Σχετικά με τα shows μορφολογίας

Havana

Διάσημο μέλος

Η Katrin! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Καπανδρίτι (Αττική). Έχει γράψει 2.294 μηνύματα.
Τι είναι αυτά τα shows και ποια η χρησιμότητα τους?
Ουσιαστικά πρόκειται για εκθέσεις μορφολογίας, οι γάτες κάθονται σε ένα κλουβί προστατευμένο με κουρτινάκια για να μη βλέπει η μια την άλλη ,και να αποφεύγεται ο εκνευρισμός, με την άμμο τους την τροφή , το νερό και τα παιχνίδια τους, δεν τις βάζουν να κάνουν κόλπα, ούτε τις κουράζουν με περπάτημα ή κάτι άλλο όπως κάνουν σε shows με σκυλιά.
Υπάρχουν κτηνίατροι ( 2 το ελάχιστο) και κριτές .
Οι πρώτοι κάνουν έναν τυπικό έλεγχο στη γάτα, να δουν αν είναι σε καλή κατάσταση για να διαγωνιστεί .
Οι δεύτεροι δίνουν βαθμούς για τη μορφολογία ,την ποιότητα της , το grooming και το ταμπεραμέντο της, καθοριστικό ρόλο βέβαια παίζουν τα χαρακτηριστικά της να είναι άρτια και όσο το δυνατόν γίνεται πιο κοντά στα στάνταρ της φυλής που εκπρόσωπει.
Η πιο δύσκολη στιγμή για έναν κριτή είναι όταν έχουν εκλέγει οι νικητές στη κάθε κατηγορία και έρχεται η ώρα να διαλεξει ανάμεσα τους για τον καλύτερο όλης της έκθεσης..
Υπάρχουν διάφορα club και οργανώσεις οι οποίες διοργανώνουν τα shows .Στην Ελλάδα έχουμε μόνο ένα τον Ε.Ο.Γ, ενώ στην Ιταλία υπάρχουν πάνω από 20 και έχουν shows σχεδόν κάθε μήνα!
Η χρησιμότητα ενός show!
Οι εκθέσεις μορφολογίας ξεκίνησαν για να αποδεικνύονται χρόνο με το χρόνο τα στάνταρ της κάθε φυλής.
Όσο κι αν περνάει ο καιρός και ξεμακρύνουμε από την πρώτη γενιά αναγνωρισμένης φυλής τα χαρακτηριστικά πρέπει να είναι ίδια.
Γενετικά να μεταφέρονται και ο εκτροφέας να διατηρεί αυτά τα στάνταρ με προσεκτικό πρόγραμμα αναπαραγωγής και επιλογή γραμμών αίματος.
Είναι ένας τρόπος για να προβληθούν οι εκτροφείς και μέσα από τον ευγενή συναγωνισμό να έχουμε ακόμη πιο ποιοτικές και μορφολογικά ορθές γάτες.
Όταν ένας εκτροφέας δέχεται να εκθέσει τις γάτες του και γενικά το πρόγραμμα αναπαραγωγής του ,του χαρίζει γατάκια show quality σημαίνει πως δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.
Στο παιχνίδι τα τελευταία χρόνια έχει μπει και το marketing, τα show σε όλο τον κόσμο προσφέρονται για άμεση προβολή εταιριών ζωοτροφών και μεγάλων αλυσίδων pet shop , εταιριών με κτηνιατρικά φάρμακα και εμβόλια και ότι άλλο μπορεί να σχετίζεται με τη βιομηχανία της γάτας. Σε μορφή χορηγίας.
Χωρίς το ένα δεν τροφοδοτείται το άλλο και το αντίστροφο..

(μερος 1)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι ταλαιπορια??

Εξαρταται απο τι ειδους ανθρωπος και τι ειδους γατα εισαι..
εχω γνωρισει γατα που ψοφαει να ειναι το επικεντρο ολων χαζοχαιρεται να τη βουρτσιζεις και οταν την κοιτα ςποζαρει απο μονη της, εχω δει γατα (ραστας) που μολις ερθει κοσμος σπιτι και την αρχιζουν στοπασπατεμα τους αφοδευει χαρακτηριστικα και την αφηνουν ησυχη...
τα κουρτινακια συντελουν στο να μενουν ηρεμα και αφηνουν χωρο να κοιτουν μονο τον ιδιοκτητη τους..
τα πιο ησυχα και ομαλα shows τα διοργανωνουν οι αγγλοι.
οι αιθουσες ειναι ανετες, αεριζομενες, η ροη του κοσμου ειανι ελεγχομενη και οι γατες ειναι προστατευμενες και ασφαλισμενες..

επειδη της λιχουδιαζουν , τις χαιδευουν , τους μιλουν πολυ απαλα, και παιζουν μαζι τους μαυτα τα περιφημα cat sticks υποθετω ειναι σαν μια μερα στο loynapark , θορυβος, παιχνιδι και χαρα.

Aποσο γνωριζω οι εκτρφεις δεν φερνουν τυχαια ενα γατι σε show αν δεν ειναι κοινονικοποιημενο, σπανια θα δεις ενα low profile γατι εκει, ολα εχουν συνηθισει σε κοσμο, φλυαρια, και παιχνιδι, αν και τα 3/4 της ημερας κοιμονται ή χαζευουν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξαρταται απο τι ειδους ανθρωπος και τι ειδους γατα εισαι..
εχω γνωρισει γατα που ψοφαει να ειναι το επικεντρο ολων χαζοχαιρεται να τη βουρτσιζεις και οταν την κοιτα ςποζαρει απο μονη της, εχω δει γατα (ραστας) που μολις ερθει κοσμος σπιτι και την αρχιζουν στοπασπατεμα τους αφοδευει χαρακτηριστικα και την αφηνουν ησυχη...
τα κουρτινακια συντελουν στο να μενουν ηρεμα και αφηνουν χωρο να κοιτουν μονο τον ιδιοκτητη τους..
τα πιο ησυχα και ομαλα shows τα διοργανωνουν οι αγγλοι.
οι αιθουσες ειναι ανετες, αεριζομενες, η ροη του κοσμου ειανι ελεγχομενη και οι γατες ειναι προστατευμενες και ασφαλισμενες..

επειδη της λιχουδιαζουν , τις χαιδευουν , τους μιλουν πολυ απαλα, και παιζουν μαζι τους μαυτα τα περιφημα cat sticks υποθετω ειναι σαν μια μερα στο loynapark , θορυβος, παιχνιδι και χαρα.

Aποσο γνωριζω οι εκτρφεις δεν φερνουν τυχαια ενα γατι σε show αν δεν ειναι κοινονικοποιημενο, σπανια θα δεις ενα low profile γατι εκει, ολα εχουν συνηθισει σε κοσμο, φλυαρια, και παιχνιδι, αν και τα 3/4 της ημερας κοιμονται ή χαζευουν...

Ευχαριστούμε για το άρθρο Κατερίνα, ήταν πολύ κατατοπιστικό κ πολύ παραστατικό για την διαδικασία των διαγωνισμών. Όμως έχω μία ένσταση, είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι αυτά τα Σόου δεν κάνω καλό στην ψυχολογία των γατιών, βέβαια θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν το έχω ψάξει πολύ το θέμα, ούτε το παρακολουθώ, κ έτσι μπορεί να είμαι προκατειλημμένη, ή οι ιδέες που έχω να μην είναι σωστές, όμως νομίζω πως τα γατάκια ταλαιπωρούνται μ αυτή τη διαδικασία, ταλαιπωρούνται ψυχολογικά εννοώ, κ αν συμβαίνει αυτό αξίζει τον κόπο να βάλουμε το ζωάκι σε μια τέτοια διαδικασία; Μήπως τελικα όλοι αυτή οι διαγωνισμοί είναι σαν τα ανθρώπινα καλλιστεία; Για ματαιοδοξία κ για να κερδίσουν κάποιες εταιρείες κ γιατροί όπως είπες και εσύ πιο πάνω

κοιτα λογιον λογιον ανθρωποι ειμαστε..
αλλοι πανε για τη ματαιοδοξια,
αλλοι για να προσελκυσουν πελατες,
αλλοι γιατι πιστευουν οτι δενε χουν τιποτα να κρυψουν η να φοβηθουν , αλλοι γιατι πραγματικα τος αρεσει η διαδικασια και η αγωνια, και αλλοι γιατι ετσι πρεπει , η ετσι ακουσαν...
θα σου μιλησω με το χερι στην καρδια...αυτη τη στιγμη εχω 3 ραγντολ που ειναι 3 διαφορετικοι χαρακτηρες, η μια αν και εχει πολλες ελπιδες για τιτλους δεν θα την εκθεσω ποτε..(ισως μονο στη Αθηνα αν γινει ποτε εκθεση γατας ξανα στην Ελλαδα) , γιατι πραγματικα δεν της αρεσει ο κοσμος και οι μετακινησεις..ουτε καν μεχρι τον κτηνιατρο..
γιαυτη και μονο γαιυτην ο κτηνιατρος ερχεται σπιτι...
τα αλλα 2 ειναι ψωνια ....τα φωτογραφιζω και χαζοχρονται...
τα πηγαινω στον κτηνιατρο αδιαμαρτηρητα, και οταν εχουμε επισκεψεις η ερχονται για να τα δουν..ειναι μεσα στα μελια και τα ναζια, τους αρεσει η πολυκοσμια και ολα τα συναφη...και φυσικα ψωφανε για μπανιο και grooming .!!!
ο καθενας πραττει οπως του υπαγορευει η συνειδηση του...και την αβανα θελω πολυ να την παω σε show για ταρατσας, αλλα ξερω πως θα με κοιταξει με αυτο το μπλαζε υφος που θα αποδομησει εντελος τον θεσμο...

δεν τα θεωρω εφαμιλα των καλλιστειων γιατι εκει δεν σε ενδιαφερει να δεις τι εβγαλε ο μπαμπας και η μαμα της μις γιανκ για αν παραγειλεις κατι απο τους ιδιους γονεις...(:D)

Υπαχρουν λοιπον καλοι και κακοι, υπαρχει το σωστο και το λαθος,
οπως σε ολα τα πραγματα
εγω το θεωρω αναγκαιο κακο...
το οποιο ομως κανει καλο για τον κλαδο...,
ενα γατι που υποφερει με αυτο δεν υπαρχει λογος να το εκθετεις..!
θα σου στειλω καποια dvd απο εκθεσεις τους εξωτερικου...
δεν ειδα ουτε μια γατα να ειναι στη σχιζα...
η ανυσηχει η να περναει ασχημα..ειδικα ενα show που ηταν μονο για ragdoll
παιζαν σα χαζα με τους κριτες...

και τελος να συμπληρωσω κατι...
θεωρω οτι το αν εκθετες ενα γατι πρεπει αν το κανεις με μετρο 2 show to χρονο ειανι αρκετα..
δεν χρειαζεται να πας σε 10 show για βα παρεις τη μεγαλη βαθμολογια...ιεναι κουραση τα συνεχη ταξιδια και για σενα και για τις γατες σου...
;)

Να κάνουν ένα σόου για κεραμίδια να πάμε τον Σειριο να φαει τους κριτες;:P:lol:

Να κάνουν ένα σόου για κεραμίδια να πάμε τον Σειριο να φαει τους κριτες;:P:lol:
Ααααα, φιλενάδα, δεν μας τα λες καθόλου καλά! Αν τους φάει όλους ο Σείριος, ο Beeb τι θα κάνει; Θα παραγγείλει delivery;;;; :mad::P:lol:

Μάλλον έχεις δίκιο, ίσως εγώ πέρνω παράδειγμα από την Κάντυ που είναι πολύ δυστροπη
δεν τα θεωρω εφαμιλα των καλλιστειων γιατι εκει δεν σε ενδιαφερει να δεις τι εβγαλε ο μπαμπας και η μαμα της μις γιανκ για αν παραγειλεις κατι απο τους ιδιους γονεις...(:D)
Καλά μη το λες αυτό ξερώ πολλούς που θα την έκαναν την παραγγελία:lol:
Να σε ρωτήσω κ κάτι είπες στο άρθρο ότι στο τέλος επιλέγουν το καλύτερο γατάκι της έκθεσης ανεξάρτητα από την κατηγορία και την ράτσα. Δηλαδή απ΄όλες τις ράτσες βγαίνει ένα γατάκι; με τα κριτήρια ειναι τα ιδια που είπες πιο πάνω ανά κατηγορία;

Κατερινακι ξερεις πως σε σεβομαι πολυ...

Αλλα τα shows τα καλλιστεια, και ολα τα παρεμφερη εμενα μου καθονται στο λαιμο.

Οπως βγαινουν δηλαδη οι .....καλλιγραμμες για Σταρ Ελλας και δε συμμαζευεται, με μεμε και πωπους να κουνιουνται περα δωθε, να βγαζουν οι ανθρωποι τα ζωα τους σε φορα παρτιδα δοση για ιδιο τιτλο ε...

Σορρυ, αλλα ρωτησε κανεις τα ζωα αν θελουν να περασουν αυτο το σουρτα φερτα?? Αν τα ρωτουσαμε απλα θα ηθελαν την ησυχια τους. Και καλα νομιζει κανεις οτι δεν καταλαβαινουν, αλλα σιγα μη δε καταλαβαινουν (και το ξερεις πως καταλαβαινουν) Αλλα λεμε και αλλα κανουμε δηλαδη....

Τεσπα, δικαιωμα του καθενος, αλλα προσωπικα ειμαι καθετα εναντια σε τετοια καταντια των ζωων.

Προς ενημερωση αποκλειεται να απαντησω σε οποιαδηποτε απαντηση μου δοθει. Ειμαι απλα εναντιον τετοιων καταστασεων. Οχι απλα εναντιον, Καθετη θα ελεγα. Σορρυ.

Φιλικα (παντα και το ξερεις)
Κατερινοφρου

Παιδια μηπως να καναμε κανενα σοου αδεσποτων??? Με χορηγους γατοτροφες?

Και να υιοθετηθουν κιολα??

Πχ κατηγορια αναπηρα : το πιο χαριτωμενο με τρια ποδια

αν ειναι κοινωνικα θα ειχε νοημα γιατι ο κοσμος θα εβλεπε οτι ειναι κανονικα γατακια και τον προκαλεις να δει κατι χαριτωμενο επανω τους

Παιδια μηπως να καναμε κανενα σοου αδεσποτων??? Με χορηγους γατοτροφες?

Και να υιοθετηθουν κιολα??

Πχ κατηγορια αναπηρα : το πιο χαριτωμενο με τρια ποδια

αν ειναι κοινωνικα θα ειχε νοημα γιατι ο κοσμος θα εβλεπε οτι ειναι κανονικα γατακια και τον προκαλεις να δει κατι χαριτωμενο επανω τους
Αν μπορουν να μαζευτούν χρήματα για στειρώσεις κ ιατροφαρμακευτικά γιατί όχι:up:

σε ολα τα shows ειναι υποχρεωμενοι να να εχουν την κατηγορια των ημιαιμων γατων οι οποιες διαφωνιζονται κανονικα με κριτες ποντους κτλ..
στο τελος ναι απο τους νικητες ( ο καθε νικητης βγαινει στην κατηγορια του) επιλεγουν τον καλυτερο ολης της εκθεσης και καλυτερο ολων (των νικητων)
δεν θελω να σας απογοητευσω αλλα οι τυποι που εισαγουν ζωωοτροφες στην ελλαδα ειναι για κλαματα, οι χοτηγια τους ειναι να σου κανουν μια χαζη εκπτωση σε τροφες..την ιδια που θα σου κανει και ο πετσοπας να ψωνιζεις συνεχως απο αυτον...
πιο πολυ κοβει στον κυριουλη που εχει το καθαρηστηριο στη γειτωνια μου οτι πρεπει αν ειναι χορηγος καπου για να διαφημιστει παρα σε αυτους...

σε λιγο θα εχω χορηγους στη σελιδα του εκτροφειου γραφεια ταξιδιων πιτσαριες κτλ...:lol:
τουλαχιστον σαυτους κοβει λιγο απο μαρκετινγκ...

Είχα πάει σε έκθεση γάτας παλιά με τα παιδιά μου, είχαμε περάσει τέλεια, ούτε που μας ένοιαζε ποιός γάτος θα νικήσει, οι γάτες έμοιαζαν η ρ ε μ ό τ α τ ε ς ΚΑΙ είχαν και βραβείο για κεραμιδόγατες (κάτι ροζ γατάκια που μια κυρία είχε μαζέψει απ'τα σκουπίδια). Δεν έδωσαν, βέβαια, βραβείο κεραμιδιού, έδωσαν βραβείο "Μεσογειακής κοντότριχης". Πού γίνεται τέτοιος διαγωνισμός να πάω τη Μπασσέτ μου; (Τελευταία θα έρθει λόγω σνομπαρίας :lol::lol:).

Είχα πάει σε έκθεση γάτας παλιά με τα παιδιά μου, είχαμε περάσει τέλεια, ούτε που μας ένοιαζε ποιός γάτος θα νικήσει, οι γάτες έμοιαζαν η ρ ε μ ό τ α τ ε ς ΚΑΙ είχαν και βραβείο για κεραμιδόγατες (κάτι ροζ γατάκια που μια κυρία είχε μαζέψει απ'τα σκουπίδια). Δεν έδωσαν, βέβαια, βραβείο κεραμιδιού, έδωσαν βραβείο "Μεσογειακής κοντότριχης". Πού γίνεται τέτοιος διαγωνισμός να πάω τη Μπασσέτ μου; (Τελευταία θα έρθει λόγω σνομπαρίας :lol::lol:).
Γιατι να ερθει τελευταια,ειναι μια κουκλα!Δινουν βραβειο ευρωπαϊκης κοντοτριχης νομιζω.Αντε αντε διοργανωστε ενα,να φερουμε τα κεραμιδια μας και τα ράτσας μας να τρελάνουμε τον γατόκοσμο!:up:

Καλέ, το παίζω μετριόφρων. Αλλά, τι στο καλό, δεν το έχω ψάξει το θέμα, τόσο άνευ μορφολογίας είναι τα κεραμίδια; Αυτή η πολυποικιλομορφία δεν είναι αρκετά εντυπωσιακή; Ορίστε μας! Συγγνώμη Havana, με έπνιξε η αδικία. Σταματώ εδώ, γιατί φαντάζομαι διάφορες υποθετικές φάσεις σε αυτά τα υποθετικά σόους με γατιά του φόρουμ και γελάω μόνη μου και θα αρχίσουν οι πλάγιες ματιές από τους άλλους.

Καλέ, το παίζω μετριόφρων. Αλλά, τι στο καλό, δεν το έχω ψάξει το θέμα, τόσο άνευ μορφολογίας είναι τα κεραμίδια; Αυτή η πολυποικιλομορφία δεν είναι αρκετά εντυπωσιακή; Ορίστε μας! Συγγνώμη Havana, με έπνιξε η αδικία. Σταματώ εδώ, γιατί φαντάζομαι διάφορες υποθετικές φάσεις σε αυτά τα υποθετικά σόους με γατιά του φόρουμ και γελάω μόνη μου και θα αρχίσουν οι πλάγιες ματιές από τους άλλους.
Η αλήθεια ειναι οτι με τοση ποικιλομορφια και διαφορα στη σωματικη κατανομη,δεν υπαρχει μια αρκετα ομοιομορφη ομαδα ημιαιμων που να μπορει να περιεχει αρκετα ζωακια ωστε να "κατηγοριοποιηθει".Η Μπασσετ θα τα πηγαινε περιφημα,υπαρχουν πολλες τριχρωμουλες,αλλα σπανια βλεπεις αυτο το "ξεβαμμενο" των αποχρωσεων.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back