natalouko
Επιφανές μέλος
Δεν νομίζω οτι θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.. αλλά για ποιο λόγο να βιαστείς???Αν δεν της ήρθε οίστρος και στειρώσεις τη γατούλα των 4 μηνών , έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος
Και εμενα μου φαινεται οτι ειναι αρκετα νωρις για να τη στειρωσεις. Μπορεις ομως να ρωτησεις και κτηνιατρο για περισσοτερη σιγουρια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
κατανιδου ιωαννα
Νεοφερμένο μέλος
η στειρωση στον οιστρο αντενδεικνυται γιατι το ζωο εχει περισσοτερες αιμορραγιες.καλυτερα να κανεις υπομονη και να στειρωθει μετα τον οιστρο.καλο ειναι γενικα να εχεις εναν κτηνιατρο και αυτον να εμπιστευεσαι.οσους πιο πολυ ρωτας τοσο θα σε μπερδευουν.και αν δεν μπορεις να βρεις καποιον να εμπιστευτεις ,καλυτερα να απευθυνθεις σε καθηγητη της κτηνιατρικης.
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα γατομαμάδες και γατομπαμπάδες . Ερώτηση : Το μικρο μου το ζουζούνι είναι θυλικό και είναι 6 μηνών . ( Την Δευτέρα πάει για στήρωση και πολυ στεναχωριέμαι αν και ξέρω οτι είναι για καλό
) Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει μια περίεργη συμπεριφορά ! 1 .Νιαουρίζει συνέχεια έξω απο μια πόρτα του σπιτιού όταν του ανοίγω σταματάει .( ίσως νομίζει επειδή δεν έχει βγεί ποτε έξω , ότι είναι η πρόσβαση του στον έξω κόσμο , τι να πω...)
2.Έχω παρατηρήσει όμως οτι και όταν το χαιδέβω ώρες ώρες βγάζει κάτι περίεργα νιαουριτά . Ποτέ δεν ήταν τόσο παραπονιάρικο . Τι το έπιασε ; Παίζει να είναι απο τις ορμόνες οπότε επιβάλλετε στείρωση; , ή παίζει να εχει μεταλλαχτεί σε ενα γκρινιάρικο γατάκι ;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα.Όταν η γάτα βρίσκεται σε οίστρο..όντως βγάζει ένα νιαούρισμα εντελώς διαφορετικό απο τα συνηθισμένα.Να σε ρωτήσω κάτι...τον πωπουδάκο της τον τουρλώνει;Γιατί είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό του οίστρου.Πάντως..μπορεί να βρίσκεται και σε φάση πριν τον οίστρο.
Ούτως ή άλλως πάντως επιβάλλεται η στείρωση..και μάλιστα αν γίνει και πριν τον 1ο οίστρο...μειώνει κατά πολύ την εμφάνιση καρκίνου στους μαστούς.

Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Δεν πρόσεξα να σου πω την αλήθεια ! Πριν απο λιγο συνέβει κάτι που με στεναχώρησε πολύ . Μου ξέφυγε απο την εξώπορτα και βγήκε έξω . Πριν προλάβω να την πιάσω της επιτέθηκε ενας τεράστιος γάτος . Την είδε απο μακριά και έτρεξε για να την αρπάξει . Χτυπιόμουνα να την αφήσει . Το καϊμένο τρόμαξε πάρα πολύ . Έβγαλε κάτι ουρλιαχτά μέχρι να την αφήσει . Βρήκε ενα αμάξι εκει κοντά και χώθηκε απο κάτω και δεν έβγαινε με τίποτα . Κατάφερα να την βγάλω αλλα μου φαίνεται πολύ στρεσαρισμένο

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
πωπω....

