koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Παρεμπιπτόντως, νάτη:
https://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/552108_3213441673411_144808425_n.jpg
https://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/539905_3191926375542_1365467625_n.jpg
https://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/155144_3191926855554_1383901836_n.jpg
https://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/377620_3191926655549_192171577_n.jpg

Σκεφτήκαμε λοιπόν διάφορες λύσεις. Από το να την πάρουμε μαζί, πράγμα το οποίο προκάλεσε αρκετό κράξιμο απ' τον φίλο μου ("η γάτα δεν είναι σκύλος", "θα ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ", "θα νιώθεις ότι θα είναι ασφαλής στο ξενοδοχείο;"), πράγματα τα οποία βέβαια είχα σκεφτεί κι εγώ αλλά έκανα ότι δεν τα σκεφτόμουν γιατί είχα κολλήσει ότι "αν η Arya είναι μαζί μας, θα είναι χαρούμενη". Τέλος πάντων αυτό φυσικά αποκλείστηκε.
Μετά σκεφτήκαμε τη λύση της πανσιον για ζώα, την οποία αποκλείσαμε γρήγορα γιατί δε θέλουμε να κοψοχολιαστεί η γάτα με το να μείνει 5 μέρες σε άγνωστο περιβάλλον. Εκτός αυτού, δεν έχουμε και πολλή εμπιστοσύνη στις πανσιον ζώων γενικά, δυστυχώς.
Το επόμενο που σκεφτήκαμε είναι να έρχεται ένας φίλος μας κάθε μέρα να την ταΐζει, να της καθαρίζει την άμμο, να της αλλάζει το νεράκι της και να παίζουν και λίγο, για να μην ξεχάσει η μικρή μας τελείως την ανθρώπινη παρουσία.
Ως καλύτερο όμως σκεφτήκαμε το σενάριο του να έρθει η αδερφή μου (τι καλή που δέχτηκε να κουβαληθεί, 3 ώρες δρόμο, παρά τις υποχρεώσεις της) και να μείνει εδώ όσο λείπουμε και να της κάνει και παρέα.
Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής. Η γατούλα μας θα μας ξεχάσει τελείως; Θα είναι τόσο τρομαγμένη από την απουσία μας που θα μείνει νηστική 5 μέρες απ' τη στενοχώρια της; Όταν γυρίσουμε θα κάνει εκατό χρόνια να μας συνηθίσει; Ας κάνει κάποιος τον κόπο να γράψει μια παρόμοια εμπειρία του. Θα ήμουν υπόχρεη, καθώς αυτό το πράγμα με έχει αγχώσει τόσο πολύ που είμαι πρόθυμη απλά να μην πάω πουθενά. Πράγμα το οποίο θα σημαίνει ότι δε θα πάω πουθενά ποτέ όσα χρόνια ζει η γατούλα μαζί μας; Ουφ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Λοιπον φιλεναδα, η λυση που διαλεξατε, κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα, ειναι η καλυτερη. Τα ερωτηματα σου τωρα:
1. Δεν θα σας ξεχασει, το πολυ - πολυ να σας κρατησει μουτρα για κανα δυο μερες.
2. Αν την γνωριζει την αδελφη σου, δεν θα ειναι τρομαγμενη καθολου. Αν δεν την γνωριζει, θα ηταν καλυτερο να ερθει μια δυο μερες πριν φυγετε, για να την συνηθισει.
Οπως και ναχει, το οτι προβληματιζοσαστε τοσο για αυτο το θεμα, δειχνει ποσο πολυ την αγαπατε και κεινη να εισαι σιγουρη, πως το εχει εισπραξει αυτο. Πιστευω πως θα ειναι μια χαρα και οταν γυρισετε, θα συνεχισετε απο κει που σταματησατε. Εξαλλου, πρεπει να μαθαινουν πως μπορει καποια στιγμη να χρειαστει να λειψουμε για λιγο. Μην γινουν ολοι νευρωτικοι σαν εμενα, που δεν παω ουτε διακοπες για να μην τα αφησω μονα τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Οντως η λύση που βρήκατε είναι η καλύτερη!!
Τότε που είχαμε την Τζίντζερ ακόμα χρειάστηκε να λείψουμε 5 ημέρες. Την είχαμε πάει στη μαμά μου την οποία τότε δεν την ήξερε πολύ...Μια χαρά πήγαν τότε όλα, απλά η Τζίντζερ ήταν πολύ επιφυλακτική, αλώνιζε στο σπίτι μέσα, και μετά σιγά σιγά εξοικειώθηκε με τη μαμά μου και απλά ερχόταν πιο κοντά της. Δεν έτρωγε τόσο καλά όσο εμείς, όχι ότι πείναγε....απλά έτρωγε πιο μετρημένα. Πιστεύω όμως πως ήταν και από τις αλλαγές και ότι δεν ήξερε τη μαμά μου.... Την επόμενη φορά που ήταν να λείψουμε, την αφήσαμε σπίτι και απλά φροντίσαμε να έρχεται ο πεθερός μου κάθε ημέρα. Ηταν μόνη της όλη μέρα....και πάλι όμως όλα καλά πήγαν!!
Δεν θα πάθει τίποτα, μην φοβάσαι καθόλου!!! θα είναι στο περιβάλλον της και όλα θα πάνε μια χαρά! και όταν επιστρέψετε απλά θα γουργουρίζει τρελά! Οπως είπε και η Βάσω τα ζώα καταλαβαίνουν την αγάπη, τη νοιώθουν, δεν ξεχνάνε τόσο εύκολα!!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλά ναι την αγαπάμε πολύ πολύ κι ας ειναι φριχτή ώρες ώρες με τα νυχιάσματα και τα δαγκώματά της.Η αλήθεια είναι ότι πήρα λίγο θάρρος τώρα που είπες κι εσύ Κατερίνα τις αντίστοιχες εμπειρίες σου. Ποιος ξέρει, ίσως την επόμενη φορά που θα λείψουμε να αναθέσουμε απλά σε κάποιον να έρχεται να τη φροντίζει και να μην ξανακουβαλάω συγγενείς να της κρατάνε παρέα! Θα εκπαιδευτώ σιγά σιγά ίσως. Ίσως και όχι

