον τσίμπαγε εκεί, ώσπου κόπηκε εντελώς το κολάρο και πρόσεξα την πληγή. Για κοίταξε το κολλάρο μήπως έχει κοπεί σε κάποιο σημείο κ αυτό τον έχει ερεθίσει.

πως ακριβως ειναι οι μυκητες μπορει να μου εξηγησει καποιος?εμενα η διακια μου γεμιζει συνεχεια κακαδακια σε ολο της το σωμα.οταν την πηγα για πρωτη φορα σε εναν κτηνιατρο της εκανε-και καλα-βιοψια και μου ειπε οτι βγηκε αρνητικη.με καθησυχασε.οταν την χαναπηγα στον δευτερο κτηνιατρο γιατι επεσε απο τον τριτο τον ειχα ρωτησει για τα κακαδακια - δεν εδωσα και πολυ σημασια γιατι τοτε αλλο ηταν το προβλημα μου-και μου ειπε οτι ειναι απο το ξυσιμο.αλλα για μυκητες δεν ειχα ιδεα μεχρι που διαβασα το site σασ.απο την αλλη συμπτωματα εχω εμφανισει κατα καιρους.και κοκκινα σημαδια που ξεφλουδιζουν.εβαλα daktarin απο μονη μου και περασαν.αλλα γενικα φαγουριζομαι κατα καιρους.αλλα η γατα μου τριχα δεν εχει χασει στα σημεια αυτα.βεβαια δεν ξερω αν θα το καταλαβαινα γιατι ειναι περσικη και εχει μπολικη.αλλα τωρα αγχωθηκα και θα την χαναπαω στο γιατρο.κανει ειδικη εξεταση για μυκητες και ξερει κανεις ποσο στοιχιζει γιατι τα οικονομικα μου αυτην την περιοδο ειναι τρομερα χαλια?

πως ακριβως ειναι οι μυκητες μπορει να μου εξηγησει καποιος?εμενα η διακια μου γεμιζει συνεχεια κακαδακια σε ολο της το σωμα.οταν την πηγα για πρωτη φορα σε εναν κτηνιατρο της εκανε-και καλα-βιοψια και μου ειπε οτι βγηκε αρνητικη.με καθησυχασε.οταν την χαναπηγα στον δευτερο κτηνιατρο γιατι επεσε απο τον τριτο τον ειχα ρωτησει για τα κακαδακια - δεν εδωσα και πολυ σημασια γιατι τοτε αλλο ηταν το προβλημα μου-και μου ειπε οτι ειναι απο το ξυσιμο.αλλα για μυκητες δεν ειχα ιδεα μεχρι που διαβασα το site σασ.απο την αλλη συμπτωματα εχω εμφανισει κατα καιρους.και κοκκινα σημαδια που ξεφλουδιζουν.εβαλα daktarin απο μονη μου και περασαν.αλλα γενικα φαγουριζομαι κατα καιρους.αλλα η γατα μου τριχα δεν εχει χασει στα σημεια αυτα.βεβαια δεν ξερω αν θα το καταλαβαινα γιατι ειναι περσικη και εχει μπολικη.αλλα τωρα αγχωθηκα και θα την χαναπαω στο γιατρο.κανει ειδικη εξεταση για μυκητες και ξερει κανεις ποσο στοιχιζει γιατι τα οικονομικα μου αυτην την περιοδο ειναι τρομερα χαλια?
Ναι, κάνει εξέταση για τους μύκητες. Παίρνει λίγες τρίχες από αυτό το σημείο τις εξετάζει στο μικροσκόπιο και ακόμα παίρνει ένα μηχάνημα σαν φακό που βγάζει υπεριώδες φως και ελέγχει αυτά τα σημεία. Λογικά φαίνονται στο υπεριώδες φως οι μύκητες.

Χμ, μυκιτίαση δεν εχει πάθει κανενα γατακι απ' όσα ειχα για να βοηθησω, αλλά μου ακούγεται λογική η βιοψία.

εμενα το γατακι μου ειναι 40 ημερων.ειδα αμεσως μολις το πηρα κατι σαν εκζεματα με ασπρο καυκαλο ομως και το πηγα στο γιτρο.μαλιστα πανω απο το ματακι του ειχε φυγει το τριχωμα.πηρε δειγμα και θα ξερουμε την πεμπτη αν ειναι μυκητες η ψωρα.εχει κανεις εμπειρια απο ψωρα?τι διαφορα εχουν τα συμπτωματα?

