Σχολές

eleni999

Πολύ δραστήριο μέλος

Η eleni999 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 808 μηνύματα.
Πολλοι απο εσας ειναι φοιτητες, εχουν σπουδασει .Θα ηθελα αν μπορειτε να μου δωσετε πληροφοριες γαι καποιοες σχολες απο πρωτο χερι:)
1)Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας (Καστοριά,ιονια νησια)
2)μεσογειακες σπουδες ροδος
3)τουρκικες και ασιατικες σπουδες αθηνα
4)γλωσσα και φιλολογια παρευξενιων χωρων δυτ.θρακης ,κομοτινη
5)[FONT=AndaleMono+1][FONT=AndaleMono+1]ΣΛΑΒΙΚΩΝ[/FONT][/FONT][FONT=AndaleMono+1][FONT=AndaleMono+1]ΣΠΟΥΔΩΝ[/FONT][/FONT][FONT=AndaleMono+1][FONT=AndaleMono+1]ΑΘΗΝΑΣ[/FONT][/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πωπωωω, υπάρχουν και τέτοιες σχολές; Πρέπει να είναι όλες πολύ καινούργιες, γιατί δεν ξέρω καμία :hmm:Πάντως αν ήμουν τώρα φοιτήτρια, θα ήθελα να πάω σε όλες!!! Τη μια μετά την άλλη :D
Εκτός από την επιλογή σχολής, είναι καλό να ξέρουμε και τι θέλεις εσύ να κάνεις στη ζωή σου... πώς θα μπορούσες να αξιοποιήσεις τις γνώσεις που θα σου προσφέρουν, τι ευκαιρίες καριέρας σου δίνουν...
Να υποθέσω ότι ενδιαφέρεσαι για ξένες γλώσσες σε συνδυασμό με επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι κατι τετοιο με ενδιφερει :)απο οσο εχω βρει στο ιντερντ μπορεις να δουλεψεις σε διαφορους οργανισμους η ως μεταφραστρια καθηγητρια σε γλωσσες οπως αυτες που δεν ειναι ιδιεταιρα διαδεδομενες

ναι κατι τετοιο με ενδιφερει :)απο οσο εχω βρει στο ιντερντ μπορεις να δουλεψεις σε διαφορους οργανισμους η ως μεταφραστρια καθηγητρια σε γλωσσες οπως αυτες που δεν ειναι ιδιεταιρα διαδεδομενες

Εσύ μιλάς κάποια από αυτές τις γλώσσες; Ή θα τις μάθεις στο Πανεπιστήμιο;

χι τις μαθαινεις εξαρχης στο πανεπιστημιο

Συγνώμη, γιατί ή θα τρελαθώ ή κάτι δεν κατάλαβα καλά: εισάγεσαι σε μια Πανεπιστημιακή σχολή που το κύριο αντικείμενό της είναι μια ξένη γλώσσα. Η γνώση αυτής της γλώσσας δεν είναι προαπαιτούμενη; Ας πούμε, λοιπόν, ότι τη μαθαίνεις από την αρχή στο Πανεπιστήμιο (πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εισαχθεί ο οποιοσδήποτε "αργός" στις ξένες γλώσσες και να καθυστερεί το τμήμα - φαντάσου να είναι περισσότεροι από ένας...). Πως μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα στο Πανεπιστήμιο εξ αρχής και σε 4 χρόνια να την κατέχεις σε επίπεδο μετάφρασης;

Ρε Μελίνα, τι σκιζόμασταν εμείς να διαβάσουμε και να περάσουμε στο Ιόνιο; Τέλος, του χρόνου θα δώσω στο Σλαβικών Σπουδών Αθήνας:rolleyes:

Πως μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα στο Πανεπιστήμιο εξ αρχής και σε 4 χρόνια να την κατέχεις σε επίπεδο μετάφρασης;
Δεν μπορείς. Ούτε, βέβαια, μπορείς να κατέχεις μια τέτοιου είδους γλώσσα σε επίπεδο μετάφρασης μέσα σε τέσσερα χρόνια, ειδικά με τον τρόπο διδασκαλίας των γλωσσών αυτών στις νεοφώτιστες σχολές αυτού του τύπου.
Είναι γνωστή η προχειρότητα με την οποία φυτρώνουν στην κυριολεξία, εν μιά νυκτί, αυτά τα τμήματα, κυρίως για να προσελκύσουν φοιτητές οι οποίοι ψάχνουν κάτι διαφορετικό λόγω του κορεσμού των υπόλοιπων πανεπιστημιακών πεδίων. Το ίδιο έγινε και με τη σχολή Ανατολικών και Σλαβικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη το '98, όταν σημειώθηκε αθρόα εισαγωγή φοιτητών, οι οποίοι τελικά κατά τη διάρκεια των σπουδών τους εγκατέλειπαν γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε ούτε σαφές curriculum, ούτε εκπαιδευτικό προσωπικό που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των μαθημάτων.
Εγώ θα σύστηνα μεγάλη προσοχή στις νέες σχολές που δεν έχουν βγάλει ακόμα αποφοίτους...

Αυτά ακριβώς είχα κι εγώ υπ'όψιν κορίτσια :D
Σε μερικά εξάμηνα δε μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα ούτε φυσικά να γίνεις μεταφράστρια...

Κοίτα Ελένη μου, οι σχολές που έχεις στο νου σου είναι δύσκολες για την αγορά εργασίας στη συνέχεια... 1ον γιατί οι γλώσσες που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα δεν έχουν τόση ζήτηση (ομογενείς από τις παρευξείνιες χώρες, ιδιαίτερα μορφωμένοι που μιλούν και τα ελληνικά καλύπτουν αυτό το κενό) και 2ον επειδή οι ίδιες οι σχολές έχουν τελείως θεωρητικό και εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο...
με αυτές τις σχολές θα πρέπει να βρεις μετά θέση σε ερευνητικό κέντρο ή οργανισμό και να δουλέψεις σαν ερευνήτρια... αφ'ενός είναι δύσκολο να βρεις δουλειά εκεί, αφ'ετέρου σε ενδιαφέρει; Αν δε βρεις κάτι τέτοιο, θα βρεις απλά μια άσχετη δουλειά και θα σου μείνει το πτυχίο και οι γνώσεις...
Αν θες να δουλέψεις στη μετάφραση, η εκμάθηση που θα σου κάνουν στο Πανεπιστήμιο θα είναι τα απολύτως βασικά, δε θα χτίσεις το απαράιτητο υπόβαθρο, και για να διδάξεις δε θα σε προτιμήσουν γιατί θα διαλέξουν κάποιον που η ξένη γλώσσα θα είναι η μητρική του.
Αν επιμένεις να ακολουθήσεις μια από αυτές τις σχολές, ξεκίνα εντατικά ιδιαίτερα μαθήματα σε μια γλώσσα χώρας-νέου μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Πολωνικά, Τσέχικα, Ουγγρικά κλπ) και μάθε την καλά μέχρι να πάρεις το πτυχίο του Πανεπιστημίου. Παράλληλα τελειοποίησε τα Αγγλικά σου και (αν ξέρεις) τα γαλλικά σου. Στο τέλος, θα μπορέσεις να κοιτάξεις για θέση μετάφρασης στο ΥΠΕΞ ή στη Ευρωπαϊκή Ενωση (αν και οι θέσεις είναι κορεσμένες).Σημασία έχεις να γίνεις η καλύτερη! Να μάθεις τη γλώσσα τέλεια για να επιλεγείς.
Αν θες να ασχοληθείς με τη μετάφραση, υπάρχει και το Μεταφραστικό της Κέρκυρας, αλλά προϋποθέτει Αγγλικά γαλλικά γερμανικά (2 από τις 3 γλώσσες)
Αν σε ενδιαφέρει κάτι άλλο, ρώτα εδώ...
Αυτά που σου γράφω είναι πολύ συνοπτικά όμως... χωράει πολλή συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές σου και την αγορά εργασίας
Το πιο σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσεις εσύ ΤΙ ακριβώς θέλεις να κάνεις μετά το πανεπιστήμιο... άμα μας το πεις, μπορούμε ίσως να σου δώσουμε καλύτερες πληροφορίες...:)

Η δική μου συμβουλή, μετά από πτυχίο σε ελληνικό πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό εκτός ελλάδας, είναι η εξής: οι ακαδημαϊκές σπουδές στις ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες, καλώς ή κακώς, δεν συνδέονται πια άμεσα με την επαγγελματική αποκατάσταση, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Αυτό βέβαια, δεν τις καθιστά άχρηστες, κάθε άλλο. Απλώς πρέπει να τις δει κανείς με διαφορετικό μάτι.
Το Πανεπιστήμιο θα σε βοηθήσει να μάθεις να σκέφτεσαι πιο ανεξάρτητα απ' ό,τι στο σχολείο, να δουλεύεις με τρόπο πολύ διαφορετικό (και πολύ πιο εποικοδομητικό) και να αναπτύξεις δεξιότητες που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες σε όποιο επάγγελμα κι αν ασκήσεις στο μέλλον (μεθοδικότητα, οργανωτικότητα, αναλυτική σκέψη κ.λπ.).
Στην δική μου περίπτωση, αυτό συνέβη σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό και με το μεταπτυχιακό που, επειδή το έκανα σε άλλη χώρα και στο πλαίσιο ενός εντελώς διαφορετικού εκπαιδευτικού συστήματος, με έκανε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα που ώς τότε νόμιζα δεδομένα.

Η βασική χρησιμότητα των σπουδών είναι να "ανοίξουν" το μυαλό σου και να σου δώσουν ευέλικτα εργαλεία που μπορείς να αξιοποιήσεις στη συνέχεια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ακόμα κι αν δεν ασχοληθείς επαγγελματικά με κάτι που άπτεται άμεσα του αντικειμένου που σπούδασες. Η επαγγελματική κατάρτιση είναι δευτερεύουσα προτεραιότητα για το πανεπιστήμιο (κατά τη γνώμη μου σωστά). Αν εκμεταλλευτείς τα χρόνια του πανεπιστημίου για να αποκτήσεις ανοιχτό και ευέλικτο μυαλό και μεθοδικότητα, θα μπορείς μετά να προσαρμοστείς (και να αποδώσεις) πανεύκολα σε πολλούς διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους. Γι' αυτό διάλεξε ένα αντικείμενο που να σε ενδιαφέρει πραγματικά και να σε προκαλεί ν' ασχοληθείς εντατικά μ'αυτό. Καλή τύχη και καλή συνέχεια :)

Η δική μου συμβουλή, μετά από πτυχίο σε ελληνικό πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό εκτός ελλάδας, είναι η εξής: οι ακαδημαϊκές σπουδές στις ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες, καλώς ή κακώς, δεν συνδέονται πια άμεσα με την επαγγελματική αποκατάσταση, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Αυτό βέβαια, δεν τις καθιστά άχρηστες, κάθε άλλο. Απλώς πρέπει να τις δει κανείς με διαφορετικό μάτι.
Το Πανεπιστήμιο θα σε βοηθήσει να μάθεις να σκέφτεσαι πιο ανεξάρτητα απ' ό,τι στο σχολείο, να δουλεύεις με τρόπο πολύ διαφορετικό (και πολύ πιο εποικοδομητικό) και να αναπτύξεις δεξιότητες που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες σε όποιο επάγγελμα κι αν ασκήσεις στο μέλλον (μεθοδικότητα, οργανωτικότητα, αναλυτική σκέψη κ.λπ.).
Στην δική μου περίπτωση, αυτό συνέβη σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό και με το μεταπτυχιακό που, επειδή το έκανα σε άλλη χώρα και στο πλαίσιο ενός εντελώς διαφορετικού εκπαιδευτικού συστήματος, με έκανε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα που ώς τότε νόμιζα δεδομένα.

Η βασική χρησιμότητα των σπουδών είναι να "ανοίξουν" το μυαλό σου και να σου δώσουν ευέλικτα εργαλεία που μπορείς να αξιοποιήσεις στη συνέχεια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ακόμα κι αν δεν ασχοληθείς επαγγελματικά με κάτι που άπτεται άμεσα του αντικειμένου που σπούδασες. Η επαγγελματική κατάρτιση είναι δευτερεύουσα προτεραιότητα για το πανεπιστήμιο (κατά τη γνώμη μου σωστά). Αν εκμεταλλευτείς τα χρόνια του πανεπιστημίου για να αποκτήσεις ανοιχτό και ευέλικτο μυαλό και μεθοδικότητα, θα μπορείς μετά να προσαρμοστείς (και να αποδώσεις) πανεύκολα σε πολλούς διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους. Γι' αυτό διάλεξε ένα αντικείμενο που να σε ενδιαφέρει πραγματικά και να σε προκαλεί ν' ασχοληθείς εντατικά μ'αυτό. Καλή τύχη και καλή συνέχεια :)

Όπως είπα, χωράει πολλή συζήτηση... συμφωνώ με την aretha. Στο Πανεπιστήμιο μαθαίνεις πρώτα απ'όλα να σκέφτεσαι. Τα υπόλοιπα τα μαθαίνεις μετά.:D

Στην ουσια ποτε δεν σκεφτηκα πολυ σοβαρο τη δουλεια θελω να κανω στο μελλον ,το τελευταιο χρονο δεν εβαλα καποιο στοχο δεν ηθελα να απογοητευτω μετα απο εναν βαθμο που δεν θα μου επετρεπε να κανω αυτο που ονειρευομουν,απλα τωρα καλουμαι να παρω μια αποφαση για καποιες σχολες χωρις να ξερω αν μου ταιριαζουν πραγματικα.Τις σχολες αυτες τις σκεφτηκα γιατι εχουν σχετικα χαμηλο βαθμο οποτε μαλλον μπαινω ,και μου φανηκαν ενδιαφερουσες.Ουτε εχω σκεφτει ποτε την επαγγελματικη αποκτασταση ,μια καθηγητρια μου ελεγε οτι αν θες να βρεις τη δουλεια που σε ενδιαφερει θα την βρεις κια μαλλον με επεισε.δεν μπορω να σκεφτω τι θα μου τιριαζε να κανω ,καθοτι εχω μεγαλη φαντασια :lol:μπορω να με φανταστω σε πολλες εντελως διαφορετικες δουλειες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back