Τα κάνει παντού εκτός από την άμμο!!!!

mixalakis

Νεοφερμένο μέλος

Ο mixalakis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Το μικρό διαβολάκι https://www.mypetz.gr/showthread.php?p=2367837#post2367837 μας έχει στεναχωρήσει τελευταία.

Το πάσχα μετακόμισα σε νέο σπίτι που είναι ισόγειο. Για 15 περίπου μέρες δεν τη βγάζαμε καθόλου έξω, ώστε να προσαρμοστεί στο νέο της σπίτι. Μετά σιγά σιγά την αφήσαμε να βγαίνει στον κήπο. Φυσικά ξετρελάθηκε και το αστείο είναι ότι γκρίνιαζε για να μπει μέσα ώστε να πάει να τα κάνει στην άμμο της και μετά να βγει πάλι έξω!!:D:D:D

Κάποια στιγμή φαντάζομαι ότι τα έκανε στον κήπο και από τότε χρησιμοποιούσε ελάχιστα την άμμο, μόνο όταν έμενε μέσα.

Στις διακοπές έμεινε πολύ καιρό μέσα και ερχόνταν καθημερινά κάποιος για να την βγάλει έξω μερικές ώρες.

Το κακό είναι ότι από τότε που επιστρέψαμε από τις διακοπές δεν έχει ξαναπάει στην άμμο της! Πάντα τα κάνει έξω, αλλά όταν μείνει πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, τότε φωνάζει να την βγάλουμε έξω. Αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, κάνει τσίσα όπου βρει στο σπίτι!! Σε καναπέδες, χαλιά, πλακάκια ακόμα στο τραπέζι!!! Την πάω στην άμμο και αδιαφορεί πλήρως!!

Τι μπορώ να κάνω, ξέρει κανείς;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον συνήθισε και της αρέσει τόσο πολύ να τα κάνει στο χώμα, που θεωρεί "βρώμικο" να πηγαίνει αλλού, ή δεν θέλει περιορισμό στο χώρο που σκάβει. Το βρίσκω δύσκολο να ξαναμάθει την άμμο, αλλά, ίσως θα μπορούσατε να της φτιάξετε ένα πορτάκι, να μπαινοβγαίνει ό,τι ώρα θέλει. Κάνει οπουδήποτε τσίσα, για να σας δείξει την αντίδρασή της που δεν της ανοίγετε, θέλει το ΕΞΩ, και σας το λέει με τον τρόπο της. Θα μπορούσατε, ίσως, αν πρόκειται να λείψετε για πολλές ώρες, προκειμένου να μην την αφήσετε μέσα και τα βρείτε όλα χάλια, να της φτιάξετε μια προστατευμένη φωλίτσα έξω, ώστε να μπορεί κάπου να χωθεί να μην κρυώνει μέχρι να γυρίσετε. Δεν μπορώ να σκεφθώ κάτι άλλο:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντα όταν ζητάει να βγει έξω, τη βγάζουμε. Επίσης όταν είναι να λείψουμε αρκετή ώρα, πάλι την βγάζουμε.
Τώρα που χειμωνιάζει όμως τι θα κάνουμε; Θα είμαστε πάντα με τον φόβο μη λερώσει στο σπίτι ή θα την έχουμε έξω στο κρύο και τη βροχή;

πιστεύω ότι το κακό εγινε..γιατί συνήθισε το έξω,όπως έγραψε και η ελένη.Εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι απλά να μην ξαναβγεί έξω..ώστε να συνηθίσει πάλι να τα κάνει μέσα.:)

Αυτό θέλω να κάνω και εγώ, αλλά αν δεν την αφήσουμε να βγει τρελαίνεται και μπορεί να αρχίσει να κατουράει παντού! Γενικά τώρα με τις βροχές κάθεται περισσότερο μέσα και ελπίζω να βελτιωθεί περισσότερο όταν πιάσουν τα μεγάλα κρύα.

Να δούμε...

Καλημέρα.
Γιατι δεν τοποθετειτε ενα πορτακι για γατες,ωστε να μπαινοβγαινει;

Γιατί δεν θα μπαίνει και θα βγαίνει μόνο εκείνη...:wacko::wacko:

Υπαρχουν και πορτακια με αισθητηρα,που ανοιγουν μονο για τη γατουλα που φορα στο κολαρο της τον καταλληλο κωδικο.

Αυτό δεν το ήξερα και ομολογώ μου κάνει εντύπωση!!!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Εχω 3 γάτες μια θηλυκιά με τα δύο μικρά της..(4 μηνών).. Τα έχω στο μπαλκόνι (με σπιτάκι φυσικά) .. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ τους έχω λεκάνη για τις ακαθαρσίες τους.. τα μικρά πάνε 1 φορά στην λεκάνη και μετά τα κάνουν όπου βρούνε στο μπαλκόνι.. ενώ η μαμά τους τα κάνει κανονικά στην λεκάνη.Τι να κάνω για να τα εκπαιδεύσω ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω καιρό να μπω στο φόρουμ και θέλω απλά να ενημερώσω ότι πριν τα Χριστούγεννα η Χλόη άρχισε ξαφνικά να ξαναπηγαίνει στην άμμο της και μην τα κάνει πουθενά αλλού μέσα στο σπίτι!!

Δεν έχω καταλάβει τι άλλαξε, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω 3 γάτες μια θηλυκιά με τα δύο μικρά της..(4 μηνών).. Τα έχω στο μπαλκόνι (με σπιτάκι φυσικά) .. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ τους έχω λεκάνη για τις ακαθαρσίες τους.. τα μικρά πάνε 1 φορά στην λεκάνη και μετά τα κάνουν όπου βρούνε στο μπαλκόνι.. ενώ η μαμά τους τα κάνει κανονικά στην λεκάνη.Τι να κάνω για να τα εκπαιδεύσω ?

χμμ, μηπως να τα εβαζες στην λεκανη καθε φορα που τα βλεπεις να πηγαινουν αλλου; Μηπως δεν ειναι καθαρη η λεκανη; Με τοσες γατες κανονικα πρεπει να εχεις 3+1 λεκανες:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back