Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εκείνα που μου έρχονται στο μυαλό είναι:
μιρνιάου= όταν έχει πετύχει το σκοπό της και γίνεται αυτό που θελει, συνήθως όταν ετοιμάζεται το φαί και τρέχε να το συναντήσει
νιάααααααου = το παραπονεμένο, όταν ζητάει κάτι και κυρίως όταν πεινάει
ουουάααααααου = το γνωστό σεξουαλικό νιαούρισμα
γουαα- ααα- ουυυυ = διακεκκομένες φωνούλες όταν βλέπει ένα πουλί και θέλει να το προσελκύσει.
νιααααααααρ = τσακωμός με άλλη γάτα, ή κραυγή πόνου όταν της πατάμε καταλάθος το πόδι
Χχχχχχχχχχχ = κραυγή απειλής ή φόβου. Όταν βλέπω έτσι τη γάτα τρέμω γιατί σκέφτομαι ότι μπορεί να μου κατεβάσει κανα μάτι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
εχουν τα μαναρακια μας πολλα νιαουρισματα! Και μερικα ''μιλανε'' κιολλας!!!! 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Μπορούμε να τα μαζέψουμε, να φτιάξουμε και γατο-λεξικό!
Η Αρήθα εκτός από όσα αναφέρθηκαν ήδη λέει και το "μόοοου - μόοοου" που σημαίνει: "άνοιξέ μου τη βρύση, δίψασα" :greycat:

Ο Πορδολέων δεν έχει μεγάλο ρεπερτόριο, κυρίως κάνει "ρρρρρνννρρ" όταν παίζει (μάλλον σημαίνει "πίσω και σ' έφαγα άθλιο ποντίκι/μπαλάκι/ψαράκι")

και "νιάαααααααααχ" που σημαίνει "όχι πάλι κολλύριοοοοοοοοο"
drusilia
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
αααααιιιιι αχνό..... όταν πεινάμε....
και κκχχχχχχχιιιι κχ δυνατο όλη την άλλη ώρα....
νιαου.. με θρήνο όταν κλείνουμε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας και μένει απέξω μοναχούλης....(μιλάμε για ΠΟΛΥ ζήλεια αυτό το γατί...)

Ismini
Διάσημο μέλος
Η Αργυρώ πάλι έχει το στριγγλέ ΝΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ το οποίο χρησιμοποιεί όταν χαϊδεύεται, αλλά και σαν διαμρτυρία. Ουτε αυτή ζητάει φαγητό. Είναι και οι δύο πιο πολύ του παιχνιδιού και των χαδιών.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ ωραίο θέμα!!Μπορούμε να τα μαζέψουμε, να φτιάξουμε και γατο-λεξικό!
Η Αρήθα εκτός από όσα αναφέρθηκαν ήδη λέει και το "μόοοου - μόοοου" που σημαίνει: "άνοιξέ μου τη βρύση, δίψασα" :greycat:
Ο Πορδολέων δεν έχει μεγάλο ρεπερτόριο, κυρίως κάνει "ρρρρρνννρρ" όταν παίζει (μάλλον σημαίνει "πίσω και σ' έφαγα άθλιο ποντίκι/μπαλάκι/ψαράκι")και "νιάαααααααααχ" που σημαίνει "όχι πάλι κολλύριοοοοοοοοο"
![]()
Ρε συ το Πορδολέων είναι απίστευτο όνομα!

aretha
Περιβόητο μέλος
Πολύ χαίρομαι που σ' αρέσει!! (δεν έχει πολλούς οπαδούς, είναι λίγο controversial ως όνομα)Ρε συ το Πορδολέων είναι απίστευτο όνομα!![]()

Προήλθε σταδιακά. Ο κτηνίατρος που του έσωσε τη ζωή ζήτησε να τον πούμε Λέων. Καταβάλαμε ειλικρινείς προσπάθειες, αλλά ο γατούλης ήταν ένα τόσο δα, τσουρομαδημένο, τρεμάμενο πραγματάκι και το όνομα παραήταν μεγαλοπρεπές. Έτσι, όποτε αναφερόμασταν σ' αυτόν λέγαμε "κοίτα την πορδή, τρώει!" "άκου πώς φωνάζει η πορδή" και τέτοια...
Τελικά, βρέθηκε η μέση λύση της σύνθετης ονομασίας (ούτε η FYROM να 'τανε το γατί, πάλι καλά που δε χρειάστηκε διαμεσολάβηση από τον ΟΗΕ)

marestros
Δραστήριο μέλος
Πολύ χαίρομαι που σ' αρέσει!! (δεν έχει πολλούς οπαδούς, είναι λίγο controversial ως όνομα)
Προήλθε σταδιακά. Ο κτηνίατρος που του έσωσε τη ζωή ζήτησε να τον πούμε Λέων. Καταβάλαμε ειλικρινείς προσπάθειες, αλλά ο γατούλης ήταν ένα τόσο δα, τσουρομαδημένο, τρεμάμενο πραγματάκι και το όνομα παραήταν μεγαλοπρεπές. Έτσι, όποτε αναφερόμασταν σ' αυτόν λέγαμε "κοίτα την πορδή, τρώει!" "άκου πώς φωνάζει η πορδή" και τέτοια...
Τελικά, βρέθηκε η μέση λύση της σύνθετης ονομασίας (ούτε η FYROM να 'τανε το γατί, πάλι καλά που δε χρειάστηκε διαμεσολάβηση από τον ΟΗΕ)![]()

το μωρο μου μονο για παραπονα νιαουριζει!!!! μοιαζει στην γκρινιαρα μανα του

avtwvia
Διάσημο μέλος

Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ χαίρομαι που σ' αρέσει!! (δεν έχει πολλούς οπαδούς, είναι λίγο controversial ως όνομα)
Τελικά, βρέθηκε η μέση λύση της σύνθετης ονομασίας (ούτε η FYROM να 'τανε το γατί, πάλι καλά που δε χρειάστηκε διαμεσολάβηση από τον ΟΗΕ)![]()
χΑΧΑΧΑΧ, καταπληκτικό ιστορικό! Μ'αρεσε το στόρυ είναι τρυφερό και αγαπησιάρικο.
έτσι έγινε και με τον δικό μου γάτο, τον Πελοπίδα (καταύμαυρος, και ο πορδολέων μαύρος είναι?). Τον έβγαλα Φέντια, αλλά μόλις τον είδε ο πατέρας μου είπε: "Βρε, καλώς τον Πελοπίδα" και από τότε τον φωνάζανε όλοι Πέλοπα! Και μετά από λίγο υπέκευψα και γω. Κι έτσι έμεινε Πελοπίδας.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρήθα που να ακούσεις πως φωνάζει η αδερφή μου τα γατιά μας..Πήγαμε χθες στον κ. Πάνο(τα μικρά μας έχουν μήκυτες και κόλλησαν την αδερφή και τον δεσμό) και γέλαγε ο άνθρωπος με τα ονόματα αλλά εκείνη ακούει και τους γράφει τα ονόματα που του λέει..Τον Πασά τον λέει χοντρό, το μικρό κούραδο και τη μικρούλα που θα την κρατήσει τελικά σκατουλα!!![]()
Μεσ' τα κοσμητικά! Χαχαχαχα

aretha
Περιβόητο μέλος
Όχι, ο Πορδολέων είναι ασπρόμαυρος (το προσφιλές "αγελαδί")και ο πορδολέων μαύρος είναι?

Το Φέντιας πάντως, πολύ καλό όνομα! (Εντάξει, και το Πελοπίδας δεν πάει πίσω...)
Τελικά είναι αλήθεια πως ο χαρακτήρας τους μας επηρεάζει πολύ για το όνομα που διαλέγουμε τελικά... Αν και όλα αυτά τα είχε πει πολύ πριν από μας ο T.S. Elliott! :greycat:
exposure243
Νεοφερμένο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Μάλλον, κάποιος της τραβά την ουρά
Σε αυτό το βίντεο ο σκύλος προσπαθεί να μιλήσει γατίσια. Απ' ότι θα δείτε, αυτό σημαίνει γάτα με αυτοπεποίθηση
https://www.youtube.com/watch?v=QptSdMT2ACg&mode=related&searchΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marigo173
Δραστήριο μέλος
. Αυτά.Το καλοκαίρι όμως όταν την είχα φέρει από το γατοξενοδοχείο σπίτι, είχε μάθει τις κακές συνήθεις των γειτόνων της και 3-4 μέρες με έπρηζε με το απίστευτο ρεπερτόριο που είχε διδαχτεί. Ευτυχώς το ξέχασε γρήγορα

mperr7
Νεοφερμένο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Δεν της τραβά την ουρά, την ξύνει στην πλάτη. Κάποιο νεύρο πρέπει να έχουν εκεί και ο δικός μου αντιδρά αν και όχι τόσο επεισοδιακάΜάλλον, κάποιος της τραβά την ουράΣε αυτό το βίντεο ο σκύλος προσπαθεί να μιλήσει γατίσια. Απ' ότι θα δείτε, αυτό σημαίνει γάτα με αυτοπεποίθηση
https://www.youtube.com/watch?v=QptSdMT2ACg&mode=related&search

1) νιάααου (το γνωστό και μη εξαιρετέο παραπονιάρικο): όταν πεινάμε
2) μίου: όταν θέλει να μας πει "εδώ είμαι! έρχομαι αγκαλιά!!"
3) νιαα! - α - α : χαρακτηριστικό της νιαούρισμα που συνοδεύεται από ανάλογο μισο-ανοιγοκλείσιμο στόματος, το κάνει μόνο στην περίπτωση που κρύβομαι πίσω από έναν τοίχο/μία πόρτα και προβάλλω και κρύβω το κεφάλι μου εκ περιτροπής! Έχει δε ένα ύφος, όλο απορία, σα να λέει "μα τι κάνει αυτή εδώ, πού το πάει ακριβώς, δεν καλαβαίνω!!"
4) λρρρρρρρρρρρ!!: δεν είναι ακριβώς νιαούρισμα, πρόκειται για έναν ήχο σαν τρίξιμο, σαν τον ήχο καουτσούκ που κυλάει στο πλακάκι και ακούγεται διακεκομμένα (δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να αποδοθεί!) και το κάνει σε στιγμές έξαρσης, πχ. όταν χαίρεται με ένα παιχνίδι, όταν πετυχαίνει το σκοπό της αφού πρώτα μας αγανακτεί με την επιμονή της!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool