Havana
Διάσημο μέλος
τέθηκε το κλασσικό ζήτημα περι παράνομης εξαγωγής αδέσποτων ζὠων προς άλλες χώρες.
Γενικά όσοι ασχολούμαστε με τα ζώα κατανοούμε πόσο δύσκολη η διαχείρηση των αδέσποτων, κυρίως η έλλειψη όρεξης να ασχοληθούν με αυτά οι αρμόδιοι, αποτέλεσμα ουσιαστικά πια να μπορούν να βοηθούν τα αδέσποτα μονο οι εθελοντές.
Όμως ο εθελοντισμός και η ευαισθησία των πολιτών δεν αρκούν για να μπούν τα πράγματα σε μια τάξη.
Πιστέυω οτι ο καθένας απο το πόστο που είναι(αν δλδ έχει κάποια θέση που αν του επιτρέπει να ασκήσει πίεση) , θα π´ρεπει να κάνει κάτι
Προτείνω οι Ελληνες εκτροφείς να πάρουμε μια θέση και να γράψουμε μια επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο. Ισως ο ΕΟΓ που μέχρι στιγμής είναι η μοναδική ένωση γα Έλληνες εκτροφείς μπορούσε να πάρει μια θέση και να συνδράμει σε μια τέτοια προσάθεια .
παράδειγμα.. η παράνομη ΕΙΣΑΓΩΓΗ ζώων απο τρίτες χώρες αντιλαμβανόμαστε όλοι οτι έχει αντίκτυπο στη κατανομή του πλυθησμού ζώων στη χώρα μας.
Κάθε χρόνο εισάγεται παράνομα ένας σεβαστός αριθμός
αντίστοιχος με εκείνον τον αριθμό ζώων που εγκαταλείπονται στο δρόμο.
Πως μπορούμε να καταλάβουμε εαν ένα ζώο έχει μπει παράνομα στη χώρα?
θα σας πω ενα απλο παράδειγμα απο δικη μου εμπειρία , όταν έφερα γάτες αναπαραγωγής απο την Αμερική πλήρωσα έναν κεφαλικό φόρο στο τελωνείο. Περίπου 200 ευρώ το γατάκι χωρίς τα υπόλοιπα έξοδα εκτελωνισμού
όταν μου στείλαν ζωάκι απο Ευρώπη δεν πλήρωσε τελωνείο αλλά λοιπούς φόρους που μαζι με τα μεταφορικά έφταναν
400 ευρώ .
Η ερώτηση είναι λοιπόν αν ένα ζώο για να μπει στη χώρα στοιχίζει το λιγότερο 300 ευρώ,
πως φτάνει να πωλείται 150 ή 200 ??
Λέω απλά ενα παράδειγμα.
και προσπαθω να βρώ μια άκρη και μακάρι και μια λύση...
Μέχρι στιγμής οι όποιες επιστολές προς υπουργούς είχαν αντίκρισμα ήταν εκείνες που συνοδέυονταν με προτάσεις.
Θεωρώ πως μπορύμε οι εκτροφείς να συμβάλουμε, για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα στα ζώα, απο το να λιγοστέψει ο αριθμός ζώων στο δρόμο, να εισ´γονται ελεγμένα και υγειή ζώα, να κάνουμε καλήτερη δουλειά σαν εκτροφείς και η Ελληνική εκτροφή να γίνει υπόδειγμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Καταρχήν νομίζω ότι οι "σωστοί" εκτροφείς που ακολουθούν τις νόμιμες οδούς κάνουν ήδη ότι πρέπει και ότι έχει νομοθετηθεί.
Οι άλλοι εκτροφείς ή petshop που εισάγουν με φορτηγά και κοντέινερ, απο κάποιους χωματόδρομους στα σύνορα, ή οι backyard breeders ή αυτοί που προμηθεύονται απο τα puppy mills θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να ικανοποιήσουν τον "μαγκα" Έλληνα που βρήκε σιαμ με 200 ή 300ε αφού αυτός δημιουργεί την ζήτηση....

Ο κόσμος θα πρέπει να ενημερωθεί, το νομικό πλαίσιο υπάρχει, πιθανόν θα έπρεπε να γίνει πιο αυστηρό.
Ίσως να απαγορευτεί η πώληση όλων των ζώων απο πετ σοπ? Εδώ απαγορεύεται ήδη η πώληση εξωτικών ζώων ή ζώων υπο εξαφάνιση... αλλά το τί γίνεται είναι άλλο παραμύθι.
Μέχρι και online μπορώ να παραγγείλω παπαγάλο ή σαύρα πια...

Όσο ο κόσμος αγνοεί, και καταπίνει αμάσητα τα μαργαριτάρια που του πουλάει ο "έμπορος" είναι και αυτός ηθελημένα ή όχι συνένοχος στην κατάσταση.
Το να αλλάξει ένας ενήλικας είναι δύσκολο, το να διαμορφωθεί σωστά ένα παιδί όμως είναι πιο εύκολο.
-Θα μπορούσαν να γίνουν "σεμινάρια" ή να υπάρχει ενημερωτικό υλικό σε εκθέσεις εκτροφέων.
- Ειδικές ημερίδες σε σχολεία παλι απο εκτροφείς. Φυσικά όλα στο πλαίσιο της ενημέρωσης και όχι την πώλησης των δικών τους ζώων, γιατί είναι εύκολα παρεξηγήσιμο.
- Καλύτερος έλεγχος των εκτροφέων στην Ελλάδα, με στόχο τους παράνομους και αυτούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
- Αυστηρή τιμωρία των πετσοπ/εκτροφέων που εισάγουν ή πουλούν εξωτικά ή κακοποιούν τα εμπορεύσιμα ζώα.
- Τί γίνονται τα απούλητα ζώα???
- Το θέμα του τσίπ που δεν τηρείται...
Το βασικότερο όμως είναι να σταματήσει η "λάθος" ζήτηση και να αλλάξει (και σε αυτό το θέμα) η νοοτροπία μας....
Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να δώσει για ένα ζώο απο εκτροφείο αλλά εφόσον θέλει, θα κάνει την δουλειά του και αλλιώς και θα αποκτήσει το σιαμ του ή την περσική του.Γιατί πάντα ο κλασσικός Έλληνας "ξέρει και άλλο μονοπάτι"...

Υπάρχουν πάντα και εξαιρέσεις φυσικά σε όλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yusaku
Νεοφερμένο μέλος
Τα εξωτικά ζώα απαγορεύονται;
Το ρωτώ επειδή εδώ και πολλούς μήνες βλέπω στο pet shop της γειτονιάς μου κορκοδιλάκια και φίδια και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
Αμάν με τη ματαιοδοξία του ανθρώπου και τη θέληση του να επιβληθεί σ οτιδήποτε άγριο κι ανέγγιχτο από τον ίδιο.
Havana
Διάσημο μέλος
σε αυτά ανήκουν τα κροκοδειλάκια, οι καρδερήνες, τα φίδια κλπ.
όπως βλέπω οι Ελληνες εκτροφείς και το κομμάτι που τους εκπροσωπεί δεν έδειξαν και πολύ ενδιαφέρον για κάτι που αφορά άμεσα τον κλάδο τους, τον τομέα τους αλλά και τα ζωάκια...
μόνο για να φτιάχνουμε ημερολόγια και λευκώματα είμαστε....

moukelis
Επιφανές μέλος
Κατερινα προσωπικα σαν εκτροφεας θεωρω οτι κανω ο,τι μου αναλογει ωστε να εχει ο κοσμος καθαρη και σωστη αποψη και για τα εκτροφεια και για τους εκτροφεις.Αγαπω τα ζωα μου και τα φροντιζω οπως πρεπει,δεν τους στερω την αξιοπρεπεια και δεν κανω εκπτωσεις στην ηθικη μου για να μη χασω "πελατες".Απο εκει και περα,ειμαι σε τεραστιο βαθμο απογοητευμενη απο τους περισσοτερους εκτροφεις,ειτε γιατι θεωρουν τα ζωα τους πηγη χρηματος,ειτε γιατι δεν εχουν στην καρδια τους τη θεση που τους αξιζει,ειτε γιατι ακομα κι αν το βλεπουν ως επαγγελμα,δεν το κανουν σωστα και ηθικα.Και δεν εχουν καν την τσιπα να προσποιηθουν οταν ειναι μπροστα σε κοσμο οτι τα αγαπουν και τα φροντιζουν,οποτε ειλικρινα,δε βλεπω κανενα λογο για τον οποιο θα μεταβληθει η λαθος "ζητηση",απο τη στιγμη που ο μεσος ιδιοκτητης κατοικιδιου αντικρυζει ολη αυτη την κατασταση.
Υ.Γ.Μεχρι να αλλαξουν τα πραγματα,συγνωμη,αλλα ουτε μερος ενος συνολου εκτροφεων θα με δω,ουτε θα θεωρησω οτι μπορουμε να εχουμε κοινη γραμμη και δραση.
Havana
Διάσημο μέλος
Τα πράγματα λειτουργούν με πολύ συγκεκριμένες μεδόθους
πχ
1. δεν πάς να ζητήσεις κατι μόνος σου αλλά πας, σαν φορεας, σωματειο εκπρόσωπος μια μερίδας ατόμων κλπ.
2. δεν απαιτείς, αλλά προτείνεις πτάγματα που μπορούν να βοηθησουν και να προσαρμοστουν (άμεσα, όλοι ξέρουμε λίγο πολύ πόσο δυσκοίνητοι είναι οι κρατικοί μηχανισμοί)
3. επιμένεις.. και δεν απογοητευεσαι, αυτα τα πραγματα θελουν χρόνο, και ψυχαριμια και πάνω απο όλα ενότητα.
το παρόν νήμα είναι κάλεσμα προς όσους ασχολούνται με την εκτροφή αλλά κι όσους κεπροχωπούν τα ελληνικά εκτροφεία, να δουλέψουν προς μια κετυθυνηση η οποία ναι .. δεν είναι έκθεση μορφολογία ή έκδοση pedigree, αλλά είναι ουσιώδες και ανακγκαίο έργο...
moukelis
Επιφανές μέλος
Ακριβως αυτο λεω πιο πανω,οτι οσο οι εκτροφεις και τα εκτροφεια σε αυτη τη χωρα ειναι σε αυτη την κατασταση,δεν θεωρω οτι μπορει να υπαρξει συνεργασια,τουλαχιστον απο πλευρας μου.Οταν καποιος δεν φροντιζει ουτε για τα βασικα θεματα υγειας και διαβιωσης των δικων του ζωων,δεν προκειται να με βρει συμπαραστατη σε οποιαδηποτε προσπαθεια θα εξωραϊσει την εικονα του.Γιατι ναι,πιστευω οτι οταν καποιος ο οποιος δε νοιαζεται καν στοιχειωδως για τα δικα του ζωα,συμμετεχει σε μια προσπαθεια οπως η παραπανω,το κανει για να εξωραϊσει την εικονα του και το θεωρω φαρισαϊσμο.Η απαντηση μου αφορουσε το σχολιο σου περι αδιαφοριας,τουλαχιστον οσο αφορα το δικο μου μεριδιο ευθυνης.Οι υπολοιποι ας απαντησουν για τον εαυτο τους.Αν εσυ δε συμμεριζεσαι την αποψη μου,και θεωρεις οτι μπορεις να συνεργαστεις μαζι τους,καλη τυχη στην προσπαθεια.Ελπιζω καποια μερα να νιωσω κι εγω μερος αυτου του συνολου,με υπερηφανια που ανηκω σε αυτο.
Havana
Διάσημο μέλος
Θεωρώ οτι υπάρχουν κάποιοι σοβαροί εκτροφείς.
Εκείνοι που βλέπουν τα ζώα τους ως την κότα που κάνει το χρυσό αυγό, είναι θέμα χρόνου το εννοώ και το πιστέυω να εξαληφθούν.
Οπότε εκείνοι που αναφέρεις φοβούμενη μην γίνεις μέρος εξαυτών μέσα απο μια τόσο σημαντική ενέργεια δεν νομίζω καν να υπάρχουν στον χάρτη αλλά ούτε και να αναμοιχθούν με σοβαρά και ουσιώδη θέματα, άσε τους να βγάλουν καμιά φωτογραφία..
Νεκταρια
Διάσημο μέλος
μόνο για να φτιάχνουμε ημερολόγια και λευκώματα είμαστε....

Κατερινα μου δεν θα μιλαμε για τοσο σοβαρα θεματα μεσα απο φορουμ,που αν δεν με ειδοποιουσαν ΠΟΤΕ δεν θα το εβλεπα!
Ησουν στον ΕΟΓ,αποχωρησες επειδη ετσι θελησες, λεγοντας πως θα προσφερεις τις υπηρεσιες σου οποτε σου ζητηθει και εφ`οσον μπορεις.Θα μπορουσες λοιπον να στειλεις ενα μειλ και να ξεκινησουμε μια εξτρατεια γι`αυτα τα ζωακια.
Δεν θα σταθω σε εκτροφεις καλους και κακους ,θα χασουμε την ουσια του θεματος!!Αυτο που πρεπει να γινει θα γινει.
Οτιδηποτε αλλο προταθει ο ΕΟΓ θα βρισκεται ΕΔΩ.
Και σε παρακαλω πολυ μεσω μειλ την επομενη φορα!
3stela3
Εκκολαπτόμενο μέλος
δωρα επιτρεπεται να ρωτησω τι γατες εκτρεφεις;
Havana
Διάσημο μέλος
Η αποχώρηση μου απο το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΓ, δεν βλέπω που ακριβώς κολλάει με το κάλεσμα για αν δουλέψουμε για έναν συγκεκριμένο και σοβαρό ζήτημα.
Επίσης δεν έπαψα να είμαι μέλος του Εογ.
Αν και γενικά για τις εκλογές,α ποχωρήσεις μελών και αντικαταστάσεις υπάρχει άλλο θέμα σε υατό το φόρουμ πάλι που λέγεται Ελληνικός όμιλος γάτας.
Ο λόγος λοιπόν που ανοίχτηκε αυτό το θέμα, είναι πρωτον για να πάρει μαι θέση ανοιχτά ο εογ, όπως και πήρε και είναι προς τιμήν σας, και δευτερον για να υπάρξει ενδιαφερον απο τους Έλληνες εκτροφείς, ή αν θέλετε απο τους εκτροφείς γάτας που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Θα μπορούσα να σε πάρω και τηλέφωνο, ελπίζω να κατανοείς οτι δεν μπορούμε να κινήσουμε ένα τέτιοι πράγμα εσύ κι εγώ, χρειάζονται άτομα, προτάσεις ιδεές και διάλογος.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αγχώθηκες τόσο...
moukelis
Επιφανές μέλος
Νορβηγικου Δασους.δωρα επιτρεπεται να ρωτησω τι γατες εκτρεφεις;
Κατερινα,εκτος απο μενα,εσενα,τη Νεκταρια και τον vasilios,δεν εχω δει καποιον αλλο εκτροφεα να μπαινει στο φορουμ.Μηπως λοιπον θα ηταν καλυτερο για το σκοπο που αναφερεις να εμπαινε μια ανακοινωση στο site του ομιλου,ή να ενημερωθουν και οι εκτροφεις με ενα e-mail;Στα πλαισια του "κλαδου" οπως λες παραπανω δεν εντασσεται η ενημερωση και η συμμετοχη μεσω φορουμ.
Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Nεκταρία μέσα απο αυτό το φόρουμ για γάτες έχουν γίνει σημαντικές ζημώσεις κι έχουν επιτευχθεί πολλά πράγματα και επικοινωνούν άνθρωποι καθημερινά, δεν είναι τυχαίο οτι όποτε διοργανώνεται η ετήσια διεθνής έκθεση γάτας , επικοινωνείται μέσω αυτού του φόρουμ.
Η αποχώρηση μου απο το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΓ, δεν βλέπω που ακριβώς κολλάει με το κάλεσμα για αν δουλέψουμε για έναν συγκεκριμένο και σοβαρό ζήτημα.
Επίσης δεν έπαψα να είμαι μέλος του Εογ.
Αν και γενικά για τις εκλογές,α ποχωρήσεις μελών και αντικαταστάσεις υπάρχει άλλο θέμα σε υατό το φόρουμ πάλι που λέγεται Ελληνικός όμιλος γάτας.
Ο λόγος λοιπόν που ανοίχτηκε αυτό το θέμα, είναι πρωτον για να πάρει μαι θέση ανοιχτά ο εογ, όπως και πήρε και είναι προς τιμήν σας, και δευτερον για να υπάρξει ενδιαφερον απο τους Έλληνες εκτροφείς, ή αν θέλετε απο τους εκτροφείς γάτας που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Θα μπορούσα να σε πάρω και τηλέφωνο, ελπίζω να κατανοείς οτι δεν μπορούμε να κινήσουμε ένα τέτιοι πράγμα εσύ κι εγώ, χρειάζονται άτομα, προτάσεις ιδεές και διάλογος.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αγχώθηκες τόσο...
Οκ περιμενουμε τις προτασεις και μεις δλδ ο ΕΟΓ ξεκιναμε τις διαδικασιες!!!!
Havana
Διάσημο μέλος

εν πάση περιπτωση ας μην κρυβόμαστε το φόρουμ έχει αναγνωρησιμότητα, το παρακολουθούν αρκετοί, και αν πια κάνεις search περι παρανομης εισαγωγης ζώων στο google σε βγάζει κατευθείαν σε αυτό το νήμα, πράγμα που σημαίνει άνθρωποι με τις ίδιες ανησιχίες με εμάς μπορούν να δουν μια δημόσια συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό.
Προτείνω να μην πανικοβάλεστε και παίρνετε θέση άμυνας, είναι ένα νήμα πουα φορά ένα γενικότερο καλό, δεν είπα οτι είναι εύκολο, αλλά καλό είναι να μην χάνουμε ολόκληρο το δάσος για λόγους αδιευκρίνιστους ....
Οκ περιμενουμε τις προτασεις και μεις δλδ ο ΕΟΓ ξεκιναμε τις διαδικασιες!!!!
πολύ ευχάριστο αυτό ας σηκώσουμε μανίκια λοιπόν!!!!!
Νεκταρία ευχαριστούμε!!!!!

moukelis
Επιφανές μέλος
Οι εξης τεσσερις ανθρωποι που ανεφερα ηταν αυτοι που συμμετεχουν στο φορουμ και υπηρχε περιπτωση να δουν το νημα,κι οχι αυτοι που θελουν απαραιτητα να συμμετεχουν στο εγχειρημα που ανεφερες πιο πανω.Δεν ειδα κανεναν να αγχωνεται Κατερινα μου,απλα οταν γινονται κακεντρεχη σχολια που με συμπεριλαμβανουν,θεωρω οτι εχω το δικαιωμα να απαντησω καταλληλως.Φυσικα και το φορουμ εχει πολλους φιλους που θα μπορεσουν να συμβαλλουν με ιδεες κτλ,η ενσταση μου ηταν στο σχολιο σου οτι δεν υπηρξε κινητοποιηση απο τους εκτροφεις και τον ΕΟΓ,απο τη στιγμη που δεν ενημερωθηκε κανεις,και οπως ειπα και πιο πανω,μια ανακοινωση για παρανομη εισαγωγη ζωων σε ενα φορουμ σιγουρα δεν αποτελει τροπο ενημερωσης αν οντως θελετε να γινει κατι ουσιαστικο.Εκτος αν εχουμε παρερμηνευσει την εννοια του δασους,που ειναι να γινει κατι για τις παρανομες εισαγωγες κι εξαγωγες ζωων αν δεν κανω λαθος,κι επικεντρωνομαστε στο δεντρο,που φαινεται να ειναι να δημιουργηθουν εντυπωσεις.
Havana
Διάσημο μέλος
Για το θέμα φυσικά ούτε λόγος...
σωστά?
ποιος προσπαθεί να δημειουργήσει εντυπώσεις λοιπόν ?
και φυσικά γιατι να ενδιαφερθούν για κατι που τους αφορά άμεσα τους εκτροφείς μέσα στο φόρουμ?
έχεις δίκιο...
moukelis
Επιφανές μέλος
Αν δεν ειχες φροντισει εσυ η ιδια να βγεις εκτος θεματος σχολιαζοντας τη σταση εκτροφεων και επικεντρωνοσουν στο να τους ενημερωσεις για κατι τοσο σημαντικο ωστε να αναλαβουν δραση,δε θα γινοταν ολη αυτη η συζητηση.Πως βγαζεις συμπερασματα για ανθρωπους,στασεις,οτιδηποτε,χωρις να τους εχεις ενημερωσει καν;Θα σου αρεσε να γραψω καπου στο διαδικτυο κατι για σενα,για το εκτροφειο,για τη σταση σου,οτιδηποτε,να περιμενω να απαντησεις χωρις να σε ενημερωσω καν,και μετα να σε θεωρω αδιαφορη κτλ;Την επομενη φορα που θα θελεις να βγαλεις συμπερασματα για καποιον,κανε τον κοπο κι ενημερωσε τον τουλαχιστον,για να μπορει να πει κι εκεινος τη γνωμη του αν θελει.Προφανως οπως ειδες ο ομιλος και πιθανοτατα και καποιοι ανθρωποι που συμμετεχουν σε αυτον ή οχι,δεν ειναι "μονο για ημερολογια και λευκωματα",αρκει να ενημερωθουν και για αλλες πρωτοβουλιες.Τοσο ευκολο ηταν να παρει σαρκα και οστα η ιδεα σου.
Havana
Διάσημο μέλος
όποιος έχει τη μύγα που λένε...
και πάλι συνεχίζεις το off topic,
ελπίζω να θεωρούμε και οι 2 οτι ενημερώθηκες,
και απο ότι είδα τοποθετήθηκες.
ευχαριστούμε για τη συμβολή σου.
moukelis
Επιφανές μέλος
Με συμπεριλαμβανε το σχολιο που εκανες στο ποστ σου,και απαντησα για τον εαυτο μου.Δεν εχω καμια μυγα,και σε παρακαλω μην συνεχιζεις να δημιουργεις εντυπωσεις.Ναι,εγω ενημερωθηκα και απαντησα,απλα θα ηθελα την επομενη φορα που πιστευεις οτι εχεις μια ιδεα που θα με ενδιαφερει να με ενημερωσεις για να απαντησω και παλι,πριν αρχισεις να βγαζεις δημοσιως συμπερασματα,αλλιως να τα κρατας για τον εαυτο σου.
Havana
Διάσημο μέλος

επίσης σχετικά με κάτι άλλο που ανέφερες περι ανευθυνων εκτροφέων μπορείς πάντα να μας τους καταγγείλεις, είτε στο αδεσποτόλογιο που είμαστε φιλοζωικό σωματείο, είτε στον Εογ, που σε εκπροσωπεί σαν εκτροφέα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool