Συνταγές

Anabu επειδή ένα σε εθισμό με τα τρυφάκια τον έπαθα, 2 κουτ. ζαχαρούχο σημαίνει κουταλιές της σούπας ή κουτιά. Βασικά θεωρώ ότι μάλλον είναι το πρώτο, αλλά απο άνθρωπο που τα τηγανητά του καλαμάρια άνετα χρησιμεύουν και ως μπαλάκια του τένις δεν πρέπει να περιμένεις και πολλά.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελαφριά καλοκαιρινή τονοσαλάτα

1-2 ατομα:
1 πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κύβους
1 κονσέρβα τόνο
2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κουτ σούπας μαγιονέζα
λιγα κρουτον (προαιρετικα)
1 αυγό βραστό κομμένο σε φέτες

Αναμιγνύουμε ολα τα υλικα στολιζοντας στο τελος με το αυγο και λίγο άνηθο.

Όχι επικαιρη αλλα πεντανοστιμη!!!

Και σαν ορεκτικό, πάνω σε φρυγανιά :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anabu επειδή ένα σε εθισμό με τα τρυφάκια τον έπαθα, 2 κουτ. ζαχαρούχο σημαίνει κουταλιές της σούπας ή κουτιά. Βασικά θεωρώ ότι μάλλον είναι το πρώτο, αλλά απο άνθρωπο που τα τηγανητά του καλαμάρια άνετα χρησιμεύουν και ως μπαλάκια του τένις δεν πρέπει να περιμένεις και πολλά.:redface:
Κουτιά σημαίνει. Όλα τα άλλα υλικά είναι στεγνά και κάπως πρέπει να ενωθούν!

ΥΓ: Τα τρουφάκι φαγώθηκαν; Ποιας συνταγής είχαν μεγαλύτερο σουξέ;

Όλα είχαν σουξέ, αλλά τα επιλεγόμενα αμαρτωλά πήραν κεφάλι καθότι πολύ η σοκολάτα. Δοκιμάστε τα. Είναι και τα πιο εύκολα και γίνονται και λίγα. :rolleyes:

Ρεβίθια με ντομάτα

Μουλιάζουμε για 24 ώρες ένα πακέτο ρεβίθια χωρίς σόδα.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό..(οχι πάρα πολύ νερό...)
Αφού βράσουν για κανένα μισάωρο προσθένουμε κύμινο, ελάχιστο κάρυ και λίγο μοσχοκάρυδο..
Μετά από κανένα 10-15λεπτο βάζω ενα κουτι ντομάτα στον τρίφτη (πχ Μπάρμπα Στάθη) και τα αφήνω άλλα 10 λεπτα..
Τέλος βάζω θυμάρι και αρκετή ματζουράνα και μετα από λίγο σβήνω...(αν έχουν γίνει βέβαια).
Αφου εχω σβήσει την φωτιά βάζω ψιλοκομμένο μαϊντανό..

Στο τέλος είναι στεγνα τα ρεβυθάκια...
Η συνταγή δεν έχει καθόλου πιπέρι...

Πάρα πολύ νόστιμη παραλλαγή για τα ρεβύθια που μου έμαθε το ένα αφεντικό που έχει και τέτοιες ανυσηχίες..Την δοκίμασα, ξετρελάθηκα και ζήτησα αμέσως την συνταγή...

Με ντομάτα είναι ο μόνος τρόπος να φάω τα ρεβίθια είναι πολύ νόστιμα. Επίσης τα κάνω και με χοιρινό όπως ακριβώς τους γίγαντες.

Μωρέ τι προκομένες είσαστε όλες εδώ μέσα! Ξέρω μια καλή μανιταρόπιτα, ενδιαφέρεται κανείς να γράψω τη συνταγή;

Ναι, ναι, την θέλουμε!!!

Μανιταρόπιτα αλά Μέμυ!

Υλικά
Ένα πακέτο φύλλο κουρού
1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο
3 κονσέρβες μανιτάρια κομμένα (ή αντίστοιχη ποσότητα σε φρέσκα)
1 μεγάλο κουτί κρέμα γάλακτος
250 γρ. μπέικον
200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο (ή κασέρι)
200 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
Προαιρετικά σε όσους αρέσει: λίγο ροκφόρ
Μαϊντανός (ένα ματσάκι)
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο σπορέλαιο μαζί με τα μανιτάρια για 5 λεπτά το πολύ.
Ρίχνουμε το μπέικον και τσιγαρίζουμε γι άλλα 5 λέπτα ή όσο χρειαστεί για να ψηθεί λίγο το μπέικον.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει και μετά βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε τα τυριά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Περιμένουμε να κρυώσει αρκετά πριν το βάλουμε πάνω στο φύλλο.
Στρώνουμε σ'ένα ταψί ή πυρέξ το ένα από τα δύο φύλλα κουρού που έχει το πακέτο, αφού έχουμε βυτυρώσει λίγο τον πάτο. Προσοχή: λίγο, γιατί το κουρού έχει πολύ βούτυρο μέσα.
Έχουμε κρατήσει λίγο από το μίγμα τυριών και το βάζουμε πάνω από το φύλλο πριν ρίξουμε το μίγμα με τα μανιτάρια (για να μείνει στεγνό και να μην πάρει υγρασία από την κρέμα)
Ρίχνουμε το μίγμα με τα μανιτάρια και από πάνω κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Το πιάνουμε καλά στις άκρες και κάνουμε μερικές τρύπες με το πηρούνι στην επιφάνεια.
Αν θέλουμε αλοίφουμε με ασπράδι αυγού ή γάλα το πάνω φύλλο (για καλύτερο χρώμα είναι αυτό)
Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί καλά το φύλλο (γίνεται καφετί ανοιχτό). Περίπου μια ώρα, ανάλογα τον φούρνο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ:

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
350 γρ ζάχαρη
500 γρ φυτίνη
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
1 ποτήρι κρασιού χυμό πορτοκάλι
2 κρόκοι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ξύσμα από πορτοκάλι ή βανίλια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την φυτίνη με την ζάχαρη όπως όταν φτιάχνουμε κέικ. Προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα και το κονιάκ. Μέσα στον χυμό ρίχνουμε την σόδα και αρχίζουμε να ανακατέυουμε πάνω από το μπωλ που ρίχνουμε τα υλικά. Αυτό θα αφρίσει και θα χυθεί μέσα. Ρίχνουμε αλεύρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε και αλείφουμε με αυγό, γάλα ή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.

Κανονικά φτιάχνονται το πάσχα στα γνωστά παραδοσιακά σχέδια αλλά εγώ τα κάνω και σε μορφή μπισκοτου ή αστεράκια, καρδούλες κλπ όλο το χρόνο!

Κανονικά φτιάχνονται το πάσχα στα γνωστά παραδοσιακά σχέδια αλλά εγώ τα κάνω και σε μορφή μπισκοτου ή αστεράκια, καρδούλες κλπ όλο το χρόνο!

Α ωραια γιατι και εγω ετσι σα μπισκοτακια θα τα κανω σε διαφορα σχηματακια.Περιπου ποσα βγαινουν με αυτες τισ δοσολογιες?

Ακριβώς δεν θυμάμαι :redface:. Αλλά πρέπει να βγαίνουν γύρω στα 40-50. Εξαρτάται και πόσο μεγάλα θα τα κάνεις.

Ume ume μανιταρόπιταααααα!!!

Το Σάββατο έφτιαξα την μανιταρόπιτα της Μέμυς. Ένα έχω να πω: ΕΙΝΑΙ ΗΔΟΝΙΚΗ!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Μέμυ!!!

Tρελαίνομαι για μανιταρόπιτα! Θα την φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!

Παρακαλώ! Σε πρώτη ευκαιρία θα σας γράψω και την κρεμυδόπιτα! Κι εκεί τελειώνω με τις πίτες, μη φανταστείτε ότι ξέρω και καμιά άλλη!

Μελομακάρονα της Barbie
Για 80 – 100 μελομακάρονα
Υλικά
Για τα μελομακάρονα
1κιλό λάδι
½ κιλό ζάχαρη
1ποτήρι του νερού αλισίβα ή εάν δεν έχετε
1 ποτήρι ακόμα πορτοκαλάδα
1 κουταλιά κοφτή της σούπας σόδα εάν ρίξετε αλισίβα, αλλιώς
2 κουταλιές κοφτές της σούπας εάν ρίξετε πορτοκαλάδα
1 κουταλάκι κανέλλα
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ
Αλεύρι όσο πάρει και να παραμείνει η ζύμη μαλακή. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε 1 κιλό αλεύρι Νο 2 μαλακό (αυτό θα το ρίξουμε όλο) και το υπόλοιπο θα το συμπληρώσετε με αλεύρι Νο.1 σκληρό ή σταρένιο.
1 κιλό καρύδια
Για το σιρόπι
3 ποτήρια μέλι
1 ποτήρι ζάχαρη χοντρή
3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Χτυπάτε το λάδι με την ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, την αλισίβα, τη κανέλλα και το γαρύφαλλο και το μέλι στο μίξερ, μέχρι να λειώσει η ζάχαρη (εάν θέλετε το κάνετε και με το χέρι αλλά θα αργήσετε). Όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτετε στο μείγμα το κονιάκ που μέσα του έχετε διαλύσει τη σόδα (αυτό να το κάνετε πάνω από το μίγμα γιατί η σόδα έχει την ιδιότητα να φουσκώνει και φουσκώνει πολύ). Μετά προσθέτετε το αλεύρι (όσο πάρει, αλλά οπωσδήποτε όλο το μαλακό αλεύρι) φροντίζοντας να μείνει η ζύμη μαλακή.
Τα πλάθετε σε όποιο σχήμα θέλετε. Εγώ τα κάνω μακρόστενα και στο κάτω μέρος του βάζω μέσα του ένα κομμάτι ολόκληρο καρύδι και μετά πιέζω τη πάνω πλευρά στη πλευρά του τρίφτη για μυζήθρα, απαλά ίσα για να πάρουν όψη πουα, όχι να τρυπήσουν.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 250ο ), στους 200ο για 25 – 30 λεπτά, ανάλογα βέβαια με το φούρνο.
Μέλωμα
Βάζετε το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν. Τα ξαφρίζετε και αρχίζετε να μελώνετε τα μελομακάρονα. Εμείς παλιά το κάναμε μετά από 12 ώρες, αλλά τώρα η μαμά μου λέει ότι μπορεί να γίνει και μόλις κρυώσουν. Αφού τους ρίξω το σιρόπι τους ρίχνω επάνω και τριμμένο καρυδάκι, διότι στην οικογένεια και οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα πρέπει να τρίζουν (πολύ μύγδαλο, πολύ καρύδι).
Άμα τα δοκιμάσετε καλή τύχη και καλοφάγωτα!! Αλλά πάνω απο όλα καλές γιορτές, γλυκές σαν μελωμένα μελομακάρονα και να τρίζουν!!!!

Συνημμένα

• engelster.gif
    engelster.gif
    46 KB · Εμφανίσεις: 17
εγω παντως που προσπαθησα να φτιαξω κουραμπιεδες το μονο που καταφερα ηταν να φτιαξ ενα τεραστιο μπισκοτο

Εμείς πέρσι είχαμε φτιάξει ένα σωρό γλυκά , αλλά φέτος δεν έχει λόγω του ότι έχω τσακωθεί με την θεία του άντρα μου όπως ανέφερα σε άλλο post.Δεν πειράζει όμως , υπάρχουν και τα έτοιμα!

:whistle: :bleh: Αντε να σε δω που θα ψήσεις ΚΥΡΑ μου φέτος που δεν έχεις φούρνο.

Σφουγγάτο

Υλικά:
4-5 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιές αλεύρι
τυρί τριμμένο
1 φέτα ψωμί τριμμένο
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κρεμμύδι με το αλάτι και κατόπιν προσθέτουμε τον δυόσμο, το πιπέρι, το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το ψωμί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά. Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά. Ανάβουμε τη φωτιά κι αφού κάψει το λάδι, βάζουμε τα αυγά στο προηγούμενο μείγμα και τα ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι κι ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει. Όταν ψηθεί η μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε από την άλλη. Όταν γίνει και αυτή η πλευρά, σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
απο ενα χιωτικο σαιτ
www.e-xios.gr

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back