..συγκοπή θα είχα πάθει...εκτός απο στρεσαρισμένο,που είναι λογικό..είναι καλά κατα τα άλλα;Δεν έχει καμιά πληγή δηλαδη..ναι;Μεγάλη προσοχή στις πόρτες και στα παράθυρα παιδια.Είχαμε περίπτωση εδώ,που πετάχτηκε απο την πόρτα γάτα..και την πάτησε αμάξι..

marina289
Περιβόητο μέλος
Τουλάχιστον τέλος καλό , όλα καλά! Η αλήθεια είναι ότι οι ανοιχτές πόρτες τους κάνουν κλικ (για να βγουν ), και οι κλειστές επίσης τους κάνουν κλικ (και νιαουρίζουν για να τους τις ανοίξεις)...
Καλή επιτυχία στην στείρωση!
kat-cats
Διάσημο μέλος
Καλημέρα σε όλους!

είμαι νέα στο φόρουμ και ήθελα τη γνώμη σας για κάτι, καθότι εγώ πρώτη φορά έρχομαι σε επαφή με γατούλα! Σε λίγο καιρό θα στειρώσουμε τη θηλυκή μας γάτα και η γιατρός στην οποία πηγαίνουμε μας είπε πως στη στείρωση θα αφαιρέσει τις ωοθήκες και τα κέρατα της μήτρας, αλλά όχι τη μήτρα γιατί όπως μας εξήγησε στα θηλυκά γατάκια, μόνο, αν αφαιρέσεις αυτά δεν παράγονται πια ορμόνες και έτσι ατροφεί η μήτρα και δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε οίστρου, ούτε πυομήτρας; Εσείς τι λέτε; Ευχαριστώ!
marina289
Περιβόητο μέλος
Δεν έχω γνώσεις κτηνιάτρου, το μόνο που μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω, είναι να σου καταθέσω την εμπειρία μου από τη στείρωση της δικής μου γατούλας... Στη δική μου έκαναν έκαναν ωοθηκυστερεκτομή (χειρουργική αφαίρεση των ωοθηκών και της μήτρας). Χωρίς να έχω γνώσεις ,μάλλον νιώθω πιο ασφαλής όταν αφαιρείται ολικά ένα όργανο που ¨υπολειτουργεί¨, ή που δεν λειτουργεί άρτια και επαρκώς....
Όμως , αφού δεν είμαι ειδικός, στο λέω με κάθε επιφύλαξη...
Καλύτερα να ρωτήσεις τηλεφωνικώς κανα-δυο κτηνιάτρους, με ποιο τρόπο κάνουν την στείρωση στα θηλυκά...Καλή επιτυχία στη στείρωση!

kat-cats
Διάσημο μέλος
Εχεις δίκιο...και επειδή και εγώ σκέφτομαι έτσι έχω λίγο μπερδευτεί....δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να μείνει ένα όργανο μέσα...εκείνη υποστηρίζει ότι είναι βαρύ χειρουργείο να αφαιρέσει τη μήτρα από τη στιγμή που λέει δεν υφίσταται λόγος. Εγώ πάλι που συζήτησα με δύο κτηνιάτρους υποστηρίζουν πως πρέπει να αφαιρούνται όλα. Εκείνη λέει πως αν αφαιρεθούν σωστά οι ωοθήκες τότε δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν ξέρει γιατί επιμένουν κάποιοι να υποβάλλουν το ζώο και σε αφαίρεση μήτρας. Τι μπέρδεμα κι αυτό....να μην υπάρχει κάτι σταθερό βρε παιδί μου...
marina289
Περιβόητο μέλος

nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημερα. Και οι 2 κτηνιατροι που εμπιστευομαι τον τελευταιο χρονο υποστηριζουν την ολικη ωοθηκυστερεκτομή.
Θεωρουν οτι εαν μεινει κομματι απο αυτα τα οργανα ή τους ιστους η γατα μπορει να συνεχιζει να παραγει ορμονες
και να εχει οιστρους, το οποιο περα απο επικυνδινο για την εμφανιση καρκινου το βρισκω και κριμα.
kat-cats
Διάσημο μέλος
αρα αυτό που καταλαβαίνω απ'αυτά που λες nikolll είναι ότι τελικά το πρόβλημα είναι στο να ΜΗΝ μείνουν καθόλου ιστοί ή κομμάτι από τα όργανα μέσα στη γατούλα!!! αυτό ακριβώς μου είπε και εκείνη! ότι αν αφαιρεθούν σωστά και δεν μείνει τίποτα μέσα τότε δεν υπάρχει θέμα. Μου είπε επίσης ότι πολλοί κτηνίατροι δεν προσέχουν και δεν αφαιρούν σωστά τις ωοθήκες και γι'αυτό υπάρχει θέμα. Εκείνη μου είπε πως προσέχει πολύ να αφαιρούνται σωστά οι ωοθήκες και έτσι γίνεται μικρότερη τομή, καλύτερη αποκατάσταση στη γάτα μετά γιατί δεν είναι τόσο βαρύ το χειρουργείο και από τη στιγμή που έχουν αφαιρεθεί ΚΑΙ οι δύο ωοθήκες δεν υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστεί οίστρος ή καρκίνος....
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Μαλιστα λοιπον, επειδη κι εγω δεν ξερω εαν η παραμονη της μητρας ειναι τοσο επικινδυνη, θα σε συμβουλευα να παρεις 1-2 τηλεφωνα σε καποιυς κτηνιατρους που θεωρουνται πολυ καλοι κυριως οσο αφορα τις γατες, να παρεις τη γνωμη τους και να πραξεις αναλογα.
Μπορεις να δεις καποιους εδω.
Καλη σας επιτυχια

kat-cats
Διάσημο μέλος
θα το δω βεβαίως δεν το αφήνω έτσι....γιατί ανησυχώ πολύ....αρχές Σεπτεμβρίου έχουμε δράση! Ευχαριστώ!
vapits
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους,
η Φοίβη έχει γίνει 10+ μηνών πλέον και η φύση την καλεί να ζευγαρώσει.
Το θέλει απίστευτα πολύ και φωνάζει και κλαίει όλη την ημέρα και όλο το βράδυ.
Δυστυχώς η οικονομική μου κατάσταση δε μου επιτρέπει να την αφήσω να μείνει έγκυος γιατί τα μικρά δε θα μπορέσω να τα συντηρήσω.
Είχαμε πάρει από την αρχή την απόφαση στείρωσης και αυτό θα κάνουμε σε πρώτη ευκαιρία όμως είμαστε τόσο δύσκολα τώρα που τα 150 (τουλάχιστον) όπως μας είπε η γιατρός που την πηγαίνουμε ακόμα και αυτά είναι απαγορευτικό μέγεθος για εμάς :/
Γνωρίζει κανείς κανέναν τρόπο κάτι που να την ηρεμήσει την κακομοιρούλα; Δεν αντέχουμε να την βλέπουμε να βασανίζεται και στεναχωριόμαστε που δε μπορούμε να της προσφέρουμε την λύση αυτή τη στιγμή.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η μονη λυση ειναι η στειρωση..αλλη δεν υπαρχει.Και πρεπει να την κανεις,γιατι εκτος του οτι βασανιζεται..κινδυνευει και απο πυομητρα που ειναι πολυ επικινδυνη.
Δεν παιρνουν ολοι οι γιατροι 150..αυτη που λες,ειναι η πιο ακριβη τιμη...πολλοι παιρνουν 80 ευρω...αντε 90.
Μαλιστα βλεπω οτι γραφεις απο αθηνα..οπου οι επιλογες ειναι παρα πολλες.Σιγουρα θα βρεις γιατρους με λιγοτερα λεφτα..
vapits
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό προσπαθώ να βρω τώρα, έχει τρελαθεί το γατάκι κοντεύουμε να σκάσουμε είναι δεύτερη μέρα έτσι.
Μένουμε Κ. Πατήσια, δεν ξέρω αν κάποιος έχει κάποιον γιατρό εδώ κοντά που να είναι καλός και φθηνός, θα μας βοήθαγε πολύ.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εδω..ειναι το θεμα με τη λιστα κτηνιατρων.Ειναι ανα ΄πολη αλλα και περιοχη.Πατα επανω στα πορτοκαλια γραμματα για να σε βγαζει εκει που θες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool