Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας

Εχει δικιο η Τονια.Ναταλια μου,ακου κατι.Αποκλειεται ο γιατρος που εχει κανει καποιο λαθος,να παραδεχτει το λαθος του.
Η γατουλα κινδυνευει.Ο δευτερος κτηνιατρος το ειπε καθαρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα σε όλους!
η μια απο τις γατούλες της μαμάς μου το έσκασε χθες και είμαστε σχεδόν σίγουροι οτι έμεινε έγγυος γιατί είχε οίστρο και σήμερα που ήρθε σπίτιείναι απόλυτα ήρεμη....ήταν να την στειρώσουμε χθές αλλα έτυχε κάτι στην γιατρό και απουσιάζει..οποτε το κανονίσαμε για την επόμενη βδομάδα...
λέτε να υπάρξει πρόβλημα αν όντως έμεινε έγγυος και να μην μπορεί να γίνει η στείρωση??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Tia! :)
Απ' όσο ξέρω, μπορεί να γίνει κανονικά η στείρωση, ακόμη κι εάν έχει μείνει ήδη έγκυος.
Όσο νωρίτερα μάλιστα, τόσο το καλύτερο.

ευχαριστώ πολύ Γιώργο!:)

καλησπέρα σε όλους!
η μια απο τις γατούλες της μαμάς μου το έσκασε χθες και είμαστε σχεδόν σίγουροι οτι έμεινε έγγυος γιατί είχε οίστρο και σήμερα που ήρθε σπίτιείναι απόλυτα ήρεμη....ήταν να την στειρώσουμε χθές αλλα έτυχε κάτι στην γιατρό και απουσιάζει..οποτε το κανονίσαμε για την επόμενη βδομάδα...
λέτε να υπάρξει πρόβλημα αν όντως έμεινε έγγυος και να μην μπορεί να γίνει η στείρωση??

Οχι δεν υπαρχει την στειρωνουν και έγκυο...

Λοιπόν...το χειρουργείο της μικρής μας έγινε χθες στην Αθήνα. Όλα πήγαν καλά ευτυχώς.
Συνέβη βέβαια ένα αξιοπερίεργο γεγονός..Αυτό που βρήκε ο δόκτωρ (το οποίο του το είχα ζητήσει από πριν και σε γραπτή γνωμάτευση-για να το τρίψω στην μούρη της κτηνιάτρου,που έκανε την στείρωση-τρομάρα μου!!)ήταν "έκτοπος ωοθηκικός ιστός".Ναι..όχι μόνο δεν είχε μείνει απολύτως τίποτα μέσα κατά την στείρωση, αλλά και η διαγνωσή της, όταν της την πήγαμε με τον οίστρο ήταν σωστή. Έχω και άλλο. Αυτό που εμείς νομίζαμε μήτρα..δεν ήταν. Είχε δημιουργηθεί κολοβωμα μήτρας ( το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχει ατροφήσει μετά την στείρωση και το οποίο δεν συνέβη λόγω του έκτοπου), το οποίο και δημιουργούσε το πύον και το αίμα. Και το οποίο -όπως επίσης μας είπε η κτηνίατρος που την είδε το προηγούμενο Σάββατο- δεν δημιουργούσε κίνδυνο, αν και η μόλυνση ήταν εκτεταμένη, διότι έβρισκε διέξοδο προς τα έξω
Το συμπέρασμα είναι ότι η κτηνίατρος όχι μόνο δεν έκανε λάθος αλλά υπήρξε και ιδιαίτερα ακριβής στις διαγνώσεις της. Νίωθω άσχημα για όλα τα αρνητικά που σκέφτηκα για αυτήν, αλλά θα με δικαιολογήσω, γιατί έγινε πάνω στον πανικό μου για την μικρή μας.
Το χειρουργείο ήταν δύσκολο, η τομή μεγάλη και τώρα για κάποιες μέρες θα δυσκολευτεί λίγο..αλλά όλα διορθώθηκαν και στο μέλλον δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.Και όπως μας είπε ο γιατρός στην Αθήνα, ούτε η κτηνίατρος φταίει, ούτε και το ότι είχε περάσει οίστρο πριν από την στείρωση΄, απλά συμβαίνει σε κάποια γατιά.όχι πολλά..από ότι μας είπε, πέσαμε στην once in a million περίπτωση.:)

Ουφ,χαιρομαι παρα πολυ που πηγαν ολα καλα.Πολλα περαστικα στην κουκλα μας.:D
Παντως Ναταλια μου,την περιπτωση του κολοβωματος την ξερω και εγω,μονο που για να γινει κολοβωμα πρεπει να μην εχουν αφαιρεθει τα παντα.Ο δικος μου γιατρος που εκανε την στειρωση στην πουπυ,μου ειπε οτι ναι μεν αφαιρεσε μητρα και ωοθηκες,αλλα αφησε ενα πολυ μικρο κομματι(αν θυμαμαι καλα,πολυ ψηλα..κοντα στις ωοθηκες ειναι αυτο το κομματι,αυτου του τυπου η στειρωση ειναι η πιο διαδεδομενη,και αυτο το κομματακι μετα γινεται κολοβωμα,εκτος απο σπανιες περιπτωσεις(οπως η δικια σας).Αν εχουν αφαιρεθει τα παντα..δεν υπαρχει τιποτα για να γινει κωλοβομα.:/:
Τεσπα,δεν βγαζουμε ακρη με τους γιατρους μου φαινεται.
Σημασια εχει που ειναι καλα η μικρη.:)

Ευτυχώς που όλα πήγαν καλά με τη μικρή κι εύχομαι να είναι περδίκι το συντομότερο δυνατόν! :)
Δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες από γυναικολογικά θέματα αλλά πιστεύω ότι τώρα είναι καλά, σωστά; :)

Γεια σας παιδιά! Μήπως ξέρει κανείς αν η ηλικία των 6 μηνών είναι κατάλληλη για στείρωση της θηλυκής γάτας ανεξάρτητα από τη ράτσα? Έχω μια περσική γατούλα και έχει κλείσει 6 μηνών πριν λίγες μέρες και από χθές παρουσιάζει λίγο περίεργη συμπεριφορά π.χ το νιαούρισμά της είναι κάπως,θυμίζει εκείνο του οίστρου και συνοδεύεται από ένα ήπιο γρύλισμα αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρη γιατί μόνο αυτό το σύμπτωμα παρουσιάζει προς το παρόν (δεν κάνει βαρελάκια, ούτε ''στήνεται''). Να σημειώσω πως το περίεργο αυτό νιαούρισμα δεν το κάνει συνέχεια αλλά συγκεκριμένες ώρες και στην αρχή υπέθεσα πως μπορεί να το κάνει επειδή βαριέται ή θέλει περισσότερη σημασία, αν και δε μου το είχε ξανακάνει μέχρι τώρα και γι'αυτό μπήκα σε υποψίες για προ-οίστρο. Το δίλημμα μου έιναι αν κάνει να τη στειρώσω τώρα ή όχι. Δε θέλω η στείρωση να εμποδίσει την περαιτέρω ανάπτυξή της και να μη μεγαλώσει άλλο όμως από την άλλη δε θα ήθελα να φτάσει στο σημείο να σέρνεται και να ουρλιάζει εξαιτίας του οίστρου και να υποφέρει..:/: Ο κτηνίατρος μου είχε πει πως 6-7 μηνών τις στειρώνουν αλλά έχω και τις επιφυλάξεις μου γιατί διάβασα πως οι καθαρόαιμες αναπτύσσονται πιο αργά από τις ημίαιμες, δεν ξέρω αν ισχύει φυσικά αυτό. Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος κάτι ας με συμβουλέψει σχετικά γιατί έχω αγχωθεί λίγο με το τι να κάνω.
Ευχαριστώ.

Τα θηλυκά,καλό είναι να στειρώνονται πριν τον οίστρο,ή αμέσως μετά απο τον πρωτο.Έρευνες δείχνουν ότι όσο περισσότερους οίστρους περνάει μια γάτα,τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση διάφορων καρκίνων αργότερα.Σωστά τα λεει ο γιατρός σου.Βέβαια οκ,ίσως είναι προοιστρος αυτό.
Δες και εδώ κάποια πράγματα.
Στα αρσενικά είναι όντως άλλη υπόθεση,εκεί λέγεται για ανάπτυξη πλήρης ,ουρολιθίαση κλπ.

Ανήσυχο γατάκι

Καλησπερα φιλοι μου,εχω ενα μικρο προβληματακι τις τελευταιες μερες μηπως γνωριζει καποιος/καποια απο σας να με βοηθησει.Εχω 3 γατακια θυληκα, ειναι τωρα περιπου 11 μηνων και τις τελευταιες 2-3 μερες το ενα εχει τρελαθει στο νιαουρισμα αλλα ειναι καπως περιεργος ο ηχος που βγαζει δεν ξερω πως να το εξηγησω ακριβως αλλα μοιαζει με ενα τραβηχτο ΟΥΥΥΥΑΟΥ :worry: Τι μπορει να ειναι?Υποψιαζομαι Οιστρο αλλα δεν ξερω ειναι τα πρωτα μου κατοικιδια γενικοτερα, αν γνωριζετε παρακαλω ριξτε φως στην υποθεση!Ευχαριστω πολυυυυυυ

Απάντηση: Ανυσηχο γατακι

Καλησπερα! Φιλε μου οπως ειπες και εσυ,μαλλον προκειται για οιστρο. Προσπαθησε να την καθησυχαζεις χαιδευοντας την και οταν περασει ο οιστρος καλο ειναι να στειρωθει (και οι υπολοιπες) για να αποφυγεις ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες και να μην γεννιουνται νεα αδεσποτα.Να φανταστω οτι τις γατουλες σου τις εχεις μεσα στο σπιτι ετσι?

Ναι μονιμα βγαινουμε καθε πρωι βεβαια μαζι εξω, κανουνε βολτες στο στενο (γιατι μενω σε αδιεξοδο) αλλα υπο επιβλεψη! σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, τωρα η στειρωση ειναι μια δυσκολη υποθεση μιας και οικονομικα ειμαι ισα ισα και οι γατουλες μου ειναι οπως ειπα πριν θυληκες και απο οτι ξερω κοστιζει αλλα πιστευω μεσα στους επομενους μηνες θα γινει και αυτο

Απάντηση: Ανήσυχο γατάκι

Καλημερα κι απο μενα, αγαπητε φιλε και καλωσηρθες και συ και οι γατουλες σου. Την οικονομικη στενοτητα, την κατανοω και εγω, οπως και οι περισσοτεροι στην χωρα μας. Ομως η στειρωση ειναι απαραιτητη. Φαντασου οι 3 γατουλες σου, να γεννησουν απο 3-4 μικρα γατακια. Τι θα κανεις τοτε; Ασε που με την στειρωση, προστατευεις τις γατουλες σου απο ενα σωρο ασθενειες και τους χαριζεις αρκετα χρονια ζωης, επιπλεον. Ελπιζω αυτο το χρονικο διαστημα, μεχρι να καταφερεις να τις στειρωσεις ( εχεις και τρεις, βλεπεις ), να μην συμβει τιποτα, γιατι εγω ετσι εχασα μια γατουλα, για 5 μερες που εμεναν μεχρι τη μερα που θα πληρωνομουν και θα την πηγαινα για τη στειρωση.

Ελπιζω να μην αργησει η πληρωμη μου αλλα σε μια κτηνιατρο που τις εχω ξαναπαει για εμβολια μου ειπε 60ευρω η καθε μια...Βεβαια απο την αλλη δεν νομιζω να τις στειρωσω και τις 3 ταυτοχρονα.Εν παση περιπτωση νομιζω πως θα την βρω την ακρη με το οικονομικο

60 ευρω, ειναι καλη τιμη. Κοιτα μηπως γινεται να σου κανει καμμια εκπτωση, μια και θα στειρωσεις τρεις. Επισης, ρωτα μηπως γινεται να τα δεσεις λιγα-λιγα. Το εχω κανει πολλες φορες.

Σεξουαλικά βοηθήματα για γάτες??

Καλησπέρα!Είμαι κάτοχος γάτας και μου έχουν σπάσει τα νέυρα διότι η γάτα μου αναστατώνει το σπίτι και όχι μονο(και την γειτονιά) επειδή είναι στις μέρες της!..γιαυτό και σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάποιο σεξουαλικό βοήθημα για την γάτα μου...(δεν είμαι υπέρ της στείρωσης)...Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με την περίπτωση αυτή παρακαλώ ας απαντήσει...Δύσκολο πράγμα να έχεις γάτα! :/

Απάντηση: Πώς ηρεμείς μια γάτα που έχει οίστρο;

Φίλε μου, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο κι ούτε κάποιος τρόπος να βοηθήσεις τη γάτα σου από το να μην έχει επαναλαμβανόμενους οίστρους.
Η μόνη λύση για αυτό, το οποίο θα ωφελούσε και την υγεία της, είναι η στείρωση... :)

Φίλε μου, καλοσώρισες στο My Cat :)
Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο. Η γατούλα σου να ξέρεις ταλαιπωρείται και ο μόνος τρόπος να λυτρωθεί είναι να ζευγαρώσει ή να στειρωθεί. Αν την αφήσεις να ζευγαρώσει, θα πληθύνουν απλά οι γάτες σου, με περισσότερα θηλυκά και αρσενικά που αν δεν στειρωθούν και δεν δοθούν, θα καταλήξουν αδέσποτα στους δρόμους, όπου καραδοκούν τόσοι κίνδυνοι (φόλες, ανθρώπινη κακία, αυτοκίνητα, σκύλοι, πείνα κτλ). Αν την στειρώσεις θα την λυτρώσεις από τους οίστρους ενώ παράλληλα θα την απαλλάξεις από μεγάλες πιθανότητες να αρρωστήσει από καρκίνο. Αλλά επειδή δεν μ' αρέσει να ακούγομαι διδακτική, και στο τέλος της μέρας η γάτα είναι δικιά σου και οι αποφάσεις δικές σου, σου παραθέτω απλά αυτό το

άρθρο και αν θέλεις ρίξε του μια ματιά.

Η γατούλα μας, σχεδόν 6 μηνών, έχει οίστρο εδώ και 5 μέρες. Σκέφτηκα λοιπόν μήπως έπρεπε να επισπεύσω τη στείρωσή της, για να λυτρωθεί απ' το βασανιστήριο. Ήρθα σε επικοινωνία με τρεις κτηνιάτρους για να ρωτήσω τις απόψεις τους και μου πρότειναν και οι τρεις σαν βέλτιστη λύση το να περιμένω να τελειώσει ο οίστρος, καθώς αυτός αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγίας στο χειρουργείο. Μου εξήγησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό το να γίνει η στείρωση ενώ υπάρχει οίστρος, αλλά ότι είναι προτιμητέο να γίνει αργότερα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η όρεξη της γατούλας μου έχει μειωθεί δραματικά. Τρώει με το ζόρι ελάχιστες κροκέτες την ημέρα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ενώ συνήθως έτρωγε 50-60 γραμμάρια την ημέρα, τώρα με το ζόρι τρώει 10 γραμμάρια. Άρχισα να τις δίνω λιχουδιές απ' το φόβο μου μην πάθει τίποτα απ' την ασιτία, αλλά είχα το ίδιο αποτέλεσμα, έστω κάπως καλύτερα. Τρώει μία κονσέρβα schesir τη μέρα, μαζί με 2 μπουκιές κροκέτες. Ή, εναλλακτικά, τρώει μια γατίσια μερίδα βραστό κοτόπουλο με ρύζι και καρότο, πάλι με 2 μπουκιές κροκέτες.

Τώρα της αγόρασα ψάρια τα οποία θα ψήσω, μήπως και τη δελεάσω και φάει τίποτα παραπάνω.

Σκέφτομαι λοιπόν το εξής. Ναι μεν είναι καλύτερο όντως να γίνει η στείρωση μετά τον οίστρο, αφού έτσι μειώνουμε κάποιους κινδύνους, αν όμως περιμένουμε 15-20 μέρες να τελειώσει ο κύκλος αυτός του οίστρου της, μπορεί η γάτα να έχει πάθει τίποτα από την τόση αφαγία;

Παρατηρώ και τα κακάκια της τα οποία, αφού δεν τρώει ιδιαίτερα, έχουν μειωθεί κατά πολύ. Ενεργείται βέβαια κάθε μέρα και είναι κανονικά σχηματισμένα, αλλά λιγότερα.

Θα ήμουν υπόχρεη αν είχατε κάποια συμβουλή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back