Τα γατάκια της Σαμοθράκης

Leon1

Νεοφερμένο μέλος

Η Leon1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Την καλημέρα μου από την ηλιόλουστη Σαμοθράκη.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία σχέση με γάτες.
Ποτέ δεν είχα.
Η κοπέλα μου έχει έναν θαυμάσιο γάτο Βιρμανίας και ίσως να έχετε δει και τις φωτογραφίες του που ανέβασα σήμερα το πρωί.
Η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με γάτες ήταν με τον γάτο της κοπέλας μου επομένως.
Στο θέμα μας τώρα.
Ζω προσωρινά στην Σαμοθράκη και το τελευταίο δίμηνο έρχονται 3 γατάκια στο μπαλκόνι της μονοκατοικίας στην οποία διαμένω και με τον έναν από τους 3 έχουμε άριστες σχέσεις.
Από τη πρώτη κιόλας μέρα δεχόταν χάδια και μου γουργούριζε διαρκώς.
Είναι μεν αδέσποτες, αλλά ζούνε στην αυλή του διπλανού σπιτιού.
Από τότε, μέχρι και σήμερα 3-4 φορές τη μέρα τους δίνω τροφή (κροκέτα και κονσέρβες) και νερό.
Θα ήθελα πολύ να το ένα από τα 3 (το πιο φιλικό) να το υιοθετήσω και να το πήγαινα σε έναν κτηνίατρο αλλά δυστυχώς το νησί δεν διαθέτει και θα πρέπει να τον πάω σε κάποιον κτηνίατρο στην Αλεξανδρούπολη.
Πέρα από τον γατούλη που του αρέσουν τα χάδια μου, οι άλλοι 2 δεν πλησιάζονται. Και το περίεργο είναι ότι και τα 3 είναι αδέλφια.
Απίστευτα διαφορετικές προσωπικότητες και αυτό είναι που με εξιτάρει ακόμη περισσότερο για να γνωρίσω τις γάτες ακόμη περισσότερο.
Μια ερώτηση τώρα: Πριν 1 μήνα που τράβηξα τις φωτογραφίες που βλέπετε είχα παρατηρήσει ότι το τρίχωμα στο πάνω μέρος των αυτιών τους ήταν αρκετά πιο λίγο και ''πατημένο''.
Ένα μήνα μετά παρατηρώ ότι έχει πιάσει από πάνω ένα ''κακάδι'' και είναι όταν τα χαϊδεύω είναι ξερά και τραχιά...
Τι φταίει; Έχουν κάποια ασθένεια;
Όλο το υπόλοιπο τρίχωμα φαίνεται υγιές. Είναι απαλό και γυαλίζει. Μόνο στα αυτάκια τους έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο :hmm:

Η μικρός είναι απίστευτα παιχνιδιάρης, ξέρει να παίζει.
Πριν και μετά από κάθε γεύμα θα έρθει να χαϊδευτεί να κυλιστεί στο πάτωμα για να τον χαϊδέψω και σε καμία περίπτωση δε δίχνει να είναι άγριος γάτος.
Ακόμη και τα νύχια του που είναι μεν μικρά λόγω της ηλικίας του, είναι απίστευτα κοφτερά σαν λεπίδες, αλλά με προσέχει πάρα πολύ και ίσα που τα νιώθω να με ακουμπάνε!
Τον λάτρεψα αυτόν τον γάτο!!!
Μακάρι να μπορούσα να τον υοθετίσω και να τον πάρω στο σπίτι...αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο όπως είπα θα πρέπει πρώτα να τον δει κτηνίατρος.
Τι με συμβουλεύεται σε περίπτωση που στο μέλλον εξακολουθώ να τα φροντίζω έτσι; (δηλαδή απλά να τα δίνω τροφή? )
Συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος μου.

Κωνσταντίνος (36 Σαμοθράκη)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν μπράβο που τα φροντίζεις.:D

Μετά,
Δεν είναι όλα τα γατάκια, έστω και απο την ίδια γέννα πάντα ήρεμα, και του ίδιου χαρακτήρα. Η εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους πρέπει να κερδιθεί απο μας, και θέλει χρόνο.

Τώρα για τα γατάκια που φροντίζεις..
Θα μπορούσες καταρχήν να τα αποπαρασιτώσεις, για τα εξωτερικά και τα εσωτερικά παράσιτα. Θα ζητήσεις απο τον Κτηνίατρο ή απο πετ σόπ, αμπούλες για τα εξωτερικά, και χαπάκι για τα εσωτερικά. Μπορεί έσύ να μην βλέπεις κάτι, αλλά όλα τα γατάκια έχουν, και τα μέσα και τα έξω, απλά τα μέσα μπορούμε να τους κάνουμε κάθε 3 μήνες, ενώ στα έξω πιο συχνά, και ανάλογα με τις δυνατότητές μας.

Έπειτα, θα ήταν καλό για τα γατάκια πάλι, να τα τάιζες μόνο ξηρά τροφή. (πάντα μπόλικο νεράκι φρέσκο εύκαιρο..) Κολλάνε λιγότερο στα δόντια, και δημιουργείτε πιο δύσκολα η πέτρα, ουλίτιδες, και άλλα τέτοια στοματικά θέματα.

Καλό θα ήταν να τα ταίζεις 2 φορές την ημέρα ή και μία, ανάλογα, και σε σταθερές ώρες.

Επίσης σημαντικό, καλό θα ήταν να στειρωθούν. Τώρα έχεις 3, αλλά σε έναν χρόνο θα βρεθείς με 10 άνετα και χαλαρά.

Τώρα για το τρίχωμα στο αυτί, δεν βλέπω κάτι ύποπτο.. το να είναι πατικωμένο το μαλί, δεν πειράζει, κενό να μην κάνει, και να μήν λείπουν τρίχες, εκεί ίσως να πρέπει να τους βάλεις κάτι...;)

Μιά χαρά τα βλέπω κατα τα άλλα και κουκλιά!!!:up:

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.. ότι άλλο θέλεις ρωτάς.:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κοιτα στις φωτο δεν φαινεται κατι υποπτο..ετσι ομως οπως το θετεις οτι δλδ εχει πιασει καποιο κακαδι που στις φωτο ισως να μην φαινεται δειχνει οτι μπορει να ειχε μυκητες καλο ειναι να το δει καποιος κτηνιατρος ωστε να διαγνωσει καλυτερα απο μας..ειναι δυσκολο οπως καταλαβαινεις απο φωτο να καταλαβουμε..;)οι μυκητες συνηθως συναντιουνται πισω απο τα αυτια και στις κλειδωσεις εσωτερικα..οπως ειπε και η τζουλια πιο πανω κανε τους καποια αποπαρασιτωση και αν διαθετεις τα μεσα πηγαινε το σε καποιον κτηνιατρο να τον δει συντομα..αν ειναι μυκητες και τον πας συντομα θεραπευονται απλα θελει υπομονη!!:happy::happy:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τις δύο! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back