aretha
Περιβόητο μέλος

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί εκτενέστατα στο παρελθόν -μόλις προλάβω θα ψάξω να βρω πού ακριβώς.
Στο internet μπορεί κανείς να βρει επιχειρήματα για τα πάντα από την ξηρά τροφή για γάτες (υπέρ ή κατά) μέχρι την κατανάλωση ματζουνιών για σοβαρότατες ασθένειες. Το θέμα είναι να τα διαβάζουμε όλα αυτά δίνοντας πολύ μεγάλη προσοχή στα μεταδεδομένα (metadata): ποιος τα γράφει, γιατί τα γράφει, πότε τα έγραψε, τι άλλο έχει γράψει. Μόνο έτσι μπορούμε να σταθμίσουμε την αξιοπιστία τους.
Προς το παρόν, εγώ εμπιστεύομαι τη γνώμη του κτηνιάτρου μου πάνω στο θέμα, τον οποίο θεωρώ πολύ καλό και ιδιαίτερα αξιόπιστο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
οτι γενικά υποστηρίζει την ΦΥΣΙΚΗ ανατροφή των γατιών της, οχι εμβόλια, οχι στειρώσεις ΤΙΠΟΤΑ...
Είναι πιστέυω άποψή της, δεν ξέρω κατά πόσο πραγματικά ειναι τα στοιχεία, και δεν ξέρω αν εννοεί ΟΛΕΣ τις ξηρές... ακόμα και των ΚΑΛΩΝ εταιριών...

Μακάρι να μπορούσα να δίνω και εγω στα δικά μου κοτοπουλάκι, κιμά, ποντικάκια... ΑΛΛΑ....
Αλλά πάλι ΔΕΝ ζούμε στε μια ΤΕΛΕΙΑ κοινωνία.... οπου όλα ειναι φυσικά και αμόλυντα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό που με πανικοβάλει περισσότερο είναι ότι έχει επισηνάψει άρθρα και επιστημονικές μελέτες.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ελπίζω σύντομα γιατί μου'ρχεται ν'αρχίσω να κλαίω...
Γιάννα,
αν ήταν ΟΛΑ που γράφει ο καθένας να είναι αλήθεια......

Αυτή κάτι, κάπου σκοπεύει.....
Και εγώ εμπιστεύομαι την γνωμή του ΓΙΑΤΡΟΥ μου.....

και φυσικά τον ταίζω ΚΑΛΗ ξηρά.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αντί να κλαις, μπορείς να διαβάσεις το λινκ που σου έβαλα πιο πάνω από το site του Αίλουρου και να διαβάσεις και τα (πολλά) σχετικά threads που υπάρχουν στο forum "Διατροφή".Ελπίζω σύντομα γιατί μου'ρχεται ν'αρχίσω να κλαίω...
Ο πανικός (στον οποίο φοβάμαι ότι προσβλέπει ο συγγραφέας της σελίδας που βρήκες) δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.

Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Αντί να κλαις, μπορείς να διαβάσεις το λινκ που σου έβαλα πιο πάνω από το site του Αίλουρου και να διαβάσεις και τα (πολλά) σχετικά threads που υπάρχουν στο forum "Διατροφή".
Ο πανικός (στον οποίο φοβάμαι ότι προσβλέπει ο συγγραφέας της σελίδας που βρήκες) δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.![]()
Τα διάβασα βέβαια άλλα όταν παραθέτουν τις παρακάτω επιστημονικές έρευνες δε νομίζω να ανησυχώ αδικαιολόγητα.
- Journal of the American Veterinary Medical Association, December 1st, 2002 (Volume 221, Number 11), Timely Topics in Nutrition, “The Carnivore Connection to Nutrition in Cats,” by Debra L. Zoran, DVM, PhD, DACVIM. https://home.earthlink.net/~jacm2/id1.html
- FDA guidance on “Interpreting Pet Food Labels,” available online at https://www.fda.gov/cvm/index/consumer/petlabel.htm
- Information and recipes for home-prepared diets, general nutrition, and testimonials from caregivers of cats with IBD regarding the link between diet and digestive health. Yahoo e-groups' Feline IBD website at https://groups.yahoo.com/group/FelineIBD
- Dry food diets/diabetes/obesity/urinary tract disease – Elizabeth Hodgkins, DVM at https://rocquoone.com/diet_and_health.htm
Εδώ υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα από τις βρεφικές γαλακτοβιομηχανίες που προσπαθεί να αποτρέψει τις μητέρες να θυλάζουν τα μωρά τους (είχε γίνει μεγάλο θέμα απλά βέβαια δεν πρoβλήθηκε ιδιαιτέρως από τα media...)
πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γατιά.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Πιστεύω ότι πρόκειται απλώς για έναν γραφικό άσχετο άνθρωπο που γράφει ό,τι του κατέβει χωρίς να έχει την παραμικρή γνώση.
NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Το δεύτερο λινκ με στέλνει στο γάμο του Καραγκιόζη,
μήπως είναι ανενεργό;Το τρίτο είναι από τα yahoo groups. Ούτε αυτό είναι επιστημονικό.
Και το τελευταίο είναι από ένα εκτροφείο Μαίην Κουν.
Δε λέω ότι δεν πρέπει να το ψάχνει κανείς, αλλά οι επιστημονικές έρευνες πού είναι;

Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Εν πάση περιπτώσει το θέμα είναι ότι έχω κλονιστεί γιατί οι γάτες τις γιαγιάς μου στο χωριό (13 τον αριθμό) τρώγανε μόνο ωμά ψάρια (ψαράς ήταν ο παππούς), τους έδινε ό,τι περίσσευε από το καθημερινό της φαγητό, γυρίζανε και πιανανε πουλιά, ποντίκια, φίδια και τα τρώγανε κιόλας και πότέ δεν είχαν πάει σε κτηνίατρο. Οι γάτες ζούσαν 15-19 χρόνια.
Όλα αυτά για τα δικά μου γατιά είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ όπως καταλαβαίνετε!
Χάσαμε πριν μερικά χρόνια το γατούλη του φίλου μου από ένα είδος καρκίνου στο συκώτι, ήταν μονο 11 χρονών και του είχαν πέσει και κάποια δόντια από τα 9 του, πολύ πριν αρρωστήσει. Εννοείται πως είχε μεγαλώσει με τους κτηνιάτρους του, τις καλές τροφές του και όλα όσα θεωρούμε καλά για τα γατιά μας. Η πλάκα είναι πως όλοι οι κτηνίατροι που τον πήγαμε μπας και τον σώσουμε τον αντιμετώπιζαν σαν γεράκο... Μα δεν είναι γερασμένος ένας γάτος στα 11 χρόνια του.
Όπως καταλαβαίνεται αναρρωτιέμαι μήπως θα πρέπει τελικά να παρασκευάζουμε εμείς το φαγητό των γατιών μας μπαίνοντας στη διαδικασία να τους μαγειρεύουμε φρέσκο φαγητό κάθε μέρα όπως και στον εαυτό μας.
Δεν μπορώ να φανταστώ τι επιπτώσεις θα είχε στη δικη μας υγεία αν εμείς τρεφόμαστε μόνο με τυποποιημένες τροφες πχ ανθρώπινες κροκέτες ή κονσέρβες.
Δε θεωρώ επ'ουδενεί σωστό το να τους δίνουμε ωμά κρέατα ή να μην τα πηγαίνουμε στο γιατρό.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
Δεν εχει μονο η διατροφή να κάνει με τον καρκίνο αλλά και το τι αναπνέουμε (σκέψου τι αναπνέουν τα γατάκια στην πολή, συν το τσιγάρο αν καπνίζουν στο σπιτι), οι ακτινοβολιες απο τα τηλέφωνα, κλπ.
Να σου πω την αλήθεια πολύ αμφιβάλω αν το φαγητο το φρέσκο που τρώμε εμεις ειναι πολύ καλύτερο...
Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Βρε Γιάννα ειναι και θέμα οργανισμου, οπως και στους ανθρώπους.
Δεν εχει μονο η διατροφή να κάνει με τον καρκίνο αλλά και το τι αναπνέουμε (σκέψου τι αναπνέουν τα γατάκια στην πολή, συν το τσιγάρο αν καπνίζουν στο σπιτι), οι ακτινοβολιες απο τα τηλέφωνα, κλπ.
Να σου πω την αλήθεια πολύ αμφιβάλω αν το φαγητο το φρέσκο που τρώμε εμεις ειναι πολύ καλύτερο...
Συμφωνώ μαζί σου. Σίγουρα και οι δικές μας τροφές δεμ είναι πια ότι καλύτερο με τόσα φυτοφάρμακα και ακατάλληλες ζωοτροφές που χρησιμοποιούνται και χίλια δύο άλλα...
Παντως θα δοκιμάζω και τη συνταγή που μας έδωσε ο γιατρός, έχει δίκιο ο ruko. Ανασκουμπωθείτε και στις κουζίνες σας...
Καλά μιλάμε είμαι άθλια μαγείρισσα...
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/Τί-τρώνε-οι-γάτες-μας.220780/
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Δεν θεωρω οτι ειναι στη φυση της γατας να τρωει αγελαδα μοσχαρι και κοτοπουλο και υπαρχουν εκατομύρια ζωα και ψαρια που θυσιαζονται καθημερινα για να τρωνε τα κατοικίδια μας που ειναι κι αυτα ζωα παλι.
Εγω προσωπικα δεν το εγκρινω ολο αυτο και αφου τα εχω σπιτι κι οχι σε αυλη θα κανω αυτο μολις βρω απο που να προμηθευομαι.
Αλλοι βηγκαν στο εξωτερικο το κανου προσθετωντας διαφορα λαχανικα για τα οποια οι γατες τρελαινονται οπως φασολακια η λαχανο και ζουν μια χαρα οι γατουλες τους. Τωρα εσεις καντε οτι θελετε ο καθενας αποφασιζει για τα ζωακια του αυτο που νομίζει ο ιδιος.
ladycat
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool