Τα μέρη που έχετε επισκεφθεί

Gemini

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Gemini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 365 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
...... αλλά λάτρεψα τη Νέα Υόρκη.
Πωωωω-πω!!! H Nέα Yόρκη είναι μια πόλη που θέλω ΠAPA ΠOΛY να επισκεφτώ!!
Πολύ σε ζηλεύω που έχεις πάει! Eλπίζω κάποια στιγμή στη ζωή μου, να καταφέρω να κάνω αυτό το ταξίδι.
Γενικά, λατρεύω το εξωτερικό! Όσες φορές έχω ταξιδέψει έξω (όχι πάρα πολλές), έχω γυρίσει άλλος άνθρωπος!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάλι ΔΕΝ το λατρεύω το εξωτερικό. Ως παιδί είχαμε ταξιδέψει με τους γονείς μου με γκρουπ σε αρκετές χώρες και το μόνο που θυμάμαι είναι οτι ανυπομονούσα να γυρίσω πίσω. Το πιστευεις οτι δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα απο καμία απο αυτές τις χώρες;; Η ΜΟΝΗ εξαίρεση είναι η Νέα Υόρκη, ίσως γιατί δεν πήγαμε με γκρουπ,μιάς και εκεί ζει ένας θείος μου που αγαπώ πολύ μαζί με δύο ξαδέρφια μου και είδα τη ζωή εκεί και όχι τα τουριστικά αξιοθέατα τόσο (εντάξει στα βασικά πήγαμε, αλλα καμία σχέση με το γκρουπ που τρέχεις όλη μέρα και ξυπνάς απο τα άγρια χαράματα). Είναι το μόνο μέρος που όσες φορές κι αν πήγα έκλαιγα πάντα στο γυρισμό, μέτραγα τις μέρες ανάποδα μέχρι να φύγουμε και στεναχωριόμουν που πέρναγαν (πηγαίναμε για κάποια χρόνια κάθε χριστούγεννα). Θυμάμαι οτι πέρναγα απίστευτες ώρες μέσα στα πιο απλά μαγαζιά, πχ στα σουπερ-μαρκετ και στα φαρμακεία (τα φαρμακεία εκεί είναι περίπου όπως τα δικά μας σουπερμαρκετς σε μέγεθος αλλά με συμπληρώματα διατροφής, διάφορα σκευάσματα, ακόμα και κάποια τρόφιμα). Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν μπορώ να ακολουθήσω τη μητέρα μου εκεί μιας και τα περνάω με τη σχέση μου (είναι εξ αποστάσεως οπότε δεν μπορώ να φευγω τα χριστούγεννα, πως και πως τις περιμένουμε τις διακοπες, όχι οτι βλεπόμαστε μόνο τότε αλλά τότε είναι πιο χαλαρά τα πράγματα). Βέβαια δεν είναι κάτι που έχω μετανιώσει, απλά μου λείπουν πολύ αυτά τα ταξίδια... :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όσες φορές έχω πάει στο εξωτερικό, δεν έχω πάει με γκρουπ, ακριβώς για τους λόγους που είπες. Eίναι συνήθως βάρβαρο και εξοντωτικό το πρόγραμμα τους και γι'αυτό επέλεγα πάντα να πάω ιδιωτικώς. Mπορεί έτσι να μη είχα κάποιον που να μου εξηγούσε και να με καθοδηγούσε, αλλά πάντα φρόντιζα να είμαι εξοπλισμένη με πολλούς τουριστικού οδηγούς και πολλές πληροφορίες απ'το internet (μεγάλο πράγμα αυτό το internet!!).
Aλλά όπου έχω πάει (μόνο Eυρώπη προς το παρόν), το έχω λατρέψει! Σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και το καλοκαίρι ευχαρίστως ανταλλάσω κάποια παραλία σε νησί, με ένα τετοιο ταξίδι....
Άλλη μία ωραία ιδέα για συζήτηση! Tα μέρη που έχουμε επισκεφτεί. Eεε, τι λες; :rolleyes:

Ετσι ειναι παιδια οπου εχεις τις καλυτερες αναμνησεις περνας καλυτερα και το αγαπας πιο πολυ Οσο για τα ταξιδια το μονη και ελευθερη διχως γκρουπ ειναι το καλυτερο ...Εχω γυρισει σχεδον ολη την Ελλαδα εκτος της Κρητης οπου ειναι ο επομενος στοχος μου .2 φορες που πηγα με γκρουπ το μετανοιωσα σαν σκυλι Με το δικο σου αυτοκινητο ομως και επιλογες ειναι το κατι αλλο:)

Εμ εγώ βρε παιδιά, όταν τα είχα κάνει αυτά τα ταξίδια (εκτός απο την Αμερική που πήγαινα και πιο μεγάλη) ήμουν 7-13 ετών! Τι μόνη και ελευθερη και τι δικό μου αυτοκίνητο σε τέτοια ηλικία;
Πάντως επίσης μετράει πολύ η παρέα. Πιστευω οτι αν πάω με το φίλο μου κάποια στιγμή, θα περάσουμε τέλεια, ακόμα και με γκρούπ. Αλλά έτσι, μικρή και με γονείς, άντε να χαρείς ταξίδι. Δεν μου τα δίνανε τώρα λέω εγώ να το χαιρόμουν πραγματικά; :(

εχεις μελον Μισελ εγω τα ταξιδια μου τα ξεκινησα 24 χρονων Οι δικοι μου δεν πηγαιναν ταξιδια οποτε ουτε μικρη ειχα κανει

Συμφωνώ απολύτως με την giota!
Στο εξωτερικό έχω πάει όλες κι όλες, 3 φορές! Kαι η 1η ήταν πριν από 1 1/2 χρόνο, δηλαδή στα 29 μου!
Όταν ήμουν μικρή, δεν πηγαίναμε ταξίδια με τους δικούς μου. Eκείνα τα χρόνια, με τόσες οικονομικές δυσκολίες και με 3 παιδιά να μεγαλώσουν, οι δικοί μου δεν είχαν την πολυτέλεια να πάνε ούτε μόνοι τους μια εκδρομή. Όυτε καν διακοπές σε ένα νησάκι δεν έχω πάει σαν παιδί. Oύτε καν στο χωριό, παρά μόνο 2-3 φορές γιατί είναι πολύ μακριά.
Tα ταξίδια είναι το απωθημένο μου.
.....Kαι βέβαια, η παρέα είναι το ΠAN!

σε οσα μερη του εξωτερικου κ να πηγα παιδια σαν την ελλαδα μας πουθενα καμια χωρα δεν μπορει να συγκριθει με την χωρα μας

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
σε οσα μερη του εξωτερικου κ να πηγα παιδια σαν την ελλαδα μας πουθενα καμια χωρα δεν μπορει να συγκριθει με την χωρα μας
Αμαν πια με αυτή τη "λατρεία" με την δήθεν "καταπληκτική" χώρα μας που άλλη σαν αυτή δεν υπάρχει.
Τι δηλαδή το τόσο τρομερό σε κάνει να πιστευεις οτι "δεν υπάρχει άλλη σαν την Ελλάδα" ladycat?

PS: Διάβασε και το "H ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ" του Νίκου Δήμου ;)

PS2: "Πατριωτισμός είναι η ψευδαίσθηση οτι μια χώρα είναι ανώτερη απο όλες τις άλλες, επειδή έτυχε να γεννηθείς εκει" ;)

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Αμαν πια με αυτή τη "λατρεία" με την δήθεν "καταπληκτική" χώρα μας που άλλη σαν αυτή δεν υπάρχει.
Τι δηλαδή το τόσο τρομερό σε κάνει να πιστευεις οτι "δεν υπάρχει άλλη σαν την Ελλάδα" ladycat?

PS: Διάβασε και το "H ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ" του Νίκου Δήμου ;)

PS2: "Πατριωτισμός είναι η ψευδαίσθηση οτι μια χώρα είναι ανώτερη απο όλες τις άλλες, επειδή έτυχε να γεννηθείς εκει" ;)

ισελ μου εγω σπουδαζοντας στο εξωτερικο καταλαβα τι παει να πει οτι σαν την ελλαδα πουθενα 6 χρονια σε ξενη χωρα χωρις γνωστους χωρις να εχεις ενα ανθρωπο να μιλησεις κ ολοι να λενε να η ελληνιδα δεν ηταν κ οτι καλυτερο το μονο πραμα που ηταν καλυτερο ηταν η ποιοτητα ζωης βεβαια εχει μεγαλη διαφορα απο την δικη μας εμεις οταν λεμε θα παμε στις 10 για καφε εκεινοι στις δεκα πανε για υπνο στις 12 ολα ειναι κλειστα αλλα τους βγαζω το καπελο σε αλλα θεματα οπως εκπαιδευση κ δρομοι κ αλλα. αλλα χωρις τους δικουσ σου ανθρωπους να γυρνας σε ενα σπιτι αδειο μονο με τις φοτο απο την χωρα σου νιωθεις πολυ καλυτερα για αυτο αγαπαω την ελλαδα

Cemini Ακριβως ετσι και μεις μικρα δεν πηγαμε ουτε βημα αακριβως για τους λογους που περιεγραψες ετσι και μενα τα ταξιδια γιναν απωθημενο μου :) Μισελ η χωρα μας σαν χωρα σαν τοπος ειναι υπεροχος Οι ομορφιες που εχει σαν χωρα σαν τοπια σαν εθιμα και παραδοσεις ειναι μοναδικα.Οσοι πηγαν και εζησαν εξω στην ξενιτια την πατριδα δεν την αλλαζουν Εχουμε σφαλματα ως Ελληνες αλλα και κανενας δεν μας φτανει.. Η δυστυχια του να εισαι ελληνας λογω πολιτικων και κακων κυβερνησεων ολα τα χρονια μετα το 40 Ναι θα το πιστεψω Αλλο το ενα αλλο το αλλο Αλλα τιποτα δεν θα αλλαξει και δεν θα με κανει να μην απολαυσω ενα πρωινο στην Ηπειρο οπου τα βουνα και η φυση σε ανεβαζουν στον παραδεισο Τις παλιες εκκλησιες με την μυρωδια του παλιου,Ενα πρωινο σ ενα μικρο νησι οπου ο τουρισμος δεν εκανε επελαση ακομα Οπου οι ψαραδες χαραματα φερνουν την ψαρια και ολοι ειναι μαζεμενοι γυρω Ομορφιες απειρες ανατολη στο Αιγαιο με τον ηλιο να ξεπροβαλη μεσα απο το νερο...Το ουζακι σε ενα μικρο καφενειο ενος χωριου με ντοπιους μεζεδες,και καλη παρεα...Αχ! Ναρθη το καλοκαιρι και η δυστυχια του να ειμαι Ελληνας θα φυγη:D

Aχχχ, παιδιά, λατρεύουμε τη χώρα μας (ναι, τη λατρεύουμε και δε νομίζω να διαφωνεί κανείς μ'αυτό) γιατί εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ είναι οι οικογένειές μας, οι φίλοι μας, οι αναμνήσεις μας. Aυτό έχουμε μάθει από μικρά και αυτό έχουμε συνηθήσει. Kαι φυσικά κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι η χώρα αυτή έχει άπειρες φυσικές ομορφιές.
Mόλις όμως, κάνουμε ένα βηματάκι πιο έξω και δούμε ότι υπάρχουν τόοοοσοι άνθρωποι που ζουν διαφορετικά από εμάς, τότε αρχίζει το μυαλό και παίρνει άλλες στροφές. Tο "διαφορετικά" δεν σημαίνει απαραίτητα "καλύτερα". Σε πολλές όμως χώρες δίνουν προτεραιότητα σε πράγματα τα οποία δίνουν ποιότητα στη ζωή.
Δε διαφωνώ ότι η λέξη "διασκέδαση", θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στη λέξη Eλλάδα, μέσα σε όλες τις εγκυκλοπαίδιες του κόσμου (με μία δόση υπερβολής, βέβαια :) ), αλλά αυτό δεν είναι το παν. Mεγαλώνοντας συνειδητοποιώ ότι αυτό δεν μου φτάνει, ή και δεν με νοιάζει καθόλου. Mε νοιάζει όμως να έχω μία καλή αντιμετώπιση ως πολίτης και ως άνθρωπος πάνω απ'όλα. Nα έχω καλές συγκοινωνίες, καλούς δρόμους, να αισθάνομαι ασφαλής μέσα και έξω απ΄το σπίτι μου, να ξέρω ότι αν πάθω κάτι δεν θα πεθάνω σα σκυλί πάνω σε ένα ράντζο στο διάδρομο κάποιου νοσοκομείου (στην καλύτερη περίπτωση), να ξέρω ότι θα εξυπηρετηθώ γρήγορα σε μία δημόσια υπηρεσία, ότι δεν θα χρειαστεί να λαδώσω κανέναν για να κάνω τη δουλειά μου (ακόμα κι αν είναι νόμιμη), να ξέρω ότι τα παιδιά μου θα πάρουν καλή μόρφωση απ'τα δημόσια σχολεία και δεν θα χρειαστεί να κάνω 3 δουλειές για να πληρώσω φροντιστήρια ή ιδιωτικά σχολεία. Kαι πόσα άλλα ακόμα....
Aυτά που λέω και πιστεύω, όλες οι φοβίες και οι ανησυχίες μου, δεν βγαίνουν μέσα από κανένα πολιτικό "πιστεύω". Eίναι απλά λόγια ένος απλού ανθρώπου, που θέλει να ζει με αξιοπρέπεια ακόμα και με λίγα χρήματα.
Kάθε φορά λοιπόν που γυρίζω από ένα ταξίδι, αισθάνομαι ότι η χώρα μας είναι πολλά χρόνια πίσω. Kαι κανένας ήχος από γάργαρο ποταμάκι, κανένα κελαϊδισμα αϊδονιού, κανένα ανθισμένο λιβάδι και καμία αμμουδερή παραλία, δεν μπορούν να μου το αλλάξουν αυτό.:( :/:

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
ισελ μου εγω σπουδαζοντας στο εξωτερικο καταλαβα τι παει να πει οτι σαν την ελλαδα πουθενα 6 χρονια σε ξενη χωρα χωρις γνωστους χωρις να εχεις ενα ανθρωπο να μιλησεις κ ολοι να λενε να η ελληνιδα δεν ηταν κ οτι καλυτερο το μονο πραμα που ηταν καλυτερο ηταν η ποιοτητα ζωης βεβαια εχει μεγαλη διαφορα απο την δικη μας εμεις οταν λεμε θα παμε στις 10 για καφε εκεινοι στις δεκα πανε για υπνο στις 12 ολα ειναι κλειστα αλλα τους βγαζω το καπελο σε αλλα θεματα οπως εκπαιδευση κ δρομοι κ αλλα. αλλα χωρις τους δικουσ σου ανθρωπους να γυρνας σε ενα σπιτι αδειο μονο με τις φοτο απο την χωρα σου νιωθεις πολυ καλυτερα για αυτο αγαπαω την ελλαδα

ladycat, το οτι οι γνωστοί σου και η οικογένεια σου βρίσκονται στην Ελλάδα, δεν σημαίνει οτι είναι και καλύτερη χώρα.

Γιώτα το ότι αναφέρεις ΚΑΠΟΙΑ θετικά, δεν σημαίνει οτι είναι και "μοναδική" ή "υπέροχη" η χώρα μας. Αλοίμονο αν δεν είχε και κανένα θετικό! Αλλά the disadvantages outweigh the advantages, όπως λέει και η Gemini, με την οποία συμφωνώ σχεδόν απόλυτα.
Όσο για τη διασκέδαση, ναι στις περισσότερες χώρες κοιμούνται νωρίς και δεν διασκεδάζουν το ίδιο. Είναι όμως και αποκλειστικότητα της χώρας μας; Δε νομίζω. Απλά τυγχάνει σε όσες πήγαμε να είναι έτσι. Που και πάλι μήπως τις γνωρίσαμε σε τόοοσο βάθος για να μαστε και σίγουροι;

Ειναι μοναδικη σε σχεση σαν τοπος φυση Σιγουρα υπαρχουν κι αλλου μερη πως ειναι δυνατον αλλωστε αλλα η χωρα μας συνδιαζει πολλες ομορφιες ... Δεν σημαινει οτι δεν μ αρεσουν και αλλες χωρες . Μιλησα σαν χωρα σαν τοπος. Σαν ζωη ε καλα θα συμφωνησω κι εγω με τα οσα εγραψε η Cemini Μονο που δυσκολα θα βρεθει η τελεια χωρα Ωστοσο εμεις ειμαστε πισω οντως πολλα χρονια .. και δυστυχως δεν προκειτε να αλλαξουν και πολλα Με αλλα λογια θα ηθελα να ζω στην Ελλαδα με συστηματα Ελβετιας και Σουηδιας αλλα που!

Ταξίδια

Εντάξει, όχι ακριβώς νέο θέμα, αλλά επειδή το θέμα με "Τα μέρη που έχετε επισκεφθεί" έμεινε στον Απρίλιο είπα να γράψω από την αρχή.

Δε συστήθηκα κανονικά όταν μπήκα στην παρέα λίαν προσφάτως.
Λοιπόν, ζούσα στο εξωτερικό για χρόνια (Κορέα) και ταξίδεψα πολύ και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όχι με γκρουπ (μόνο Ιταλία με τους συμφοιτητές μου κάποτε, αν αυτό θεωρείται γκρουπ), με τον άντρα μου. Τα ταξίδια είναι υπέροχα, ανοίγουν ορίζοντες, προσφέρουν απολαύσεις... Όταν ζήσεις όμως έναν τόπο τότε μπαίνεις στην πραγματική ουσία!
Ζώντας λοιπόν σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα (Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα) αλλά και στην Κορέα μετά, μπορώ να πω ότι κατά τη γνώμη μου είναι "χρυσωμένο χάπι" αυτό που μας σερβίρουν περί ωραιότερης χώρας του κόσμου κι από σωβινισμό το υποστηρίζουν οι περισσότεροι. Μια χώρα δεν μπορεί να είναι ωραία όταν είναι σκέτη ταλαιπωρία η καθημερινότητά της, όταν η διαφθορά είναι τόσο προχωρημένη που έχει χαλάσει ακόμα και τις οικογένειές μας, όταν την όμορφη φύση της δεν τη σέβονται οι κάτοικοί της...
Έζησα καλύτερα στην Κορέα και αγάπησα και τους ανθρώπους της. Τελικά μπορώ να ζήσω -σχεδόν- παντού υπό προϋποθέσεις! ;) Εδώ πάντως δυσκολεύτηκα να (ξανα)προσαρμοστώ!:(

Όμως τα ταξίδια... Η πιο γλυκιά απόδραση! Γυρίσαμε την Ελλάδα καλά καλά γιατί έχει πολλές ομορφιές, την Ευρώπη (Ιταλία-Ελβετία με μοτοσυκλέτα, Παρίσι, Λονδίνο δις, Μαδρίτη-Τολέδο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα παραμυθένια, Κων/πολη "των αισθήσεων και των παραισθήσεων" δις και τρις...), την Ασία (Μπαλί για γαμήλιο ταξίδι, Ταϋλάνδη πολλές φορές, Κίνα, Ιαπωνία, Μαλαισία με τα καλύτερα κοκτέιλ στο Πενάνγκ, Φιλιππίνες με το εξωτικό νησί Μπορακάι...) και κάτι λίγο από Β.Αμερική (Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Χιούστον δις).
Όταν με ρωτούν τι μ'άρεσε περισσότερο...: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!:)

Α, ναι, και τώρα κάναμε "ταξιδιάρα" και τη Νιάρα!
"Όσο πατάει η γάτα", βέβαια, μην τρελαθούμε κιόλας!!! :lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back