NightFox
Νεοφερμένο μέλος
Τελικα παιδια ειναι οιστρος.Ειδα και τα συμπτωματα , διασταυρωσα και τους μηνες απο τοτε που γεννηθηκε.Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σήμερα στειρώσαμε τη γατούλα μας... Μεχρι εδω ολα καλα.. Ο κτηνιατρος μας ομως μας την εφερε πισω ναρκωμενη ακομα (?) (ηταν κατι που μας το ειχε πει απο πριν και ειχα ανησυχησει αλλά θεώρησα πως δε θα υπάρξει πρόβλημα).
Την έχει φέρει από τις 7.15 (ή και πιο αργά, θα σας γελάσω) κι ακόμα δεν εχει ξυπνησει... Περιμένω πως και πως να ανοξει τα ματάκια..!!!
Είναι, βρε παιδιά, σωστό αυτό;;; Μπορεί όταν ξυπνήσει (κούφια η ώρα που το ακούει) να χρειαστεί κάτι...
Τώρα αρχίζει και κουνάει τα ποδαράκια του..!!! ♥ ♥ ♥
Να σας πω επίσης για όσους δε ξέρουν ότι λόγω πολλαπλών οίστρων είχε γεμίσει κύστες και μπορούσε άνετα να γέμιζε η μήτρα πύο και να πέθαινε. Αυτό βέβαια, θα ήταν δικό μου φταίξιμο που δεν τη στείρωσα έγκαιρα.
Να το ξέρετε λοιπόν, για οσους δεν εχουν στειρωσει ακομα τις γατες τους..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
δες πως θα παει και γνωμη μου να εισαι σε επαφη και με τη γιατρο σου αποψε

) να σταθεί στα πόδια της.!!Πριν από λίγο άνοιξε τα μάτια. Η αλήθεια είναι ότι άργησε αρκετά.
Έχω ακούσει κι από άλλους γατογονείς ότι δεν άργησαν τα γατάκια να ξυπνήσουν..
Ας ελπίσουμεότι οι επόμενες ώρες (και μέρες) δε θα είναι τόσο δύσκολες!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Για παράδειγμα, μια θηλυκή γάτα μετά τη στείρωση μπορεί να είναι μια χαρά την επόμενη μέρα και να τρέχει δεξιά κι αριστερά.
Μια άλλη, μπορεί να είναι πιο υποτονική 1 - 2 μέρες και να θέλει να είναι ξαπλωμένη, να μην κάνει πολλά πράγματα και να παραμένει ήρεμη.
Η πορεία της από προχθές πως είναι;
Dafnic
Νεοφερμένο μέλος
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
blackfairy1986
Νεοφερμένο μέλος
αααα επισης να πω οτι μια αλλη γατουλα που εχω θιλικια την ειχαι καβαλισι λες και ηταν αρσενικος και ηταν η προτι φωρα που το κανε και δεν την αφινε αναγγαστικα να την κλισω στο σαλονι για να μην ερχετε και την πιραζη... και η μικρι εκανε λες και ζεβγαρονε οποτε λεω μιπος και αυτο πεζει καπιο ρολο... αλλα η γατα ειναι θιλικια ειναι η πιο μεγαλη που εχω ειναι 3 χρονον 4 εκει
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι,πρέπει να ανησυχήσεις.καλησπερα ιθελα να ρωτισω κατι... ξερω οτι η γατα περιοδο δεν εχει εχω αρκετα γατακια και το γνοριζω.. αλλα αυτο που θελω να πω ειναι η μια απο της γατουλες μου αστιροτι λογο ικονομικου καθαρα και μονο λογου ειναι ενος χρονον εναμισι εκει και δεν εχει κανει πολους ιστρους μεχρι τωρα γενικος σε σιγριση με τις αλλες κανει πιο σπανια.. τωρα εχει ιστρους και παρατιρισα να βγαζει πολυ σκουρα ιγρα.. στην αρχη μου φανικε σαν εμα αλλα οταν εριξα φως γιατι ηταν σκοτινα ιδα οτι ηταν σκουρα ιγρα καφε σκουρα ιγρα.. τι πεζει με αυτο? ενοω θα πρεπει να ανισιχισω? πεζει να νε καπιο προβλιμα η τιχενι? επισις εχει χασει βαρος ειναι 3-4 μινες βεβεα που χει χαση οχι τωρα... τροη ομως φισιολογικα απλος προτα ετρογε πιο πολυ...αυτο μπορι να νε και λογο τροφις γιατι της αρεση μονο η wiskas και το τελεφτεο τριμινο περνω αλλες τροφες να δοκιμαζω γιατι το ιδιο γατακι εχει αλεργιες και τροφικες και σε αμμο οποτε λιγο το ψαχνω να δω τη την πιραζει ποθ απο οτι εχω καταλαβι ειναι το ιχθιελεο γιατι την πιραζουν ολλες οι ακριβες τροφες καλες διλαδη.. και απο οτι εχω δει η πιο ακριβες εχουν μεγαλι περιεκτικοτιτα σε ιχθιελεα ακομα και αντιαλεργικες ποθ εχουν ακομα πιο πολυ ιχθιελεα και σιμιοτεον την πιραζουν και πιο πολυ απο της αλλες... ειναι περιπτοση ξερω,.. επισης δεν κανει εμετο ουτε την νιοθο πρισμενι οταν την πιανω... ισος μερικες φωρες οταν εχει ιστρους να πριζετε λιγο της προτες μερες αλλα μετα ειναι μια χαρα ..για πιτε καμια γνωμη λετε να το κιταξω? δεν θελω να ανισιχισω αδικα γιατι ειμαι ανεργι και το να την παω στον κτινιατρο για μενα ειναι θεμα οποτε πιτε αν πιστεβετε πως πρεπει α την παω οποσδιποτε... ααα και νερο πινι κανονικα δεν πινι πολυ μπορω να πω πο πως πινι πιο λιγο και απο της αλλες... αλλα πινι
αααα επισης να πω οτι μια αλλη γατουλα που εχω θιλικια την ειχαι καβαλισι λες και ηταν αρσενικος και ηταν η προτι φωρα που το κανε και δεν την αφινε αναγγαστικα να την κλισω στο σαλονι για να μην ερχετε και την πιραζη... και η μικρι εκανε λες και ζεβγαρονε οποτε λεω μιπος και αυτο πεζει καπιο ρολο... αλλα η γατα ειναι θιλικια ειναι η πιο μεγαλη που εχω ειναι 3 χρονον 4 εκει

Όλα αυτά δεν είναι καθόλου καλά και σε σχέση με το ότι είναι αστείρωτη η γάτα, έχει χάσει βάρος,τα σκούρα υγρά .Ολα αυτά δείχνουν ότι μπορεί να έχει πυόμητρα.Η πυόμητρα εμφανίζετραι σε αστείρωτες θηλυκές γάτες που δεν ζευγαρώνουν και αν δεν το προλάβεις θα καταλήξει σε θάνατο.
Οπότε κατρευθείαν στον κτηνίατρο,αν δεν θες να ρισκάρεις την ζωή της γάτας σου.

blackfairy1986
Νεοφερμένο μέλος
Alllergic
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα και καλως σας βρηκα

Αντιμετωπιζω ενα προβλημα και θα ηθελα τη βοηθεια σας (φωτο της γατουλας για τα καλωσορισματα και συστασεις με την πρωτη ευκαιρια).
Ειμαι νεος στον κοσμο των γατιων και επισης νεος στον κοσμο των διαμερισματων (πρωτη φορα μενω σε πολυκατοικια).
Εχω ενα τυφλο γατακι 5,5 μηνων και μολις πριν 3 εβδομαδες μετακομισα στο καινουριο μου σπιτι.
Τις τελευταιες μερες φαινεται οτι περναει τον πρωτο του οιστρο.
Παρουσιαζει ολα τα σημαδια που περιγραφουν στο internet.
Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το εξωφρενικα δυνατο κλαμα/νιαουρισμα/γκαρισμα γαϊδαρου.
Οντας φρεσκος στην πολυκατοικια, δεν εχω προλαβει να γνωρισω καλα καλα τους αλλους κατοικους (μπορει να ειναι και οι πιο καλοι ανθρωποι στον κοσμο, μπορει να ειναι και στραβοξυλα του κερατα).
1.Εχει συμβει σε κανεναν απο εσας να του κανουν παραπονα για το νιαουρισμα της γατας του?
Πώς το αντιμετωπισατε?
2.Υπαρχει καποιος τροπος να ησυχασει μεχρι να της περασει ο οιστρος?
Κατι πηρε το ματι μου για παιχνιδια με catnip αλλα επειδη δεν της εχω ξαναδωσει κατι τετοιο και, λογω των ημερων, δε βρισκω στο τηλεφωνο τον κτηνιατρο να τον ρωτησω, το φοβαμαι να το δοκιμασω.
(Λογω χιλιων μυριων ταλαιπωριων που εχει τραβηξει το γατι απο οταν το μαζεψαμε με την κοπελα μου απ'το δρομο οταν ηταν 2-3 εβδομαδων, ενα καρο αντιβιωσεις μπας και σωσουμε τα ματακια του, μετα τελικα εγχειρηση για αφαιρεση βολβου και αλλα πολλα, εχω γινει λιγο υπερπροστατευτικος μαζι του γι'αυτο και φοβαμαι το catnip και διαφορα αλλα ματζουνια που διαβαζω).
ΥΓ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως η γατουλα θα στειρωθει, αλλα ο γιατρος μου ειχε πει οτι πρεπει να ειναι περιπου 6,5-7 μηνων για την εγχειρηση. Δυστυχως ο οιστρος μας προλαβε

Alllergic
Νεοφερμένο μέλος
Μολις μου χτυπησε το κουδουνι μια γριουλα που μενει απο κατω ζητωντας μου ευγενικα........ Να ξεκρεμασω τη μανιβελα που ανεβοκατεβαζει την τεντα γιατι την κοπαναει ο αερας στο καγκελο.
Μου ζητησε και χιλια συγγνωμη για την ενοχληση.
Μαααα'στα.....

moukelis
Επιφανές μέλος
Kαλησπέρα,καλωσήρθες και χρόνια πολλά.Σε καταλαβαίνω απόλυτα,έχω δύο κορίτσια μου σε οίστρο αυτή τη στιγμή.Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει, μόνο αν ζευγαρωσει...Αν το βάρος της γατούλας σου επιτρέπει να μπει χειρουργείο με ασφάλεια,θα σου έλεγα να επισπεύσεις τη στείρωση.Από τη στιγμή που της ήρθε οίστρος,οργανικά είναι ώριμη.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Να προσθεσω μονο οτι...μην μασας.ΟΚ..η γατουλα νιαουριζει..ακουγεται,αλλα συμφωνα με τον νεο νομο,ασχετα με τον κανονισμο της πολυκατοικιας,(ακομα και να απαγορευει κατοικιδια,ο νομος ειναι υπερανω των κανονισμων των πολυκατοικιων)εχουμε δικαιωμα να εχουμε μεχρι 2 κατοικιδια στο διαμερισμα μας,αρκει να μην μενουν στο μπαλκονι ή σε κοινοχρηστους χωρους.
Οποτε αν κανενας ανεγκεφαλος σου διαμαρτυρηθει,απλα θα του πεις αυτο με τον νόμο και οτι η γατουλα θα στειρωθει και θα σταματησει να ακουγεται.Εχεις το καθε δικαιωμα να διατηρεις κατοικιδιο στο διαμερισμα σου,οπως εχουν και οι υπολοιποι να εχουν μωρα που τσιριζουν ουρλιαζουν και κλαινε αλλα ακουγονται.Δηλαδη εκει τι θα τους πουνε;Να παρατησουν τα παιδια τους ή να τους βουλωσουν το στομα;Οπως οι αλλοι εχουν δικαιωμα να εχουν παιδι,ετσι και εσυ εχεις δικαιωμνα να εχεις κατοικιδιο και ναι,περναει οιστρο θα ακουστει.

Alllergic
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστω για τη συμβουλη.
Ναι πιστευω το βαρος της το επιτρεπει.
Μετα τις γιορτες εχουμε ραντεβου στον κτηνιατρο για εμβολιο. (Λυσσας και λευχαιμιας. Σε ποιο θρεντ ρωταω γι'αυτα;;
)Θα του πω για τον οιστρο και λογικα θα μου πει τι πρεπει να κανουμε και ποτε. (Παλι χειρουργειο Χριστε μου
)@Πουπουλινα
Εν μερει εχεις δικιο σε αυτο που λες.
Ο νομος ναι μεν μας επιτρεπει τα κατοικιδια κλπ, ΑΛΛΑ αναφερει οτι δεν παυει να ισχυει ο νομος περι κοινης ησυχιας.
Εν ολιγοις, εχει το δικαιωμα να νιαουριζει οσο θελει αλλα πρεπει να μη βγαζει "κιχ" απο τις 15:00 μεχρι τις 17:30. (Κι αν φερεις στους παραπονουμενους το παραδειγμα με το μωρο που κλαιει χωρις να σεβεται ωρες κοινης ησυχιας πιθανοτατα η απαντηση τους θα σε κανει να θες να τους κλωτσησεις απο τις σκαλες).
Τεσπα, προσωρινα το "ελυσα" το προβλημα. Την πηγα στην γκαρσονιερα που εμενα πριν και μενει εκει μεχρι να της περασει ο οιστρος. Πηγαινοερχομαι κι εγω 3-4 φορες τη μερα να μη νιωθει μοναξιες

Χρονια πολλα και καλα σε ολους και ολες ευχομαι.
Mattheos
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ.
Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι μέχρι ψες είχα τη γάτα μου στο γιατρό με γαστρεντερίτιδα (την μικρή μου γάτα, έχω και την μητέρα της) αλλά σήμερα έφυγε από τη ζωή. Ήταν μόλις τριών μηνών. Η μητέρα της είναι αυτή που είναι σε οίστρο.
Ελπίζω να μας κοιτάζει από εκεί ψηλά και να μας ευχαριστεί που την φροντίσαμε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Αλλη λυση εκτος απο τη στειρωση ή την εγκυμοσυνη δεν υπαρχει για τον οιστρο.Καλο θα ηταν αφου γεννησε τοσο προσφατα η γατουλα να στειρωθει.
tsitman
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool