Συνταγή για "σπιτικό" φαγητό για γάτες

:loltooth:εμενα δυστηχως δεν θελει να φαει τπτ εκτος απο ξηρα τροφη......:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλή ακούγεται η συνταγή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άκουσα πως τα κόκκαλα όπως έχουν, μπορεί να τρυπήσουν το έντερο, ισχύει?
Όταν λέμε τα αλέθουμε, εννούμε αφού βράσουμε το κοτόπουλο και μετά? Και πως τα κονιρτοποιούμε. Το μπλέντερ θα σπάσει.
Υπάρχει στην ελληνική αγορά έτοιμο bone meal ?

Δεν χρειαζεται να αλεσεις κοκκαλα. Τα κοκκαλα τα βαζουμε για καποια συστατικα που περιεχουν. Αυτα τα ιδια συστατικα, μπορεις να τα βρεις ετοιμα σε καποια παστα φαρμακευτικη, με συμπληρωματα διατροφης για γατες. Ρωτα τον κτηνιατρο σου, τι μπορει να σου δωσει και η θα το βαζεις μεσα στο φαγητο, η θα του το δινεις σκετο μετα, στην ποσοτητα που θα σου πει ο κτηνιατρος.

Έχω μια τέτοια πάστα, ευχαριστώ!

Καλησπερα εχω ερωτησουλα.
Σκεφτομαι να δινω μαγειρευτο φαγητο στη Σοφη. Της εδωσα τις 2 τελευταιες μερες και εχει ξετρελαθει...τρωει σαν λιονταρι...:happy:
Η απορια μου ειναι η εξης: Της εβρασα ρυζι με κοτοπουλο αλλα αυτο απο μονο του δεν αρκει για τον οργανισμο της...σωστα;;;
Τι αλλο πρεπει να βαλω στο φαγητο της ουτως ωστε να παιρνει ολα τα απαραιτητα για αυτην στοιχεια;;
Ευχαριστω!!!!:D

Καλησπερα εχω ερωτησουλα.
Σκεφτομαι να δινω μαγειρευτο φαγητο στη Σοφη. Της εδωσα τις 2 τελευταιες μερες και εχει ξετρελαθει...τρωει σαν λιονταρι...:happy:
Η απορια μου ειναι η εξης: Της εβρασα ρυζι με κοτοπουλο αλλα αυτο απο μονο του δεν αρκει για τον οργανισμο της...σωστα;;;
Τι αλλο πρεπει να βαλω στο φαγητο της ουτως ωστε να παιρνει ολα τα απαραιτητα για αυτην στοιχεια;;
Ευχαριστω!!!!:D
Τι ηλικια εχει ακριβως;

Ωραια, τοτε ειναι ακριβως στην ηλικια που θελουμε. Μπορεις λοιπον να βαζεις μεσα στο φαγητο της και λιγα λαχανικα (αρακα, καροτο, φασολακια, δεν μουρχεται καποιο αλλο τωρα), αυστηρα οχι καλαμποκι, κρεμμυδι, σκορδο. Και οχι πατατα, ανηκει στους υδατανθρακες και οχι στα λαχανικα. Μετα μπορεις να βαζεις λιγο υδατανθρακα, πατατα (τωρα μπορει να μπει η πατατα), λιγο μακαροναικι κοφτο, η κριθαρακι, η οποιο αλλο μικρο ζυμαρικο εχεις.
Τελος, θα παρεις απο το κτηνιατρειο μια παστα με διαφορα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται η γατα, να περιεχει οπωσδηποτε και ταυρινη, γιατι το μαγειρεμα την καταστρεφει απο το κρεας. Αυτο θα το βαζεις σε ποσοτητα που θα σου πει ο κτηνιατρος, αναλογα με το βαρος της Σοφιτσας και οταν το πιατο της ειναι ετοιμο σερβιρισμενο.
Ετσι θα παιρνει ολα τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα και θα τρωει και κατι που την ευχαριστει.
Α! Και να θυμασαι, συκωτι οχι πολυ συχνα, ειναι κακο για την υγεια της, στη φυση, οταν οι γατες τρωνε ενα θηραμα ολοκληρο, το συκωτι ειναι μονο ενα πολυ μικρο μερος της τροφης.

Σ'ευχαριστω πολυ Βασουλα!!!! Θα ακολουθησω τις συμβουλες σου!!!!:D:D

Καλησπέρα. Διάβασα ένα θέμα που έχετε ανοίξει σχετικά με την μαγειρευτή τροφή. Θέλω να ρωτήσω αν η ποσότητα που αναφέρετε είναι η ημερήσια ποσότητα ή ποσότητα κάθε γεύματος. Επίσης το φαγητό αυτό κάνει για γατάκια 5 μηνών; Και αν ναι στην ίδια ποσότητα; Αντί για ταυρίνη σε χάπι μπορώ να βάζω στο φαγητό μύδι; Και αν ναι πόσα μύδια; Λαχανικά μπορώ να τους προσθέτω και κάθε πότε να τους δίνω συκώτι και αυγό βραστό; Συγγνώμη για τις τόσες πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ.

