Downhill
Νεοφερμένο μέλος
Εχω λίγα χρόνια στην Αθήνα (4) και απο αυτά τα 2 τελευταία μενω στο περιστέρι και έχω ήδη επισήμως ανακυρηχτεί σε "προμεγαλωτής" αδέσποτων γατιών της γειτονιάς. Δηλαδή εγώ μαζεύω τα αδέσποτα, τα ταϊζω να καρδαμώσουν, τα αφήνω σε κοινή θέα και όλο και κάποιος περνάει και τα μαζεύει φωνάζωντας "αχουτο μωρέ τι ωραίο που είναι!!! Δικό σας είναι??". Έτσι οι μισοί γείτονες έχουν προμηθευτεί προμεγαλωμένο (κάτι σαν τα προτηγανισμένα φαγητά) γατί απο εμένα. Μάλιστα σκέφτομαι να αλλάξω το όνομα στο κουδούνι σε "πανσιόν αδέσποτων". Τελευταία μου φαίνεται οτι και τα αδέσποτα την έχουν μυριστεί την δουλειά και όλο και κάποιο γατόνι βρίσκω μπροστά στην πόρτα μου να νιαουρίζει...Στο θέμα μας όμως
Πρόσφατα έσωσα απο ασιτία 3 αδέσποτα γατόνια. Τα είχα δεί στην γειτονία κανα δίμηνο πρίν να παίζουν αλλά φαντάστηκα οτι κάπου εδώ θα είναι και η μάνα τους...Όσο όμως περνούσαν οι μέρες τα έβλεπα να αδυνατίζουν μέχρι που τρίκλιζαν τα κακόμοιρα... Ακολούθησα το κλασσικό τρίπτυχο (μάζεμα, καρδάμωμα, έκθετήριο) και σύντομα μεταμορφώθηκαν σε υγιεστατα αρσενικά άσπρα με κανελί στάμπες και μπλέ ματάκια.
Τα δύο τα σούφρωσαν άγνωστοι και έτσι μας ξέμεινε ο "Felix" ο οποίος κέρδισε και την καρδιά της "δύσκολης" αρραβωνιαστικιάς μου που στο παρελθόν είχε προβάλλει επική αντίσταση στην αυθαίρετη κίνησή μου να περάσω κάτι γατόνια στην πίσω αυλή! Μάλιστα πέρα απο κάθε προσδοκία η ίδια μου πρότεινε να "καβαντζώσουμε" το γατόνι στην πίσω αυλή για να "μήν μας το πάρουν όπως πήρανε τα άλλα δύο".
Στην αρχή νόμιζα πως έχει πυρετό αλλά τελικά σοβαρολογούσε...(πάλι ξέφυγα απο το θέμα)
ΘΕΜΑ: Εμβόλια... κλπ
1) Ξέρετε κανένα καλό κτηνιατρίο στο Περιστέρι (κοντά στο μπουρνάζι κατα προτίμηση) οπου μπορώ να πάω τον "felix" για εμβόλια? Πόσο θα κοστίσει αυτό?
2)Σε ποιά ηλικία πρέπει να γίνουν τα εμβόλια?
3)Προσωπικά ΔΕΝ θέλω να το στειρώσω, εσείς θεωρείτε την στείρωση αναγκαία στα αρσενικά?(Είμαι υπέρ του να το αφήνω να τριγυρνάει προκειμένου το γατόνι να έχει υγιή ψυχολογία, ειδικά τώρα που δεν έχει ούτε τα αδερφάκια του να παίζει και μίας και ο δρόμος που μένω δεν έχει συχνή κίνηση)
ευχαριστώ και sorry για το μεγάλο ποστ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Επισης,δε θεωρώ ένα στειρωμένο ζώο λιγότερο υγιές,ουτε η στειρωση προϋποθέτει ότι δεν θα κάνει τις βόλτες του.Ελπιζω να βοήθησα.Για ό,τι άλλο χρειαστείς,ρίξε μια ματιά στα άρθρα κι εδω ειμαστε.Θέλουμε και φωτό του γατούλη ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αντε και καλη αρχη

Downhill
Νεοφερμένο μέλος
Α, ναί το έχω δεί μερικές φορές αυτό το πέτ σοπ στη Σολωμου...θα το δοκιμάσω...όσο για το ζώο, το μόνο "περίεργο" που έχει είναι οτι μόλις βλέπει χέρια να μπαίνουν στο δωμάτιο αρχίζει το "ζύμωμα" και πέφτει ανάσκελα...
@ moukelis:
δεν λέω, έχεις ένα δίκιο...αλλά απο την άλλη δεν μου "πάει" κι όλας να "επέμβω" στην φύση του γάτου μου...θα το σκεφτώ και θα δώ...
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
εδω θα δεις περισσοτερα https://www.freewebs.com/thessalonikicatgroup/responsibility.htm
drusilia
Διάσημο μέλος
Πολύ μου άρεσαν τα "προμεγαλωμένα" μικρά!

Δες εδώ μήπως βρεις κάποιον κτηνίατρο που να σε βολεύει απο αυτούς που προτείνουν κατά καιρούς μέλη του φόρουμ.
Για την στείρωση παλιότερα συμμεριζόμουν την άποψή σου στα αρσενικά που ζουν στο δρόμο. Παρόλα αυτά, πλέον, και μετά την ενασχόληση με πολλά ενήλικα αδέσποτα έχω δει ότι για τους περισσότερους γάτους είναι "βάρος" αυτή η υπόθεση του ζευγαρώματος.
Καβγάδες, κηνύγι, διαρκής νευρικότητα και άμα δεν είναι και οι πιο δυνατοί τους δ'ερνουν όλοι οι υπόλοιποι. Αλλά φυσικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα αυτοκίνητα, γιατι οι αστείρωτοι κάνουν μεγάλες αποστάσεις σε αναζήτηση θηλυκού αλλά και άσχημες ασθένειες οπως η λευχαιμία που μεταδίδονται με τους καβγάδες και το ζευγάρωμα.
Παρατηρώ στην γειτονιά μου, ένας αρσενικός στειρωμένος που κυκλοφορεί είναι πάντα άνετος και στην καλή χαρά ενώ άλλοι αρσενικοί αστείρωτοι είναι αδυνατισμένοι και στο κακό χάλι, ιδίως μετά την περίοδο του ζευγαρώματος. Ειναι 2 χρονών και μοιάζουν 10.
Δεν είναι τόσο το θέμα ο πολλαπλασιασμος των αδεσπότων, ένας πάνω στειρωμένος κι ενας κάτω δεν θα κάνει την διαφορά. Το θέμα είναι να ζει ο γατούλης σου πολλά χρόνια και ευτυχισμένος.
Και κυρίως το δεύτερο γιατι οπως το έχω ζήσει εγώ το ζευγάρωμα στις γάτες δεν είναι επιθυμία είναι ένστικτο και υποχρέωση. Όταν δεν το έχουν πλέον γίνονται γατάκια, με την έννοια οτι έχουν την ελευθερία να αφοσιωθούν στο παιχνίδι, τον ύπνο, το άραγμα, την καλοπέραση. Και οι γάτες όπως ξέρουμε αγαπούν την καλοπέραση.

Τέλος, για το εμβόλιο, αν ο γατούλης κυκλοφορεί έξω καλό θα ήταν να κάνει και το εμβόλιο της λευχαιμίας.
Συγγνώμη που φλυαρώ, αλλά πραγματικά σκέψου το σοβαρά για την στείρωση.

Downhill
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως οι εξωτερικοί παράγοντες που αποτελούν κίνδυνο και προκύπτουν απο τη μή στείρωση είναι πολλοί και ανησυχητικοί...δεν ξέρω...θα το συζητήσω και με τον κτηνίατρο αλλά είμαι ακόμα στο 60/40...να μήν τον στειρώσω/να τον στειρώσω...
Εγώ είμαι μαθημένος απο επαρχία οπου τα πράγματα ήταν ποιό ήρεμα και πάντα οι γατούληδες του σπιτιού ήταν "πασάδες". Κάναν την δουλίτσα τους και μετά ερχόνταν με όρεξη για χάδια και καλοπέραση...Αράζανε και στον ήλιο και γουργούριζαν!
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας και σίγουρα με βάλατε σε σκέψεις!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ
Υπάρχει αποικία γάτων στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συγκεκριμένα στην Αγία Τριάδα, πίσω από την Κηφισίας, η οποία βρίσκεται σε αθλία κατάσταση. Ζώα σκελετωμένα, γατάκια που παραπατούν από την πείνα και τις αρρώστιες, ετοιμοθάνατες έγκυες γάτες. Αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατόν στην Αθήνα του 2008 να συμβαίνει κάτι τέτοιο… Ζητάμε ανθρώπους που να μπορούν να βοηθήσουν είτε με τη μεταφορά των ζώων στο γιατρό για στείρωση-θεραπείες είτε για περιστασιακό τάισμα των ζώων ή επαφή με τους γείτονες για την ανάγκη προστασίας αυτών των δυστυχισμένων ζώων. Οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια για τα έξοδα των γιατρών είναι επίσης ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη ή οτιδήποτε άλλο που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει αυτά τα ζώα. Παρακαλώ επικοινωνήστε στο email μας ninelivesgreece@gmail.com
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum