Σχετικά με το χτένισμα και το τρίχωμα της γατούλας

Εδώ και λίγο καιρό ο θηλυκός, περσικός σίφουνας που έχω άρχισε να κάνει κόμπους στο τρίχωμα παρά το εντατικό χτένισμα και το κακό είναι ότι προχωράει ακάθεκτο! Όσο πάει και χειροτερεύει και δεν ξέρω τι να κάνω, βασικά ξέρω αλλά μήπως γνωρίζει κανείς κάποια άλλη λύση εκτός από το κούρεμά?? Αν κουρευτεί μήπως πέσει σε κατάθλιψη όπως λένε κάποιοι?:hmm::hmm: Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει!
Ευχαριστώ!!

νομιζω πως εκτος απο το καθημερινο χτενισμα, πρεπει να βαζεις και λιγη πουδρα στις περιοχες που ειναι ευαλωτες για κομπους. Μπορεις να παρεις ενα ειδικο ψαλιδι να τους κοψεις, να την κανεις πιο συχνα μπανιο και να της βαζεις πουδρα στα σημεια που ανεφερα για να μειωθουν τα περιστατικα.

To ψαλιδι που λεω ειναι αυτο:
thinning-shears.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Κόμποι στο τρίχωμα

Αυτό είναι ψαλίδι που έχουν στα κομμωτήρια που το βρίσκεις στην αγορά ή είναι μόνο για αυτή τη περίπτωση?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το βρισκεις και στην αγορα, εγω τουλαχιστον το εχει και σε πολλα pet shops. Το προβλημα ομως ειναι οτι ζω στο εξωτερικο και δεν γνωριζω που μπορεις να το προμηθευτεις :(
Το συγκεκριμενο ψαλιδι παντως ειιναι κυριως για να κανει τις τριχες λιγοτερο πυκνες. Ειναι επισης και ακινδυνο για την γατα σου γιατι ειναι πολυ δυσκολο να της κοψεις καταλαθος το δερμα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Την Δευτέρα μάλιστα θα πάω να βρώ!!!!

Και μεις που χουμε περσικα, καθε μερα χτενιζουμε, αλλα ενα κομπο ξέμπαρκο θα τον βρουμε σιγουρα.

Υπάρχει μεταλλική τσατσαρα με ασυμετρα δόντια που ξεμπλέκει τους χαλαρούς κόμπους. Αν ειναι καποιος κομπος πολύ τσαναμπέτης, κόφτον τοπικά.

Για κουρεμα μην επιχειρήσεις ποτέ μονος σου. Μονο σε κτηνίατρο ή καλό πετ σόπ. Τους κανουνε ηρεμιστική γιατι τρομάζουν με τη μηχανή.
Καταθλιψη δεν παθαινουν με το κουρεμα.

δεν τρομαζουν ολες οι γατες με την μηχανη..εμενα η δικη μου η κτηνιατρος πρωτα δοκιμαζει χωρις ηρεμηστικη και μετα..επισης εμενα της κανει μεθη και οχι κανονικη ναρκωση..και εκτος αυτου εχουν αναφερθει περιπτωσεις που οι γατες εχουν παθει καταθλιψη..ειναι πιστευω αναλογα την γατα..δοκιμασε πρωτα τα παντα και μετα αν δεν υπαρχει αλλη λυση να την κουρεψεις

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Την Δευτέρα μάλιστα θα πάω να βρώ!!!!

Καλημέρα. Το βρήκες το ψαλίδι, και αν ναι, που; Έχουμε κι εμείς το ίδιο πρόβλημα βλέπεις... Ευχαριστώ

Μια απο τα ιδια κι εδω,στα πλευρα εχει γεμισει κομπους κι η χτενα με τα ασυμετρα δοντια δεν λυνει το προβλημα,θα τον κουρεψω την ανοιξη.:/:

η λιλυ μου ως περσιας μακρυτριχη γατουλα εχει πολυ τριχα! την περιποιουμαστε καθημερινα, φροντιζουμε για το καθημερινο της χτενισμα, τα καθημερινα της χτενισματα βασικα, αλλα υπαρχει προβλημα! παντου τριχες αιωρουνται!!! απευθυνομαι σε οσες εχετε μακρυτριχες γατουλες...πως αντιμετωπιζετε αυτο το προβλημα? υπαρχει καποιος τροπος περαν των τυπικων(χτενισμα κτλ)? θα με βοηθουσε καμια περαιτερω συμβουλη...χιλια ευχαριστω!!:):):):)

Εγώ έχω μία γατούλα Βιρμανίας,νομίζω ανήκει στην κατηγορία των ημιμακρύτριχων,αν δεν κάνω λάθος.:redface:

Είχαμε και εμείς πρόβλημα με τις τρίχες όταν ξαφνικά ξεκίνησε απίστευτη τριχόπτωση,ανησυχήσαμε αρχικά και την πήγαμε στο γιατρό μή τυχόν και υπάρχει καμία δερματίτιδα.Η απάντησή του ήταν πως παραδόξως έχει ξεκινήσει η θερινή τριχόπτωση απο τώρα σε σκύλους και γάτες:eek:(λόγω της μεταβολής του κλίματος).

Μου συνέστησε λοιπόν υπομονή και καθημερινό βούρτσισμα ,όχι όμως με τις απλές βούρτσες,αλλά με το furminator και να εμπλουτίσω τη διατροφή της με αβγό μία με δύο φορές την εβδομάδα,ώς μόνες λύσεις...

Πράγματι λοιπόν,αγόρασα το furminator,(γιατί ως τότε το χτένισμα με τις απλές γατόβουρτσες,δεν απέδιδε ούτε στο ελάχιστο) και προς μεγάλη έκπληξη,είδαμε πραγματικά διαφορά:clapup:.Μαζεύει όλες τις νεκρές τρίχες,οι οποίες μένουν στη χτένα και όχι στο χώρο.Το μόνο ελάττωμα είναι η τιμή του που για χτένα,ήταν λίγο τσουχτερή:confused:

Όσον αφορά τώρα τις λίγες τρίχες, που αναμενόμενα θα πέσουν και στο χώρο,οι λύσεις που σου προτείνουν και τα κορίτσια παραπάνω θα σε καλύψουν απόλυτα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τι γίνεται με τις τρίχες στις μακρύτριχες;

To furminator που μπορω να το βρω;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν θα σου προτεινα να παρεις το furminator καθως αφαιρει το υποστρωμα απο τα περσικα:)

Καλή Σαρακοστή σε όλους και στην περσοοικογένεια! Μαρινάκι εσύ με τι είδους βούρτσα χρησιμοποιείς για το χτένισμα; χρησιμοποιείς furminator? πολύ με ταλαιπωρεί ο ξάδερφος τελευταία. Εγώ χρησιμοποιώ μια μεταλλική χτένα, αλλά δε μου κάθεται ήσυχος ο αλήτης...:mad:

Καλή Σαρακοστή σε όλους και στην περσοοικογένεια! Μαρινάκι εσύ με τι είδους βούρτσα χρησιμοποιείς για το χτένισμα; χρησιμοποιείς furminator? πολύ με ταλαιπωρεί ο ξάδερφος τελευταία. Εγώ χρησιμοποιώ μια μεταλλική χτένα, αλλά δε μου κάθεται ήσυχος ο αλήτης...:mad:
Γειά σου τσάδελφε και ετεροθαλή τσαδελφούλα!:hello: Με μεταλλική τα χτενίζω και εγώ... Ο τσάδελφος μεγαλώνει και σηκώνει μπαϊράκι!:clapup: Εγώ έχω 3 διαφορετικές αντιδράσεις όσον αφορά το χτένισμα!....Μελίνα: δεν το γουστάρει καθόλου, αλλά ευτυχώς μόνο γκρινιάζει την ώρα του χτενίσματος, δεν κουνιέται... Αχιλλέας:δεν τρελλαίνεται , ούτε και γουστάρει, απλά το ανέχεται αδιάφορα θα έλεγα... Αιμίλιος:καραγουστάρει, χουρχουρίζει... γ'αυτό και τον αφήνω τελευταίο από τα τρία τους, γιατί είναι το πιο απολαυστικό χτένισμα!:P

Τελευταία επεξεργασία:
Άσχετη αλλα ... Ποιο υποστρωμα? και για μη περσινά Είναι εντάξει? συγνώμη για την άσχετη ερώτηση ...

τα περσικα εκτος απο το εξωτερικο τριχωμα εχουν και υποστρωμα που ειναι πιο κοντο και απαλο τριχωμα..τι ισχυει σε αλλες μακρυτριχες δεν ξερω,,
στις κοντοτριχες το furminator κανει πολυ καλη δουλεια απλα δεν πρεπει να το περνας πολλες φορες απο το ιδιο σημειο γιατι πολλοι λενε οτι τα καραφλιαζει..

οσο για τις χτενες εγω χρησιμοποιω την μεταλλικη που απο την μια πλευρα εχει πιο αραια δοντια και απο την αλλη πιο πυκνα την χτενα που τα φουντωνει(https://www.onlinepetshop.gr/product.php?id=693&cat=292) και την ειδικη χτενα για τους κομπους οποτε εχει να τον αφαιρω ευκολα..

επισης μια φορα το εξαμηνο περιπου την παω για γκρουμινγκ οπου εκει φυσικα της κανουν ενα τριχωμα μεταξενιο:)

To furminator που μπορω να το βρω;;

Σε πετ σοπ,κτηνιατρεία αλλά και διαδικτυακά,για καλύτερες τιμές;)

Τώρα το αν ισχύει αυτό που λένε πιο πάνω τα κορίτσια για τις γάτες Περσίας,δε το γνωρίζω:worry:,οπότε ρώτησε καλύτερα τον κτηνίατρό σου για να είσαι σίγουρη.

Πάντως πραγματικά το furminator κάνει τη διαφορά σε σχέση με τις άλλες χτένες!:)

Α! Να προσθεσω εδώ,πως στο τέλος του χτενίσματος,φοράω ένα χειρουργικό γάντι και περνάω απαλά απο πάνω το τρίχωμα της,σα να τη χαϊδεύω,ότι τρίχα έχει ξεμείνει στην επιφάνεια του τριχώματος, τη μαζεύει το γάντι και έτσι το θέμα "τρίχες" εξαφανίζεται εντελώς:clapup:

Τελευταία επεξεργασία:

Καλησπέρα παιδιά θελω και εγω να κάνω μια ερώτηση. Έχω εναν περσάκο 10 μηνών και μου προτείνανε να του πάρω όλο το τρίχωμα για να ξαναβγεί πιο δυνατό και πιό στρωτό. Η αλήθεια είναι οτι όλο τον χτενίζω και είναι όλη την ώρα γεμάτος τζιβες και η τρίχα του είναι πολύ αδύνατη. Όλο τον ταλαιπωρώ τον καημένο με πλύσιμο (κάθε 20 μέρες περίπου)και χτένισμα...Ποιά είναι η γνώμη σας?Το έχετε κάνει εσείς αυτό στον γατάκο σας?Δεν είναι ο πρώτος μου γάτος αλλά είναι ο πρώτος μου περσικός και δεν έχω προυπηρεσία :P Ευχαριστώ

εγω την εχω ξυρισει 2 φορες την δικια μου:(
το οτι δυναμωνει η τριχα δεν ξερω αν ειναι αληθεια παντως η δικια μου δεν ειναι οσο φουντωτη ηταν..
γνωμη μου παντα ειναι να την πας σε εναν γκρουμερ να κανει εκεινος οτι ειναι να κανει..
γιατι και εγω προσφατα την πηγα την δικια μου που ειχε 2-3 μεγαλους κομπους και δεν εκαναν πανω απο 2 λεπτα να της τους βγαλουν..
επισης την εκαναν και μπανιο πιστολακι χτενισμα κλπ
οταν την ξυριζα το εκανα στον κτηνιατρο και η αληθεια ειναι οτι δεν θα το ξανακανα..
λενε οτι μερικες γατες τους πεφτει πολυ βαρυ που χανουν την γουνα τους κλπ..εχω ακουσει πολυ τραβηγμενα περιστατικα..η δικια μου κρυβοταν τις 2 πρωτες μερες μετα οκ

Tα δικά μου ευτυχώς, με καθημερινό χτένισμα, δεν κάνουν συχνά τζίβες, -προφανώς έχει να κάνει με την συχνότητα χτενίσματος, αλλα και με την ποιότητα τρίχας-.
Όταν κάνουν, κόβω τους κόμπους από την ρίζα του δέρματος πολύ-πολύ προσεχτικά...
Στο ενδεχόμενο του κουρέματος είμαι αρνητική...
Μπάνιο δεν τους έχω κάνει ποτέ -κ'όμως-, γιατί δεν έχουν την παραμικρή κακοσμία -κ'όμως!!!-, αντιθέτως μυρίζουν υπέροχα -πώς γίνεται αυτό;;;-.... Είναι εκπληκτικό πώς catαφέρνουν και καθαρίζουν τόσο τρίχωμα, πάντως τα catαφέρνουν καλά σ'αυτό...:)

Βούρτσισμα

Καλησπέρα,

ο Μάκης ήρθε στο σπίτι μου πριν από 1 μήνα περίπου. Δεν έχουμε κάποιο θέμα στη συμβίωση. Το μόνο που δεν έχω καταφέρει μέχρι σήμερα είναι να τον βουρτσίσω. Έχετε κανένα κόλπο για να τον κάνω να κάτσει?

Ευχαριστώ

Αυτό που κάνω στην δική μου. Μόλις ξυπνήσει (συνήθως το απόγευμα) που είναι βαριά από τον ύπνο και βαριέται να κουνηθεί ακόμα. Κι έχεις μόνο 2-3 λεπτά διορία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back