Καλησπέρα. Διάβασα ένα θέμα που έχετε ανοίξει σχετικά με την μαγειρευτή τροφή. Θέλω να ρωτήσω αν η ποσότητα που αναφέρετε είναι η ημερήσια ποσότητα ή ποσότητα κάθε γεύματος. Επίσης το φαγητό αυτό κάνει για γατάκια 5 μηνών; Και αν ναι στην ίδια ποσότητα; Αντί για ταυρίνη σε χάπι μπορώ να βάζω στο φαγητό μύδι; Και αν ναι πόσα μύδια; Λαχανικά μπορώ να τους προσθέτω και κάθε πότε να τους δίνω συκώτι και αυγό βραστό; Συγγνώμη για τις τόσες πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ.

σου απάντησα στο inbox:)

Απο ποια ηλικια και μετα μπορουμε να δινουμε μαγειρευτο φαγητο στα γατακια μας ?

Απο ποια ηλικια και μετα μπορουμε να δινουμε μαγειρευτο φαγητο στα γατακια μας ?

Νομιζω οτι απο τους 6 μηνες και μετα(διορθωστε με αν κανω λαθος) μπορεις να δωσεις μαγειρευτο. Εγω ετσι εκανα.;)

Απάντηση: Απορίες διατροφής

Γιατί όχι νωρίτερα ? Δε ξέρω αν υπάρχει κανόνας αλλά αν δε μπορούσα να αγοράζω ξηρά τροφή στον Daffy μετά τον απογαλακτισμό μαγειρευτό φαί θα του έδινα.

Μπορειτε να δινετε και πριν το εκτο μηνα μαγειρευτο φαγητο φροντιζοντας να εχει ολα τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα και να μην περιεχει λαχανικα και πολλες ινες. Ο κτηνιατρος σας μπορει να σας κατυθυνει ως προς το ποια ειναι τα απαραιτητα συστατικα που χρειαζεται το καθε γατακι σε καθε ηλικια και αναλογα μαγειρευετε και προσθετετε συμπληρωματα διατροφης.

Απάντηση: Απορίες διατροφής

και τι κανουμε αν εχουμε σπιτι μας ενα διαολο μολις 40 ημερων που σου βουταει το φαι μεσα απο τα χερια και αν κανεις το λαθος να το παρεις γρυλιζει λες και ειναι πιτ μπουλ??

εγω μαγειρευτο χωρις μπαχαρικα και αλατι δινω απο πολυ μικρα σε οτι μωρο εχει περασει απο τα χερια μου..
βραζω κοτοπουλο, μοσχαρι, ψαρι λιγο ρυζι και 2 κουταλιες λαδι στο τελος και τα χωριζω σε μεριδες με μπολικο ζουμακι και τα βαζω στη καταψυξη..
εγω προτιμω να μην δινω πολλα λαχανικα..

επισης ενα κολπο που μου ειπε ο κτηνιατρος για τα γατακια που εχουν ευαισθησια στο εντερο ειναι να βραζουμε ξεχωριστα το ρυζι να πεταμε το νερο και μετα να το βαζουμε στη κατσαρολα με το κοτοπουλο!!

προσοχη ομως!!το μαγειρευτο δεν μπορει να αντικαταστησει τη ξηρη τροφη γιατι με το μαγειρεμα συστατικα σημαντικα για τη γατα καταστρεφονται!!Ενα συστατικο ειναι η ταυρινη!!

Το κοτοπουλο ποση ωρα το βραζουμε, σε μια μικρη μερια ισα ισα για το μικρο ποσο λαδακι ?

Αν ειναι μια μικρη μεριδουλα για την πιτσιρικα σου Σωτηρη, βραστο μιση ωρα περιπου και βαλε δυο-τρεις σταγονες λαδι, ειναι αρκετο.

Το κοτοπουλο ποση ωρα το βραζουμε, σε μια μικρη μερια ισα ισα για το μικρο ποσο λαδακι ?

εγω βαζω 2 κουταλιες της σουπας σε ενα ολοκληρο κοτοπουλο με αρκετο ζουμι γιατι εχω να ταισω και 7 γατια :P

για ενα που εχεις εσυ μπορεις να φτιαξεις ενα στηθος με λιγο ρυζι και 1 κουταλια του γλυκου λαδι! θα σου προτεινα το λαδι να το βαλεις αφου τελειωσεις το μαγειρεμα για να εχει ολα του τα συστατικα και να μην μαγειρευτει

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back