Τα κατοικίδια δεν αποτελούν χριστουγεννιάτικο δώρο

sofiagal

Δραστήριο μέλος

Η sofiagal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 539 μηνύματα.
Όσο δεν τα κρεμάνε στα δέντρα σαν στολίδια μια χαρά είμαστε. Σε ένα πετ σοπ που αγόραζα χρυσόψαρα, ο ιδιοκτήτς μου είχε πει ότι αγοράζει τα χρυσόψαρα 300, 300 γιατί είναι μόδα στους γάμους που κάνουν τραπέζι σε μαγαζί με πισίνα να την γεμίζουν ψάρια, γιατί λαμπυρίζουν ωραία τη νύχτα. Ελάχιστα επιβιώνουν, δεν έχει και που να τα βάλει μέχρι τον επόμενο γάμο.:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω καταδικαζω καθε τετοια ενεργεια κ μια φιλη μου που εκανε το λαθος αυτο να βαλει ψαρια στο τραπεζι της βαφτισης του γιου της τα εχωσα κ της ειπα οτι ειναι θυμα της μοδας κ του καταναλωτισμου κ οτι ειναι κανιβαλλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ένα πετ σοπ που αγόραζα χρυσόψαρα, ο ιδιοκτήτς μου είχε πει ότι αγοράζει τα χρυσόψαρα 300, 300 γιατί είναι μόδα στους γάμους που κάνουν τραπέζι σε μαγαζί με πισίνα να την γεμίζουν ψάρια, γιατί λαμπυρίζουν ωραία τη νύχτα. Ελάχιστα επιβιώνουν, δεν έχει και που να τα βάλει μέχρι τον επόμενο γάμο.:mad:
Αα αυτό πάλι δεν το ήξερα… Τι πάνε και βρίσκουν στην προσπάθεια τους να πείσουν τους εαυτούς τους ότι κάνουν ευτυχισμένο γάμο!!!

Κάποτε έριχναν ρύζι στα κεφάλια για να ριζώσει ο γάμος τώρα ρίχνουν ψάρια στην πισίνα

Το έθιμο με τα ψάρια πάντως θα ταίριαζε με την ευχή: Οσο θα ζήσουν τα ψάρια στην πισίνα, τόσο να ζήσει κι ο γάμος μας.

ειναι τραγικο αυτο με τα ψαρια...ηδη στον πσφε(πανελληνιο συλλογο φιλων του ενυδρειου)προσπαθουμε να προωθησουμε σε οσες το δυνατον περισσοτερες εφημεριδες και περιοδικα ενα κειμενο διαμαρτυριας σχετικα με αυτο...:down:

Για να επιστρέψουμε πάντως στο θέμα,διαφωνώ με το να χαρίζει καποιος σε κάποιον άλλο ένα ζωάκι. Τα ζώα όπως λέει και ο Θανάσης δεν είναι παιχνίδια ούτε μπιχλιμπίδια. Έχουν ευθύνες και χρειάζονται φροντίδα. Αν ο άλλος δεν έχει συνειδητά επιλέξει να έχει κάποιο ζώο και απλά κάποιος του το "φορτώσει", στην πρώτη δυσκολία θα το πετάξει στο δρόμο.

Άμα θέλουν κάτι να λαμπιρίζει στην πισίνα ας βάλουν φωτάκια! Τι μόδα και αηδίες; Αν είναι δυνατόν! Θανάση η ευχή σου είναι πολύ καλή για τέτοιους ανθρώπους με τόσο ωραίες ιδέες! Γενικά επειδή πρόκειται για ζώα και όχι για πορτατίφ καλό είναι να τα αντιμετωπίζουμε ανάλογα. Ως δώρο μόνο αν ξέρουμε ότι ο αποδέκτης θέλει να πάρει ένα ζώο και όχι γιατί είναι μόδα!

..o ιδιοκτήτς μου είχε πει ότι αγοράζει τα χρυσόψαρα 300, 300 γιατί είναι μόδα στους γάμους που κάνουν τραπέζι σε μαγαζί με πισίνα να την γεμίζουν ψάρια, γιατί λαμπυρίζουν ωραία τη νύχτα. Ελάχιστα επιβιώνουν, δεν έχει και που να τα βάλει μέχρι τον επόμενο γάμο.:mad:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

???:hmm:

Το έθιμο με τα ψάρια πάντως θα ταίριαζε με την ευχή: Οσο θα ζήσουν τα ψάρια στην πισίνα, τόσο να ζήσει κι ο γάμος μας.

Πέστα Θανάση!!!:up:
Γενικά πρέπει κάποια στιγμή να αποβάλλουμε την οπτική ότι τα ζώα είναι πράγματα. Γιατί πολλοί "φιλόζωοι", υπεραγαπούν τα ζώα που φιλοξενούν στο σπίτι τους αλλά με τη μορφή ιδιοκτησίας. Και αυτό κατ' εμέ είναι απαράδεκτο. Καλό είναι γενικά να μην αγοράζουμε ζώα - όχι μόνο στις γιορτές, αλλά όλο το χρόνο. Με την υποστήριξή μας σε τέτοιες επιχειρήσεις γινόμαστε έμμεσα υπεύθυνοι για τον αυξανόμενο αριθμό των ζώων που ζουν στο δρόμο...
:(

Καλά να σχολιάσω το άρθρο στο noikokyra.gr...:D το ότι προτείνει να πάμε να καλλωπίσουμε τα ζωάκια μας για τις γιορτές πώς το κρίνεται; χαχαχαχαχα Έλεος τι άλλο θα ακούσω!

οταν λεει να τα καλωπισουμε μαλλον θα εννοει να τα πλυνουμε να ειναι καθαρα να τους βαλουμε κ κανα συνολακι πηρα της πατουνας μου ενα ζακετακι κουκλα ειναι

τι να πουν και τα καημένα τα κανίς; Δεν φτάνει που τα κουρεύουν σε ανεκδιήγητα σχήματα τα βάφουν και ροζ!

Μερικοί τα ξεφτιλίζουν τα ζώα

τι να πουν και τα καημένα τα κανίς; Δεν φτάνει που τα κουρεύουν σε ανεκδιήγητα σχήματα τα βάφουν και ροζ!
Είναι όντως ορισμένες που το παραχέ..... το θέμα , θεωρώντας απαραίτητο να ταιριάζει το σκυλάκι με το συνολάκι τους.:mad:

Για κάποιον που αγαπάει πολύ τα ζώα και ξέρουμε ότι θέλει ν'αποκτήσει ένα κατοικίδιο αλλά δεν έχει τη δυνατότητα, θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι θαυμάσιο δώρο για τα Χριστούγεννα. Αλλά μιλάω μόνο για συνειδητοποιημένους ανθρώπους, πράγμα σπάνιο.
Γενικά ποτέ δεν πρέπει να δωρίζουμε κατοικίδια, αν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι αυτό που θα ήθελε ο αποδέκτης του δώρου μας.

oταν εχασα τον γατουλη πριν απο 2 χρονια απο αυτοκινητο ημουν απαρηγορητη Μια φιλη λιγο καιρο μετα μου εκανε δωρο το Αντρακι αυτον στο αβαταρ μου Ηταν ενα δωρο αγαπης και παρηγοριας Αλλα ηξερε οτι θα το προσεξω και οτι αγαπαω τις γατουλες .
Το να κανης ενα δωρο που δεν θα εκτιμηθη( και δη εγω το θεωρω και ατοπο σχημα λογου του οτι το ζωο ειναι ψυχη οχι αντικειμενο) ειναι κατι που θα φερη προβληματα μονο.

Οπως επισης θεωρω απαραδεκτο να χαρισης ενα ζωακι σε παιδια Λιγα εως δυσευρετα ειναι τα παιδια που συνηδητοποιημενα ξερουν τι σημαινει να χεις την ευθυνη ενος ζωου και αυτο απευθυνεται στους γονεις γιατι εκεινοι ειναι που τα παιρνουν και μετα οταν το παιδακι βαρεθει το πεταν στο δρομο.

Εννοείται ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι όταν θέλουμε να χαρίσουμε ένα ζώο σε κάποιον. Και σε καμμία περίπτωση δεν χαρίζουμε ζώο σε παιδί αν ξέρουμε ότι οι γονείς του δεν το θέλουν γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθεί στον δρόμο. Αν ο άλλος το θέλει είναι από τα καλύτερα δώρα!

Συμφωνώ με Γιώτα και Αναμπού!:)

Μάριελ μου στέλνεις σε παρακαλώ το κείμενο που αναφέρεις στο admin@pets.gr? Με ενδιαφέρει!!!

Ευχαριστώ
Μαρίνα

ο Αϊ-Βασίλης είναι ο άγιος όλων των παιδιών» λέει η Βούλα Θεοτοκάτου, της διεύθυνσης δημοσίων σχέσεων των ΕΛΤΑ, η οποία είναι και η... γραμματέας του Αϊ-Βασίλη.
Η επιφάνεια του γραφείου της δεν φαίνεται, είναι καλυμμένη από δεκάδες γράμματα παιδιών. Ξεχωρίζουμε ένα πολύχρωμο, γραμμένο με 4-5 διαφορετικά στιλό: «Αγαπημένε Αϊ-Βασίλη πέρσι δεν θυμάμαι τι μου πήρες. Δεν πειράζει όμως. Φέτος θα ήθελα να μου φέρεις ένα σκυλάκι... Να είναι του σαλονιού... Το σκυλάκι το θέλω αγόρι ράτσα πεκινουά σε διασταύρωση με τσιουάουα».
https://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=22.12.2006,id=28406948

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back