Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!
Διάβασα πολλές από τις πρώτες σελίδες του θέματος αλλά......39 σελίδες είναι πολλές ρε γμτ

Οπότε αν έχει επαναληφθεί ανάλογη ερώτηση σας ζητώ συγνώμη....
Επίσης συγνώμη για το μεγάλο μέγεθος αλλά έπρεπε κάπου να πω τον πόνο μου....
Έχω μια θηλυκή γάτα, ράτσας keramidus keramidus

Την πήρα από χέρι κάποιου που τη βρήκε και την φρόντισε κλπ κλπ. Με βάση τον υπολογισμό του πρώτου γιατρού είναι 3,5 χρονών. Πέρασε περίπου 2 χρόνια σε διαμέρισμα και 1,5 χρόνο πριν ήρθε σε εξοχική μονοκατοικία, όπου μετακόμισε μαζί μου, και άνοιξε μεν το μάτι της αλλά την κράτησα περιορισμένη μέσα. Έχει περάσει ουκ ολίγους οίστρους καθώς η στείρωση πάντα έμπαινε στα πλάνα αλλά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, άλλοτε λόγω οικονομικών λόγων άλλοτε λόγω ενδοιασμών.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη όμως ο οίστρος της συνοδεύτηκει και από μαρκαρίσματα σε πολλά και διάφορα σημεία, τα οποία όμως περιορίζονταν σε ξύλινες επιφάνειες, νάυλον σακούλες και στην...ξυλόσομπα.Παρόλα αυτά το πάλεψα, έκανα υπομονή, καθάριζα όσο μπορούσα και πέρασε. Ήρθε άλλος ένας μικρότερος λίγο αργότερα όπου και πάλι μάρκαρε πάνω κάτω τα ίδια σημεία.
Κάπου τον Οκτώβρη άρχισα να την αφήνω έξω, καθώς επειδή είχα πιάσει δουλειά την λυπόμουν να μένει μόνη της πολλές ώρες κλεισμένη μέσα, και με την σκέψη να την μετατρέψω από "έγκλειστη" σε πιο ελεύθερη γάτα, παίρνοντας τα διάφορα ρίσκα, όπως να μου φύγει τελείως ή να ζευγαρώσει χωρίς να το πάρω χαμπάρι. Τελικά μετά από κάποιες μέρες είδα ότι προτιμούσε να μένει μέσα και να βγαίνει για μια βολτίτσα όταν επέστρεφα σπίτι. Όλα καλά όλα ανθηρά μέχρι προχθές....
Βγήκα να την καλέσω μέσα στο σπίτι επειδή θα εφευγα για αρκετές ώρες και βλέπω ότι κάθετε απέναντι από έναν αρσενικό. Μόλις πλησιάζω πατάει μια τρεχάλα και από πίσω της ο αρσενικός, μπαίνει σφαίρα μέσα στο σπίτι από μια χαραμάδα που είχα αφήσει ανοιχτή την πόρτα (που συνήθως κάνει 1-2 λεπτά μέχρι να την ανοίξει για να περάσει) και διώχνω τον αρσενικό που πελάγωσε που την έχασε. Την χαϊδεύω να ηρεμίσει, την ταϊζω και την αφήνω να ησυχάσει....Όταν επέστρεψα για ύπνο στο σπίτι και φόρεσα πυτζάμες έφαγα μια φρίκη γιατί διαπίστωσα ότι είχε ουρήσει τη μπλούζα μου! Τη βγάζω αμέσως και ψιλιασμένος ότι δεν ήταν η μόνη "ζημιά" αρχίζω να ψάχνω μυρωδιές μέσα στο σπίτι.Τελικά ανακάλυψα ότι είχε κάνει το ίδιο και στο πάπλωμα και σε μια κουβέρτα του κρεβατιού όπως και σε κάποια άλλα σημεία με υφάσματα όπως καναπέδες κλπ και μου έκανε τα χαζά της δείχνοντάς μου ότι της ήρθε οίστρος.Τεσπα άλλαξα τα σκεπάσματα και την έπεσα για ύπνο....
Χθες το πρωί είδα ότι ο προχθεσινός γάτος κυκλοφορούσε από παράθυρο σε παράθυρο και η δικιά μου από μέσα τριβόταν σε ότι έβρισκε.Κάπου στο απόγευμα εμφανίστηκε και δεύτερος γαμπρός, ο οποίος έδιωξε τον πρώτο και ήταν πολύ πιο ενοχλητικός. Και πέρασα όλη τη μέρα μου με μία γάτα να κλαίγεται μέσα και έναν γάτο να νιαουρίζει από έξω, μέχρι που δεν άντεξα και βγήκα να τον κυνηγήσω. Εκεί διαπίστωσα ότι μου κατούρησε όλη τη βεράντα! Τον έδιωξα 5 φορές και κάθε φορά μετά από λίγο επέστρεφε μέχρι που αναγκάστηκα να κατεβάσω τα παντζούρια τέρμα για να μην έχουν οπτική επαφή. Κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι άφησα ανοιχτό του υπνοδωματίου και πήγα να τσεκάρω τι γίνεται. Βλέπω αραχτό το γάτο πάνω στο περβάζι, βγαίνω έξω το διώχνω και επιστρέφω μέσα να κατεβάσω το παντζούρι. Εκεί μου ήρθε μια περίεργη αύρα και πάω να μυρίσω τα σκεπάσματα....για δεύτερη φορά λοιπόν, στα αλλαγμένα σκεπάσματα πήγε και έβαλε τη σφραγίδα της. Ήταν η πρώτη φορά που ήθελα να γρονθοκοπήσω τοίχο!!
Όπου κι αν διάβασα έλεγε ότι τα αρσενικά είναι αυτά που μαρκάρουν. Γιατί η δική μου το κάνει αυτό? Θα μου πείτε να πάω να τη στειρώσω, πράγμα που θα κάνω έτσι κι αλλιώς, το πήρα απόφαση. Αλλά σήμερα, παραμονή, πρέπει να λείψω από το σπίτι και θα πρέπει να περάσει ένα 24ωρο μόνη της. Δε θέλω να φανταστώ σε τι κατάσταση θα είναι το σπίτι και οι επιφάνειές του όταν επίστρέψω....Έχετε να μου προτείνετε κάτι για να αποφύγω να μου κάνει το σπίτι δημόσια τουαλέτα?