googoomuck
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ELENIP.
Νεοφερμένο μέλος
EPOLYMILI@altecnet,grκαλό μεσημέρι σε όλους!
είμαι νέο μέλος αν και ζω με γάτες από τα παιδικά μου χρόνια! βρήκα πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο site ψάχνοντας εδώ και δύο μέρες απεγνωσμένα στοβ διαδίκτυο μιάς και οι τοπικοί κτηνίατροι δε μπορούν να βοηθήσουν!
Δυστυχώς έχω μια γατούλα 15 ετών (γίνεται στις 15 Αυγούστου) και απ΄ότι φαινεται κόλλησε ρινοτραχειιτιδα από μια άλλη γάτα ξένη που μας επισκέφτηκε 2-3 φορές στο σπίτι.
Αρχικά ξεκινήσαμε με tobrex και Ζinadol αλλά τα μάτια χειροτέρευαν... και η διάρροια έγινε πιο έντονη. Αρχίσαμε δίαιτα με κοτόπουλο και ρύζι , χωρίς φάρμακα για μια μέρα και ξεκινήσαμε Synulox κατόπιν εντολής αλλου γιατρού.
Σήμερα είναι η τρίτη μέρα.... τα μάτια μας είναι κάπως καλύτερα αλλά η διάρροια επιμένει... (8η ημέρα) .Σκεφτόμαστε να μεταβούμε στην Αθήνα αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα.....
Βρε παιδιά έχετε κάτι να μου προτείνετε?
Έχω τρελαθεί από το φόβο μου.
σας ευχαριστούμε,
εγώ και η Αγάπη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος
EPOLYMILI@altecnet,grκαλό μεσημέρι σε όλους!
είμαι νέο μέλος αν και ζω με γάτες από τα παιδικά μου χρόνια! βρήκα πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο site ψάχνοντας εδώ και δύο μέρες απεγνωσμένα στοβ διαδίκτυο μιάς και οι τοπικοί κτηνίατροι δε μπορούν να βοηθήσουν!
Δυστυχώς έχω μια γατούλα 15 ετών (γίνεται στις 15 Αυγούστου) και απ΄ότι φαινεται κόλλησε ρινοτραχειιτιδα από μια άλλη γάτα ξένη που μας επισκέφτηκε 2-3 φορές στο σπίτι.
Αρχικά ξεκινήσαμε με tobrex και Ζinadol αλλά τα μάτια χειροτέρευαν... και η διάρροια έγινε πιο έντονη. Αρχίσαμε δίαιτα με κοτόπουλο και ρύζι , χωρίς φάρμακα για μια μέρα και ξεκινήσαμε Synulox κατόπιν εντολής αλλου γιατρού.
Σήμερα είναι η τρίτη μέρα.... τα μάτια μας είναι κάπως καλύτερα αλλά η διάρροια επιμένει... (8η ημέρα) .Σκεφτόμαστε να μεταβούμε στην Αθήνα αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα.....
Βρε παιδιά έχετε κάτι να μου προτείνετε?
Έχω τρελαθεί από το φόβο μου.
σας ευχαριστούμε,
εγώ και η Αγάπη
Καλώς ήρθες στο forum και νομίζω πως θα σε βοηθήσει σε πολλές απορίες σου όπως όλους μας. Περαστικά στη γατούλα σου. Πιστεύω πως πρέπει να την δει γιατρός σε αυτή την φάση από κοντα. Μπορεί να πρέπει να πάρει συνδυασμό φαρμάκων. Επίσης η διάρροια μπορεί να είναι από την αντιβίωση. Για κάθε ενδεχόμενο όμως κι επειδή είναι μεγάλη σε ηλικία πρέπει να μιλήσεις με γιατρό.
Ο JohnDVM που είναι μέλος του φόρουμ καθώς και η Βάσια είναι κτηνίατροι. Γιατί δεν τους στέλνεις μήνυμα?
Καλή επιτυχία και περαστικά στη γατούλα σου. Ενημέρωσέ μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

ΜΗΝ έρθεις Αθήνα, είναι μεγάλη η γατούλα σου και το τελευταίο που χρειάζεται είναι η ταλαιπωρία απο το ταξίδι και το παραπάνω stress.
Να υποθέσω ότι δεν ήταν εμβολιασμένη?

