fockos
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Όταν ο 15χρονος ανηψιός μου με ρώτησε
με ορθάνοιχτα μάτια γεμάτα απορία
αν είμαι άθεη
δεν θέλησα να του απαντήσω ευθέως
όχι γιατί ντρέπομαι γι αυτό
αλλά διότι πιστεύω
πως τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι
πρέπει να διαμορφώσουν άποψη χωρίς καθοδηγήσεις απο ανθρώπους που θεωρούν πρότυπα
οπότε του απάντησα με μια αλήθεια
"μέχρι σήμερα ακούω με ανοιχτή καρδιά,
μαθαίνω απο την αντίθετη άποψη,
κρίνω με ανοιχτό μυαλό
κι αν χρειαστεί ευχαρίστως αναθεωρώ
και αναδιαμορφώνω την αποψή μου"
Επειδή mulan είσαι ένα 20χρονο παιδί
και μάλιστα σπουδάζεις μια όμορφη επιστήμη, αυτή της δικαιοσύνης
έχεις μπροστά σου ολάνοιχτους τους δρόμους της γνώσης
και την κριτική σου σκέψη που θα σε κάνει να συνεχίσεις να διαφωνείς
ή να συμφωνήσεις με την περι του αντιθέτου άποψη.
Εκείνο που δεν θέλω να νοιώσεις είναι οτι σε βάζουν κάποιοι στη γωνία
και να θυμάσαι πως διαφωνία προάγει τη γνώση
Φιλικά για τη μικρή μας δικηγορίνα
Μίκυ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όταν ο 15χρονος ανηψιός μου με ρώτησε
με ορθάνοιχτα μάτια γεμάτα απορία
αν είμαι άθεη
δεν θέλησα να του απαντήσω ευθέως
όχι γιατί ντρέπομαι γι αυτό
αλλά διότι πιστεύω
πως τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι
πρέπει να διαμορφώσουν άποψη χωρίς καθοδηγήσεις απο ανθρώπους που θεωρούν πρότυπα
οπότε του απάντησα με μια αλήθεια
"μέχρι σήμερα ακούω με ανοιχτή καρδιά,
μαθαίνω απο την αντίθετη άποψη,
κρίνω με ανοιχτό μυαλό
κι αν χρειαστεί ευχαρίστως αναθεωρώ
και αναδιαμορφώνω την αποψή μου"
Επειδή mulan είσαι ένα 20χρονο παιδί
και μάλιστα σπουδάζεις μια όμορφη επιστήμη, αυτή της δικαιοσύνης
έχεις μπροστά σου ολάνοιχτους τους δρόμους της γνώσης
και την κριτική σου σκέψη που θα σε κάνει να συνεχίσεις να διαφωνείς
ή να συμφωνήσεις με την περι του αντιθέτου άποψη.
Εκείνο που δεν θέλω να νοιώσεις είναι οτι σε βάζουν κάποιοι στη γωνία
και να θυμάσαι πως διαφωνία προάγει τη γνώση
Φιλικά για τη μικρή μας δικηγορίνα
Μίκυ
Επιτέλους και ένα φιλικό μήνυμα!
Πραγματικά αυτά που πιστεύω τα πιστεύω μετά απο δική μου αναζήτηση . Το ότι είμαι 21 χρονών δεν σημαίνει ότι λέω αυτά που μου "πασσάρει η γιαγιά μου" Έχω κρίση και αυτά που λέω τα πιστεύω. Το ότι πιστεύω ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή δεν σημαίνει ότι δεν τα αγαπάω και δεν τα σέβομαι. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα και μεγάλη πίεση στο να κρατήσω τη γάτα που αποφάσισα να φροντίσω ( την τρελή διαχειρίστρια που απαιτεί "να εξαφανιστεί η γάτα", τον φίλο μου που ανακαλύψαμε ότι έχει αλλεργία στις γάτες και την αδερφή μου που με το που κάνει μια ζημιά η γάτα επαναστατεί) οπότε το αν αγαπάω τα ζώα και αν θεωρώ ότι αξίζουν τον σεβασμό νομίζω ότι το αποδεικνύω έμπρακτα κάθε μέρα και όχι με την άποψή μου για την ψυχή.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Mulan....το οτι σου λεμε τη γνωμη μας,η οποια ειναι αντιθετη σε καποια πραγματα απο τη δικη σου...δεν σημαινει οτι δεν ειναι φιλικα τα μηνυματα...Δεν νομιζω οτι σου επιτεθηκε κανενας..

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Μulan σε προηγούμενη σου απάντηση αν πιστεύω ότι όλα τα ζώα έχουν ψυχή. Ναι το πιστεύω. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα από εμπειρία που είχα στα 21 μου κι εγώ για να καταλάβεις. Στα 16 μου σώσαμε μια περδικούλα βουνίσια. Φυσικά δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή να την κρατήσουμε όταν έγινε καλά. Αποφασίσαμε να την ελευθερώσουμε. Η περδικούλα όμως δεν ήθελε με τίποτα να μας αφήσει. Αναγκαστήκαμε να την φέρουμε μαζί μας στην Άθήνα. Τότε μέναμε Χανιά. Λοιπόν ποτέ δεν την φυλακίσαμε. Η περδικούλα μας ο Κοκονέλος μας ήταν πάντα ελεύθερος/η να φύγει. Στην Αθήνα μάλιστα μένω σε περιοχή που κοντά έχει βουνό (Καισαριανή). Λοιπόν για να μην στα πολυλογώ. Έμεινε μαζί μας 5 χρόνια η αγάπη μου. Είχε αδυναμία σε όλους μας αλλά πιο πολύ λάτρευε τον αδερφό μου. Ήξερε σε ποιο δωμάτιο διάβαζε για να δώσει πανελλαδικές και ήταν απέξω από το δωμάτιό του να τον περιμένει. Όταν έφτασε η τελευταία μέρα της ζωούλας της η γλυκιά μας περδικούλα μας ήθελε όλους δίπλα της. Δεν μιλούσε όσο ήμασταν κοντά της. Όταν κάναμε να φύγουμε για κάποιο λόγο αυτή άρχισε να φωνάζει έντονα. Έτσι μείναμε δίπλα της μέχρι την τελευταία της πνοή. Ο αδερφός μου δεν ήταν σπίτι κάπου είχε πάει. Όταν γύρισε, τον περίμενε και πέθανε στα χέρια του. Ναι δεν λέω ούτε μια λέξη υπερβολής σε αυτή την ιστορία. Λοιπόν Μulan επειδή από παιδί έχω ζήσει με πολλά ζώα και όχι μόνο με γάτες και σκύλο και οι εμπειρίες μου είναι πολλές ναι πιστεύω ότι και τα ζώα έχουν ψυχή.
Το αν πιστεύω τώρα στο Θεό ναι πιστεύω αλλά όχι με τις παρερμηνευμένες μπούρδες των ανθρώπων. Αλλιώς ερμηνεύουν την Αγία Γραφή οι Ορθόδοξοι αλλιώς οι Καθολικοί αλλιώς πιστεύουν οι Μουσουλμάνοι άλλα πράγματα πιστεύουν οι Ιαχωβάδες. Οπότε ναι μεν πιστεύω αλλά με ανοιχτούς ορίζοντες. ΄Αλλωστε πολλοί είναι και οι παπάδες που ευλογούν πλέον τα ζώα.
Τελειώνοντας και χωρίς καμμιά εχθρική διάθεση όπως ισχυρίστηκες πιο πάνω απλά με αντίθετη άποψη από την δική σου θα ήθελα να σου πω να πεις της διαχειρίστριάς σου να κουρεύεται και δεν έχει καμμιά δουλειά να επεμβαίνει στο δικό σου σπίτι. Εγώ θα την στόλιζα καταλλήλως. Εσύ έχεις δικαίωμα να της ζητάς να απολογείται για τις πράξεις της από την στιγμή που εκπροσωπεί την πολυκατοικία. Στον φίλο σου σύστησε έναν καλό αλλεργιολόγο και στην αδερφή σου να πιεί κάνα χαμομηλάκι για να ηρεμήσει γιατί αυτό που αξίζει στην ζωή δεν είναι τα αντικείμενα αλλά τα έμψυχα όντα. Εγώ όταν πέθανε η Νίνα μου η γατούλα μου σκεφτόμουν ότι καλύτερα να μου έκλεβαν το αμάξι παρά που πέθανε το φιλαράκι μου. Μακάρι να μπορούσα να αρχίσω τις διαπραγματεύσεις με τον Θεό εκείνη την περίοδο.

mickey mouse
Διάσημο μέλος
Επίσης σαν απάντηση στο ερώτημα
περι ψυχής
καλό θα ήταν να δει κανεις το Earthlings
https://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470&hl=el#
και να αντιληφθεί σε όλο της το μεγαλείο
την αγριότητα του ανθρώπου
που πλάστηκε,
όπως λένε οι πιστεύοντες,
"κατ'εικόνα και κατ'ομοίωση"!!!!
Αν υπάρχει τελικά Θεός
και αυτή είναι η εικόνα του
τότε .....
να πάει να την αλλάξει
γιατί ο "διάβολος"
φαντάζει
"αγγελος"
μπροστα στο ανθρώπινο πρόσωπο της αγριότητας
marina289
Περιβόητο μέλος
Καλημέρα!υπάρχει και σε ταινία?? πως λέγεται??
Δεν θυμάμαι πώς λέγεται η ταινία...
Μήπως χατσικο;; Το όνομα του σκύλου;;
Αν την ζητήσεις έστω και περιγραφικά σε DVDάδικο ,θα την ξέρει-είναι αρκετά γνωστή

Pocahontas
Δραστήριο μέλος
ναι hachiko

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum