Ταξίδιααααα

Το Παρίσι ειναι για μένα σα δεύτερη πατρίδα μου και λογικά δε θα έπρεπε να με συγκινεί πια τόοοοσο πολύ...κι όμως, αυτή την πόλη νομιζω δεν τη βαριέσαι ποτέ (εκτος κι αν στη δινουν στα νευρα οι Γάλλοι και τα γαλλικά)
Πηγαίνω 3-4 φορές το χρονο αλλά κι άλλες τόσες να μπορούσα εκει θα πήγαινα πάλι....

Η Βιέννη κι αν ειναι παραμυθένια και η εξοχές της Αυστρίας γενικά...

Α να χαθείς :mad::mad: Ζηλεύω :lol:

Το επόμενο ταξίδι μου πάντως θα είναι στην Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και το Κίεβο... στα βήματα του αγαπημένου μου τσάρου, του Μεγάλου Πέτρου... :redface::D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το επόμενο ταξίδι μου πάντως θα είναι στην Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και το Κίεβο... στα βήματα του αγαπημένου μου τσάρου, του Μεγάλου Πέτρου... :redface::D

και εγω τα ιδια σαν τρελη θελω να παω ρωσια :cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ε ναι βρε Γιουλη μου, αυτό ειπα. Πως καμμια δεν ειναι "ιδια" με καμμια άλλη. Απλά μπροστά σε πόλεις με ομοιότητες θα διάλεγα πχ να χτυπήσω μια Ανδαλουσία ... (να πάτε ειναι όνειρο!)
Τωρα βεβαια αν δεν δουλευω κι έχω λεφτα με ουρά, δεν εχω προβλημα πάω παντου και πολλάκις μάλιστα :lol: Δε θα διαμαρτυρηθώ πιστέψτε με :lol:
:hmm:θα τη σκεφτω, αν και δεν παω τους Ιθπανουθ:P
ποτε δεν λεω οχι σε ενα ταξειδι στο εξωτερικο σε οποια πολη και να ειναι...τις προαλλες εκανα ενα πολυ συντομο αναγκαστικα ταξειδι στην Κων/λη αυθημερον:redface: αλλα προλαβα και ειδα τα "βασικα"... ενθουσιαστηκα...:inlove:

παιδακι μου διπλα σου τον εχεις:lol::lol:απλα ακολουθα τα βηματα του...που πας απο δω κι απο΄κει:lol:

Α Γιουλη η Πολη ειναι ερωτας...

Α Γιουλη η Πολη ειναι ερωτας...
ειδικα για εμας με τη μικρασια στο dna μας...

παιδακι μου διπλα σου τον εχεις:lol::lol:απλα ακολουθα τα βηματα του...που πας απο δω κι απο΄κει:lol:

Στο σπίτι έχω ένα Πέτρο, είναι γεγονός... αλλά δεν είναι ο Μεγάλος (εκείνος είχε ύψος 2.05:inlove:) ο δικός μου είναι μόλις 1.90 :lol::lol:

Και κάτι ακόμα.... Νίκο (δάσκαλε); Αναμένω σχολιασμό :redface::rolleyes::rolleyes:

:) Μελίνα μερικές πραγματικά είναι πολύ καλές , όσο για τη βραδυνή που μου είπες πράγματι δε μπορούσες να κάνεις και πολλά πολλά εκτός από αυτά που σου είπα και κάποιες άλλες τεχνικές ;) Γενικά τα κάδρα σου και τη ματιά σου τη βλέπω σε πολύ καλό επίπεδο συνέχισε έτσι :rolleyes:

:) Μελίνα μερικές πραγματικά είναι πολύ καλές , όσο για τη βραδυνή που μου είπες πράγματι δε μπορούσες να κάνεις και πολλά πολλά εκτός από αυτά που σου είπα και κάποιες άλλες τεχνικές ;) Γενικά τα κάδρα σου και τη ματιά σου τη βλέπω σε πολύ καλό επίπεδο συνέχισε έτσι :rolleyes:

Ευχαριστώ!!! Ευχαριστώ!! :redface::D:D:D:D

ειδικα για εμας με τη μικρασια στο dna μας...

