Συνταγές

δηλαδη μαριελ τις πατατες δεν τις βραζουμε πιο πριν??τις ψηνουμε κατ ευθειαν στο πυρεξ?

οχι,δεν τις βραζουμε.κατευθειαν στο πυρεξ.εγω τις εβγαλα μετα απο περιπου 40 λεπτα στους 180 με 200 βαθμους(προθερμασμενος φουρνος) κι ειχαν ψηθει καλα.επισης,λιγο πριν τις βγαλω εβαλα απο πανω τριμμενο τυρι ωστε να λιωσει:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΕΣ/ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
https://xortosyntages.blogspot.com/
:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να μερικές συνταγές δικής μου έμπνευσης (ουσιαστικά είναι παραλλαγές πάνω σε άλλες μη νηστίσιμες συνταγές) που κάνω όταν νηστεύω

Pipe Rigate με άσπρη σάλτσα μανιταριών

½ κιλό Pipe Rigate ή ότι μακαρόνια σας αρέσουν

Για τη σάλτσα

1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (200 γρ. περίπου)
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος σόγιας (250 ml) ) *
½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
1ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 γεμάτο κουταλάκι αλάτι (ή όσο θέλετε)
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
πιπέρι (όσο θέλετε)
άνηθο

Βάζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με ελάχιστο λάδι για να μην λασπώσουν.

Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το λάδι το σκόρδο τα μανιτάρια το αλατοπίπερο και τον άνηθο με λίγο νερό (περίπου ένα νεροπότηρο). Τα μαγειρεύετε σε σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να ποιούν σχεδόν όλο το νερό. Χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας και ρίχνετε το κρασί και την κρέμα γάλακτος. Τ' αφήνετε μέχρι ν' αρχίσει να πήζει και το κατεβάζετε. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα κρύο ή ζεστό.

* Η κρέμα που χρησιμοποιώ εγώ είναι η PROVAMEL η οποία είναι 100% χωρίς ζάχαρη, χωρίς λακτόζη και χοληστερόλη. Έχω δοκιμάσει αρκετές και κατέληξα σ'αυτήν.

Σαλάτα ανάμεικτων λαχανικών με γαρίδες

1 κιλό ανάμεικτα λαχανικά (baby carrots, αρακάς, καλαμπόκι, φασολάκια)
1 κονσέρβα κόκκινα (μεξικάνικα) φασόλια
500 γρ.καταψυγμένες γαριδούλες (δε χρειάζονται βράσιμο)
αλάτι (όσο θέλετε)
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)

Αναμιγνύουμε τα λαχανικά με τις γαριδούλες και όσο αλάτι θέλετε. Χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα σ'ένα σέικερ και περιχύνουμε τα λαχανικά.

Πίτσες με λαχανικά

Πίτες για σουβλάκια ή αραβικές πίτες ή πίτες για πίτσα
Διάφορα λαχανικά: π.χ. πιπεριές, μανιτάρια, μελιτζάνες, ντομάτες, κρεμμύδια
Ελιές σε ροδέλες & πολτός ελιάς
Αλάτι / πιπέρι /ρίγανη ή θυμάρι
Ελαιόλαδο
Τριμμένο τυρί Fast ΚΟΛΙΟΣ (από σόγια)

Αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε βάζουμε και κέτσαπ και πολτό ελιάς. Από πάνω βάζουμε κομμένα τα λαχανικά τις αρεσκείας μας. Βάζουμε αν θέλουμε αλατοπίπερο (εγώ προσωπικά αποφεύγω το αλάτι ειδικά όταν υπάρχουν οι ελιές). Σκεπάζουμε με το τριμμένο υποκατάστατο τυριού και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί

αυτην την κρεμα που την βρισκεις ασπασια?
πηγα χτες στο σουπερ και δεν ειχε φυτικη κρεμα γαλακτος..
είχε μονο μια σε ενα πρασινο κουτι που εγραφε απο εξω οτι ειναι μεν φυτικη αλλα οτι ειναι μονο για σαντιγυ..

Εγώ την αγοράζω από κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Αν έχεις κανένα κοντά σου ρώτα. Και να μην έχει τη συγκεκριμένη μάρκα, θα βρεις κάποια άλλη.

σωστα...δε το ειχα σκεφτει...!
εχουμε κοντα μας ενα..:D ευχαριστω πολυ ασπασια!

γωγω εχει και στα σουπερ μαρκετ μια που την λενε Hopla και ειναι φυτικη. Αυτη που λες εσυ στο πρασινο τετρα πακ εχει και ζαχαρη.

γωγω εχει και στα σουπερ μαρκετ μια που την λενε Hopla και ειναι φυτικη. Αυτη που λες εσυ στο πρασινο τετρα πακ εχει και ζαχαρη.

την τρελα μου...!!
μπα..στο σουπερ που παω δεν εχει αλλη...στον Μασουτη..:(

την τρελα μου...!!
μπα..στο σουπερ που παω δεν εχει αλλη...στον Μασουτη..:(

Και εχει ο Μασουτης στην Πτολεμαιδα? Γιατι και εγω εκει την ειδα :lol: :lol: Τελικα αυτη η πολη ολο με εκπλησει....

Ειναι μπλε και ροζ η συσκευσια.

πτολεμαίδα ολεεε!!!!:D

πτολεμαίδα ολεεε!!!!:D

:lol: :lol: :lol: :lol: ειπαμε μην τρελαθουμε κιολας, μια φυτικη κρεμα εχει η πολη, δεν μου φτανει για να πω ολε...:lol: :lol: :lol: :lol:

εγω σημερα εφτιαξα βαρκουλες απο πατατες στο φουρνο με κρεμμυδι και ντοματα(απο το φορουμ της ενωσης χορτοφαγων,συνταγη της Βικυς https://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=175.0)κι εγιναν φοβερες:up: !!!!αφου κι οι υπολοιποι στο σπιτι ενθουσιαστηκαν!

ιδου και φωτο:P

λοιπον το σαββατο θα φτιαξω τις βαρκουλες μαριελ, με καθυστερηση βεβαια αλλα θα το κανω,εχω παρει και τα υλικα.

Εγω της ειχα φτιαξει οταν ειχε ερθει η μαμα μου εμενα παντος μ αρεσανε αν και η πατατα ηθελε και αλλο ψησιμο πολι αργησαν παντος και ειχα μια πηνα εβαλα απο πανω και μια φετα νηστισιμο τυρι και ηταν τελεια:)

εγω λεω να τις αφησω μια ωρα.εξαρταται και ποσο μεγαλες ειναι οι πατατες

θα περιμενουμε εντυπωσεις Αγγελικη:P
εξαρταται βεβαια το πως προτιμα ο καθενας την πατατα.εμενα μου αρεσουν και να μην ειναι παρα πολυ ψημενες.στο χρονο που τις εβαλα εγω επαιρναν κι αλλο ψησιμο αν καποιος τις θελει πιο καλοψημενες.

ΡΙΖΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

2 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
2 φλυτζανια ρυζι ελληνικη καρολινα
1 κρεμμυδι τριμμενο
2 σκελιδες σκορδο λιωμενες
6-7 μανιταρια
3 κολοκυθακια ξυσμενα στον τριφτη
2 καροτα ψιλοκομμενα
½ φλιτζανι λευκο κρασι
1 ½ λιτρο ζωμο λαχανικων
1 κουταλια σουπας παπρικα χοντροκομμενη
1 κουταλια σουπας ταχινι
½ ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
αλατι
φρεσκοτριμμενο πιπερι

Σωταρουμε το κρεμμυδι στο ελαιολαδο,προσθετουμε τα μανιταρια,το σκορδο και τα κολοκυθακια. Μολις μαλακωσουν βαζουμε και το ρυζι και το σωταρουμε.Σβηνουμε με κρασι, ανακατευουμε και αρχιζουμε να προσθετουμε το ζωμο ένα-ένα φλυτζανι. Μολις το ένα απορροφηθει, προσθετουμε το άλλο. Ανακατευοντας συνεχως το ριζοτο χρειαζεται 18-20 λεπτα να βρασει.Καρυκευουμε. Στο τελος βαζουμε το ταχινι που το εχουμε ενωσει με λιγο ζωμο και το μαιντανο.
Σερβιρουμε το ριζοτο αμεσως.

το δοκιμασαμε κι ειναι παρα πολυ ωραιο:P

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, θα προμηθευτώ τα υλικά να την κάνω αύριο ή την κυριακή. Τρελαίνομαι για ριζότο!

ειναι πολυ νοστιμο!!το μονο κακο ειναι οτι εφτιαξα πολυ,κι αυτο αν μεινει μετα γινεται λιγο νια-νια:rolleyes:

ειναι πολυ νοστιμο!!το μονο κακο ειναι οτι εφτιαξα πολυ,κι αυτο αν μεινει μετα γινεται λιγο νια-νια:rolleyes:

:lol: :lol: :lol: Οπως μου ειχε πει ο σεφ στη γκρεκοτελ οταν του ειπα οτι κατι γινετε νια-νια οταν μεινει πολυ ωρα, " Το νια-νια ειναι ορος κουζινας???:mad: "

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: Οπως μου ειχε πει ο σεφ στη γκρεκοτελ οταν του ειπα οτι κατι γινετε νια-νια οταν μεινει πολυ ωρα, " Το νια-νια ειναι ορος κουζινας???:mad: "

:lol: :lol: :lol:

mika δουλευες στην grecotel??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back