Πάρε και μία άλλη γνωμη απο άλλον Κτηνίατρο.
ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διεύθυνση: ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ Σ. 12
Πόλη-Δήμος: Ρεθύμνης, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ
Δραστηριότητα: ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ - ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
ΛΙΟΥΔΑΚΗ Ε. ΔΗΜΗΤΡΑ

Διεύθυνση: ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ Σ. 6
ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διεύθυνση: Μ. ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ 33
Κτηνιατρικό κέντρο Ρεθύμνου
Μ. Πορτάλιου 33 Τηλ.28310 23073
Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος
Χορτάτζη 14 Τηλ.28310 55999
Στεφανάκης Αλεξ.
Τρανταλλίδου 18 Τηλ.28310 24808
Και θα σου απαντήσει και ο Κτηνίατρος απο δω..

julia
Διακεκριμένο μέλος
Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος
Χορτάτζη 14 Τηλ.28310 55999
τον έχει προτείνει και μέλος του Φόρουμ σαν ΠΟΛΥ καλός και Ανθρωπος!

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
εκτος αν εννοει ο γιατρο σου "νόσημα" ρινοτραχειιτιδα και όχι το ειδικο νόσημα που προκαλει ο συγκεκριμενος ιος!στα μάτια τι αλλοιώσεις εχει?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
frankel
Νεοφερμένο μέλος
Αγαπητά μέλη καλώς σας βρήκα!
Είμαι νέο μέλος και νέα γατομαμά επίσης!

Πριν 15 ημέρες απέκτησα έναν γατούλη 2,5 μηνών αλλά έχω αρχίσει να ανησυχώ. Την τελευταία εβδομάδα κάνει συνέχεια διάρροια και έχει πολλά (πολλά!) αέρια παρόλο που δεν έχει αλλάξει κάτι στη διατροφή του. Από την πρώτη μέρα τρώει ξηρά τροφή junior και δεν έχει βγει καθόλου έξω, οπότε αποκλείεται να έφαγε κάτι άλλο. Η κοπέλα που μου τον χάρισε μου είπε πως του έχει δώσει φάρμακο για τα "σκουλικάκια" άρα ούτε από εκεί προέρχεται το πρόβλημα.
Πολλοί με συμβούλεψαν να του δώσω λαπά ή κονσέρβα ειδική για διάρροια αλλά μέχρι το Σάββατο που θα το πάω στον γιατρό είπα να αποφύγω ματζούνια κι άλλες αλχημείες..
Γι' αυτό σκέφτηκα να απευθυνθώ στους ειδικούς
μήπως έχετε να προτείνετε κάτι. Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Θέλω να το δω να δυναμώνει σιγά σιγά και να βάζει λίγο κρεατάκι πάνω του
!Ευχαριστώ και πάλι καλώς σας βρήκα!
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν μπορείς, μάθε από την κοπέλα που σου τον έδωσε ποιο φάρμακο ακριβώς του είχε δώσει για αποπαρασίτωση, σε τι δοσολογία και πόσες φορές. Τα μωρά γατάκια χρειάζονται συχνή αποπαρασίτωση στην αρχή, ίσως να μην του είχε δώσει όλες τις δόσεις και γι' αυτό να έμειναν παράσιτα, που του προκαλούν τώρα αυτά τα προβλήματα.
Για τη διατροφή του, η καλύτερη λύση είναι οι ειδικές τροφές (η Hill's έχει την i/d και η Royal Canin την Intestinal). Διαφορετικά, μπορείς να βράσεις στήθος κοτόπουλου με λίγο ρύζι, χωρίς να προσθέσεις τίποτα άλλο (λάδι, αλάτι, μπαχαρικά).
Περαστικά!
frankel
Νεοφερμένο μέλος
Να ΄σαι καλά!!

moukelis
Επιφανές μέλος
frankel
Νεοφερμένο μέλος
Χαιρετώ για την ώρα! :greycat:
nickis
Πολύ δραστήριο μέλος
"η διαρροια μπορει να ειναι απλως συμπτωμα πολυφαγιας η αγχους.οι συνηθεστερες αιτιες ειναι τα παρασιτικα σκουληκια του εντερου,τα ξενα σωματα στο πεπτικο συστημα και οι μυκητιασεις.αν η γατα εχει κολιτιδα (φλεγμονη του εντερου) τα κοπρανα της θα περιεχουν πολλες βλεννες και κατακοκκινο αιμα.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ=μην αφηνετε τη γατα να φαει αλλανα της δινετε αφθονο νερο.αν η διαρροια ειναι οξεια δωσττε στη γατα ορο κατα της αφυδατωσης και επικοινωνηστε με τον κτηνιατρο.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ=η διαρροια στη γατα σας μποει να προκαλειται απο μια ζωοανθρωπονοσο-ασθενεια που μεταδιδεται στον ανθρωπο.για να μην μεταδωθει πλενετε παντα τα χερια σας αφου εχετε πιασει τη γατα σας,και ειδικα ππριν το φαγητο.απομονωστε την αρρωστη γατα και δινετε της μονο νερο και ηλεκτρολυτες για 24 ωρες,μαζι με διαλυμα καολινης καθε 2 ωρες περιπου.μετα τη νηστεια αρχιζεται να την ταιζετε παλι σταδιακα.το μαγειρεμενο κοτοπουλο,το κουνελι και το ψαρι ειναι ιδανικες τροφες για μια γατα σε αναρρωση"
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Η διαρροια προκαλει αφυδατωση κα η αφυδατωση θανατο.
Ειναι εμβολιασμενος καταρχας??? Αν οχι τρεχα γρηγορα μπορει να ειναι διαφορα σοβαρα πραγματα.
Δευτερον τι πηρε ακριβως για τα σκουλικακια? Εγινε η θεραπεια σωστα??? τριτον τρωει junior whiscas? αν ναι δεν ειναι οτι καλυτερο γι αυτο να το ξερεις. Τεταρτον τον βλεπεις ορεξατο με ορεξη για φαι παιχνιδι η οχι? αν απαντησεις ναι σε αυτο πηγαινε τον σημερα κιολας!
Ασχετα με αυτο η διαροια ειναι η πρωτη αιτια στα μικρα που τρεχουμε στο γιατρο και οταν ειναι ανεμβολιαστα τα τρεχουμε την ιδια μερα αν το βλεπουμε να μη περνα.
nickis
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλο ειναι να τον πας αμεσα στο γιατρο αν δεν εχεις σου λεμε που να τον πας εμεις. Η διαρροια προκαλει αφυδατωση κα η αφυδατωση θανατο. Ειναι εμβολιασμενος καταρχας??? δευτερον τι πηρε ακριβως για τα σκουλικακια? εγινε η θεραπεια σωστα??? τριτον τρωει junior whiscas? αν ναι δεν ειναι οτι καλυτερο γι αυτο να το ξερεις. Ασχετα με αυτο η διαροια ειναι η πρωτη αιτια στα μικρα που τρεχουμε στο γιατρο και οταν ειναι ανεμβολιαστα τα τρεχουμε την ιδια μερα αν το βλεπουμε να μη περνα.
αυτα ελεγε και ο οδηγος που ανεφερα για την αφυδατωση προσοχη και κτηνιατρο...περιμενουμε νεα...
maroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
οτι θα σου γραψω ειναι απο το βιβλιο Η ΓΑΤΑ,πληρης οδηγος και ειναι καποια απο αυτα που γραφει για τη διαρροια.
"η διαρροια μπορει να ειναι απλως συμπτωμα πολυφαγιας η αγχους.οι συνηθεστερες αιτιες ειναι τα παρασιτικα σκουληκια του εντερου,τα ξενα σωματα στο πεπτικο συστημα και οι μυκητιασεις.αν η γατα εχει κολιτιδα (φλεγμονη του εντερου) τα κοπρανα της θα περιεχουν πολλες βλεννες και κατακοκκινο αιμα.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ=μην αφηνετε τη γατα να φαει αλλανα της δινετε αφθονο νερο.αν η διαρροια ειναι οξεια δωσττε στη γατα ορο κατα της αφυδατωσης και επικοινωνηστε με τον κτηνιατρο.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ=η διαρροια στη γατα σας μποει να προκαλειται απο μια ζωοανθρωπονοσο-ασθενεια που μεταδιδεται στον ανθρωπο.για να μην μεταδωθει πλενετε παντα τα χερια σας αφου εχετε πιασει τη γατα σας,και ειδικα ππριν το φαγητο.απομονωστε την αρρωστη γατα και δινετε της μονο νερο και ηλεκτρολυτες για 24 ωρες,μαζι με διαλυμα καολινης καθε 2 ωρες περιπου.μετα τη νηστεια αρχιζεται να την ταιζετε παλι σταδιακα.το μαγειρεμενο κοτοπουλο,το κουνελι και το ψαρι ειναι ιδανικες τροφες για μια γατα σε αναρρωση"
Ασχετο με το παρών θέμα και ζητώ συγνώμη για αυτο το συγκεκριμένο βιβλιο απο ποιον εκδοτικό οικο είναι;
Θα ήθελα και εγώ να το πάρω η οποιο βιβλιο ειναι καλό για την φροντίδα στα γατουλίνια σιγουρα κάποια πράγματα θα μου διαφεύγουν στο τι πρέπει να κάνω χωρίς αυτο να σημαίνει οτι θα αντικαταστήσω τον γιατρο, ειναι ομως και αυτο επίσης χρήσιμο.
nickis
Πολύ δραστήριο μέλος
Ασχετο με το παρών θέμα και ζητώ συγνώμη για αυτο το συγκεκριμένο βιβλιο απο ποιον εκδοτικό οικο είναι;
Θα ήθελα και εγώ να το πάρω η οποιο βιβλιο ειναι καλό για την φροντίδα στα γατουλίνια σιγουρα κάποια πράγματα θα μου διαφεύγουν στο τι πρέπει να κάνω χωρίς αυτο να σημαίνει οτι θα αντικαταστήσω τον γιατρο, ειναι ομως και αυτο επίσης χρήσιμο.
ο εκδοτικος ειναι ψυχογιος και η συγγραφεας καρολάιν ντέιβις.υπαρχουν και σχολια για το βιβλιο στο https://www.mycat.gr/forum/forumdisplay.php?f=33
πιστευω οτι ειναι απο τα καλυτερα βιβλιο...οσο για το παρον θεμα...περιμενουμε νεα απο το γατακι...
maroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα με βοηθήσει αρκετά και στο φοινικάκι μου θα γράψω και νέα σύντομα για το νινι.

Συγνώμη και πάλι που βγήκα εκτος θέματος.
maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχω 4 μωρά τα οποία μεγαλώνω. Βρίσκονται αισίως στην 6η εβδομάδα.
Ενω πριν επιναν γάλα αποκλειστικά, τώρα τους δίνω και Royal canin baby cats έως 4 μηνων.
Το ενα αγοράκι απο αυτά, έχει τρελαθεί στις διάρροιες. Τα άλλα είναι ΟΚ.
Μεχρι να τον πλυνω τοπικά, είχε ξαναλερωθεί. Με αποτέλεσμα να χει εντονη δερματιτιδα στα πισω ποδαρακια και στον ποπο.
Ο κτηνίατρος, του έδωσε σήμερα, δευτερη δόση αποπαρασιτικό, και θα τον παρακολουθω μεχρι την Τρίτη. Αν συνεχιζει, παμε για υπερηχο.
Στο μεταξυ τον ψηλαφισε και λεει δεν παρατηρησε κάτι.

Είναι ο πιο ευαισθητος και παραπονιαρης και φυσιολογικο ειναι.
Κατα τα αλλα παιζει, τρωει, πινει και κοιμαται σαν τα αλλα. Μονο που δεν αντεχει στα "εντονα" παιχνιδια των αδερφων του. Και συνηθως απομακρυνεται απο τα αλλα 3 διαολακια...
Εχω στενοχωρηθεί...αντε να δούμε πως θα πάει ...

julia
Διακεκριμένο μέλος
Ενώ σε άλλα μπορεί να μην τα ΄πειράζει, άλλα μπορεί να έχουν αλλεργία και να τους κάνει τις διάρροιες που βλέπεις. Όταν τελειώσει και η θεραπεία για τα παράσιτα (γιατί όσο την κάνει είναι και λογικό να κάνει διάρροια αφού σκοτώνει τα παράσιτα) και το βλέπεις να συνεχίζει την διάρροια, μπορείς να του κάνεις κοτοπουλάκι βραστό και ρύζι, και να το ξαναδεί ο Κτηνίατρος μήπως έχει τίποτα άλλο.

maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και απο Τρίτη μιλαω και με τον γιατρό τους.
Ουφ μακαρι, να ανακουφιστεί. Νωρίτερα τον επλυνα τοπικα με λιγο αντισηπτικο σαπουνι και χλιαρό νερο και δυσανασχετησε τρομερα. Επιπλέον με λέρωσε κι ολας. Τωρα τουλαχιστον είναι καθαρουλης, και παίζει έξω με τα διαολακια αδερφια του.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool