Lins
Νεοφερμένο μέλος
Αυτο εγινε πρωτη φορα πριν ενα μηνα περιπου και υπεθεσα οτι το εκανε επειδη ειχαν αμελησει την αμμο του -εγω ελλειπα.Πριν μια εβδομαδα το ξαναεκανε 3 φορες,αλλα το θεμα ειναι οτι πηγαινε και στην αμμο παραλληλα!Χθες το βραδυ που καθαρισα την αμμολεκανη πηγε κανονικα και σημερα το πρωι παλι αφησε δωρακι στην μπανιερα....
Δεν ξερω τι μπορει να φταει, η αμμος ειναι καθαρη συνεχεια, τρωει κανονικα, ψυχολογικα ειναι το ιδιο τρελαρας που ηταν παντα....
Σκεφτηκα να αφησω την μπανιερα με λιγο νερο,για να μην πηγαινει αλλα αν τα κανει σε κανενα καναπε??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fenaki12
Δραστήριο μέλος

Lins
Νεοφερμένο μέλος
Παντως τρωει και παιζει κανονικα.
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Lins
Νεοφερμένο μέλος

Ο δικος μου μαλλον εχει διαρροια λογω παρασιτων απο οτι ειπε ο γιατρος και θα ακολουθησει θεραπεια.Και λογικα θα σταματησει να πηγαινει και στην μπανιερα.
Αυτα παθαινουμε οταν αμελουμε την αποπαρασιτωση....

kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Περαστικα του!!!Ουτε εγω του εχω κανει ουτε εμβολιο ακομα
Νιωθω πολυ ασχημα αλλα δεν ειχα τ χρηματα μαλλον μια απο αυτες τις μερες θα του κανω..και ειναι σχεδον 3 μηνων
My Amelie
Νεοφερμένο μέλος

Περίεργη συμπεριφορά τέτοιου είδους είχαμε κι εμείς ( αλλά με τα τσίσα της)!!! Αλλά κατάφερα και έκανα την διάγνωση (θέλω να πιστεύω)!!!
Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής:
Επειδή η τουαλέτα μας είναι μικρή στο σπιτι, η λεκάνη είναι δίπλα στην ντουζιέρα....
Στο μεταξύ η Amelie θέλει πάντα να μου κάνει παρέα στην τουαλέτα, ξαπλώνοντας στα πόδια μου...ζητώντας ακόμη κι εκείνη την στιγμή
χάδια....ή απλά παρατηρώντας!!!!!!!!!

Μεγάλη εντύπωση στην τουαλέτα της κάνει η βρύση όταν στάζει που μπορεί να κάθεται να την κοιτάζει επί ώρες.........
και το νερό όταν τραβάμε το καζανάκι!!!

Παιρνόντας οι μήνες έτσι, άρχισα να παρατηρώ μια υγρή κίτρινη λιμνούλα στην ντουζιέρα (κοντά στο συφώνι παρακαλώ!!!),
Το σκέφτηκα για την Amelie, αλλά λέω μπα.........! Γιατί από μωράκι που ήταν καταλάβαινε και πήγαινε στο χώμα της...ποτε δεν είχαμε
τέτοιου είδους προβλήματα!...
Και φτάνει η ημέρα που βλέπω την Amelie καμαρωτη και με τουρλωμένο τον πισινό της να κάνει τα τσίσα της στην ντουζιέρα κοντά στο σιφώνι....
και να "σκάβει"και καλά με τα νύχια της για να εξαφανίσει τα ίχνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φυσικά την μάλωσα πολύ
γιατί το χώμα της είναι απέναντι από την ντουζιέρα αλλά "η κυρά" προτιμούσε να κάνει τα τσίσα της στην.....ντουζιέρα!!!!!!

Το σκεφτόμουν, το ξανασκεφτόμουν και μετά από λίγες μέρες που την παρατηρούσα έβγαλα το εξής πόρισμα:
Επειδή μας έβλεπε την ωρα που μας καλούσε................... η φύση (εμένα και τον άντρα μου) συνδύασε τον χώρο που ήταν δίπλα στην λεκάνη
και το νερό που τρέχει εκεί (στην ντουζιέρα δηλαδη), ότι είναι ο δικός της χώρος που θα πρέπει η ίδια να κάνει τσίσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατί πήγαινε και τα έκανε στο συφώνι όχι όπου νά'ναι!!!!!!!!!!!!!!!! Σε παρακαλώ!!! Εχουμε κι ένα επίπεδο.........όχι όπου να'ναι!!!!!

Με λίγα λόγια είχε την φαϊνή ιδέα ότι η ντουζιέρα μας είναι η δική της..............τουαλέτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά από έλεγχο και αρκετό μάλωμα.... σταμάτησε να το κάνει στην ........ντουζιέρα και επανήλθε για τα τσίσα της στο χώμα!!!!!!!!!!!!!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Lins
Νεοφερμένο μέλος
Τωρα σταματησε να τα κανει στην μπανιερα,του περασε και η διαρροια.
Αλλα ειχα γεμισει την μπανιερα με λιγο νερο,δεν το καταλαβε μπηκε μεσα να τα κανει και πεταχτηκε εξω βρεγμενος!!

Το επαθε μια το επαθε δυο,δεν εχει ξαναπαει απο τοτε!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η αληθεια ειναι οτι και ο δικος μου παντα ερχεται μαζι μου στο μπανιο αλλιως χαλαει τον κοσμο απ'εξω!
Αλλα ειχα γεμισει την μπανιερα με λιγο νερο,δεν το καταλαβε μπηκε μεσα να τα κανει και πεταχτηκε εξω βρεγμενος!!
Το επαθε μια το επαθε δυο,δεν εχει ξαναπαει απο τοτε!![]()
αμ μπραβο..ακριβως αυτο...οχι μαστιγιο και μεθοδους γκεσταπο,που καποιοι δυστυχως χρησιμοποιουν...

kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Η αληθεια ειναι οτι και ο δικος μου παντα ερχεται μαζι μου στο μπανιο αλλιως χαλαει τον κοσμο απ'εξω!
Το επαθε μια το επαθε δυο,δεν εχει ξαναπαει απο τοτε!![]()
Kαι εμενα και οι 2 γατες μολις μπω στ τουλαλετα τσουπ νατεσ χαχαχαχα
και καθονται και με κοιταν ολο απορια!!!!
χαχαχααΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
My Amelie
Νεοφερμένο μέλος
αμ μπραβο..ακριβως αυτο...οχι μαστιγιο και μεθοδους γκεσταπο,που καποιοι δυστυχως χρησιμοποιουν...![]()
Αυτό (ηλίου [FONT="]φαεινότερο), πήγαινε για μένα ε?......

Το ότι καθένας έχει το δικό του τρόπο "διαπαιδαγώγησης" και "τιμωρίας" ειναι σεβαστό από την πλευρά μου
...και αναλόγως τον χαρακτήρα της γάτας και του κάθε ανθρώπου......
Όλοι πιστεύω προσπαθούμε για το καλύτερο, ότι έχει να κάνει με την γατούλα μας....και για την μεταξύ μας συμβίωση...
Κανείς μας δεν τα ξέρει όλα, ή αποκλείει το να κάνει λάθοι κάποιες φορές.....Γιάυτό είμαστε άλλωστε εδώ...
Για να ανταλάσσουμε απόψεις...
Από την άλλη........... ούτε η θεωρία των "βιβλίων" έιναι ίδια με την "πράξη"....
δυστυχώς ή ευτυχώς....
Το θέμα είναι η ισοροπία σε κάθε κατάσταση...
Και το πόσο είναι ο καθένας μας "ανοιχτός"να δοκιμάσει κι άλλες μεθόδους....
Είμαι ανοιχτή στην κριτική, αλλά πιστεύω (κατά την γνώμη μου), ότι οι χαρακτηρισμοί [/FONT]μαστιγιο και μεθοδους γκεσταπο, είναι ατυχείς και άδικοι.....

....και με θλίβουν...Το ότι την μάλωσα δεν θεωρώ ότι με κάνει "δικτάκτορα" ή "αποφασίζουμε και διατάσσομαι".....

Απλά ήταν ένας τρόπος αντιδρασης δικός μου (σωστός ή λάθος)..............όχι όμως για τέτοιους χαρακτηρισμούς...

Και για την ιστορία, είχα δοκιμάσει το κόλπο με το "γεμίζω την ντουζιέρα νερό" για να την αποτρέψω, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να μπει μέσα να πλένει τα πόδια της με το νερό και να τα γλυφει, και να πίνει νερό η χαζούλα με σαπουνάδες....
[FONT="]
[/FONT]
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Lins
Νεοφερμένο μέλος
Δεν πιστευω οτι η φιλη amelie ηταν κακια με τη γατουλα της.Αλλωστε ποσοι απο μας δεν εχουμε κανει λαθη?Δεν ειναι και τοσο ευκολο.....Ειδικα οταν δεν εχεις εμπειρια.
Παντως η καλο ειναι γενικα να επισημαινουμε οτι το μαλωμα στα ζωα ειναι περιττο και τους κανει κακο,γιατι τα πληγωνει και δεν συνδυαζουν τη ζημια με την ασχημη συμπεριφορα που εισπραττουν.Τα γεμιζει φοβο και ασχημες αντιδρασεις.
Δυστυχως λιγοι το καταλαβαινουν και η κλασικη απαντηση "ελα μωρε, σκυλος-γατα ειναι,δεν εχει αναγκη" ειναι κατι που ακουω συχνα και με κανει εξω φρενων!!!

Υπομονη,ενασχοληση και αγαπη χρειαζονται!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ας μην παρεξηγουμαστε....
Δεν πιστευω οτι η φιλη amelie ηταν κακια με τη γατουλα της.Αλλωστε ποσοι απο μας δεν εχουμε κανει λαθη?Δεν ειναι και τοσο ευκολο.....Ειδικα οταν δεν εχεις εμπειρια.
Παντως η καλο ειναι γενικα να επισημαινουμε οτι το μαλωμα στα ζωα ειναι περιττο και τους κανει κακο,γιατι τα πληγωνει και δεν συνδυαζουν τη ζημια με την ασχημη συμπεριφορα που εισπραττουν.Τα γεμιζει φοβο και ασχημες αντιδρασεις.
Δυστυχως λιγοι το καταλαβαινουν και η κλασικη απαντηση "ελα μωρε, σκυλος-γατα ειναι,δεν εχει αναγκη" ειναι κατι που ακουω συχνα και με κανει εξω φρενων!!!
Υπομονη,ενασχοληση και αγαπη χρειαζονται!!
συμφωνω απολυτα μαζι σου..
..αυτο λεω και εγω..αν δεν εχουμε αγαπη παντως..ειναι σιγουρο οτι δεν μπορουμε να ασχοληθουμαι σωστα με τα ζωα...η τιμωρια γενικα ειναι μια λεξη,που καθολου δεν μου αρεσει..ιδιαιτερα στα ζωα,που ειν αι τα πιο αγνα πλασματα,και δεν εχουν..συναισθηση οτι δεν μας αρεσουν εμας να κανουνε καποια πραγματα...ικανοτητες βεβαια εχουνε πολυ περισσοτερες απο εμας..
εγω επισης προσαρμοζω καποια πραγματα,οταν δεν γινεται αλλιως..πχ..ναι..στην σιτα προσπαθουν να σκαρφαλωσουν οταν βλεπουν χιλια δυο πουλακια εξω να πετανε..ειναι το ενστικτο τους αυτο..και δε μπα να τα τιμωρησουμε 800 φορες..παλι θα θελουν να σκαρφαλωσουν..απλα,εβαλα διπλη σιτα,γιανα μην χαλασουν την ξενη σιτα δηλαδη..
kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος
Σε ενα αλλο ποστ που αναφερεται στη τιμωρια γραφεις οτι αυτες οι ιδεες ειναι φασιστικες και ειχε απαντισει η Αμελη παραπανωαγαπητη μου μαρια...εγω,δεν αναφερθηκα σε ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικα..ειπα την αποψη μου γενικοτερα..τωρα,αν εσυ εχεις τη μυγα...δεν φταιω εγω...![]()
αρα νομιζω εκει πηγαινε
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σε ενα αλλο ποστ που αναφερεται στη τιμωρια γραφεις οτι αυτες οι ιδεες ειναι φασιστικες και ειχε απαντισει η Αμελη παραπανω
αρα νομιζω εκει πηγαινε
ο καθενας μπορει να νομιζει οτι θελει...το που πηγαινε..ασε με να το ξερω εγω...
..εμενα η αποψη μου ειναι οτι οι τιμωριες(..τιμωριες..οχι εκπαιδευση..)...ειναι φασιστικες μεθοδοι..
My Amelie
Νεοφερμένο μέλος
ο καθενας μπορει να νομιζει οτι θελει...το που πηγαινε..ασε με να το ξερω εγω...
..εμενα η αποψη μου ειναι οτι οι τιμωριες(..τιμωριες..οχι εκπαιδευση..)...ειναι φασιστικες μεθοδοι..
Aγαπητή πουπουλίνα,
Καταρχάς, να σου πω ότι έχω όλη την καλή διάθεση για να ξεκαθαρίσω "τυχόν παρεξηγήσεις"...
Επειδή από τα κείμενα σου που έχω διαβάσει φαίνεσαι έξυπνος, απόλυτος και ετοιμόλογος άνθρωπος,
στην συγκεκριμένη περίπτωση που ο "καθένας" είμαι εγώ, θεώρησα ότι το σχόλιο αυτό (ως νοήμων άνθρωπος και όχι επειδή "έχω την μύγα"), ότι υποννοήθηκε " [FONT="]εμμέσως πλην σαφώς[/FONT]" για μένα....
Δεν με ενόχλησε λοιπόν η άποψη σου, αλλά το παραπάνω.
Καθένας φυσικά και έχει την αποψή του , η οποία για μένα, είναι σεβαστή.
Μακάρι να έκανα εγώ ΛΑΘΟΣ, και να το κατάλαβα εγώ ΛΑΘΟΣ...
Γιατί πραγματικά μου προξένησε μεγάλη έκπληξη το πόσο εύκολα μπορεί να χρησιμοποιούνται (σε ένα φόρουμ σαν κι αυτό, που κοινή μας αφορμή συμμετοχής είναι η αγάπη για τις γάτες) τέτοιου είδους βαριοί χαρακτηρισμοί (κατά την άποψη μου) σε μέλος από άλλο μέλος γιατί "τόλμησε"
να ανέφερει ότι τιμωρεί (μαλώνωντας, ΟΧΙ κακοποιώντας) το γατάκι του....Να σεβόμαστε όλοι την γνώμη των άλλων και ας είναι τελείως αντίθετες με τις δικές μας... Μόνο έτσι θα υπάρξει διάλογος και εξέλιξη....
Καταλαβαίνω ότι αυτές σου οι απόψεις προέρχονται από την μεγάλη αγάπη που έχεις στις γατες...είναι εμφανές, αλλά ας
μην απαξιώνουμε και τις γνώμες των άλλων, όταν δεν είναι σύμφωνες με τις δικές μας....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
..οπως θυμασια στο 1ο μου ποστ,αυτο με την στειρωση,,,ημουνα ιδιαιτερα ευγενικη και απλα σου παρεθεσα ενα λινκ,που χαρηκα παρα πολυ που το διαβασες...σου ευχομαι πραγματικα και μεσα απο την ψυχη μου τα καλυτερα,για σενα και την γατουλα σου..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool