bunny
Περιβόητο μέλος
Θεωρώ ότι το ζωάκι αυτό χρειάζεται υποστήριξη λόγω της κακής του φήμης.
Μα αν είναι δυνατόν!

Επίσης βρήκα κάποιο υλικό:
Αιτίες θανάτωσης λύκων στην Ελλάδα:
Τροχαίο ατύχημα (3,5%)
Δηλητηρίαση λύκων από δολώματα (7,2%)
Θανάτωση λύκων με όπλο κατά την διάρκεια επίθεσης σε κοπάδι ( 10.5% )
Θανάτωση κουταβιών λύκων στην φωλιά (14,3%)
Θανάτωση με όπλο στη διάρκεια παγάνας κυνηγών κυρίως για αγριογούρουνα ( 23,4% )
Θανάτωση με όπλο κατά την διάρκεια παγάνας ειδικά οργανωμένη για λύκους ( 32,4 % )
Η κατάσταση είναι απίστευτη!

Επίσης οι βοσκοί τους σκοτώνουν συχνά για να μην τους κυνηγήσουν τα πρόβατα/κατσίκια κλπ. Ακόμη οι κυνηγοί σκοτώνουν τα θυράματά τους,και λόγω πείνας καταφεύγουν στα κοπάδια και τις στάνες των οικόσιτων ζώων.
Για όλους είναι εχθρός...
Για άλλους ευκαιρία κυνηγιού και αν δεν έχει έξαφανιστεί ακόμη,δεν θα αργήσει να συμβεί...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bunny
Περιβόητο μέλος
Εεε,βασικά εγώ άνοιξα το θέμα...Πολύ καλό θέμα ΑγνήΕλπίζω να μπορέσουμε όλοι να συνεισφέρουμε με όσες γνώσεις έχουμε διαθέσιμες. Από την πλευρά μου, μπορώ να προσθέσω τα εξής (από μνήμης, καθώς διάβαζα το θεματάκι)
Αλεπού: θεωρείται πονηρή γιατί απλά είναι πανέξυπνη κι επίμονη.
Ύαινα: το πιο χρήσιμο ζώο στη σαβάνα, γιατί την καθαρίζει από τα σκουπίδια των άλλων ζώων. Τα περισσότερα ζώα (ακόμα και τα λιοντάρια) της παραχωρούν τη λεία τους γιατί συνήθως υπερτερεί σε αριθμούς. Επειδή οι κανόνες επιβίωσης είναι σκληροί σε ένα τέτοιο περιβάλλον, από μικρά τα κουταβάκια είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους ώστε να απιβιώσει ο δυνατότερος, εξ'ού και η κακία που της αποδίδεται.
Λύκος: όταν πεινάει το χειμώνα, για να βρει τροφή πλησιάζει τα χωριά και σκοτώνει ζώα. Θεωρείται κακός και ύπουλος. Υπάρχει όμως και η ιστορία της Λύκαινας που ανέθρεψε το Ρέμο και το Ρωμύλο, με το δικό της γάλα, στη ρωμαϊκή μυθολογία!!!
Γάτα: το ξέρετε ότι στη Ρωσία οι γάτες θεωρούνται σοφές; Και ότι ορισμένα παραμύθια του Πούσκιν, του τα έχει διηγηθει ο σοφός γάτος;
Αυτά τα λίγα, στα γρήγορα. Μπορώ να βρω και άλλες αναφορές, γιατί λατρεύω τα παραμύθια και τους μύθους, καθώς επίσης και τα ντοκυμαντερ του BBC, που είναι πολύ αντικειμενικά και ενημερωτικά.![]()

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες,ευχαριστούμε.
Περιμένουμε κι άλλο υλικό σύντομα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες,ευχαριστούμε.Περιμένουμε κι άλλο υλικό σύντομα!
![]()
Εγώ θα συνησφέρω για την αλεπού και τη γάτα.Ξέρω πολλά και δεν έχω και λίγα βιβλία γι'αυτά το ζωάκια...
Πειράζει όμως να συνησφέρω αύριο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bunny
Περιβόητο μέλος
Όποτε θέλεις!Εγώ θα συνησφέρω για την αλεπού και τη γάτα.Ξέρω πολλά και δεν έχω και λίγα βιβλία γι'αυτά το ζωάκια...
Πειράζει όμως να συνησφέρω αύριο;![]()

bunny
Περιβόητο μέλος
Αν υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες που έβαλα και θα θέλατε να τις μεγεθύνω,δεν έχετε παρά να μου το ζητήσετε!
Melini
Διάσημο μέλος
Εεε,βασικά εγώ άνοιξα το θέμα...Πολύ χρήσιμες πληροφορίες,ευχαριστούμε.
Περιμένουμε κι άλλο υλικό σύντομα!
![]()
Oups
Συγγνώμη... Μπερδεύτηκα με τα posts 
bunny
Περιβόητο μέλος
Δεν πειράζει!OupsΣυγγνώμη... Μπερδεύτηκα με τα posts
![]()

SweetyCat
Πολύ δραστήριο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Μπράβο Χριστινάκι, πολύ καλό θεματάκι!

Μελίνα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και να προσθέσω για την γάτα εκτός από την Ρωσία, μην ξεχνάμε και την ξεχωριστή θέση που είχε η γάτα στην Αρχαία Αίγυπτο.
Αν δεν απατώμαι, έχω δεί σε ντοκιμαντέρ ότι ακόμη και σήμερα η γάτα αντιμετωπίζεται με "κάποιο σεβασμό" και στην σημερινή Αίγυπτο.
Πάντος σίγουρα το "βασικό μοτίβο" , σε θέμα ότι δεν υπάρχουν "κακά" ζώα θα ήταν, κατά την γνώμη μου
Ολα τα έμβια όντα χρειάζονται σε ένα οικοσύστημα.Το κάθε ένα παίζει, ένα συγκεκριμένο ρόλο και ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΛΑ.

elvenstar
Επιφανές μέλος
Καμια φορά αυτό το αναρωτιέμαι για τον άνθρωποΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΛΑ.![]()

Πραγματικά πολύ ωραίο θέμα κ μ αρέσει ακόμα περισσότερο που έγινε από τα μικρότερα μέλη του φόρουμ είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τα παιδιά να έχουν τέτοιες ευαισθησίες κ να τους απασχολούν τέτοια ερωτήματα.
Παράκληση Μπανάκι αν μπορείς μεγέθυνε αυτή
μου αρέσει πάρα πολύΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Καμια φορά αυτό το αναρωτιέμαι για τον άνθρωπο
Πραγματικά πολύ ωραίο θέμα κ μ αρέσει ακόμα περισσότερο που έγινε από τα μικρότερα μέλη του φόρουμ είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τα παιδιά να έχουν τέτοιες ευαισθησίες κ να τους απασχολούν τέτοια ερωτήματα.
Παράκληση Μπανάκι αν μπορείς μεγέθυνε αυτήμου αρέσει πάρα πολύ
Τόσο ή ποιο μεγάλη;
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Καμια φορά αυτό το αναρωτιέμαι για τον άνθρωπο![]()
Σλιθ θα προσπαθήσω να δώσω απάντηση με μιά "λίγο διαφορετική" προσέγγιση.

Ο άνθρωπος με την σημερινή του μορφή(homo sapiens) υπάρχει στην Γη περίπου 200.000 χρόνια.Πολύ μικρό διάστημα σε σχέση με τα 3,8 δις χρόνια που υπάρχει ζωή πάνω στον πλανήτη μας.

Και για τα επόμενα 5,5 δις χρόνια που θα υπάρχει ακόμη ο πλανήτης μας(για όσο θα υπάρχει δηλαδή, ο ήλιος μας) δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα κυριαρχεί ο άνθρωπος στην Γή.Δηλαδή δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο διάστημα θα διαρκέσει το πέρασμα του ανθρώπου από τα 10δις χρόνια που που θα είναι περίπου η "ζωή" του πλανήτη μας.
Προσωπικά πιστεύω οτι όπως υπήρχε ζωή πριν τον άνθρωπο στην Γη θα υπάρξει και μετά απ'αυτόν. Απλά εμείς ως είδος θεωρούμε τους εαυτούς μας, την τελειότερη(και ίσως μοναδική) μορφή ζωής στον πλανήτη και θεωρούμε εντελώς αμελητέες όλες τις υπόλοιπες μορφές ζωής.

Συγνώμη αν βγήκα πολύ ΟΦΦ.

Υ.Γ Η φωτογραφία του λύκου απλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Καμια φορά αυτό το αναρωτιέμαι για τον άνθρωπο![]()
Μπα, είναι απλώς ένας ιός που φοράει παπούτσια.

Πριν κατι μηνες ειχα δει ενα ντοκιμαντερ που ηταν μια γυναικα καπου στην γερμανια νομιζω δεν ειμαι σιγουρη, που εμενε σε ενα απομακρυσμενο μερος και ταιζε λυκους καθοταν μαζι τους και δεν την πειραζαν αντιθετα την αγαπουσαν. Παντως ο λυκος δεν νομιζω να διαφερει πολυ απο το σκυλο το ιδιο πραγμα ειναι μονο που ο λυκος ειναι ισως ποιο αγριος αλλα και αυτος μπορει να εκπαιδευτει.
Και μια αλλη φορα ειχα δει κατι φωτογραφιες που ηταν μια καφε αρκουδα με μια οικογενεια που την ειχαν μεγαλωσει απο μικρη.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Μπα, είναι απλώς ένας ιός που φοράει παπούτσια.![]()

ο ιός... της γρίπης(των χοίρων) ίσως?

bunny
Περιβόητο μέλος
Καμια φορά αυτό το αναρωτιέμαι για τον άνθρωπο
Παράκληση Μπανάκι αν μπορείς μεγέθυνε αυτήμου αρέσει πάρα πολύ
bunny
Περιβόητο μέλος
Η Γη έχει αντιμετωπίσει πολλές δύσκολες καταστάσεις.
Δεν χρειάζεται να λέμε πως ήρθε το τέλος του πλανήτη!
Αυτός που κινδυνεύει τώρα είναι ο άνθρωπος και όχι η Γη.
Θα εξαφανιστούμε,ο πλανήτης θα επανέλθει μετά από κάποιο διάστημα,όπως έγινε και τότε με το μετεωρίτη,πριν περίπου 65.000.000 χρονάκια*,κι όλα καλά.

*τότε που τοξικά αέρια πλυμμήρισαν την ατμόσφαιρα,οι δεινόσαυροι που επέζησαν δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν,και καπούτ.
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool