Τα γατάκια του δρόμου...

Εκανες πολυ καλα με τον Τονι! Ελπιζω και το γατακι να καταλαβει οτι ειναι καλυτερα να μεινει σε σας και να το κανει! :) Και παλι μπραβο

Lactoula, σ'ευχαριστώ όπως και την anabou, την Κατερίνα, τη sardela για τα καλά λόγια, κι ελπίζω να πιάσουν οι ευχές μας.
Τον Τόνι θα τον κατεβάσουμε αύριο στον κήπο, λέμε να τον φροντίσουμε απόψε, να κοιμηθεί πιο ήσυχα, να φάει μπας και δυναμώσει λιγάκι...

Τώρα που είναι κι ο isavvas συνδεδεμένος, μήπως μπορεί να μου πει τι να κάνω με τη συνεχή καταρροή; Του σκουπίζω τις μυξούλες του, ακούγεται κι ένα ρρρ στην ανάσα του, το μεγάλο τρέμουλο σταμάτησε βλέπω και φαίνεται πιο ήρεμος. Αλλά οι μύξες ασταμάτητες!
Το κουτάκι είναι ζεστό κι έχει συρόμενο ξύλινο καπάκι (μισόκλειστο, για να μπορεί να μπαινοβγαίνει), λογικά θα είναι καλά εκεί.
Τώρα του βάζουμε και πρόχειρη τουαλέτα. Δε θέλουμε να ανακατευτεί με την τουαλέτα της Νιάρας, μην την κολλήσει κάτι. Είναι κι αυτή κρυωμένη, και φοβόμαστε.
Ιωάννη, κάνουμε καλά ή είμαστε υπερβολικοί;

Επίσης: μέχρι να πάρουμε τη Δευτέρα οδηγίες από το γιατρό μας για αποπαρασίτωση (χαπάκι, λοσιόν), υπάρχει κάτι φυσικό (π.χ. ξίδι, λέω τώρα :redface:) που μπορώ να χρησιμοποιήσω τώρα; Ο σύζυγός μου νομίζει πως είδε κάτι μαύρο να τον περπατά και τώρα ψάχνει να το βγάλει σαν μανιακός...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το γατάκι πιθανώς νοσεί από τη νόσο του άνω αναπνευστικού. Καλό θα είναι να το δει γιατρός. Ίσως χρειάζεται αντιβιοτικά. Προς το παρόν χρειάζεται καθαριότητα, ζεστασιά, συχνό καθάρισμα της μύτης και καλή τροφή. Επειδή δεν μπορεί να μυρίσει, δώστε του μια καλή γατοκονσέρβα, ζεσταμένη, για να μυρίζει εντονότερα. Το γάλα δεν τού προσφέρει τίποτα.

Πιθανώς να έχει ενδο- και εξω-παράσιτα. Για τα παράσιτα του εντέρου δεν μπορείτε να του δώσετε τίποτα. Χρειάζονται ειδικά φάρμακα. Για τα παράσιτα στο δέρμα (πιθανότατα ψύλλοι), πάλι δεν μπορείτε να κάνετε πολλά. Κρατήστε το απομονωμένο γιατί θα κολλήσει και η Νιάρα.

Η Νιάρα γιατί φταρνίζεται; Δεν υπάρχει κρυολόγημα στις γάτες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ.
Έχεις δίκιο, δυσκολεύεται να μυρίσει την τροφή, και γι'αυτό δεν έτρωγε εύκολα. Κονσέρβα δεν είχα. Του έδωσα στο στόμα μία μία τις κροκέτες κοτόπουλο (με έντονη μυρωδιά) και έτσι έφαγε.
Τη μύτη τη σκουπίζω όσο πιο συχνά μπορώ (τσεκάρω κάθε τόσο)
Ο σύζυγός μου πήγε και πήρε μία αντιπαρασιτική λοσιόν (Genipharm) για να το ψεκάσουμε. Είναι σίγουρα πάνω από 2 μηνών (λέει ότι ενδείκνυται για ζώα άνω των 2 μηνών).

Για τη Νιάρα τώρα: φτερνίζεται από χθες και μισοκλείνει το ένα ματάκι της (τρέχουν υγρά και κολλάει λίγο). Φαίνεται ερεθισμένο (το τρίβει να το καθαρίσει βέβαια) και ελαφρώς πιο ρόδινο από το άλλο.
Ο γιατρός της θα τη δει απο Δευτέρα... Σήμερα κλειστά!
Δεν ήξερα ότι δεν υπήρχε κρυολόγημα στις γάτες!
Και το μικρό αδέσποτο φτερνίζεται συνεχώς, και σίγουρα έχει κρυώσει έξω (βράχηκε με τις βροχές, το βρήκαμε να τρέμει, να τουρτουρίζει).

Η Νιάρα έχει λυσσάξει!
Πάει συνέχεια στο τζάμι και κοιτάει τον Τόνι, μυρίζει δυνατά (σνιφ, σνιφ απίστευτο! :lol:), "σκάβει" στο τζάμι επί ώρα να βγει έξω, ξεφυσάει από το κακό της...
Αυτός ίσα που ξεπροβάλει το κεφαλάκι από το ξύλινο κουτί του και την θωρεί ατάραχος!

Τον ψεκάσαμε πριν λίγο με την αντιπαρασιτική λοσιόν.
Κάθε λίγο και λιγάκι του σκουπίζω τη μύτη. Το "ρρρ" φαίνεται ρούφηγμα μύτης, δεν ακούω κάτι άλλο περίεργο αναπνευστικά. Δεν είμαι και γιατρός να καταλάβω καλά...

Τώρα θα φύγουμε για βρ.εξοδο, να δω πώς θα τον βρω μετά ("ζελές" θα του καλύψει τη μούρη, ξέρω εγώ, έτσι τον είδα και χθες έξω...)

Η Νιάρα τα παράτησε και μας κρατάει μούτρα! Ξιδάκι καλέ!!!

Η Νιάρα τα παράτησε και μας κρατάει μούτρα! Ξιδάκι καλέ!!!
Μη σκας, θα της περάσει. Αν τελικά σας υιοθετήσει ο Τόνι να δεις που θα της αρέσει κιόλας που θα χει παρέα.

Ο Τόνι δεν είναι καλά. Αρχίζω και μετανιώνω που τον ανέβασα, βάζοντας σε κίνδυνο και την υγεία της Νιάρας (και τη δική μας ίσως).
Μπαινοβγαίνω με προσοχή, πλένω συνέχεια τα χέρια μου με σαπούνι, αλλά φοβάμαι μηπως μεταφέρω έτσι κι αλλιώς τα μικρόβια μέσα...
Για να τον είχαμε μέσα στο σπίτι ούτε λόγος! Αλλά ακόμα και στο μπαλκονάκι τον βλέπει η Νιάρα και παθαίνει! Έχει νεύρα που τον βλέπει από το τζάμι (πάψαμε να τη διώχνουμε συνέχεια, γιατί την πείραξε πολύ και κλαψούριζε στο τέλος) Δεν είναι αστείο.

Το πρωί τον βρήκα καλυμμένο στις μύξες, που ξεραμένες δεν έβγαιναν με απλό χαρτί... Έβρεξα πετσέτα με ζεστό νερό και σκούπιζα, αλλά έπρεπε να τραβήξω, όσο πιο απαλά μπορούσα. Πήρε πολλή ώρα να καθαριστεί.
Δε χρησιμοποίησε φυσικά την τουαλέτα που του φτιάξαμε (εδώ δε γλείφεται/ καθαρίζεται μόνος του, κι όχι μόνο τώρα που είναι αρρωστούλης, αλλά και την πρώτη φορά που μας είχε επισκεφθεί και φαινόταν καλύτερα) και το κουτί ήταν κατουρημένο!
Έβγαλα το μάλλινο και το έπλυνα, να δούμε τώρα πότε θα στεγνώσει. Ήταν ζεστό, και δεν έχω άλλο! Τώρα έστρωσα το κουτί με πλαστικό και εφημερίδες, αφού κατουράει πάνω του.
Δεν τρώει.
Ούτε με το ζόρι!
Ούτε ζεσταμένη κονσέρβα... Δε μυρίζει, δεν τρώει!
Δεν πίνει νερό...

Από τις 8 το πρωί ασχολούμαι μαζί του. Πήγε 10 και πρέπει να ετοιμάσω πρωινό, να δώσω και στη Νιάρα να φάει.
Κι ύστερα λένε "πάρτε κι άλλο γατάκι εσείς με τα μοναχοπαίδια"...
Μια χαρά είναι η ζωή μας με τη Νιάρα μόνο! Δεύτερο δεν έχω σκοπό να πάρω. Ο κακόμοιρος ο Τόνι είναι άρρωστος και τον βοηθάμε, μπας και τα καταφέρει μετά να ζήσει έξω! Αλλά να είχαμε και λίγο φως... Να έτρωγε λιγάκι...
Πρεπει να τον κατεβάσουμε κάτω στην αυλή και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε! Μπλέξιμο! Αν τον δουν οι άλλοι σε τέτοια κατάσταση, με το δίκιο τους θα θυμώσουν! Άρρωστο/μολυσμένο γατάκι... Ποιος ξέρει τι έχει!
Εδώ είναι χάλια η κατάσταση, και για μας που μας επηρεάζει (και τσακωνόμαστε τι θα κάνουμε, και γιατί μπλέξαμε και τέτοια) και για τη Νιάρα. Υπάρχουν και αδιέξοδες καταστάσεις στη ζωή, τι να κάνουμε;
Καημένε Τόνι!

Δεν είχα πού αλλού να "φλυαρήσω". Αλλά και τελευταία στο site οι φλυαρίες μας είναι για άλλα θέματα, όχι για τις γάτες, έτσι δεν περιμένω και πολλή ανταπόκριση...

Αθανασια τα αλλα θεματα ειναι αλλα θεματα και συζητιουνται κι αυτα οταν ειναι ωρα! Ειναι δυσκολο τωρα με τον αρρωστουλη και μπραβο που τον μαζεψες Αν κανης μεχρι αυριο υπομονη και τον πας στον γιατρο τουλαχιστον θα ξερεις τι συμβαινει και δεν θα φοβασαι για σας και την Νιαρα.Κανεις οτι μπορεις αυτο φτανει, αν δεν μπορει να φαη ,αυτο δεν μπορεις να το αλλαξης τουλαχιστον προσπαθεις. Ας ειναι καπου ζεστα και βλεπεις Μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω παραπανω στην πραξη και οχι στα λογια. Βρεθηκα κι εγω σε τετοια κατασταση και ομολογω οτι η διαφωνια με τον συζυγο ηταν πιο αγχωτικο απο τον φιβο μην παθουμε ολοι κατι.Αλλα δεν μπορουσα να το αφησω και τελικα εζησε αλλα μου στοιχισε πολυ σε αγχος

Αθανασία, αυτό που έκανες λίγοι θα το καναν. Σκέψου ότι το γατάκι ήταν καταδικασμένο και εσύ ίσως να του έδωσες την ευκαιρία να ζήσει. Προφανώς χρειάζεται γιατρό. Και να μην είχε μείνει στη βροχή και το κρύο, και πάλι όλο και κάτι θα χε.
Πολλές φορές οι καλές πράξεις απαιτούν θυσίες. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχεις ήδη κουραστεί (πλύνε, καθαρισε το γατί, παρηγόρησε τη Νιάρα κλπ κλπ, σίγουρα δεν ειναι εύκολες καταστάσεις), αλλά σκέψου ότι βοηθάς ένα γατάκι να επιβιώσει! Κι εγώ λέω ότι 2 γατιά είναι καλύτερα από 1, αλλά βέβαια τα δικά μου ήταν υγιέστατα και τα πήρα σχεδόν ταυτόχρονα. Με τη Νιάρα που μένει ήδη εδώ και καιρό μαζί σας θα είναι δυσκολότερο να συνηθίσει ένα άλλο γατακι. Το αν θα το κρατησεις μες στο σπίτι είναι δική σου απόφαση, δεν νομίζω ότι θα σε κατακρινει κανείς αν τελικά το αφήσεις έξω. Αλλά, μιας και έκανες την αρχή δεν κάνεις και λίγο υπομονή μήπως και φτιάξουν τα πράγματα? (Κυρίως με την υγεία του, να πάρει λίγο τα πάνω του, αλλά και με τη Νιάρα)?

υγ:Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να θεωρήσεις ότι σου δίνω συμβουλές. Κουράγιο προσπαθώ να σου δώσω!

Αθανασία κουράγιο με τον μικρούλη. Εφόσον τηρείς τους κανόνες καθαριοτητας και ο μικρός δεν έρχεται σε επαφή με την Νιάρα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με την υγεία σας. Όσο για το ότι φλυαρείς εδώ, με εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να φλυαρήσεις για γάτες γιατί εδώ θα σε καταλάβουν. Αυτός άλλωστε δεν είναι και ο σκοπός του forum; Όπως και να'χει μια μέρα είναι θα περάσει. Πήγαινέ τον αύριο στον κτηνίατρο να δεις τι θα σου πει. Μπορεί με αντιβίωση να γίνει καλύτερα μην απελπίζεσαι.

Για Γιώτα:
Άρα καταλαβαίνεις...
Μέχρι τα κλάματα έβαλα και έκανα και εμετό πριν λίγο.

Επίσης, δεν τελειώνει εδώ! Ποιος πετάει γατάκια @#&* μου!
Μόλις πριν λίγο άρχισε γατοσυναυλία: η Νιάρα στο μεγάλο μπαλκόνι, ο μικρός στο μικρό μπαλκόνι (αδύναμα "άου") και από κάτω ένας άλλος ...Τόνι! Ναι, ένα παρόμοιο γατάκι (χρώματα, ηλικία) που θα μπορούσε να είναι εκείνος ο Τόνι και να μπέρδεψα το χθεσινό... Ουφ!
Όχι ότι έχει σημασία ποιος ακριβώς είναι ο Τόνι, αλλά ούρλιαζε και ο άλλος από κάτω (σε σαφώς καλύτερη κατάσταση, βρομιάρης μεν αλλά πιο ζωηρός, τρέχει πάνω κάτω). Κατέβηκα αλλόφρων, του έβαλα κροκέτες και νεράκι, έφαγε-ήπιε. Επάνω, χαμός! Φώναζα στον άντρα μου να μαζέψει τη Νιάρα τουλάχιστον μέσα, μη μας πάρουν χαμπάρι και έχουμε κι άλλα...

Περιττό να σου πω πως πρωινό δεν έχουμε φτιάξει ακόμα (ούτε νερό ήπια από τις 8 το πρωί). Ο μικρούλης άρρωστος ήπιε τώρα ελάχιστο γαλατάκι και μόνον μία κροκέτα (σε δύο κομμάτια). Κι ας λεει ο isavvas ότι το γάλα δεν του προσφέρει (δε διαφωνώ). Όμως, αφού δεν πίνει ούτε νερό ούτε τρώει, ας πάρει τουλάχιστον λίγο μπρος με το γάλα...

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά δεν ξαναμπλέκω σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχουμε όλοι γερό στομάχι... Η Νιάρα ήταν άλλη περίπτωση, ήμουν πολύ τυχερή! Τα άλλα τα κακόμοιρα γατάκια δεν είναι έτσι συνήθως.
Δεν είναι θέμα "υπομονής μέχρι αύριο", έχω μυαλό και σκέφτομαι το μετά. Θα προσπαθήσω με τον "Τόνι" (?), αλλά θα τον πάω στον κήπο, δεν μπορώ να τον κρατήσω σπίτι. Αν κάποιος από σας θελήσει να τον πάρει, ευχαρίστως να του τον κρατήσω μέχρι να'ρθει!

Με τέτοια ζωή που έκανε έξω νομίζω θα χρειαστεί κάπως μεγάλο διάστημα για να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες. ούτε μπορεί να φάει πολύ γιατί έχει κλείσει το στομάχι του. κι ο άνθρωπος αν έχει πολύ καιρό να φάει πρέπει να τρώει λίγο στην αρχή και όχι στερεά τροφή, υγρές τροφές και ζεστές και σιγά –σιγά θα συνέλθει.
Το χαμομήλι μερικές φορές είναι καλό για καθάρισμα ματιών, δοκίμασε να καθαρίζεις το πρόσωπο του με χαμομήλι αντί για σκέτο νερό.
Με εξαίρεση κάποια αρρώστια που να χρειάζεται γιατρό, τα υπόλοιπα είναι θέμα ζεστασιάς, και υγρής τροφής σε μικρές δόσεις.

Ιωάννη το γάλα γιατί δεν του κάνει τίποτα; λόγο της κατάστασης του; Αν του έδινε χλιαρό γάλα με μπιμπερό; Αν ήταν με τη μάνα του θα έτρωγε γάλα ακόμα.

Χαμομηλάκι χρησιμοποιούσα κι εγώ με το Σβουρί που όταν την πήρα έπαιρνε αντιβιώσεις και η μυξουλα δεν σταματούσε.
Αθανασία μπράβο σου που το μάζεψες το ζωντανό, μη το μετανοιώνεις. Κάνεις κάτι πολύ καλό...!

Πάντως και στα γατάκια του δρόμου , παίζει περίεργο παιχνίδι η μοίρα.Το μαυράκι που έχω στην αυλή από τον Ιούλιο και ταίζω μέρα-νύχτα είναι αδύνατο ,και για την ηλικία του μικρόσωμο.Ενώ παρακάτω που υπάρχουν κάποια εντελώς αδέσποτα , βρε τι βροχές ,τι κρύο κι ας έχουν περάσει είναι στρουμπουλά-στρουμπουλά.Ούτε σπιτιού να ήταν.

Το γατάκι χρειάζεται άμεσα ιατρική φροντίδα. Τα αντιβιοτικά θα βοηθήσουν πολύ. Αν δεν τρώει και δεν πίνει μπορεί να αφυδατωθεί. Αν δεν βρεις εφημερεύον κτηνιατρείο, δοκίμασε τα εξής:

1. Καθάρισμα της μύτης και των ματιών με φυσιολογικό ορό (εύκολα θα το βρεις στα φαρμακεία).

2. Το αγελαδινό γάλα δεν τού προσφέρει πολλά. Χρειάζεται ειδικό υποκατάστατο γατίσιου γάλακτος. Βέβαια, αν δεν πίνει νερό, μπορείς να τού το δίνεις για να παίρνει υγρά.

3. Ίσως δεν τρώει επειδή είναι πολύ μικρό. Αν είναι μικρότερο του μήνα, το πεπτικό του δεν μπορεί να δεχτεί τροφή. Οπότε, πρέπει να τού δίνεις μόνο γάλα. Δοκίμασε να λιώσεις την κονσέρβα στο blender προσθέτοντας λίγο νερό. Προσπάθησε να του δώσεις το χυλό μέσα στο στόμα. Πρόσεχε να μην το πνίξεις. Μικρές ποσότητες πάνω στη γλώσσα θα τις καταπιεί μόνο του.

Σύμφωνα με το interpet εφημερεύοντα κτηνιατρεία είναι:
ΚΥΡ. 15/10
ΧΟΒΟΛΟΥ ΑΛ.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
2106432484

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Τ.
ΒΥΡΩΝΑΣ
2107651340

ΠΑΡΑΓΥΙΟΣ Ν.
ΓΛΥΦΑΔΑ
2108946233

ΜΕΛΑΣ ΕΠ.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
2104818688

ΠΑΣΠΑΡΑΚΗ Μ.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
2105773539

ΚΑΤΣΑΡΟΣ Π.
ΠΑΛΛΗΝΗ
2106040189

ΑΘΑΝΑΣΑΙΝΑ ΑΝΤ.
ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ
2295054297

Αθανασία και μόνο που το μάζεψες και προσπαθείς είναι προς τιμή σου. Ακόμα και στην αυλή να το έχεις και να το ταΐζεις φτάνει. Περιμένουμε νέα σας.

Αθανασια, μπορω να το παρω εγω το γατακι, αλλα δυστυχως ειναι αδυνατο να το παω στο γιατρο. Αν θες μπορεις να το πας στο γιατρο και μετα να το παρω στον κηπο μου. Μπορω να του δινω εγω φαρμακα η οτι αλλο σου πει ο γιατρος. Ειμαστε και κοντα και μπορεις να ερχεσε να τον βλεπεις οποτε θες.
Οι αλλες γατες μου, θα το υποδεχτουν μια χαρα-αν το παρω- γιατι ειναι συνηθισμενες σε νεες "αφιξεις".
Περιμενω απαντηση σου!

Ναι, έχω χρησιμοποιήσει από χθες χαμομήλι για καθαρισμό.
Είναι τουλάχιστον 2 μηνών, δεν είναι νεογέννητο. Μπορεί να φάει στερεή τροφή (χθες έφαγε αρκετές κροκέτες, κανονική μερίδα) έχει δοντάκια γερά (και νυχάρες!). Επίσης, καταφέρνει πότε πότε και πηδάει στο ψηλό στηθαίο (0,90μ.) στο χτιστό μας μπαλκόνι και κοιτάει έξω.
Αυτό που λέει ο Θανάσης με το στομάχι πρέπει να συμβαίνει...
Γάλα μπορώ να του δώσω και με τη σύριγγα αν χρειαστεί, όχι όμως γιατί είναι νεογέννητο, αλλά γιατί δεν τρώει από μόνο του!
Θα ψάξουμε για φαρμακείο όταν βγούμε για να ψηφίσουμε.
Η κατάσταση είναι δύσκολη, (έχουμε και τον τσακωμό από πάνω, σμπαράλια τα νεύρα μου, εφημερεύων ψυχίατρος για μένα?) και ναι, ακόμα δεν έχουμε φάει πρωινό! Στη Νιάρα έδωσα...

Αθανασια, μπορω να το παρω εγω το γατακι, αλλα δυστυχως ειναι αδυνατο να το παω στο γιατρο. Αν θες μπορεις να το πας στο γιατρο και μετα να το παρω στον κηπο μου. Μπορω να του δινω εγω φαρμακα η οτι αλλο σου πει ο γιατρος. Ειμαστε και κοντα και μπορεις να ερχεσε να τον βλεπεις οποτε θες.
Οι αλλες γατες μου, θα το υποδεχτουν μια χαρα-αν το παρω- γιατι ειναι συνηθισμενες σε νεες "αφιξεις".
Περιμενω απαντηση σου!

Sardela, ακόμα ούτε στο δικό μου κήπο δεν το κατεβάζω! Δεν είναι θέμα σε ποιον κήπο θα μείνει... Χρειάζεται ασταμάτητη φροντίδα προς το παρόν. Και αντιβίωση θα του δώσουμε (το έχουμε ξανακάνει με τη Νιάρα, με σύριγγα) και φαγητό αν το τρώει. Που δεν τρώει και με παιδεύει, γιατί δεν μπορώ να το αφήνω έτσι!
Αν γίνει εντάξει για κήπο είπα ότι θα μείνει στο δικό μας.
Σ'ευχαριστώ για τη σκέψη, αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα...

Σου το ειπα γιατι εγραψες για τους υπολοιπους ενοικους της πολυκατοικιας, οτι δεν θα το θέλουν ετσι αρρωστο.
Εχεις σκοπο να το κρατησεις σπιτι(στη βεραντα) μεχρι να γινει καλα?
Εγω καταλαβα οτι θα το κατεβασεις αμεσα στον κηπο, συγνωμη:redface: ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back