Συνεχής ύπαρξη τροφής vs 2-3 γεύματα τη μέρα

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
απο οταν βρηκα τη γατουλα μου της ειχα παντα συνεχεια ενα πιατακι με τροφη και νερο.βαζω συγκεκριμενη ποσοτητα καθε μερα και ξερω ποσο τρωει ωστε να μπορεσω να καταλαβω οταν και αν δημιουργηθει προβλημα(π.χ.της κοπει η ορεξη λογω ασθενειας)

διαβαζα ομως στο σαιτ εδω σημερα οτι αυτο μπορει να της προκαλεσει παχυσαρκια.

πρεπει να τη μαθω εστω και τωρα σε συγκεκριμενο αριθμο γευματων?και πως ακριβως να το κανω τωρα και ποσα γευματα την ημερα πρεπει να της δινω?

την ταιζω ξηρη τροφη royal canin

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνηθως οι γατες τρωνε πολλα και μικρα γευματα. Απο εκει και περα εαν της βαζεις συγκεκριμενη ποσοτητα και την αφηνεις να τρωει οποτε θελει δεν υπαρχει προβλημα.
Αυτο μου ειπε ο δικος μου κτηνιατρος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ δεν μπορώ να καταλήξω εύκολα στα 2 γεύματα ημερησίως που συνιστώνται για γάτες άνω των 6 μηνών, γιατί απλούστατα ζητάει όλη μέρα... Δίνω ενδιάμεσα από λίγο και χάνω το λογαριασμό, προσπαθώ όμως να μην της δίνω πολύ γενικά για να μην παχύνει! Δεν τολμώ να βάλω ένα τεράστιο μπωλ γεμάτο...

ο δικος μου εχει μονιμα κροκετα, να τρωει οποτε θελει...
και δυο τρεις φορες την εβδομαδα, του ανοιγω και μια μικρη κονσερβα, των 85γρ

Όταν είναι μικρά τα γατάκια έχουν υπερβολική όρεξη για φαγητό. Η ποσότητα του φαγητού που ζητάνε είναι όμως δυσανάλογη του μεγέθους του στομαχιού τους, γι’ αυτό στη προσπάθεια τους να καλύψουν τη λιγούρα οδηγούνται σε υπερβολές που συχνά έχουν σαν αποτέλεσμα …. να κάνουν εμετό ! Τον πρώτο μήνα έκανα και εγώ το ίδιο λάθος, άφηνα κάποια ποσότητα φαγητού στο μπολάκι του με τη σκέψη ότι θα φάει όποτε ήθελε εκείνος, αυτός όμως από τη λιγούρα του κατάπινε σχεδόν αμάσητες τις κροκέτες και έτρωγε περισσότερο απ’ ότι άντεχε με αποτέλεσμα να κάνει εμετό 2-3 φορές. Από τότε εφάρμοσα το μικρά και συχνά γεύματα έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας να είχε φάει όσο πρότεινε η συσκευασία της ξηράς τροφής (με βάση την ηλικία του)

Πάντα τους έβαζα συγκεκριμένη ποσότητα στο πιατάκι τους και τους το άφηνα όλη μέρα. Μπορώ να ξέρω πόσο τρώει ο καθένας. Βέβαια δεν ξέρω ποιός τρώει περισσότερο.. Μόνο όταν καθαρίζω την άμμο καταλαβαίνω αν φάγανε και οι δύο αυτό που πρέπει.

Πάντως ο μεγάλος τρώει πολλές φορές και λίγο, όταν φάει περισσότερο το βγάζει αμέσως. (σπανια) και φυσικά στο βάρος είμαστε εντάξει. (κορμάρες)..:P

Ο ΜπουχεΣάκης μου έχει το εξής μότο:
"το φαΐ που έχω δεν είναι ποτέ αρκετό"

Πράγμα που σημαίνει ότι και όλο το πακέτο με τις κροκέτες να του αδειάσω θα το καταβροχθίσει σε χρόνο dt και είτε θα σκάσει είτε μετά από 5 λεπτά θα ζητά κι άλλο! Έχω καταλήξει λοιπόν στο να έχω ένα πλαστικό ποτηράκι-δοσομετρητή και κάθε πρωί να αδειάζω εκεί το φαΐ της ημέρας και του το δινω όποτε μου ζητά λίγο-λίγο!
Γενικά νομίζω εξαρτάται από το γατί για τα λαίμαργα δεν νομίζω ότι ενδείκνυται να υπάρχει διαθέσιμο φαγητό όλη τη μέρα!

οχι,η Τσικι δεν μπορω να πω οτι ειναι ιδιαιτερα λαιμαργη,ποτε δεν εχει φαει του σκασμου.απο μικρη ειχε παντα τροφη σ'ενα συγκεκριμενο σημειο κι απλα πηγαινε οποτε ηθελε κι ετρωγε.τρωει περιπου σταθερη ποσοτητα καθε μερα.

τη ζυγισα και πριν κανα μηνα στο γιατρο και ηταν 3,5 κιλα:up:

**

Και πόσων μηνών είναι είπαμε;

οχι,η Τσικι δεν μπορω να πω οτι ειναι ιδιαιτερα λαιμαργη,ποτε δεν εχει φαει του σκασμου.απο μικρη ειχε παντα τροφη σ'ενα συγκεκριμενο σημειο κι απλα πηγαινε οποτε ηθελε κι ετρωγε.τρωει περιπου σταθερη ποσοτητα καθε μερα.

Αν δεν είναι λαίμαργη δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο αν της βάζεις το φαγητό σε δόσεις ή όλο μαζί. Ίσως όλο μαζί είναι καλύτερα γιατί τρώει εκείνη όποτε και όσο θέλει.

ειναι 5 μηνων Αθανασια.

οχι,δεν ειναι λαιμαργη,ποτε δε την εχω δει να φαει πολυμε βουλιμια.συνηθως παει συγκεκριμενες ωρες και τρωει απο πολυ λιγο την καθε φορα

τη ζυγισα και πριν κανα μηνα στο γιατρο και ηταν 3,5 κιλα
ειναι 5 μηνων Αθανασια

Πολλά δεν είναι;:hmm:
Η δική μου είναι ενός χρόνου και ζυγίζει 3,200 kg. Μάλιστα τώρα είναι στα παχιά της, γιατί μετά τη γέννα τρώει ΠΑΡΑ πολύ και έχει βάλει πιασιματάκια που ποτέ δεν είχε....

να σου πω την αληθεια κι εγω σκεφτομουν μηπως τα εχει τα κιλακια της,αλλα ο κτηνιατρος που την ειδε μου ειπε οτι ειναι ενταξει.και καπου διαβασα εναν προχειρο τροπο για να δεις αν η γατα σου ειναι υπερβαρη.για να μην ειναι πρεπει λεει οταν την πιανεις να μπορεις να αισθανθεις τα πλευρα της.
τι να πω,ισως εξαρταται κι απο την κοψια της γατας.εμενα απο μικρη φαινοταν οτι θα γινει μεγαλοσωμη,ειχε πολυ μεγαλα πελματα κτλ.

ισως εξαρταται κι απο την κοψια της γατας.εμενα απο μικρη φαινοταν οτι θα γινει μεγαλοσωμη,ειχε πολυ μεγαλα πελματα κτλ.
Ναι, αλήθεια.Γιατί η δική μου φαίνεται πολύ λεπτοκαμωμένη και γενικά είναι ψιλόλιγνη.Μάλλον και στις γάτες είναι όπως και στους ανθρώπους με τα κιλά!Και αφού ο γιατρός είπε εντάξει, είναι μια χαρα.
Πάντως εγώ της είχα πάντα ξηρά τροφή να τρώει όσο θέλει, δεν έτρωγε πολύ, αλλά μετά τη γέννα μάλλον δε χόρταινε με αυτή και της δίνω και κονσέρβα και τρώει πολύ!Συνέχεια ζητάει!Και βέβαια της δίνω γάλα, πολύ γάλα!!!Που πριν ούτε να το μυρίσει!Τώρα της αγοράζω ξεχωριστό μπουκάλι και το πίνει σαν τρελλή!

να σου πω την αληθεια κι εγω σκεφτομουν μηπως τα εχει τα κιλακια της,αλλα ο κτηνιατρος που την ειδε μου ειπε οτι ειναι ενταξει.και καπου διαβασα εναν προχειρο τροπο για να δεις αν η γατα σου ειναι υπερβαρη.για να μην ειναι πρεπει λεει οταν την πιανεις να μπορεις να αισθανθεις τα πλευρα της.
τι να πω,ισως εξαρταται κι απο την κοψια της γατας.εμενα απο μικρη φαινοταν οτι θα γινει μεγαλοσωμη,ειχε πολυ μεγαλα πελματα κτλ.
Να αισθανθώ τα πλευρά του Σάκη :lol: :lol::lol::lol:
Παρεμβάλονται μερικά στρώματα λίπους ανάμεσά μας!
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι είναι γενικά μεγαλόσωμος γάτος!

Και βέβαια της δίνω γάλα, πολύ γάλα!!!Που πριν ούτε να το μυρίσει!Τώρα της αγοράζω ξεχωριστό μπουκάλι και το πίνει σαν τρελλή!

απο οσο εχω διαβασει δεν κανει να δινεις στις ενηλικες γατες γαλα,μπορει να τις πειραξει,να προκαλεσεις διαρροις,εμετους κτλ.οι πιο εμπειροι θα μπορουσαν να μας πουν περισσοτερα.

Αρχική Δημοσίευση από anabou:
Να αισθανθώ τα πλευρά του Σάκη :lol: :lol::lol::lol:
Παρεμβάλονται μερικά στρώματα λίπους ανάμεσά μας!

:up:

ειναι 5 μηνων Αθανασια.

**

Χμμ, κι εμένα μου φάνηκαν αρκετά, αφού η Νιάρα μου είναι 3,1κ. και κοντεύει 9 μηνών! Γενικά το βάρος της θηλυκιάς γάτας στην ενηλικίωση (12 μηνών) είναι ~4κ. Αλλά έχεις δίκιο, σίγουρα έχει να κάνει και με το σωματότυπο. Αν η δική σου είναι ψηλή και μεγαλόσωμη, θα'χει μεγαλύτερο βάρος.
Κι ο δικός μας γιατρός έχει τα εικονίδια με τα πλευρά και πώς φαίνεται η κοιλιά κ.λ.π. για να κριθεί μια γάτα λεπτή-κανονική-υπέρβαρη. Η Νιάρα είναι κανονική σ'αυτά τα κιλά. Πηγαίναμε στον κτηνίατρο και τη ζυγίζαμε τόσο συχνά, που ξέραμε ανά βδομάδα ότι είχε ακριβώς την κανονική ανάπτυξη.

Η Κίττυ φαίνεται να'χει λίγα κιλά ή μήπως με τη γέννα χάνουν;

Anabou, τα κιλά του Σάκη τα λέμε ή τα κρύβουμε :lol::lol::lol:!

Να'ναι όλα τα γατουλίνια καλά, είτε λεπτούλικα είτε στρουμπουλά!!!

Anabou, τα κιλά του Σάκη τα λέμε ή τα κρύβουμε :lol::lol::lol:!

Να'ναι όλα τα γατουλίνια καλά, είτε λεπτούλικα είτε στρουμπουλά!!!

Τα λέμε τα λέμε :P! Παίζει γύρω στα 8 αλλά είναι πολύ μεγαλόσωμος το κανονικό του βάρος πρέπει να είναι γύρω στα 6 κιλά το λιγότερο! Τι να κάνω είναι φαγανό, όταν προσπάθησα να του μειώσω το φαγητό έτρωγε έξω :blink:!

**Τι να κάνω είναι φαγανό, όταν προσπάθησα να του μειώσω το φαγητό έτρωγε έξω :blink:!

Ναι, θυμάμαι :lol::lol::lol:

απο οσο εχω διαβασει δεν κανει να δινεις στις ενηλικες γατες γαλα,μπορει να τις πειραξει,να προκαλεσεις διαρροις,εμετους κτλ.οι πιο εμπειροι θα μπορουσαν να μας πουν περισσοτερα.
Ίσως,αλλά ζω με δυο κτηνίατρους (μπαμπάς+σύζυγος του)και, και οι δυο μου είπαν να της δίνω.Λίγο στην αρχή, είδα πώς αντέδρασε και τώρα πιο πολύ.
Η Κίττυ φαίνεται να'χει λίγα κιλά ή μήπως με τη γέννα χάνουν;
Αχ Αθανασία, με τη γέννα είχε χάσει κιλά, είχε γίνει σκελετός και στην αρχή δεν έτρωγε.Είχα απελπιστεί και ο μπαμπάς μου μου έδωσε βιταμίνες.Ταλαιπωρήθηκε πολύ.Θήλαζε και τα μωρά και είχε χάσει τόσα κιλά που έβλεπες τα κόκκαλα της και ήταν τρομακτική!!!Μετά από καμιά δεκαριά μέρες άνοιξε η όρεξη της και τώρα άρχισε να παίρνει πάλι τα πάνω της.Για αυτό και δεν της αρνούμαι όποτε μου ζητάει φαγητό...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back