tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
ΥΓ. Δεν είναι εμβολιασμένη…
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
houlieta
Δραστήριο μέλος
Καλό είναι να την πάς, να την δώσει θεραπεία... Την άρπαξε η καημένη, κατά πάσα πιθανότητα - λέω εγώ τώρα - ρινοτραχεϊτιδα, το πάθαμε και στα δικά μας αυλάκια τώρα με τα κρύα... Στα μικρά γατιά είναι επικίνδυνες αυτές οι αρρώστιες και τα μεγαλύτερα μπορούν να το κουβαλάνε μέσα τους και να είναι συνεχώς αρρωστούλια..Καλησπέρα έχω μια γάτα περίπου 8-9 μηνών και τις τελευταίες 3 μέρες έχει βήχα και φτέρνισμα συνεχώς..και κοιμάτε κάμποσες ώρες Όσο για το φαί τρώει αλλά λίγο.. Θα περάσει μονό του η πρέπει να πάμε στο γιατρό υποψιάζομαι ότι είναι καλυκοϊό εσείς τι λέτε??
ΥΓ. Δεν είναι εμβολιασμένη…
Μη το αφήνεις να υποφέρει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
μαλιστα, Δηλαδη δεν μπορουμε να αποφυγουμε τον γιατρο?(γιατι περναμε και δυσκολες εποχες)
ΥΓ. Ευχαριστω για την απαντηση
houlieta
Δραστήριο μέλος
Κοίτα, εγώ κάποια στιγμή ήθελα να γιατρέψω ένα αδεσποτάκι πολύ άγριο που ζει στην αυλή μας αλλά δεν μπορούσα να το πιάσω...
Πήγα σε έναν γιατρό και μου έδωσε ένα αντιβιοτικό ευρέους φάσματος που μπορούσα να του βάζω σε τροφή, σε γάλα συγκεκριμένα, και το έδωσα αλλά με εντολή αν το δω να χειροτερεύει και το πιάσω να του το πάω...
Το γατάκι συνηλθε και ο δικός μου κτηνίατρος μου είπε ότι το αντιβιοτικό που έδωσα ήταν σαν το Vibramicin αλλά με την διαφορά οτι ήταν υγρό και μπορούσες να το δώσεις με ασβέστιο - γαλα δλδ (τα πιο πολλά αντιβιοτικά δεν πρεπει να δίνονται με ασβέστιο μου είπε..) Ήταν και πολύ ακριβότερο βεβαια, ειδικό για ζώα...
Από το να το αφήσεις έτσι καλύτερα να του δώσεις κάποιο ελαφρυ φάρμακο... Πάρε τηλ έναν γιατρό τουλάχιστον και εξήγησέ του τα συμπτώματα...
Είναι λάθος να τους δίνουμε ετσι θεραπείες ( αλλά μήπως δεν το έχουμε κάνει και εμείς στους εαυτούς μας με ελαφριά φάρμακα; ) αλλά πιο λάθος είναι πιστεύω να το αφήνουμε στην τύχη...
Εγώ το Vibramicin το έχω πάντα σπίτι πάντως...
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
ναι κατα πασα πιθανοτητα θα την παω σε γιατρο... οπως ειπα ζουμε σε δυσκολες εποχες αν δεν την παω στο γιατρο και δεν τις δωσω αντιβιωση υπαρχει περιπτωση να την χασω?
houlieta
Δραστήριο μέλος
Ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε φαντάζομαι...
Εγώ όταν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς (σε όλους μας τυχαίνει να μην έχουμε λεφτά πάντα διαθέσιμα ή όπως σου είπα κάποιο άγριο ζώο...) προτιμώ να τα βοηθήσω με κάτι...
Για το Vibramicin έχω ρωτήσει γιατρούς και το εγκρίνουν σαν γενικό ελαφρύ αντιβιοτικό...
Είναι καταλληλο για ζώα, είναι οικονομικό... Δεν βλάπτει... Θεραπεύει και πράγματα που δεν βλέπουμε...
Εγώ σε άρρωστα αδεσποτάκια έχω δώσει πάντως, δεν θα πω ψέμματα...
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
ok ευχαριστω για την απαντηση αυριο θα ρωτησω τον γιατρο και βλεπουμε.. ΑΑ αυτος ο ιος ειναι μεταδοτικος σε γατες απο γατες? γιατι εχω και αλλον εναν γατο που δεν τον εχει πιασει τοσο βαρια οσο την γατα μου... Τρωι συνεχεια εχει ορεξη για παιχνιδι και δεν κοιματε και τοσο ουτε φτερνειζεται συνεχεια..
houlieta
Δραστήριο μέλος
Ναι, δυστυχώς είναι πολύ μεταδοτικά συνήθως αυτά τα αναπνευστικά - βηχάκια - μυξάκια...ok ευχαριστω για την απαντηση αυριο θα ρωτησω τον γιατρο και βλεπουμε.. ΑΑ αυτος ο ιος ειναι μεταδοτικος σε γατες απο γατες? γιατι εχω και αλλον εναν γατο που δεν τον εχει πιασει τοσο βαρια οσο την γατα μου... Τρωι συνεχεια εχει ορεξη για παιχνιδι και δεν κοιματε και τοσο ουτε φτερνειζεται συνεχεια..