Αυτό ακριβώς έχει πάθει ο γάτος μου! Χθές το πρωί με το που ξύπνησα ήρθε στο κρεββάτι για να με γλύψει και να μου πει "καλημέρα". Τότε πρόσεξα λίγο ξεραμένο αιματάκι. πάνω από το κολάρο του. Μια σταλίτσα αλλά επειδή είναι λευκός φαίνεται. Τον έψαξα και δεν είχε πληγή. Σκέφτηκα ότι μάλλον γρατζουνίστηκε όπως ξυνόταν. Σήμερα το απόγευμα γυρνόντας από τη δουλειά κι εκεί που αρχίσαμε να παίζουμε είδα 'ότι έχει μια μικρή στρογγυλή κόκκινη με αίμα πληγή στο ίδιο σημείο. Δεν έχει τρίχωμα σάυτό το σημείο σαν να το΄χει βγάλει. ?
Ασπασία ό,τι και να'ναι καλό θα ήταν να του βγάλεις αμέσως το κολάρο!
Και η Λουκρητία όταν κόλλησε μύκητες (τριχόφυτα) κάπως έτσι ξεκίνησε. Πρώτα έχασε λίγες τρίχες γύρω από το κολάρο και μετά σε ένα δυο άλλα σημεία του σώματος . Τον Χιονή μπορεί και να τον πείραξε το συγκεκριμένο λουράκι αλλά και μύκητες να έχει μην ανησυχείς καθόλου σε υγιή γατιά αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα (με τοπικές πλύσεις ή/και χαπάκια). Η Λουκρητία το είχε πάθει τότε γιατί θήλαζε τα μωρά και είχε αδυνατίσει ο οργανισμός της.
Τα γατιά συνήθως έχουν πάνω στο τρίχωμα τους μήκυτες αλλά το ανέπαφο δέρμα είναι πολύ ανθεκτικό σε αυτούς. Στο σημείο που τους φοράμε το λουράκι επειδή ξύνονται και πληγιάζει το δέρμα είναι πιο εύκολο για τους μήκυτες να εισχωρήσουν βαθύτερα και να κάνουν αποικία.
Επίσης όταν το έπαθε η Λουκρητία συνειδητοποίησα ότι ένα παράξενο στρογγυλό εξάνθημα που είχα στο μπράτσο για ένα δύο μήνες νωρίτερα ήταν μάλλον μήκυτες:redface:. Όταν βέβαια εμφανίστηκε στη Λουκρητία εμένα μου είχε ήδη περάσει... :PΔιάβασα κάπου ότι εαν δεν έχεις ήδη κολλήσει μήκυτες όταν τους εμφανίσει η γάτα σου, το πιθανότερο είναι να μην τους κολλήσεις.
Οι συγκεκριμένοι μήκυτες (τα τριχόφυτα) δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τους ανθρώπους (μπορεί να είναι όμως για τα μικρά παιδιά, αρρώστους κτλ). Συνήθως εμφανίζονται σαν ένα κυκλικό εξάνθημα που αρχίζει να κοκκινίζει από εξω προς τα μέσα, πολλές φορές υποχωρούν και χωρίς αγωγή αλλά αν δείτε τίποτα ύποπτο πάνω σας κάντε μια βόλτα από το δερματολόγο.

Έχω κανονίσει να τον πάω το Σάββατο στο γιατρό οπότε θα το δουμε τι ακριβώς είναι. Το λουράκι δεν του το βγάζω, επειδή βγαίνει συνέχεια στο μπαλκόνι και χαζεύει έξω και αν μια στις χίλιες πηδήξει δεν θέλω να είναι χωρίς λουράκι και πλακετίτσα με τα στοιχεία για να μην τον χάσω...:(

ερωτηση

η γατα μου εχει μυκητες και κάνει θεραπεια.δεν ξερω τι ακριβως μας εδωσε ο γιατρος.Από ένα μπουκαλάκι γέμισε 7 συριγγες για επτά μερες να τις δίνω από το στόμα και να βάζω dactador στην καραφλιτσα που έκανε.εγώ μπορώ να κοιμάμαι μαζί της?έχει συνηθίσει να κοιμάται στα πόδια μου στο κρεβάτι το βράδυ και αρχικά πανικοβλήθηκα και την έκλεισα δυο μέρες στο γραφείο αλλά νιώθω άσχημα.τι να κάνω?

ο γιατρος δεν σου ειπε????

ελαιο απο grape fruit

γεια σασ.λοιπον πμηκα και γω απο νωρις στα βασανα σε ότι εχει να κάνει με γατισιες ασθενεις.η Λήδα μου κόλλησε μύκητες και κάνουμε θεραπεία.πέταξα και γω τις καντήλες μου αλλα το καταλαβα αργα και όταν αποφάσισα να πάω στο γιατρό είχαν φύγει.κάπου κάποιος ενέφερε έλαιο από grape fruit σαν μυκητοκτόνο.στην Ξάνθη που μένω ούτε καν το ξέρουν.το βρήκα τελικά θεσσαλονίκη και πήρα ένα μπουκαλάκι.Ωραία τώρα πως το χρησιμοποιούμε?για το σπίτι πρώτον και μετά στη γάτα?κάνει θεραπεία με κάτι συρριγούλες σε μονοδόσεις αλλα είπε κάποιος όιτι είδε αποτέλεσμα με το έλαιο.εγώ με τα ομοιοπαθητικά δεν έχω πολύ καλή σχέση.οπότε ενημερώστε με plz.ευχαριστω πολύ

το βρήκα τελικά θεσσαλονίκη και πήρα ένα μπουκαλάκι.
Από πού τ'αγόρασες;

το αγόρασα από ένα φαρμακείο στη θεσσαλονίκη.είναι σε μπουκαλάκι γυάλινο της apivita αν θυμαμαι καλα.και πως το χρησιμοποιώ τώρα αυτό?

Εχουμε κι εμεις μυκητες

Καλησπερα σας ειμαι καινουρια στο φορουμ και γραφτηκα εδω για δυο λογους. Ο ενας ειναι γιατι ΛΑΤΡΕΥΩ τις γατουλες , εχω δυο, και ο δευτερος γιατι η μικρουλα μου παρουσιασε μυκητες.
Ξυνεται συγκεκριμενα μπροστα απο το αυτι και εχει κανει μια πληγη την οποια ξυνει συνεχεια, και της εφυγαν τριχες απο την πλατουλα της.
Ο γιατρος μου εχει δωσει δυο αλοιφες και ενα σιροπι κτηνιατρικο και μου ειπε να μην ανησυχω κι οτι το προβλημα πρεπει να κανει τον κυκλο του.
Εγω ομως ανησυχω και στενοχωριεμαι παρα πολυ που βλεπω τη γατουλα μου να μην εχει μαλλακια και να ξυνεται συνεχεια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back