Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας

Το μικρό μου γατάκι έχει οίστρο!

γεια σας και παλι!το γατακι που υιοθετησα πριν ενα μηνα ειναι συμφωνα με τον κτηνιατρο 3,5 μηνων..στο σπιτι εχουμε αλλον ενα γατουλη,ο οποιος ειναι στειρωμενος βεβαια..το περιεργο που θελω να μοιραστω μαζι σας ειναι οτι σημερα ολη μερα το γατακι(θηλυκο) κανει εναν περιεργο θορυβο,σα νιαουριτο,τριβεται ολη την ωρα στο χαλι και εχει περιεργη συμπεριφορα..μαλλον εχει οιστρο!αλλα ειναι πολυ πολυ μικρη για στειρωση..και δεν ξερω τι να κανω!μαζι της βασανιζεται κ ο αλλος γατουλης που την κοιταει με απορια ! οποιαδηποτε συμβουλη χρησιμη και ευπροσδεκτη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: το μικρο μου γατακι εχει οιστρο!!!

Καλημερα :).Ο πρωτος οιστρος της γατας εμφανιζεται απο 4-7 μηνων.Για περισσοτερες πληροφοριες δες εδω.Παντως ,συμφωνα με τους περισσοτερους γιατρους,η καλυτερη ηλικια για τη στειρωση της θηλυκιας ειναι γυρω στους 6 μηνες.Ο αλλος γατουλης δεν νομιζω οτι βασανιζεται,διοτι ειναι στειρωμενος.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: το μικρο μου γατακι εχει οιστρο!!!

σ'ευχαριστω για την απαντηση..ξερεις ποιο ειναι το θεμα,οτι αν και στειρωμενος εχει κ αυτος ορμες ακομα γιατι προφανως δεν εγινε ολικη αφαιρεση αλλα αποσωληνωση ή καπως ετσι,δεν ξερω πως λεγεται..κ προσπαθει ο καημενος αλλα ε νοειται οτι δε μπορει να γινει κατι..επομενως πρεπει να περιμενουμε για να στειρωθει..εως τοτε να δουμε τι θα γινει..

Οίστρος και στείρωση..

Γεια σας κ από μας!!! Πριν 5 μήνες περίπου αποκτήσαμε στην οικογένεια ένα πανέμορφο νέο μέλος!! Το Ζιζελάκι ή αλλιώς μπιζελάκι! :P Γίνεται 7 μηνών σε λίγες ημέρες και είναι ένα ημιαιμάκι από μαμά ράτσας Τούρκικη Βαν και μπαμπά αλανιάρη σπιτόγατο! Από χτες λοιπόν ξεκίνησε κάτι περίεργα νιαουρίσματα, τριψίματα στο πάτωμα και ολα τα σχετικά που θέλει μια γυναικάρα σα τη ζιζέλ για ζευγάρωμα!! Η ερώτηση μου είναι η εξής... Σκέφτομαι να της κάνω στείρωση.. η κατάλληλη περίοδος είναι κατα τη διάρκεια του οίστρου? Πριν? Μετά?? Ο γιατρός μου είπε ότι είναι τώρα που έχει.. Άλλοι που ρώτησα λένε μετά..? Έχω μπερδευτεί λιγάκι... Εσείς τι λέτε? Ποια είναι η γνώμη σας... Κ αν ξέρετε κάποιο καλό κτηνίατρο για αυτη τη δουλειά κοντά στον κορυδαλλό, κάντε μια αναφορά!! Ευχαριστώωωωωω!!!!

Γεια σας κ από μας!!! Πριν 5 μήνες περίπου αποκτήσαμε στην οικογένεια ένα πανέμορφο νέο μέλος!! Το Ζιζελάκι ή αλλιώς μπιζελάκι! :P Γίνεται 7 μηνών σε λίγες ημέρες και είναι ένα ημιαιμάκι από μαμά ράτσας Τούρκικη Βαν και μπαμπά αλανιάρη σπιτόγατο! Από χτες λοιπόν ξεκίνησε κάτι περίεργα νιαουρίσματα, τριψίματα στο πάτωμα και ολα τα σχετικά που θέλει μια γυναικάρα σα τη ζιζέλ για ζευγάρωμα!! Η ερώτηση μου είναι η εξής... Σκέφτομαι να της κάνω στείρωση.. η κατάλληλη περίοδος είναι κατα τη διάρκεια του οίστρου? Πριν? Μετά?? Ο γιατρός μου είπε ότι είναι τώρα που έχει.. Άλλοι που ρώτησα λένε μετά..? Έχω μπερδευτεί λιγάκι... Εσείς τι λέτε? Ποια είναι η γνώμη σας... Κ αν ξέρετε κάποιο καλό κτηνίατρο για αυτη τη δουλειά κοντά στον κορυδαλλό, κάντε μια αναφορά!! Ευχαριστώωωωωω!!!!
Nα σας ζήσει!! :) Οι απόψεις διίστανται, αλλά νομίζω η επικρατέστερη είναι εφόσον έχει υποχωρήσει ο οίστρος...
Για κτηνιάτρους θα σου στείλω πμ... Ξέρω έναν που θα σου βάλω ΣΤΟΠ απαγορευτικό για να μην πας στην περιοχή που λες, θα σου εξηγήσω σε πμ τους λόγους, και θα σου προτείνω εκεί που τα πήγα... -αφού έφυγα από το ΣΤΟΠ το απαγορευτικό...-
:)

Απάντηση: Οίστρος και στείρωση..

Καταρχας να τη χαιρεσαι!!!
Εμεις τη στειρωση στη μικρη μας την καναμε αφου περασε 2 οιστρους. Απο οσα εχω διαβασει παντως λενε οτι η στειρωση πρεπει να γινει αφου τελειωσει ο οιστρος.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! Μου είπε ο γιατρός, τον οποίο δεν πολυεμπιστεύομαι, ή να της κάνουμε μια ένεση για να ηρεμήσει, που δεν υπάρχει περίπτωση να την κάνω, η μόνιμη στείρωση. Κ εγώ θεωρώ ότι πρέπει να περάσει ο οίστρος αλλα.. δεν είμαι γιατρος!! Πόσο καιρό διαφορά έχουν οι οίστροι μεταξύ τους? δλδ αν μας τελειώσει αυτος μετά από πόσες μέρες θα έρθει πάνω κάτω ο επόμενος?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! Μου είπε ο γιατρός, τον οποίο δεν πολυεμπιστεύομαι, ή να της κάνουμε μια ένεση για να ηρεμήσει, που δεν υπάρχει περίπτωση να την κάνω, η μόνιμη στείρωση. Κ εγώ θεωρώ ότι πρέπει να περάσει ο οίστρος αλλα.. δεν είμαι γιατρος!! Πόσο καιρό διαφορά έχουν οι οίστροι μεταξύ τους? δλδ αν μας τελειώσει αυτος μετά από πόσες μέρες θα έρθει πάνω κάτω ο επόμενος?
Μην την κάνεις την ένεση!!! Στα έχω γράψει σε πμ, μεταξύ άλλων, και είναι ενας από τους λόγους που άλλαξα κτηνίατρο...
Στην δικιά μου η απόσταση μεταξύ των 2 οίστρων ήταν 5-6 μέρες...

Ναι αποφυγε την ενεση διοτι ειναι καρκινογονα...Οι οιστροι κρατανε καποιες μερες και η διαρκεια απο τον οιστρο μεχρι τον επομενο μπορει να ειναι απο 4-20 μερες αλλα ηδη εχουμε μπει σε εποχη οιστρου η οποια διαρκει μεχρι τον Οκτωβρη περιπου...

Δλδ αν δεν τη στειρώσω, μέχρι τον οκτώβρη θα ταλαιπωρείται τόσο??? πω πω....

Ναι και ειναι ταλαιπωρια οντως...εμας φαντασου ξεκινησε τους οιστρους πριν αρχισει η περιοδος αναπαραγωγης...

όντως είναι απίστευτη ταλαιπωρία για την γατούλα... η δικιά μου ακόμα έχει μείνει μισή από άποψη κιλών, και προσπαθώ να ξαναστανιάρει και να παχύνει λίγο...
Όλη μέρα νιούριζε, έκανε βαρελάκια στο πάτωμα, έψαχνε να βρει χέρια ή αντικείμενα για να τριφτεί, πήγαινε σε μπαλκονόπορτες και ούρλιαζε, ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ... Αυτό για ένα μήνα...

κ μένα τρώει λιγότερο απ'ότι συνήθως αλλα τον ύπνο τον έχουμε στο τσεπάκι μας.. Όρεξη για παιχνίδι δεν έχουμε καθόλου..

Καλησπερα και καλωσηρθες.:)
Ενεση,οπως σου ειπαν και παραπανω..σε καμια περιπτωση να μην της κανεις.Η γνωμη μου ειναι μολις περασει ο οιστρος..να την πας κατευθειαν για στειρωση.Στα θηλυκα,.,οσο πιο νωρις τοσο το καλυτερο..γιατι μικραινουν αφανταστα οι πιθανοτητες για διαφορους καρκινους,και δεν βασανιζεται κιολας.Δες και εδω κυριως στην παραγραφο 5.:)

Εννοείται ότι ΔΕΝ θα της κάνω ένεση!!!! Θα περιμένω να περάσει ο οίστρος και μετά θα πάμε γιατρούλι...

Εγώ το δικό μου κοριτσάκι το στείρωσα πριν από περίπου 2 μήνες...Είχε ήδη περάσει τρεις οίστρους (κάθε 15 μέρες είχαμε τα γνωστά συμπτώματα: φωνές, τριψίματα, ελάχιστο φαγητό, ελάχιστος ύπνος κτλ) και μόλις έγινε 6 μηνών την πήγα στο γιατρό.

Είμαι και εγώ κατά της ένεσης. Επίσης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο οίτρος της καθώς η μήτρα της και όλο το σύστημά της γενικά είναι ευαίσθητο (αυξημένη ροή και κυκλοφορία αίματος - όπως περίπου συμβαίνει και στις γυναίκες) και δεν συνίσταται από τους κτηνιάτρους να κάνουν επέμβαση κατά τον οίστρο.

Στη δική μας περίπτωση ομολογώ πως ξεγελάστηκα νομίζοντας ότι είχε ολοκληρωθεί ο οίστρος (καθώς τα συμπτώματα σταμάτησαν) και κανονίσαμε την επέμβαση. Μιλώντας με τον γιατρό (αφού είχε γίνει η στείρωση) μου είπε ότι ο οίστρος της δεν είχε υποχωρήσει εντελώς με αποτέλεσμα να της κάνει μεγαλύτερη τομή (αντί για 2,5cm που γίνεται συνήθως η δική της ήταν 4cm) χωρίς αυτό να προκαλέσει άλλες επιπλοκές.

Μάλιστα την ίδια μέρα ήπιε νεράκι και το βράδυ ξεκίνησε δειλά-δειλά να τρώει...Την επομένη που την πήρα στο σπίτι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ήταν λίγο ζαλισμένη και αναστατωμένη από τη νάρκωση αλλά πήγε και τουαλέτα και έφαγε κανονικά.

Συνεπώς μόλις είναι έτοιμη η μικρή σου κανόνισε τη στείρωση. Θα ηρεμίσετε και εσείς στο σπίτι (εμείς ρίχναμε τρελλά ξενύχτια απ τις φωνές της!!!) και κυρίως το ίδιο το ζωάκι!

Στείρωση

Καλησπέρα σε όλους σας.
Θα ήθελα κάποιος να με συμβουλεύσει αν θηλυκό γατάκι 4 1/2 μηνών μπορώ να το στειρώσω.
Είναι καλή η ηλικία του?
Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει ένα γατάκι αν στειρωθεί στη ηλικία των 4 μηνών¨?
Ευχαριστώ.
Αλεξία

Το θηλυκό γατάκι πρέπει να είναι περίπου 6 μηνών. Τα ζωάκια πριν στειρωθούν καλό θα ήταν να έχουν αναπτυχθεί σωματικά. Στις θηλυκές η στείρωση γίνεται λίγο νωρίτερα μην τυχόν και μείνουν έγκυες. Αν δεν υπάρχει ο φόβος εγκυμοσύνης καθυστέρησέ το.

Φιλοξενούσα κάποια στιγμή μια γατούλα που σε ηλικία 4,5 μηνών της ήρθε οίστρος και την στείρωσα.. Μια χαρά είναι τώρα και αναπτύχθηκε σωστά..
Όπως σου είπαν, αν δεν υπάρχει ο φόβος να μείνει έγκυος ή δεν της έχει έρθει ακόμα οίστρος μπορείς να περιμένεις!!:):)

Αν δεν της ήρθε οίστρος και στειρώσεις τη γατούλα των 4 μηνών , έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη ?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back