Γατούλα χωρίς εμβόλιο μπορεί να κολλήσει εύκολα... Απλά τα ενήλικα συνήθως το περνάνε πιο ανάλαφρα...
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
α οκ ευχαριστω... αυριο θα λαβω δραση.. να δω τι θα τις δωσω..
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
tasosaras123, η προσωπική μου άποψη είναι να μην της δώσεις τίποτα χωρίς να την πας στον κτηνίατρο προηγουμένως.
Κάποια φάρμακα μπορεί να είναι πιο "αθώα" από κάποια άλλα ομως δεν παύουν να είναι φάρμακα και να πρέπει να χορηγούνται με σχετική απόφανση του κτηνίατρου.
Επειδή η μικρή μπορεί να έχει καλυκοϊό - ειδικά από την στιγμή που δεν είναι εμβολιασμένη για αυτό - κι αυτό μπορεί φυσικά να μεταδοθεί και σε άλλες γάτες, μπορεί να είναι μια γρίπη ή μπορεί να είναι κάτι άλλο.
Ξέρω πως είναι δύσκολες εποχές όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να την πας στον κτηνίατρο άμεσα...
Εάν θέλεις κοίταξε και σε αυτό το θέμα.
Οι γιατροί που είναι γραμμένοι με γαλάζιο χρώμα προσφέρουν ειδικές τιμές για αδέσποτα ζωάκια.
Η δική σου δεν είναι αδέσποτη αλλά ίσως προσφέρουν ειδικές τιμές εάν υπάρχει κάποιο κώλυμα.
Εύχομαι να γίνει περδίκι η γάτα!

tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα, Ευχαριστω μεσα απο την ψυχη για τις συμβουλες την πηγα στον κτηνιατρο και ειπε ιωση ειναι.. σοβαρη ειπε αλλα ξεπερνιεται μου εδωσε το vetrimoxin να τις το δινω πρωι και βραδυ.. Μετα απο 2 μερες θα δειξει σημαδια βελτιωσης ειπε.. Σημερα την ειδα καλυτερα εφαγε λιγο και ιπειε και νερο αντιθετα με χθες που δεν εφαγε καθολου... φαινετε να καλυτερευει.. Ευχαριστω παιδια αλλα θα ηθελα ακομα μια συμβουλη για οσους ξερουν συμφωνα με αυτα τα συμπτωματα που σας ειπε το vetrimoxin θα κανει δουλεια?
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάνει δουλεία απλώς εγώ χρειάστηκε να της δώσω δύο σωληνάρια.. Εμένα είχε πάθει βρογχίτιδα και αν το άφηνα μου είπε η γιατρός ότι θα πάθαινε πνευμονία και θα ήταν δύσκολα τα πράγματα...
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
ok και εμενα μου ειπε να την ξαναπαω να την δει.. και βεβαια θα την παω.. μου ειπε να τις το δωσω ολο... οποτε αφου λετε και εσεις οτι κανει δουλεια υσηχασα καπως..
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
tasosaras123, εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά.
Θα δεις ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι πάλι υγιέστατη κι ευδιάθετη όπως πρώτα!

tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα χθες έφαγε λίγο μετά από αυτό που της έδωσε ο γιατρός είπε να τις το ξαναδώσουμε το πρωί.. τις το δώσαμε και τις βάλαμε να φάει περίμενα λίγο από πάνω της δεν έφαγε μετά είχα δουλείες και έφυγα.. και γύρισα κατά το μεσημέρι(δεν ξέρω αν έφαγε) σήμερα τις έδωσα το αγαπημένο τις φαί μια γαλόπουλα και λίγο κύμα και δεν τρώει.. ο γιατρός βέβαια είπε μετά από 2 μέρες θα δούμε διαφορά... έχω παρατηρήσει της έχει μειωθεί λίγο έως ελάχιστα ο βήχας τα μάτια της καλυτέρευσαν... κινείτε λίγο ποιο πολύ από ότι πριν αλλά πάλι κοιμάται αρκετές ώρες... Αλλά ρε παιδια το φαί είναι το βασικό μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ?
ΥΓ. Νερο πινει κανονικα
houlieta
Δραστήριο μέλος
Δελέασέ την λίγο... Αν έχεις κονσέρβα (από τις νόστιμες...) ακούμπα της λίγη στα χειλάκια της με το χέρι σου για να την γλύψει και να την ερεθίσεις να φάει...
Όσες φορές το έχω δοκιμάσει πιάνει...

tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
οκ ευχαριστω hoylieta ξαναπροσπαθησα να τις δωσω ξανα γαλοπουλα που τις αρεσει πριν λιγο και την καταφερα εφαγε δυο.. κατι ειναι και αυτο για αρχη...
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα σορρυ για double post και που σας πριζουν ο γιατρος μου ειπε οτι μετα απο δυο μερες θα δειξει βελτιωση.... σημερα το βραδυ θα εχουν περασε ακριβως 2 μερες παρο ολα αυτα ακομα καμια βελτιωση εχει ακομα βηχα και οταν αναπνει ακουγετε καπως σαν να ειναι μπουκουμενη.. Τρωι λιγο αλλα οχι οσο ετρωγε τι λετε παιδια μηπως θα πρεπει να την ξαναπαω στον γιατρο?? η να περιμενω λιγο ακομα?
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν κινείται περισσότερο από τις 2 προηγούμενες μέρες κάνε υπομονή καμμιά μέρα ακόμα αφού η ίωση όπως σου είπε είναι σοβαρή. Αν όμως εξακολουθεί να κοιμάται συνέχεια γνώμη μου είναι να την ξαναπάς στο γιατρό. Κι αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, η γνώμη δεύτερου γιατρού δεν βλάπτει.
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
μαλιστα κατα την γνωμη μου κινειτε αρκετα περισσοτερο... δειχνει σημαδια βελτιωσης απλως αυτο που με ανησυχει ειναι οτι δεν τρωι αρκετα..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool