Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας

Ο οίστρος της γάτας είναι αποτέλεσμα ανάγκης συνεπώς η γατούλα Όχι μόνο δεν της αρέσει αλλά ουσιαστικά ταλαιπωρείται.ωστόσο δεν είναι το μόνο πρόβλημα αυτό, υπάρχει και το θέμα της πρόληψης καθώς αν την στειρώσεις ουσιαστικά της δίνεις ζωή.μειώνεις τις πιθανότητες όγκων κλπ.για μένα η στείρωση αποτελεί μονόδρομος και μάλιστα αλλάζει η συμπεριφορά τους προς το καλύτερο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οπως τα λεει ο Ακης ειναι.Μπορει μεν η γατα σας να μην το δειχνει τοσο εντονα και ενοχλητικα,ομως βασανιζεται,αλλα επισης κινδυνευει και απο πυομητρα.Γατα που δεν στειρωνεται και δεν γονιμοποιηται κινδυνευει απο πυομητρα και σχεδον σιγουρο καποια στιγμη θα την παθει,και μπορει να ειναι θανατηφορα.Επισης οσο πιο συντομα στειρωνονται,τοσο μειωνονται οι πιθανοτητες για καρκινο στο στηθος και εννοειται πως εξαλειφεται για μητρα,αφου θα εχει αφαιρεθει με τη στειρωση.
Για τα οφελη της στειρωσης στα θηλυκα,δες εδω.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραία, ωραία..Σας ευχαριστώ πολύ..

Γιατί γενικά, επειδή σπουδάζω στο Βόλο και είμαι από Θεσσαλονίκη, δεν έχουμε στάνταρ κτηνίατρο, που να μπορώ να εμπιστευτώ.. Πηγαίνουμε μια εδώ μια εκεί...

Kαι την τελευταία φορά, που πήγαμε για εμβόλιο και ρώτησα την κτηνίατρο σχετικά με τη στείρωση, μου λέει, από τη στιγμή, που δε βγαίνει από το σπίτι, για να έρθει σε επαφή με άλλες γάτες και αφού εσένα δε σε ενοχλεί, καλύτερα να μην υποβληθεί σε εγχείρηση.. Απλά δεν ήξερα κατά πόσο αυτό ευσταθεί..

Άρα, τώρα πρέπει να ψάξω για έναν καλό κτηνίατρο...Ελπίζω δεν είναι πολύ αργά, για να γίνει τώρα η στείρωση, μιας που το Μάϊο θα κλείσει τα 2..

Απ'όσο ξέρω, μια χαρά είναι η ηλικία της. Νεαρή γατούλα είναι ακόμα! :)
Και εφόσον είναι και υγιής, όλα θα πάνε καλά! Αυτό που έγραψες, ότι πρέπει να βρεις καλό κτηνίατρο, είναι βασικό πάντως.
Τα καλύτερα εύχομαι!

(Σου έστειλα και π.μ.)

Τελευταία επεξεργασία:
Ναι ναι..το διάβασα.. Σ' ευχαριστώ πολύ! :)

Γιατί γενικά, επειδή σπουδάζω στο Βόλο και είμαι από Θεσσαλονίκη, δεν έχουμε στάνταρ κτηνίατρο, που να μπορώ να εμπιστευτώ.. Πηγαίνουμε μια εδώ μια εκεί...

Kαι την τελευταία φορά, που πήγαμε για εμβόλιο και ρώτησα την κτηνίατρο σχετικά με τη στείρωση, μου λέει, από τη στιγμή, που δε βγαίνει από το σπίτι, για να έρθει σε επαφή με άλλες γάτες και αφού εσένα δε σε ενοχλεί, καλύτερα να μην υποβληθεί σε εγχείρηση.. Απλά δεν ήξερα κατά πόσο αυτό ευσταθεί..

Άρα, τώρα πρέπει να ψάξω για έναν καλό κτηνίατρο...Ελπίζω δεν είναι πολύ αργά, για να γίνει τώρα η στείρωση, μιας που το Μάϊο θα κλείσει τα 2..

Η θεωρία της κτηνιάτρου θα ευσταθουσε αν μίλαγε για τυχόν εμβόλια.αν αυτή η θεωρία όμως είναι σίγουρα πως στηρίζεται πάνω στο θέμα στειρώσεις Τότε Καιρός να βρεις άλλον κτηνίατρο.εν ολίγης δεν χρειάζεται να στειρωνουμε τις γατούλες ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ.Αυτό σου είπε.......

Ωραία αντιμετώπιση της κτηνιάτρου!:mad: Η φιλοσοφία της, που πάνω-κάτω συνοψίζεται στο "αν δεν διαμαρτύρεται και γενικά δεν ενοχλεί εμάς, ασ' την... αστείρωτη"(πού να μπλέκεις τώρα με εγχειρήσεις, να ξοδεύεσαι,.. ούσα φοιτήτρια)
είναι, εκτός από ανεύθυνη, και επικίνδυνη για την υγεία της γατούλας (και όχι πάντα μακροπρόθεσμα οπότε να σου επιτρέπει να επαναπαύεσαι).
Όπως έγραψε πριν και ο akoylini (Άκης), καιρός να βρεις έναν κτηνίατρο και να προχωρήσετε το συντομώτερο δυνατό στην επέμβαση.
Ας μην είναι "στάνταρ", όπως λες. Αρκεί να είναι καλός σαν γιατρός και υπεύθυνος σαν άνθρωπος.
Και δεν είναι πολύ αργά, που αναρωτιέσαι.
Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να γίνει το σωστό :)

Τελευταία επεξεργασία:
Συμφωνω απολυτα με τους προλαλησαντες!
Κι εγω πριν αποκτησω τη δευτερη γατα μου, η ιδεα της στειρωσης μου προκαλουσε ανατριχιλα, δεν το συζητουσα καν!
Τωρα ομως στη φαση που βρισκομαι, επειτα απο μια ηδη στειρωση θηλυκιας (που θεωρειται πιο περιπλοκη λογω περιπλοκης κατασκευης κιολας) εχω να δηλωσω πως ηταν η σωστοτερη κινηση που εκανα τα τελευταια χρονια!
Οχι μονο η γατα μου ειναι επισφαλης πλεον, υπερδραστηρια και ζωηρη, αλλα κι εγω την χαιρομαι πολυ περισσοτερο, ξεροντας πως ακομα και μια βολτα να κανει, δεν θα της την πεσουνε 2-3 αρσενικοι και μετα απο μερικες βδομαδες θα εμφανιστει μια κοιλιτσα-τουρλα απο τα καλα καθουμενα.
Οχι τιποτα αλλο, πεεερα απο ολα τα υπολοιπα, τα τοσα γατακια που θα γεννηθουν, πραγματικα δεν εχω τι να τα κανω!
Στειρωση το συντομοτερο.
Εμενα ο κτηνιατρος μου μου εκανε αψογη δουλεια (ο ιδιος με προετρεπε καιρο να προχωρησω στην αποφαση γιατι εγω δισταζα) και μου πηρε 50 ευρω!
Αν το ψαξεις, βρισκεις σωστους επιστημονες και χρυσους ανθρωπους, που αγαπανε το αντικειμενο τους. ;-)

Εμενα ο κτηνιατρος μου μου εκανε αψογη δουλεια (ο ιδιος με προετρεπε καιρο να προχωρησω στην αποφαση γιατι εγω δισταζα) και μου πηρε 50 ευρώ.-)

50 ευρώ;;;Υπάρχουν ακόμα τέτοιες τιμές; όνειρο ζω μην με ξυπνάτε.μπράβο στον γιατρό

50 ευρώ;;;Υπάρχουν ακόμα τέτοιες τιμές; όνειρο ζω μην με ξυπνάτε.μπράβο στον γιατρό

Αν σου πω ποσο πηρε η δικια μου τοτε να δεις τι ονειρο θα ζησεις.:):)

Αγαπητή stelina1232000, αυτή η άποψη σαφώς και δεν ευσταθεί κι απορώ πώς μια κτηνίατρος την εξέφρασε. :eek:
Το θέμα δεν είναι μόνο εάν μια γάτα μένει μέσα στο σπίτι μόνο ή έχει πρόσβαση κι έξω ώστε να καθιστά τη στείρωση απαραίτητη.
Το θέμα είναι ότι με τη στείρωση δεν θα βασανίζεται άδικα από τους αλλεπάλληλους οίστρους οι οποίοι μπορεί να της δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα διάφορα προβλήματα υγείας όπως πυομήτρα, καρκίνο μήτρας κ.λπ.
Οπότε, θα σου πρότεινα να αναζητήσεις κάποιον άλλο κτηνίατρο. ;)

Λέγοντας δεν έχουμε "στάνταρ" κτηνίατρο , εννοούσα ότι δεν έχουμε ένα συγκεκριμένο... Αρχικά, μου είχαν προτείνει έναν στο Βόλο, ο οποίος μας τα έλεγε λίγο περίεργα, όπως μου είπε και η επόμενη κτηνίατρος, που την πήγα. Μετά έτυχε να είμαι Θεσσαλονίκη κάποιες φορές, όταν έπρεπε να κάνει εμβόλιο, οπότε το κάναμε σε κτηνίατρο εκεί... Κι έτσι, την τελευταία φορά, που πήγαμε και ρώτησα τι πρέπει να κάνουμε με τη στείρωση, μου είπε αυτό, που σας είπα... Πραγματικά, έχω φρικάρει με όσα έχετε πει, ότι θα μπορούσε να πάθει! Πλέον, σίγουρα δε θα ξαναπάμε εκεί...

Μου μίλησε η Ειρήνη1234 με πάρα πολύ καλά λόγια για την κτηνίατρο, που είχε κάνει στείρωση τα δικά της γατάκια στη Λάρισα και η αδερφή μου στη Θεσσαλονίκη βρήκε μια κτηνίατρο, που έχει συστάσεις από καθηγητές κτηνιατρικής του ΑΠΘ, οπότε θα δούμε τι θα βολέψει περισσότερο [γιατί διάβασα χρειαζόμαστε και 10 μέρες για την ανάρρωση] και θα προχωρήσουμε άμεσα στην επέμβαση! :)

Με το καλό λοιπόν! :)
Όλα καλά θα πάνε! :D

Παιδιά έχω πάθει σοκ!! Ανέβηκα Θεσσαλονίκη κι έκλεισα ραντεβού για την επέμβαση την Τρίτη και σήμερα για προεγχειρητικό έλεγχο...Κι ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά, η γιατρός ανακαλύπτει, ότι η Τζέλα έχει κλειστή πυομήτρα και μάλιστα προχωρημένη! Με τίποτα δε γινόταν να περιμένουμε ως την Τρίτη και την εγχείρησε απόψε! Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά, γιατί είχα αγχωθεί πάρα πολύ.. Έχουμε, βέβαια, λίγες παρενέργειες από τη νάρκωση, κουτουλάμε το κεφάλι μας δεξιά-αριστερά και κάναμε και λίγο εμετό, αλλά η γιατρός με καθησύχασε. Μου είπε, ότι είναι φυσιολογικό και ότι σε λίγες ώρες θα έχει συνέλθει.. Ήδη τώρα, 3 ώρες μετά την ανάνηψη έχει ηρεμήσει αρκετά , ειδικά σε σχέση με το πώς ήταν όταν ξύπνησε.. Απορώ πάντως πώς ήμουν τόσο τυχερή τώρα και προλάβαμε, γιατί υπολόγιζα να κάναμε Πάσχα τη στείρωση. Ανέβηκα τυχαία νωρίτερα λόγω κάποιων υποχρεώσεων κι έτσι κλείσαμε και το ραντεβού.. Η γιατρός μου είπε και 5 μέρες αν αργούσαμε δεν θα την προλαβαίναμε, θα' ταν σχεδόν τελειωμένη η κατάσταση..Δε θα μπορούσα να το συγχωρήσω στον εαυτό μου αν πάθαινε κάτι!! Να 'στε καλά κι εσείς, που επιμείνατε τόσο, για να καταλάβω πόσο αναγκαία είναι η στειρώση!

Πω πω,κλειστη πυομητρα,οντως στο τσακ γλιτωσατε...Καλή ανάρρωση!

Καλή ανάρρωση και όντως, πόσο τυχεροί σταθήκατε! Εύχομαι στο εξής μόνο υγεία και όλα να κυλούν όμορφα! :flowers:

Αν ειναι δυνατον!:eek:
Περαστικα στην κουκλα σας καλη μου!
Και να σημειωσω και κατι αλλο/.Εγω δεν θα παρελειπα να παω στην προηγουμενη κτηνιατρο και να της πω απλα το γεγονος.Φιλτατη με τις συμβουλες σου θα εχανα τη γατα μου.Και πολλα αλλα επισης.Επισης θα εκανα και μια καταγγελιοα στον κτηνιατρικο συλλογο.Η γυναικα οχι μονο λεει βλακειες,αλλα ειναι και επικινδυνη
.Kαι την τελευταία φορά, που πήγαμε για εμβόλιο και ρώτησα την κτηνίατρο σχετικά με τη στείρωση, μου λέει, από τη στιγμή, που δε βγαίνει από το σπίτι, για να έρθει σε επαφή με άλλες γάτες και αφού εσένα δε σε ενοχλεί, καλύτερα να μην υποβληθεί σε εγχείρηση.
,δεν ειναι δυνατον κτηνιατρος να λεει τετοια πραγματα!

Τι θα παθαίνατε με την ασχετοσύνη του καθένα!! :eek:

Πολύ χάρηκα που πήγαν όλα καλά με το καμαράκι τελικά! Περαστικούλια και άλλο κακό να μη σας βρει!! :) :flowers:

Τελικα καμια φορα, καποια πραγματα ειναι να γινουν ρε παιδια..
Τυχη πες το; σωστη αποφαση απο μερια της κοπελας; οπως και αν λεγεται, αποδειχθηκε σωτηριο!

Καλά εγώ δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω! Θα ήταν θέμα ημερών!! Πραγματικά είχαμε άπειρη τύχη! Σας ευχαριστούμε όλους για τα περαστικά! :D:D Σήμερα όλα είναι εμφανώς καλύτερα... Πεινούσε πάρα πολύ κι έπεσε με τα μούτρα στο φαγητό από το πρωί [χθες για κάποιες ώρες της το είχα απομακρύνει, γιατί φοβήθηκα με τους εμετούς] και πήγε και στην άμμο της. Εκτός αυτού, καταβάλω τεράστια προσπάθεια να την κρατήσω ξαπλωμένη, ώστε να μην ταλαιπωρείται η πληγή..Λίγο να πάρω τα μάτια μου από πάνω της, δίνει κάτι σάλτα, που μου κόβεται η ανάσα!! Οι κινήσεις της, βέβαια, φαίνεται ότι είναι πιο αργές και μετρημένες αλλά και πάλι,δεν καταλαβαίνω, πού βρίσκει τόση δύναμη μετά το χειρουργείο..Πίστευα ότι θα ήθελε να είναι συνέχεια ξαπλωμένη και ότι οι πρώτες μέρες θα ήταν πολύ πιο δύσκολες! Καταγγελία δε νομίζω να κάνω, όμως μια βόλτα από την προηγούμενη κτηνίατρο, ίσως θα έπρεπε να περάσω, γιατί κι άλλα ζωάκια μπορεί να κινδυνεύουν εξίσου από την ανευθυνότητά της και είναι κρίμα.. Απλά χαίρομαι, που στη δική μας περίπτωση όλα πήγαν τόσο καλά!!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back