Με πιάνουν και κάτι παράλογοι φόβοι του στυλ: θα προσέξει η αδερφή μου ότι η Άρια χώθηκε στην ντουλάπα ή δε θα το δει και θα την κλεισει μέσα και θα την ξεχάσει και θα πεθάνει απ' το φόβο της η γατούλα; Και με το ψυγείο σκέφτομαι το ίδιο, γιατί της αρέσει να μπαίνει στο ψυγείο, και χώνεται τόσο γρήγορα που καμιά φορά δεν την παίρνω χαμπάρι, κλείνω την πόρτα και μετά σκέφτομαι "ωχ λες να χώθηκε μέσα;", ξανανοίγω την πόρτα και νατηνα να δροσίζεται αμέριμνη ανάμεσα στα φαγητά

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Γενικα η γατα,δεν της αρεσει καθολου να αλλαζει περιβαλλον,ειδικα οταν πηγανει καπου αγνωστα,και μην ξεχναμε και το ενδεχομενο ατυχηματος(να φυγει πχ πανω σε μια στιγμη πανικου).Εγω τα αφηνω μονα τους σπιτι οταν φευγω(το ανωτερο 7μερες εχω λειψει),και μια χαρα ηταν.Βεβαια ειναι και 2,αλλα μην ανησυχεις..μια χαρα θα ειναι.
Απλα δωσε οδηγιες στην αδελφη σου,να προσεχει πολυ πορτες και παραθυρα(σορυ,παντα ειναι το μεγαλο αγχος μου αυτο,και εχουν συμβει και τετοιες περιπτωσεις).
Ολα καλα θα πανε.

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Πάντως και κανονικά έτρωγε, μούτρα δεν κράτησε καθόλου, δεν μας ξέχασε ούτε τίποτα.
Οπότε μην ανησυχείς. Απλά να τονίσεις στην αδερφή σου ένα δυο επικίνδυνα πράγματα (πχ αυτό που λες με το ψυγείο, ή τα παράθυρα και γενικά ο,τι εσείς έχετε δει ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την μικρή σας-μην την τρελλάνεις την κοπέλα όμως) και αν γίνεται να έρθει η αδερφή σου κάποιες ώρες προτού φύγετε, ίσα έτσι να νιώσει λίγο πιο άνετα με την παρουσία της.
Μια χαρά θα πάνε όλα.Απολαύστε την εκδρομή σας. Άλλωστε αυτήν την γατούλα μπορεί να την έχετε και 15 χρόνια (σας το εύχομαι)..τι θα κάνετε?Δεν θα πάτε πουθενά?Κάθε αρχή και δύσκολη..όλα μια χαρά θα πανε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Η επιλογή σας είναι από τις καλύτερες, μην πω η καλύτερη!! Να δώσεις όμως σαφείς οδηγίες στην αδερφή σου, τι να προσέξει! Αν μπορεί να έρθει καμια μέρα πριν από την αναχώρησή σας, για.... training
, ακόμα καλύτερα!Να μην φοβάσαι όμως ότι θα σας ξεχάσει, ούτε ότι θα φοβηθεί! Θα είναι στο περιβάλλον της και η ρουτίνα της θα παραμείνει σχεδόν η ίδια, κάτι πολύ βασικό για μια γάτα. Όταν επιστρέψετε, μπορεί να σας κρατήσει μούτρα το πολύ για μια μέρα και μετά δεν θα ξεκολλάει από πάνω σας!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμείς φεύγουμε την Κυριακή. Κανονικά ήταν να έρθει η αδερφή μου από την Παρασκευή το βράδυ για να τη συνηθίσει η Άρια (η παλιοκοντέσσα
) αλλά τελικά κάτι έτυχε τελευταία στιγμή, το οποίο το έμαθε χθες, μέχρι σήμερα προσπαθούσε να το αλλάξει αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Εν τέλει λοιπόν θα έρθει την Τρίτη, δηλαδή 2 μέρες μετά που θα έχουμε φύγει εμείς 

Το ανώτερο που την έχουμε αφήσει μόνη της είναι ένα 24ωρο. Τώρα δεν ξέρω, έχω φρίξει λίγο με την απρόσμενη εξέλιξη. Αφενός πίστευα ότι η μικρή μου δε θα μείνει καθόλου μόνη της, αφετέρου είχα ετοιμάσει πολύ περιληπτικές σημειώσεις για την αδερφή μου επειδή ήμουν σίγουρη ότι θα της τα δείξω όλα στο training όπως είπατε κι εσείς

Μου έχουν μπει και σκέψεις ακύρωσης της εκδρομής στο μυαλό για να είμαι ειλικρινής, αλλά σκέφτομαι ότι αυτό είναι φαύλος κύκλος, δηλαδή μπορεί αύριο μεθαύριο να χρειαστεί να λείψω εσπευσμένα για κάτι σοβαρό, όχι για αναψυχή, και να πρέπει να την αφήσω τη γατούλα απλά μόνη της με πολύ φαΐ, τι θα κάνω τότε, θα το ακυρώσω κι αυτό; Είναι αναπόφευκτο να σου τύχει κάτι κάποια στιγμή.
Ουφ βοήθεια καλοί γατογονείς

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Κατα τα αλλα...οκ..των περισσοτερων μας τα γατια καποια στιγμη εμειναν μονα τους για πρωτη φορα.2 μερες δεν ειναι πολυ.

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Σκέφτηκα επίσης να τραβήξω επιμορφωτικά εκπαιδευτικά βίντεο και να της τα αφήσω (της αδερφής μου) στον υπολογιστή. Πχ πώς απομακρύνουμε τα κακάκια και τα τσισάκια απ' την άμμο. Πώς αρωματίζουμε την άμμο με ταλκ. Πώς ανοίγουμε την πόρτα της εισόδου για να βεβαιωθούμε ότι ακόμα κι αν το Αριούκι αποτολμήσει ηρωική έξοδο, εμείς θα έχουμε πλήρη έλεγχο και θα την αρπάξουμε εν τω άμα. Αλλά νομίζω ότι με αυτό κινδυνεύω να χαρακτηριστώ διά παντός ΤΡΕΛΗ.
Α "ξέχασα" να διευκρινήσω ότι η κακόμοιρη η αδερφή μου θα κουβαληθεί από τα Γιάννενα για χάρη της κοντέσσας

Και μάλιστα θέλει να έρθει αυθημερόν το Σάββατο 17/11 για να της κάνω την επιμόρφωση και μετά να ξαναφύγει, να πάει να κάνει τη δουλειά της και να ξαναγυρίσει τη Δευτέρα 19/11 αργά το βράδυ ώστε να μείνει η Άρια όσο το δυνατόν λιγότερο μόνη της. Αλλά την απέτρεψα. Είναι απερίγραπτη ταλαιπωρία συν το ότι τα λεφτά είναι αρκετά (23 ευρώ το κάθε εισιτήριο). Εκτός αυτού, τι να έρθει Τρίτη πρωί τι να έρθει Δευτέρα μεσάνυχτα, δεν έχει πια τη σουπερ διαφορά. Ε και ας το παραδεχτούμε, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να της "δείξω", τα σημαντικά θα τα γράψω και θα τα κολλήσω γύρω γύρω με ποστ ιτ, πχ ότι απαγορεύονται οι ανακλίσεις κλπ.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ουφ. Θα σας πρήξω λίιιγο ακόμα και θα έχω την ελπίδα να με λυπηθεί κάποιος και να μου απαντήσει και πάλι, παρόλο το πρήξιμο που κάνω.
Απορίες λοιπόν.
Θα μείνει μόνη της για δύο 24ωρα. Να της αφήσω 2 αμμολεκάνες;
Να αφήσω κανένα φωτάκι αναμμένο; Επίσης τι λέτε για κανένα ραδιόφωνο έτσι χαμηλά χαμηλά να παίζει; Έχει κανένα νόημα ή απλά θα τρελαθεί η γατούλα απ' το συνεχές μουρμουρητό;! Και η σοβαρότερη απορία μου. Να αφήσω αναμμένα καλοριφέρ; Παίζει να κρυώσει πολύ το μωρούλι; Ψιλοφοβάμαι να τα αφήσω αναμμένα ενώ θα λείπουμε, δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Απ' την άλλη ξέρω ότι οι γάτες κρυώνουν εύκολα.

υπογραφή: αρχάρια και αγχωτική γατομαμά
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το καλοριφερ νομιζω πως δεν πρεπει να το αφησεις αναμμενο ενω θα λειπεις, ειναι επικινδυνο. Βαλε της σε καποια σημεια ζεστα κουβερτακια, η δικα σου παλια πουλοβερακια, θα εχεις και κλειστο το σπιτι φανταζομαι και δεν θα μπαινει κρυο απ' εξω, οποτε θα εισαι ενταξει.
Και να εισαι σιγουρη οτι την επομενη φορα που θα χρειαστει να λειψεις, θα νοιωθεις βετερανος!!!
Α! ναι ξεχασα αυτο που λες για το ραδιοφωνο, νομιζω πως αν της αφησεις σε εμφανες σημειο καποια παιχνιδακια να παιζει, δεν θα εχει προβλημα, καλυτερα τιποτα που λειτουργει με ρευμα αναμμενο.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
γατομαμάδες ενωμένες, ποτέ νικημένες.
δε νομίζω να ξεπεράσω ποτέ το να την αφήνω, έστω και για λίγες μέρες, νιώθω ότι την προδίδω

zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια χαρά θα είναι με την αδερφή σου, αλλά και μόνη της, δεν είναι πολύ 2 μέρες. Αρκετά μπολάκια με νερό να έχει και πρόσεξε τις πόρτες μην παγιδευτεί σε κάποιο δωμάτιο (κάτι να τις κρατάει ανοιχτές).
Και μια κονσέρβα/λιχουδιά που της αρέσει να έχεις σπίτι για να την κεράσεις όταν γυρίσετε με το καλό και θα την ξεπεράσει την απουσία σας!!!

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Εντάξυ, αρρωσταίνουμε από την αγωνία, μας λείπει το παιδί μας αλλά στο τέλος επιστρέφουμε και είναι μια χαρούλα. Να περάσετε όμορφα, και να της πάρετε κανένα παιγνιδάκι δώρο όταν επιστρέψετε να το εγκαινιάσει
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Η άτιμη η στριμμένη θα μας αρρωστήσει απ' το άγχος και είναι και αχάριστη κι από πάνω!

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool