Συνεχές φτέρνισμα, βήχας και ατονία

• Thread starter Thread starter YNL
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: Βήχας - φτέρνισμα συνεχώς

Παρακολούθα την στο θέμα του φαγητού. Αλλά το σπουδαιότερο είναι και να πίνει νερό. Δοκίμασε όταν κάθεται μόνη της ακίνητη κι είναι ξύπνια να της βάλεις λίγο φαΐ στη χούφτα σου μήπως φάει από εκεί. Καμιά φορά ο τρόπος που δείχνουμε την τρυφερότητά μας σ΄αυτά, ανταποκρίνονται με το καλύτερο τρόπο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι εφαγε σημερα το αγαπημενο της φαι και νερο πινει , την ειδα καμποσο καλυτερα σημερα περιμενω να δω και τις επομενες μερες..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με την ευκαιρία του θέματος, η δική μου κάποιες φορές κάνει όπωςκάνουμε εμείς όταν μας έχει κάτσει κάτι στον λαιμό, χουκ, χουκ, χούκ, τοεπαναλαμβάνει μερικές φορές και μετά εντάξει. Μπορεί αυτό να είναι κάποιοπρόβλημα;

Συνάχι, βήχας, φτέρνισμα.

Είναι γατούλα θηλυκιά, 10 μηνων, στειρωμένη, ζει έξω σε κήπο αλλά υποφέρει από φτέρνισμα, βήχα,συνεχές συνάχι. Τις τελευταίες 2 μέρες δεν τρώει, είναι άκεφη και κοιμάται συνεχώς, μόνο πίνει λίγο νερό. Της έδωσα ελάχιστη ποσότητα Vibramycin. Αν έχετε κάποια άλλη ιδέα/συμβουλή, θα το εκτιμούσα να την ακούσω.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Είναι ασφαλέστερο τη γατούλα να την εξετάσει ένας κτηνίατρος. Εκείνος θα κάνει διάγνωση και θα δώσει την κατάλληλη αγωγή. Καλό είναι να αποφεύγουμε τη χορήγηση φαρμάκων χωρίς την συμβουλή από ειδικό.

΄Αρρωστο γατάκι- θολά μάτια-μύτη τρέχει-κοιμάται συνέχεια-τρώει λίγο-φταρνίζεται

καλησπερα σε ολους!
ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ καθως και η πρωτη φορα που ασχολουμαι με γατακια.
πριν λιγες μερες γυρισα ελλαδα και βρηκα ενα γατακι στην αυλη του σπιτιου μου. ειναι πολυ ομορφο αλλα πολυ αδυναμο.
τρωει λιγο, κοιμαται συνεχεια, τα ματια του ειναι θολα και τσιμπλιασμενα, η μυτουλα του τρεχει και εχω την αισθηση οτι δεν ακουει καλα.....
αρχισα να του βαζω σταγονες στα ματια αλλα μου φαινεται πως υποφερει.... και δε μπορω να το βλεπω ετσι....
εχει κανεις υποψην του τι μπορω να κανω για να το βοηθησω?
αντιβιωση? καποια συγκεκριμενη διατροφη?
ειναι περιπου 2 μηνων και αδυνατουλης.ο κτηνιατρος δυστυχως ειναι αρκετα μακρια μας και μας ζηταει 50 ευρω για μια επισκεψη.
:/:
ελπιζω στη βοηθεια σας!!
χαιρετισμους!!! χ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΄Αρρωστο γατάκι- θολά μάτια-μύτη τρέχει-κοιμάται συνέχεια-τρώει λιγο-φταρνιζεται

Kαλησπερα,εαν το γατακι ειναι μικρο πρεπει να το δει οπωσδηποτε γιατρος , να σου πει ποσο μηνων ειναι,να σου αποκλεισει οτι εχει ρινοτραχειιτιδα,αφου λες οτι τρεχει η μυτουλα του και τα ματακια του ειναι θολα και τσιμπλιασμενα και φτερνιζεται . Εχεις ακουσει να βηχει καθολου;Καλυτερα στα ματακια να βαλεις χαμομηλι, αφου το βρασεις και κρυωσει παρε μια γαζα βουτηγμενη στο χαμομηλι και περασε απαλα τα ματακια του, σε καθε ματακι με διαφορετικη γαζα για να μην κολλησει μικροβια το ενα ματακι το αλλο.Μην ριχνεις σταγονες που δεν σου εχει συστησει καποιος γιατρος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου φλωρα και ευχαριστω για την απαντηση. Το γατακι σημερα ειναι σχετικα καλυτερα. Εφαγε αρκετα. Συνεχιζουν οι τσιμπλιτσες αν και τον καθαριζω με φυσιολογικο ορο. Πρεπει ναι ειναι 2με 2 μιση μηνων. Τα ματια του ειναι θολα γκρι μπλε. Οταν ειναι κοντα μου ακουω ενα βρασιμο, φαινεται πολυ κρυωμενος. Θα το παλεψουμε, ελπιζω να γιανει.;-)

Μπορει να εχει ρινοτραχειιτιδα,γιατι και μενα η δικια μου οταν τη βρηκα ειχε τα ιδια συμπτωματα και ξερεις η υγρασια τα επιδεινωνει και σημερα βλεπεις βρεχει.Αν διαβασεις στα πιο πανω μηνυματα, τα κοριτσια αναφερουν μια αντιβιωση που μπορει να παρουν τα γατακια σε αυτη τη περιπτωση.Το Vibramycin και γω αυτο τις εδινα . Θα το δωσεις με μια μικρη συριγγα.Φαγακι ,νερακι, το φαρμακακι και ο γατουλης θα γινει περδικι! Bεβαια καλο θα ηταν να παρεις και μια συμβουλη γιατρου! :clapup::clapup:

Τελευταία επεξεργασία:
ευχαριστω φλωρα μου το πηρα το φαρμακο αυτο καθως και τορμπεξ σταγονες....ειναι περιπου 2 μιση κιλα ο γατακος και ηδη του εδωσα 0,5ML. θα του δινω ανα 8ωρο γιατι καπου διαβασα οτι η δοση για γατακια ειναι 0,5/κιλο/μερα. τα ματακια του ειναι γκρι μπλε θολα, ειλικρινα ειναι κουκλακι και δε θελω να το αφησω. θα το παω στον κτηνιατρο αμεσα... χχχ

Μπραβο! Μην σε ανησυχει τα ματακια του θα γινουν πιο καθαρα ειναι και μικρουλι ακομα ,με το φαρμακακι θα συνελθει και θα γινει καλα.Ειναι τυχερουλης που σε βρηκε!:clapup::clapup:

μακαρι....επαιξε πολυ σημερα το απογευμα και εφαγε!!! Σωτηρη τον φωναζω και ελπιζω να το σωσω!! χαχα!

Αφου εχει ορεξη να τρωει και να παιζει παει καλυτερα και χαιρομαι πολυ για αυτο! Με την αντιβιωση θα του περασουν ολα του Σωτηρακη!Αργοτερα οταν αναρρωσει πληρως και σταματησει την αντιβιωση πρεπει να κανει και το πρωτο του εμβολιο και να παρει παστα για τα εσωτερικα παρασιτα.Βεβαια αυτα θα στα πει και ο γιατρος οταν τον πας.Να σου ζησει λοιπον ο Σωτος!:alljumpy:

Τελευταία επεξεργασία:
ευχαριστω ευχαριστω!! τι εμβολια θελουν συνηθως? εδω που μενω ο γιατρος παιρνει 50 ευρω επισκεψη!!! ελεος....θα τον παω για ενα αρχικο τσεκαπ αλλα τα εμβολια θα τα κανω μονη μου...δεν μενω μονιμα ελλαδα και πριν φυγω θα φροντισω να τον προστατεψω. και να φανταστεις δε μου αρεσαν καν οι γατες και τυχαια τωρα ο Σωτος με αποσχολει ευχαριστα σχεδον ολη μερα....

ευχαριστω ευχαριστω!! τι εμβολια θελουν συνηθως? εδω που μενω ο γιατρος παιρνει 50 ευρω επισκεψη!!! ελεος....θα τον παω για ενα αρχικο τσεκαπ αλλα τα εμβολια θα τα κανω μονη μου...δεν μενω μονιμα ελλαδα και πριν φυγω θα φροντισω να τον προστατεψω. και να φανταστεις δε μου αρεσαν καν οι γατες και τυχαια τωρα ο Σωτος με αποσχολει ευχαριστα σχεδον ολη μερα....
Κανονικά χρειάζεται το τριπλό σε δυό δόσεις μια και θα το κάνει για πρώτη φορά. Αλλά μια και λέτε πως δεν μένετε Ελλάδα και υποθέτω πως θα τον πάρετε μαζί σας, προτείνω να ελέγξετε την νομοθεσία της χώρας που θα πάτε. ΄Ισως χρειαστεί να κάνετε και της λύσσας, το οποίο θα πρέπει να γίνει 40 μέρες πριν την ημέρα του ταξιδιού σας για να μην μείνει ο Σώτος καραντίνα.

Αμα μπορεις να τα κανεις μονη σου,καλα θα κανεις.Και ο Σωτos θα μεινει εδω η θα τον παρεις κοντα;

Τελευταία επεξεργασία:
θα μεινει με την μαμα μουστην αυλη μας. εχουμε ωραιο κηπο μεγαλο. ειμαι νοσηλευτρια θα τον περιποιηθω καταλληλως. η μαμα μου τον θελει πολυ σημερα εκτος απο τις κονσερβες του, εφαγε και γεμιστα και τα καταβροχθισε...γαλατακι μετα και παιχνιδι με εμενα κ τα ανηψια μου, τωρα τον τσεκαρα ειναι στο σπιτακι του μεσα κ κοιμαται. η αντιβιωση ειναι για τις 6 μιση το πρωι, τις ωρες που εγω δεν λειτουργω αλλα η μαμα μου θα τη δωσει στην ωρα της.

θα μεινει με την μαμα μουστην αυλη μας. εχουμε ωραιο κηπο μεγαλο. ειμαι νοσηλευτρια θα τον περιποιηθω καταλληλως. η μαμα μου τον θελει πολυ σημερα εκτος απο τις κονσερβες του, εφαγε και γεμιστα και τα καταβροχθισε...γαλατακι μετα και παιχνιδι με εμενα κ τα ανηψια μου, τωρα τον τσεκαρα ειναι στο σπιτακι του μεσα κ κοιμαται. η αντιβιωση ειναι για τις 6 μιση το πρωι, τις ωρες που εγω δεν λειτουργω αλλα η μαμα μου θα τη δωσει στην ωρα της.
Απ' ότι διάβασα το γατάκι είναι μόλις 2,5 μηνών. Καλύτερα μην του δίνετε άλλα πράγματα να τρώει εκτός από την τροφούλα του γιατί είναι μικρός και το εντεράκι του δεν μπορεί να επεξεργαστεί όλες τις τροφές. Κυρίως τα λαχανικά, θα πρέπει να πάει 6 μηνών για να μπορέσει να τρώει τέτοιες τροφές.
Σας το λέω απλά ενημερωτικά για να μην κάνει διάρροιες.:)

Γαλατακι δεν κανει να πινουν τα γατακια γιατι μερικα ειναι ευαισθητα και κανουν διαρροια,καλυτερα μην του δινεις καθολου.Νερακι μονο.:)

ωχ! καλα που μου το ειπατε κοριτσια! μην μου αρρωστησει και αλλο!!!! κατι αλλο που θα πρεπει να προσεξω????

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back