Σχολή σκύλων-οδηγών

• Thread starter Thread starter kiara1
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

kiara1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η kiara1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 127 μηνύματα.
Καλημερα σημερα ειναι μια ξεχωριστη μερα για τον ανηψιο μου που ειναι 10 χρονων. Ειναι βαρυκοος και φοραει ακουστικα παει σε κανονικο σχολειο στο γυμνασιο θα παει στην σχολη κοφων. Τωρα που καλοκαιριαζει ο μικρος θελει να ανεξαρτητοποιηθει να πηγαινει στο παρκο στην παιδικη χαρα και να ψωνιζει μονος του:rolleyes: ομως δεν τον αφηνουμε γιατι φοβωμαστε τον δρομο μηπως δεν ακουσει την κορνα η καποιο αυτοκινητο που περναει και επειδη ειναι και υπερκινιτικος και ενθουσιωδης ειναι και ποιο απροσεχτος:(. Παλια που δεν φορουσε τα ακουστικα καταλαβαινε απο τους κραδασμους αν ερχετε αυτοκινητο ;)ομως τωρα δεν το κανει πια αυτο.:( Ετσι η αδερφη μου σκευτηκε να παρει εναν σκυλο οδηγο και ψαχνωντας απο δω και απο κει βρηκαμε το μοναδικο στην ελλαδα που παρεχει τετοια σκυλια και τετοια εκπαιδευση Το Λαρα:up::up: https://www.laraguidedogs.gr/:up::up:
ΜΙλησαμε μαζι τους και σε λιγο καιρο που θα κατεβει η αδερφη μου στην Αθηνα θα πανε να μιλησουνε και απο κοντα και να παρουν μαλλον και το σκυλακι :up:Το τελειο ειναι οτι ειναι μια μη κερδοσκοπικη "επιχειρηση"( ας το πουμε ετσι) και λειτουργει με δωρεες ανθρωπων:up: Βασικα εκπαιδευουν σκυλους οδηγους για τυφλους αλλα θα κανουν και για τον μικρο μιας και δεν εχει τοσες απαιτησεις ενας βαρυκοος. Αυτο που ακουσα και με συγκλονισε ειναι οτι το κρατος τους κυνηγαει:mad: ισως γιατι δεν κοβουν αποδειξεις:lol::lol::lol: Μα αν ειναι δυνατων κατι καλο παει να γινει σε αυτη τη χωρα και αμεσως κανουν τα παντα για να το σταματησουν. Τι να πω :hmm:
Το αποτελεσμα ειναι οτι ο μικρος θα εχει εναν πολυ καλο φιλο και εναν συντροφο και προστατη μια ζωη:D δεν θα νιωθει μονος ποτε καισε λιγο καιρο θα νιωθει και θα ειναι ανεξαρτητος :up:αν και η εκπαιδευσει κραταει γυρω στον 1 χρονο ισως και παραπανω. Ευχαριστω για την υπομονη σας:P.
Και μακαρι να υπαρχουν περισσοτεροι ανθρωποι που νοιαζονται για τους υπολοιπους ανθρωπους και τα ζωα:D και δεν κοιταν μονο να περναν αυτοι καλα και να αγοραζουν αχρηστα πραγματα μονο για να ικανοποιησουν το εγω τους. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οντως πρεπει να τους στηριξει το κρατος αντι να τους πολεμαει που κανει οτι δεν εχει λαβει δραση να κανει το ιδιο το κρατος τοσα χρονια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πάρα πολύ ευχάριστο ότι ο μικρός θα δεθεί και θα αποκτήσει μία τέτοια σχέση με ένα τετράποδο.
Νομίζω όμως ότι ακομη ένα βήμα που πρέπει να γίνει στο παιδάκι, για να μην πληγωθεί περισσότερο είναι να του εξηγήσετε ότι το Ελλαντιστάν τα σκυλιά πολλές φορές είναι ανεπιθύμητα και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μην του επιτραπεί η είσοδος σε πολλά μέρη επειδή θα έχει σκύλο. (πρόσφατο είναι το παράδειγμα της τυφλής κοπέλας που δεν της επέτρεψαν να μπει σε 2-3 εστιατόρια εδώ στην Αθηνα, περιοχή αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι)
Το κράτος, αλλά και η κοινωνία μας είναι δυστυχώς απαίδευτη πολύ.

Υποθέτω η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει και συμμετοχή του μικρού ώστε να εξοικιωθεί με τη διαδικασία, με το σκυλάκι κλπ, σωστά? Νομίζω θα του αρέσει πολύ! Θα δεθούν πολύ τα δυό τους :)

Με τον σύλλογο τυφλών Ελλάδος επικοινωνήσατε? Βερανζέρου 31, ΤΚ 10432, Αθήνα Τηλ:2105228333, 2105228365, Fax : 2105222112,
e-mail: info-pst@pst.gr, www.pst.gr/html/info.htm

Επίσης κοίταξε και αυτό https://www.greekguidedogs.gr/

Διάβασε και αυτό σχετικά https://www.gavmagazine.gr/index.php?option=content&task=view&id=426

τετοια ακουω κ αγαπαω τα ζωα ακομα περισσοτερο :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

πάρα πολύ ευχάριστο ότι ο μικρός θα δεθεί και θα αποκτήσει μία τέτοια σχέση με ένα τετράποδο.
Νομίζω όμως ότι ακομη ένα βήμα που πρέπει να γίνει στο παιδάκι, για να μην πληγωθεί περισσότερο είναι να του εξηγήσετε ότι το Ελλαντιστάν τα σκυλιά πολλές φορές είναι ανεπιθύμητα και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μην του επιτραπεί η είσοδος σε πολλά μέρη επειδή θα έχει σκύλο. (πρόσφατο είναι το παράδειγμα της τυφλής κοπέλας που δεν της επέτρεψαν να μπει σε 2-3 εστιατόρια εδώ στην Αθηνα, περιοχή αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι)
Το κράτος, αλλά και η κοινωνία μας είναι δυστυχώς απαίδευτη πολύ.

Υποθέτω η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει και συμμετοχή του μικρού ώστε να εξοικιωθεί με τη διαδικασία, με το σκυλάκι κλπ, σωστά? Νομίζω θα του αρέσει πολύ! Θα δεθούν πολύ τα δυό τους :)

To πρωτο βημα ειναι να το δεχτουν στο σχολειο που παει τωρα γιατι θα πρεπει να ειναι μαζι του μεσα στην ταξη οσο για τους αλλους χωρους του μιλησαμε και για τον παιδοτοπο και για αλλα μερη και δεχτηκε μας λεει δεν με πειραζει θα πηγαινουμε αλλου σε αλλα μερη το γλυκο μου θελει τοσο πολυ να το παρει.
Οσο αφορα την εκπαιδευση ο σκυλος θα υπακουη μονο τον μικρο και κανεναν αλλο οποτε αυτη η ιστορια θελει πολυ δουλεια και ο πρωτος που θα πρεπει να εκπαιδευτη θα ειναι το παιδι και μετα σε συνεργασια ο εκπαιδευτης με το παιδι και το σκυλο θα δουλευουν ολοι μαζι.
Και εννοειται οτι θα υπαρχει και ο ψυχολογος ανα τακτα χρονικα διαστηματα (που ειδη υπαρχει) και για το ενδεχομενο που ο σκυλος φυγει απο την ζωη γιατι δεν θα ζησει πανω απο 15 με 20 χρονια.
Η κοπελα που ανεφερες ειναι αυτη που σκευτηκε να γινει κατι τετοιο στην ελλαδα και ειναι αυτη με την οποια μιλησαμε και νιμιζω οτι ειναι η μονη με σκυλο οδηγο στην ελλαδα. Τα τυφλα παιδια μπωρουν να αποκτησουν σκυλο μετα τα 18 γιατι ειναι ποιο δυσκολο να γινει ανεξαρτητο ενα τυφλο παιδι απο ενα κωφο. Σε ευχαριστω για τα λινκ.

Την Πεμπτη 4 Ιουνιου στην εκπομπη του Σκαι στο παρατριχα θα εχει αφιερωμα στην σχολη σκυλων οδηγων Λαρα.
Μην το χασετε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back