Ταξίδι με πλοίο

Ταξίδι με γάτες

Γειά σας,

αν και επισκέπτομαι καιρό το site...μήπως βρω κάποιο περσικό γατάκι να δίνεται από ιδιώτες :P...δεν έχω κοιτάξει όλα τα θέματα...οπότε να ζητήσω συγνώμη αν επαναλαμβάνω κάτι...

Τον Αυγουστο όπως όλοι θα πάω διακοπές....σε ένα νησί... και θέλω φέτος να πάρω μαζί μου τον γάτο μου για διάφορους λόγους...είναι μεγάλος πια, η μαμά μου δεν μπορεί να τον κρατήσει φέτος, κλπ.
Είχα υπολογίσει ότι επειδή θα έχω καμπίνα θα πάρω τον γάτο μαζί μου στην καμπίνα....και επειδή κάθε φορά που ταξιδεύω με πλοίο όλο και κάποιον βλέπω με γατάκι ή σκυλάκι....δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ρώτησα όμως έτσι για τους τύπους την ναυτιλιακή εταιρία που θα ταξιδέψω και μου είπαν ότι απαγορεύεται και πρέπει να βάλω το γατί στα ειδικά κλουβιά που έχουν για τα ζώα!!!!!
Το οποίο φυσικά αποκλείεται να το κάνω!!!!

Και ήθελα να ρωτήσω....στην Ελλάδα ζούμε...αν πάρω το γατί στην καμπίνα χωρίς να το καταλάβουν θα έχω πρόβλημα? Εσείς τι κάνετε, τι έχετε κάνει σε ταξίδι? Δεν μπορώ με τίποτα να διανοηθώ ότι θα αφήσω το γατί στο κλουβί κλεισμένο 15 ώρες!

Οποιος/α έχει κάποια ιδέα, θα το εκτιμούσα!

Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα,
ευχαριστώ που κάποιος μετέφερε την ερωτηση μου....και διάβασα και τα σχόλια των υπολοίπων αλλά δεν μου έλυσαν την απορία...αν κανείς τελικά τα πήρε σε κάποια καμπίνα και αν αυτό είναι εύκολο χωρίς να τσακωθώ με όλο το πλοίο.
Αν κάποιος γνωρίζει, θα με βοηθούσε πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα,
ευχαριστώ που κάποιος μετέφερε την ερωτηση μου....και διάβασα και τα σχόλια των υπολοίπων αλλά δεν μου έλυσαν την απορία...αν κανείς τελικά τα πήρε σε κάποια καμπίνα και αν αυτό είναι εύκολο χωρίς να τσακωθώ με όλο το πλοίο.
Αν κάποιος γνωρίζει, θα με βοηθούσε πολύ...

Kατά τη γνώμη μου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνεννοηθείς με το κεντρικό τουριστικό γραφείο της εταιρείας με την οποία θα ταξιδέψεις (όχι οποιοδήποτε γιατί μπορεί να πάρεις λάθος πληροφορίες). Εκείνοι θα σε ενημερώσουν για την πολιτική της εταιρείας. Κράτα και το όνομα του ανθρώπου με τον οποίο μίλησες σε περίπτωση που πέσεις σε κανέναν ζοχάδα καμαρώτο.

Kατά τη γνώμη μου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνεννοηθείς με το κεντρικό τουριστικό γραφείο της εταιρείας με την οποία θα ταξιδέψεις (όχι οποιοδήποτε γιατί μπορεί να πάρεις λάθος πληροφορίες). Εκείνοι θα σε ενημερώσουν για την πολιτική της εταιρείας. Κράτα και το όνομα του ανθρώπου με τον οποίο μίλησες σε περίπτωση που πέσεις σε κανέναν ζοχάδα καμαρώτο.

αυτό είναι το προβλημά μου...η εταιρία (μίλησα απευθείας) απαγορεύει τα ζώα στον χώρο του πλοίου και φυσικά και στις καμπίνες και μου είπαν ρητά ότι πρέπει να τον βάλω στα ειδικά κλουβιά του καταστρώματος! αυτό βεβαίως αποκλείεται να το κάνω!
και ως γνήσιος ελληνάρας...τι άλλο να κάνω...σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να κάνω την κινέζα και να τον πάρω στην καμπίνα!
σκέφτηκα επίσης να τον βάλω σε σακ βουαγιάζ να μην τον δουν!
αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη....
το μόνο που ξέρω είναι ότι το κλουβί που μου είπαν αποκλείεται! ο γάτος είναι και μεγάλος, και χαιδεμένος....θα αυτοκτονήσει!

Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με το γατάκι μου σε πλοίο. Δεν παίρνω καμπίνα αλλά ξέρω και την Moukelis που ταξιδεύει συνέχεια με τις γατούλες της σε καμπίνα:) Μόνο μεγαλόσωμα σκυλιά σε υποχρεώνουν να βρίσκονται στο κατάστρωμα όχι γατάκια

8ωρο ταξίδι με πλοίο;

Καλησπερα!Την αλλη βδομαδα ταξιδευω για Χανια με τη γατουλα μου και εχω ανησυχιες σε καποια πραγματα.Πωσ θα ειναι ι συμπεριφορα της μεσα στο κλουβι(το οποιο ειναι υφασματινο παρεπιπτωντος).Με το φαγητο ενταξει,καποια στιγμη θα τη ταισω.Και το σημαντικοτερο η τουαλετα.Ν κραταο καποια πανα ειδικη για ζωα και να τη πηγαινω στις τουαλετες και να την αφηνω λιγο,η να κραταω την αμμο της..??Οποιες συμβουλες ευπροσδεκτες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: 8ωρο ταξίδι με πλοίο;

Καλησπερα!
Καλο θα ειναι να μην την ταϊσεις ερκετες ωρες πριν το ταξιδι.Καλυτερα να τη βαλεις σε πλαστικη γατοφορο,που μπορει να καθαριστει ευκολα.Στρωσε μια πανα για κουταβια και παρε και μερικες καθαρες μαζι σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: [split] Μεταφορά με πλοίο

εγω παλι επειδη το ενα απο τα δυο γατακια μου ειναι πολυ νευρικο σκεφτομαι οτι αν υπαρχει καποιο ηρεμιστικο να τους το δωσω γιατι η γατα ειναι τρομερα νευρικια να σκεφτειται οτι οταν εκανε στειρωση ο γιατρος ειπε οτι θα κοιμαται για αλλεσ 3 ωραεσ και αυτη σηκωθηκε στο μισαωρο.
ξερετε απο το γιατρο προμηθευομαι το ηρεμιστικο?

Αν ταξιδεύει κοντά σου δε νομίζω να χρειάζεται ηρεμιστικό. Ίσως κατά τη μεταφορά, αλλά όταν το ακουμπήσεις στο πάτωμα κάτι γίνεται με τους κραδασμούς του πλοίου και ηρεμούν. Στο σαλόνι του πλοίου και γενικά τους εσωτερικούς χώρους, εννοώ. Ταξιδεύω συχνά με πλοίο και η εμπειρία μου από τα δικά μου αλλά κι από άλλα που βλέπω, δείχνει ότι όλο το θέμα τους είναι να μη τα πολυταρακουνάς.

Γεια σε όλους. :D Θα ήθελα να κάνω μια σχετική με το θέμα ερώτηση. Όταν είχα έρθει Κέρκυρα τέλη Ιουνίου είχα πάρει το Μαρκ μαζί μου μέσα στο σαλόνι του πλοίου και κανείς δε μου είπε τίποτα. Πριν μερικές μέρες χρειάστηκε να ταξιδέψω και είδα ένα νεαρό που καθόταν πάνω μαζί με τη γάτα του και δεν έμπαινε μέσα, γιατί δεν επιτρέπονταν τα κατοικίδια :confused:
Όλα τα πλοία είναι της ίδιας γραμμής (Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα) και το ταξίδι διαρκεί 1:30-2 ώρες. Ξέρει μήπως κανείς περισσότερα;

Γεια σε όλους. :D Θα ήθελα να κάνω μια σχετική με το θέμα ερώτηση. Όταν είχα έρθει Κέρκυρα τέλη Ιουνίου είχα πάρει το Μαρκ μαζί μου μέσα στο σαλόνι του πλοίου και κανείς δε μου είπε τίποτα. Πριν μερικές μέρες χρειάστηκε να ταξιδέψω και είδα ένα νεαρό που καθόταν πάνω μαζί με τη γάτα του και δεν έμπαινε μέσα, γιατί δεν επιτρέπονταν τα κατοικίδια :confused:
Όλα τα πλοία είναι της ίδιας γραμμής (Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα) και το ταξίδι διαρκεί 1:30-2 ώρες. Ξέρει μήπως κανείς περισσότερα;

Ξέρω εγώ Άννα αντί να πηγαίνουμε στο καλύτερο στο νησί μας πάμε στο χειρότερο. Για αυτό έχουμε χάσει και όλους τους τουρίστες. Ναι παλιότερα και εγώ έβαζα την σκυλίτσα μου μέσα χωρίς κανένα πρόβλημα. Και τα γατάκια μου στις γατοφόρους. Τώρα οι ηλίθιοι όσους έχουν ζώα τους έχουν έξω. Να κάνει δηλαδή ψοφόκρυο πρέπει να κάθεσαι στο κατάστρωμα. Α να χαθούν πιά τα έχω πάρει πολύ με αυτό το θέμα. :mad:

Σοβαρα ρε παιδια;Μονο στη συγκεκριμενη γραμμη,ή στα πλοια γενικοτερα;:worry:

σε εμας παντως βλεπω τα γατια σε γατοφορους ΠΑΝΤΑ μεσα στα σαλονια...ακομα καιο σκυλακια εχω δει..κανενας δεν λεει τιποτα..ομως επειδη εχω διαβασει τον κανονισμο στα πλοια τα κατοικιδια μςσα στα κλουβακια τους ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ τελεια και παυλα...αν εγινε κατι διαφορετικο ειναι αυθαιρεσια..

Μόνο με τους η....ους τους συμπατριώτες μου συμβαίνει αυτό και όχι πάντα τώρα τελευταία. Αντί να γινόμαστε καλύτεροι γινόμαστε χειρότεροι.

Απαπαπα! :mad:
Εγώ αυτό δεν το γνώριζα. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση, γιατί δεν ήταν πολύς ο καιρός που είχα το Μαρκ μαζί μου και παρόλο που μέλη του πληρώματος μπαινόβγαιναν στο σαλόνι, κανείς δε μου είπε να πάρω το γατάκι έξω. Εγώ θα κάνω την πάπια όπως και την προηγούμενη φορά κι αν αρχίσουν να μου λένε για αλλεργίες θα κάνω δημοσκόπηση στο πλοίο να ρωτήσω αν ενοχλείται κανείς. :P
Αν είναι δυνατόν.. :ermm:

Απάντηση: Γάτα και διακοπές

την επομενη τριτη φευγουμε για αθηνα,θα παρω τα 4 μωρα μαζι μου,συνηθως ηταν ενας στην γατοφορο,τωρα 4,βεβαια απ το αμαξι μεχρι το λιμανι εδω στην πατμο ειναι μονο 2 λεπτα,κι απο πειραια για κερατσινι που μενω κανα τεταρτο,ομως το ταξιδι με το καραβι ειναι 8 ωρες το λιγοτερο,αν δε πιανει αλλα λιμανια.σκεφτομαι να μην τα ταισω εκεινη τη νυχτα,να παρω μαζι μου σε πλάστικη σακουλα λιγο αμμο,και να τ αφησω ελευθερα στην καμπινα οπως εκανα τοσα χρονια με τον μεγαλο.θα ναι καλη ιδεα?δε θελω να τ αφησω πατμο οσο λειπω,μονο τον μεγαλο θα αφησω εδω με τον αντρα μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάτα και διακοπές

Ρένα, έχε υπόψη σου ότι το blue star έχει καμπίνα για κατοικίδια. Αν κρίνεις ότι είναι μικρή η διαφορά οικονομικά από τις υπόλοιπες καμπίνες, προτίμησε αυτήν για κατοικίδια. Είναι τετράκλινη. Όταν φεύγουμε όλοι, έτσι ταξιδεύουμε. Τις γάτες τις αφήνω ελεύθερες μέσα έχω μπολάκια με νερό, τροφή και μια μικρή αμμολεκάνη. Κοιμόμαστε και εμείς και ταξιδεύουμε όλοι super. Η μόνη ταλαιπωρία είναι μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι το καράβι και αφού φτάσουμε Πειραιά, από το καράβι για το σπίτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρένα, έχε υπόψη σου ότι το blue star έχει καμπίνα για κατοικίδια. Αν κρίνεις ότι είναι μικρή η διαφορά οικονομικά από τις υπόλοιπες καμπίνες, προτίμησε αυτήν για κατοικίδια. Είναι τετράκλινη. Όταν φεύγουμε όλοι, έτσι ταξιδεύουμε. Τις γάτες τις αφήνω ελεύθερες μέσα έχω μπολάκια με νερό, τροφή και μια μικρή αμμολεκάνη. Κοιμόμαστε και εμείς και ταξιδεύουμε όλοι super. Η μόνη ταλαιπωρία είναι μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι το καράβι και αφού φτάσουμε Πειραιά, από το καράβι για το σπίτι.

δεν το ηξερα οτι εχει καμπινα,εμεις οταν φευγουμε το χειμωνα ολοι μαζι περνουμε ετσι κι αλλιως τετρακλινη,κι αφηνουμε το γατο ελευθερο να κοιμηθει μαζι μας,τωρα θα παρω δικληνη και θα κανω το ιδιο με τα μικρα και με τα γατακια,ποια η διαφορα της ιδικης καμπινας για κατοικιδια?εχει κατι διαφορετικο μεσα?

να ρωτησω και γω γιατι εχω απορια εχω εναν γατουλη που ειναι περσικος και θα παμε Κρητη και το ταξιδι ειναι 8-9 ωρες σου ζητανε βιβλιαριο εμβολιασμων και υγειας του ζωου? γιατι εγω εχω ακουσει οτι εδω στο εσωτερικο δεν ζητανε γιατι δεν ειναι τοσο αυστηρα τα πραγματα μονο στο εξωτερικο αν θες να ταξιδεψεις ζητανε!! ειναι αληθεια? (εσας οσοι ταξιδεψατε με γατα σας εχουν ζητησει βιβλιαριο εμβολιασμων και υγειας?) και τις γατες τις βαζουν σε ειδικα κλουβια στο πανω μερος του καραβιου οπως και στα μεγαλοσωμα σκυλια? ή μπορω να το εχω στο δικο του κλουβακι διπλα μου? γιατι ειναι μικρουλης και δεν θελω να μπει μονος του σε αλλο κλουβι γιατι φοβαται και ευκολα!! :( :( :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να ρωτησω και γω γιατι εχω απορια εχω εναν γατουλη που ειναι περσικος και θα παμε Κρητη και το ταξιδι ειναι 8-9 ωρες σου ζητανε βιβλιαριο εμβολιασμων και υγειας του ζωου? γιατι εγω εχω ακουσει οτι εδω στο εσωτερικο δεν ζητανε γιατι δεν ειναι τοσο αυστηρα τα πραγματα μονο στο εξωτερικο αν θες να ταξιδεψεις ζητανε!! ειναι αληθεια? (εσας οσοι ταξιδεψατε με γατα σας εχουν ζητησει βιβλιαριο εμβολιασμων και υγειας?) και τις γατες τις βαζουν σε ειδικα κλουβια στο πανω μερος του καραβιου οπως και στα μεγαλοσωμα σκυλια? ή μπορω να το εχω στο δικο του κλουβακι διπλα μου? γιατι ειναι μικρουλης και δεν θελω να μπει μονος του σε αλλο κλουβι γιατι φοβαται και ευκολα!! :( :( :(

Στα πλοία δεν ζητάνε τίποτα. Εγώ τα παίρνω και τα δύο στα πόδια μου με την γατοφόρο τους. Εκτός από τα καταμαράν εκεί δεν ξέρω τι παίζει. Στο αεροπλάνο ζητάνε.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back