Αχχιλειος πτέρνα!
Εγώ πάντως παιδια με τη Μικρά Ασια στο 100% του dna μου (μπαμπας Πόλη, μαμά Σμύρνη) δεν έχω βρει το "θάρρος" να πραγματοποιήσω ενα απο τα δυο αυτά ταξίδια. Ειναι όνειρο ζωής αλλά προς το παρον δεν το εχω τολμήσει από φόβο για το πως θα νιώσω... :(
Το σπιτι της γιαγιάς υπάρχει και ειναι προξενείο στην πλατεια της Αγιας Φωτεινής. Θα με χωράει ο τόπος όταν το δώ αυτό;;;
Η γιαγιά μου δεν ήθελε να γυρισει ποτέ ξανά στη Σμύρνη...Να δώ τι, να θυμηθώ τι, κοριτσάκι μου; αυτο μου έλεγε...και το εχω τοσο ριζωμένο μέσα μου παιδια που δε βγαινει με τιποτα λέμε. :(

Αχχιλειος πτέρνα!
Εγώ πάντως παιδια με τη Μικρά Ασια στο 100% του dna μου (μπαμπας Πόλη, μαμά Σμύρνη) δεν έχω βρει το "θάρρος" να πραγματοποιήσω ενα απο τα δυο αυτά ταξίδια. Ειναι όνειρο ζωής αλλά προς το παρον δεν το εχω τολμήσει από φόβο για το πως θα νιώσω... :(
Το σπιτι της γιαγιάς υπάρχει και ειναι προξενείο στην πλατεια της Αγιας Φωτεινής. Θα με χωράει ο τόπος όταν το δώ αυτό;;;
Η γιαγιά μου δεν ήθελε να γυρισει ποτέ ξανά στη Σμύρνη...Να δώ τι, να θυμηθώ τι, κοριτσάκι μου; αυτο μου έλεγε...και το εχω τοσο ριζωμένο μέσα μου παιδια που δε βγαινει με τιποτα λέμε. :(
Eιδες Φενια? Δεν ειναι τρομερο πραγμα η προσφυγια? Κι εγω εχω διηγησεις του παππου μου...που πηγε και βρηκε χρονια μετα το σπιτι του στα Αλατσατα απεναντι απο τη Χιο...Περσυ πηγε με τη φωτογραφια του παλιου σπιτιου η μητερα μου και της εκαναν το τραπεζι αυτοι που μενουν σημερα εκει...εχουμε και φωτογραφιες απο αυτο...φευγοντας εκοψε ενα κλαρακι απο μια γλαστρα του σπιτιου τους και τη φυτεψε στο σπιτι της...

Αχχιλειος πτέρνα!

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν αντέχω κι εγώ να πάω στην Κωνσταντινούπολη... ούτε και στη Μικρά Ασία. Ακόμα θυμάμαι την προγιαγιά μου να λέει πώς μπήκαν στις βάρκες για να φύγουν... με πονάει η σκέψη να βλέπω σπίτια που ήταν ελληνικά...

Παιδιά επειδή εγώ από τον ένα παππού έχω Κωνσταντινοπολίτικες ρίζες κι εγώ αυτούς τους ενδοιασμούς είχα. Όμως τελικά σκέφτηκα ότι πρέπει να στηρίξουμε την Ελληνική παρουσία εκεί και επίσης το δέος που αισθάνεται κανείς όταν βλέπει το μέρος που ζούσαν οι Έλληνες είναι μεγάλο. Λες εδώ ζούσε ο παππούς μου και υπάρχει μεγάλη συγκίνηση

Σαν παιδάκι που μεγάλωσε με τη γιαγιά κατά βάση (η μαμά δούλευε βλέπετε γιατι οι 4 πριγκηπέσσες της έπρεπε να κάνουν πιάνο..γαλλικά...ζωγραφική...αθλητισμό κλπ) έχω μεγαλώσει με εντελώς Σμυρνέικο τρόπο κι αυτές οι διηγήσεις έχουν χαραχτεί βαθιά.
Ετσι όταν μεγάλωσα λίγο το προχώρησα όσο άντεχα.
Εκανα έρευνα, βρήκα το σπίτι μας, βρήκα πάαααρα πολλά των τότε κυβερνήσεων και γενικά έμαθα πολλά που δεν αναφέρονται στα σχολικά βιβλία.
Στα 16 μου μετά απο προτροπή της καθηγήτριάς μου στην Ιστορία, όλα αυτά τα έκανα μια εργασία και την κατέθεσα στη βιβλιοθήκη της Βουλής.
Δε θυμάμαι να έχω νιώσει έτσι για οτιδήποτε άλλο έχω γράψει ποτέ και μέσα μου ξέρω πως μια μέρα η εργασία αυτή θα εξελιχθει σε βιβλίο κανονικό. Προς το παρον το έχω "παγώσει" όμως γιατι πονάει πολύ περισσότερο απο όσο αντέχω...

Πριν απο αρκετά χρόνια ειχα καταφέρει να μπω στην ομάδα του Mega που έκανε αφιέρωμα στην καταστροφή. Ηθελα σαν τρελλή να πάω...μου ειχε γινει σχεδον εμμονή! Κι ομως τα ποδια μου με γυρισαν "οπισθεν"...Δεν πήγα ποτέ παρά την μοναδική τύχη που ειχα.
Το εχετε παθει ποτέ; Να θες να πας μπροστα και να φευγεις κατα πίσω;;

Πρόσφατα πηγε στη Σμύρνη ο ανιψιος μου. Στην προκυμαια του τότε, υπάρχει τετοιος Εθνικισμός που ανα κτίσμα βλεπεις 3 τεράστιες τουρκικές σημαίες και ειναι επιτιδες βαλμένες εκει για να φαινονται πλησιάζοντας στα παράλια... Μου τραβηξε video για να μου το δειξει.
Εχεις δικιο Ουρανία αλλα δε μπορώ ρε παιδια...

Καμμια φορά βλεπω τιποτα φωτογραφίες με τους "Ιωνες" να "συνοστιζονται" και με παιρνουν τα κλάμματα..Λέω...καπου εδώ μπορει να εισαι κι εσυ γιαγιούλα μου...Εχω σοβαρό προβλημα με το θέμα παιδια, sorry που μακρυγόρησα τόσο...

Να θυμηθώ αυριο να σας δώσω το συγγραφέα του "Ο θάνατος της Σμύρνης"
50 σελιδες όλο κι ολο, γραμμένο απο Γάλλο δημοσιογραφο ανταποκριτή του τότε...Βιβλίο θησαυρός!

η Κωσταντινουπολη παντως ειναι γεματη με τεραστιες Τουρκικες σημαιες...

η Κωσταντινουπολη παντως ειναι γεματη με τεραστιες Τουρκικες σημαιες...

+ τις Επαναστατικής Τουρκίας φαντάζομαι Γιουλη μου ε;
(τις άσπρες με τα κοκκινα σύμβολα)

Κοριτσια,οσο κι αν μας ποναει,η Κωνσταντινουπολη ειναι τουρκική,οποτε τουρκικές σημαιες θα εχει.Και μη νομιζετε οτι ο φανατισμος και η επιδειξη υπαρχουν μονο στην αντιπερα οχθη.Ελατε μια βολτα εδω να δειτε τι γινεται...:down:
Να αλλαξω κλιμα;
Το ταξιδι μας στη χωρα της καρω φουστας πλησιαζει επικινδυνα.Στελλαααααααααααααααααααα φερε τους χαρτες,και Βικυ,εσυ που πηγες προσφατα,θελουμε αναλυτικοτατη παρουσιαση.Εχουμε βρει καποια highlights αλλα θελουμε να μας πειτε κι αλλα εσεις οι γνώστες.:D

Κοριτσια,οσο κι αν μας ποναει,η Κωνσταντινουπολη ειναι τουρκική,οποτε τουρκικές σημαιες θα εχει.Και μη νομιζετε οτι ο φανατισμος και η επιδειξη υπαρχουν μονο στην αντιπερα οχθη.Ελατε μια βολτα εδω να δειτε τι γινεται...:down:
Να αλλαξω κλιμα;
Το ταξιδι μας στη χωρα της καρω φουστας πλησιαζει επικινδυνα.Στελλαααααααααααααααααααα φερε τους χαρτες,και Βικυ,εσυ που πηγες προσφατα,θελουμε αναλυτικοτατη παρουσιαση.Εχουμε βρει καποια highlights αλλα θελουμε να μας πειτε κι αλλα εσεις οι γνώστες.
:D
Εισαι σιγουρη,οτι θες να πας σ' αυτην την "ασχημη" χωρα να δεις κατι τετοιο....
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Η θελεις να δεις ΑΥΤΟΥΣ?????
:blink::whistle::whistle::whistle::bleh::kiss:

χαλια μαυρα. πρασινο, νερα, καστρα. χαλια λεμε :down::down::down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back