Bonjovicat
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lianap
Νεοφερμένο μέλος
Όταν λέμε τα αλέθουμε, εννούμε αφού βράσουμε το κοτόπουλο και μετά? Και πως τα κονιρτοποιούμε. Το μπλέντερ θα σπάσει.
Υπάρχει στην ελληνική αγορά έτοιμο bone meal ?
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
lianap
Νεοφερμένο μέλος
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Σκεφτομαι να δινω μαγειρευτο φαγητο στη Σοφη. Της εδωσα τις 2 τελευταιες μερες και εχει ξετρελαθει...τρωει σαν λιονταρι...
Η απορια μου ειναι η εξης: Της εβρασα ρυζι με κοτοπουλο αλλα αυτο απο μονο του δεν αρκει για τον οργανισμο της...σωστα;;;
Τι αλλο πρεπει να βαλω στο φαγητο της ουτως ωστε να παιρνει ολα τα απαραιτητα για αυτην στοιχεια;;
Ευχαριστω!!!!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τι ηλικια εχει ακριβως;Καλησπερα εχω ερωτησουλα.
Σκεφτομαι να δινω μαγειρευτο φαγητο στη Σοφη. Της εδωσα τις 2 τελευταιες μερες και εχει ξετρελαθει...τρωει σαν λιονταρι...![]()
Η απορια μου ειναι η εξης: Της εβρασα ρυζι με κοτοπουλο αλλα αυτο απο μονο του δεν αρκει για τον οργανισμο της...σωστα;;;
Τι αλλο πρεπει να βαλω στο φαγητο της ουτως ωστε να παιρνει ολα τα απαραιτητα για αυτην στοιχεια;;
Ευχαριστω!!!!![]()
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι ηλικια εχει ακριβως;
Ειναι εξι μηνων και μιας εβδομαδας.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τελος, θα παρεις απο το κτηνιατρειο μια παστα με διαφορα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται η γατα, να περιεχει οπωσδηποτε και ταυρινη, γιατι το μαγειρεμα την καταστρεφει απο το κρεας. Αυτο θα το βαζεις σε ποσοτητα που θα σου πει ο κτηνιατρος, αναλογα με το βαρος της Σοφιτσας και οταν το πιατο της ειναι ετοιμο σερβιρισμενο.
Ετσι θα παιρνει ολα τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα και θα τρωει και κατι που την ευχαριστει.
Α! Και να θυμασαι, συκωτι οχι πολυ συχνα, ειναι κακο για την υγεια της, στη φυση, οταν οι γατες τρωνε ενα θηραμα ολοκληρο, το συκωτι ειναι μονο ενα πολυ μικρο μερος της τροφης.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος

ioli90
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα. Διάβασα ένα θέμα που έχετε ανοίξει σχετικά με την μαγειρευτή τροφή. Θέλω να ρωτήσω αν η ποσότητα που αναφέρετε είναι η ημερήσια ποσότητα ή ποσότητα κάθε γεύματος. Επίσης το φαγητό αυτό κάνει για γατάκια 5 μηνών; Και αν ναι στην ίδια ποσότητα; Αντί για ταυρίνη σε χάπι μπορώ να βάζω στο φαγητό μύδι; Και αν ναι πόσα μύδια; Λαχανικά μπορώ να τους προσθέτω και κάθε πότε να τους δίνω συκώτι και αυγό βραστό; Συγγνώμη για τις τόσες πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ.
σου απάντησα στο inbox

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Απο ποια ηλικια και μετα μπορουμε να δινουμε μαγειρευτο φαγητο στα γατακια μας ?
Νομιζω οτι απο τους 6 μηνες και μετα(διορθωστε με αν κανω λαθος) μπορεις να δωσεις μαγειρευτο. Εγω ετσι εκανα.

Γιατί όχι νωρίτερα ? Δε ξέρω αν υπάρχει κανόνας αλλά αν δε μπορούσα να αγοράζω ξηρά τροφή στον Daffy μετά τον απογαλακτισμό μαγειρευτό φαί θα του έδινα.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Hlianna
Διάσημο μέλος
και τι κανουμε αν εχουμε σπιτι μας ενα διαολο μολις 40 ημερων που σου βουταει το φαι μεσα απο τα χερια και αν κανεις το λαθος να το παρεις γρυλιζει λες και ειναι πιτ μπουλ??
εγω μαγειρευτο χωρις μπαχαρικα και αλατι δινω απο πολυ μικρα σε οτι μωρο εχει περασει απο τα χερια μου..
βραζω κοτοπουλο, μοσχαρι, ψαρι λιγο ρυζι και 2 κουταλιες λαδι στο τελος και τα χωριζω σε μεριδες με μπολικο ζουμακι και τα βαζω στη καταψυξη..
εγω προτιμω να μην δινω πολλα λαχανικα..
επισης ενα κολπο που μου ειπε ο κτηνιατρος για τα γατακια που εχουν ευαισθησια στο εντερο ειναι να βραζουμε ξεχωριστα το ρυζι να πεταμε το νερο και μετα να το βαζουμε στη κατσαρολα με το κοτοπουλο!!
προσοχη ομως!!το μαγειρευτο δεν μπορει να αντικαταστησει τη ξηρη τροφη γιατι με το μαγειρεμα συστατικα σημαντικα για τη γατα καταστρεφονται!!Ενα συστατικο ειναι η ταυρινη!!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Hlianna
Διάσημο μέλος
Το κοτοπουλο ποση ωρα το βραζουμε, σε μια μικρη μερια ισα ισα για το μικρο ποσο λαδακι ?
εγω βαζω 2 κουταλιες της σουπας σε ενα ολοκληρο κοτοπουλο με αρκετο ζουμι γιατι εχω να ταισω και 7 γατια

για ενα που εχεις εσυ μπορεις να φτιαξεις ενα στηθος με λιγο ρυζι και 1 κουταλια του γλυκου λαδι! θα σου προτεινα το λαδι να το βαλεις αφου τελειωσεις το μαγειρεμα για να εχει ολα του τα συστατικα και να μην μαγειρευτει
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool