kat-cats
Διάσημο μέλος
Αμήν!! γιατί από το άγχος μου φαίνεται δεν θα κλείσω μάτι!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος
Σε καταλαβαινω απολυτα οπως φανταζομαι και οι περισσοτεροι εδω μεσα... Ευχομαι να πανε ολα καλα θα περιμενουμε νεα σας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι το μωρακι μου,μου κανει χαρουλες,αλλα φοβαμαι κι ολας,ειναι πιο ξεπεταγμενη απ τα αδελφακια της,και σε βαρος και σε ωριμοτητα γενικα,δεν την εβγαλα αδικα μπουρδιτσα,χαχα.ο αρσενικος στη κοσμαρα του,μωρο ειναι ακομα,σκετο ζυμαρι,απλα με το θυλικουλι φοβαμαι,μην γινει στραβη απο καναν γαταρο της γειτονιας και κλαιω μετα,ειλικρινα δεν εχω χωρο για αλλα γατακια.Νομιζω οτι ειναι πολυ μικρη για να εχει οιστρο. Τα βαρελακια ολες οι γατες - περα του οιστρου- τα κανουν απο χαρα. Η δικια μου ειναι στειρωμενη και κανει βαρελακια μολις μπουμε σπιτι...Αν δεν τουρλωνει και το ποπουδακο της ή δεν νιαουριζει σαν να κλαιει σαν μωρο τοτε μαλλον σου κανει χαρες![]()
κατερινουλα ολα θα πανε καλα σε καταλαβαινω απολυτα κι εγω 15 μερων τα βρηκα στα σκουπιδια,περαστικα θα ειναι και ολα θα τα ξεχασετε!περιμενουμε νεα σας.
Η Kitty μου εφτασε εξι μηνων στις 12/9 και απο χθες το βραδυ συμπεριφερεται παραξενα...Χουρχουριζει εντονα σαν ελαφρυ μουγγρητό σηκωνει το πισω μερος του σωματος της ενω ακουμπαει το υπολοιπο σωμα κατω κανει "βαρελακια" στο πάτωμα τριβεται παντου και που και που τς ξεφευγει και κανενα δυνατο μιαουριτο...ειναι οιστρος ετσι?εσεις σαν πιο εμπειροι τι λετε?
ευχαριστώ
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ω ναι
είναι οίστρος!!!
καλό είναι να την στειρώσεις

αλλα μου ειπε ο κτηνιατρος να παει εφτα μηνων πρωτα...τωρα πως να το αντιμετωπισω και ποσο καιρο θα το κανει αυτο.?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τα αρσενικα,καλο ειναι να μην τα στειρωνουμε πολυ νωρις.Ομως στα θηλυκα,δεν υπαρχει προβλημα απο τον 6ο μηνα.Μαλιστα,οσο νωριτερα τοσο το καλυτερο,γιατι μειωνονται δραματικα οι πιθανοτητες αναπτυξης καρκινου των μαστων.
Απλα...προφανως ειναι λιγο πιο λεπτοδουλεια για τον κτηνιατρο.Ομως δεν μπορεις να την εχεις να βασανιζεται πολυ καιρο.

Δες εδω.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τα μηνυματα που δεν αφορουσαν τον οιστρο,μεταφερθηκαν εδω.

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Παιδια οι θυληκες γατες μπορει να εχουν οιστρο απο 4ων μηνων.Δεν ειναι μικρες για οιστρο.Αλλα φυσικα η εγκυμοσυνη για μια γατα τετοιας ηλικιας και βαρους θα αποβει μοιραια ή μοιραια για τα μωρα...
elenidn
Νεοφερμένο μέλος
γειά σας παιδιά...από χθές έχω ένα πρόβλημα με τη γατούλα μου ...
ξεκίνησε να νιαουρίζει και υπέθεσα ότι έχει οίστρο γιατί το νιαούρισμα της είναι κάπως έτσι...
ωστόσο , σήμερα παρατήρησα πως πάει στη μπανιέρα και αφήνει μικρές σταγόνες σαν τσισάκια
...και μάλιστα γλύφεται διαρκώς ...όταν όμως την έπιανε οίστρος ποτέ δεν είχα δεί να αφήνει ούρα που δε ξέρω και αν είναι ούρα αλλά έτσι φαίνεται
πείτε μου τη γνώμη σας ... να τη πάω στο κτηνίατρο ? έχει κάτι ??ευχαριστώ πολύ ...

virgo
Νεοφερμένο μέλος
Πιθανότατα είναι οίστρος. Κοίταξες το επίμαχο σημείο, αν είναι ερεθισμένο; Όσο την αφήνεις να έχει οίστρους δεν κινδυνεύει να πάθει πυομήτρα;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Kαι βεβαια κινδυνευει απο πυομητρα,καρκινο σους μαστους και επισης βασανιζεται κιολας.
https://www.vets.gr/article.php?article_id=52
η στείρωση περιορίζει ή και εξαλείφει κάποια προβλήματα υγείας που συνδέονται με το αναπαραγωγικό, όπως η φλεγμονή της μήτρας ή οι όγκοι των μαστών.Τέλος, μια στειρωμένη γάτα είναι πιό ήρεμη αλλα και πιό ευχάριστη στη συμβίωση αφού σταματά την ενοχλητική συμπεριφορά που εκδηλώνεται τις περιόδους του οίστρου, που αναζητά αρσενικό.
πηγη
• Στις θηλυκές μειώνει τα περιστατικά του καρκίνου του μαστού και εξαλείφει τις πιθανότητες για πυομήτρα. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
πηγη
elenidn
Νεοφερμένο μέλος
παιδιά θέλω να τη στειρώσω αλλα ο κτηνίατρος διαρκώς μου λέει να τη ζευγαρώσω πρώτα μια φορά...είχε τύχει να ρωτήσω και παλαιότερα εδώ αν πρέπει πριν τη στείρωση να ζευγαρώσει η γάτα ...αλλ'α ο κτηνίατρος επιμένει σε αυτό...Δηλαδή εσείς λέτε πως είναι οίστρος ή κάτι σοβαρό ?

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν ξερω τι ισχυει στην περιπτωση του γιατρου σου,αλλα καποιοι κτηνιατροι που ειναι πρωτα εμποροι και μετα γιατροι,το λενε αυτο,απλα για να πουλουν τα γατια μετα.
Τι εννοεις πιο σοβαρο;Ξερεις οτι αν μεινει ετσι η γατα.βασανιζεται πολυ και κινδυνευεια πο πυομητρα; Και δεν χρειαζεται να περασουν χρονια για να γινει.
Προσωπικη μου αποψη:ΜΑΚΡΙΑ απο αυτον τον κτηνιατρο
Δεν ξερω αν το προσεξες πριν που σου το εβαλα
πηγηΜύθοι σχετικά με τη στείρωση
Οι γάτες πρέπει να γεννήσουν έστω μια φορά προτού στειρωθούν.ΨΕΜΑ
Η στείρωση μιας γάτας πρίν την εκδηλωση του πρώτου οίστρου απομακρύνει την πιθανότητα εμφάνισης όγκου στους μαστούς, πράγμα που δεν συμβαίνει εάν έχει προηγηθεί μία ή περισσότερες γέννες.
Πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος για να στειρώσω τη γάτα μου;
Η ηλικία των 6 μηνών επειδή τότε ο οργανισμός του ζώου μπορεί να αντεπεξέλθει στη στείρωση, ενώ δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα οιστρικοί κύκλοι. Μπορεί να γίνει και αργότερα σε οποιαδήποτε ηλικία, όχι όμως κατά την περίοδο του οίστρου. Παρά τις φήμες που ακούγονται, δεν χρειάζεται μια γάτα να έχει γεννήσει μια φορά πριν στειρωθεί.
πηγη
Και αν προσεξεις,γιατροι υπογραφουνν αυτα τα αρθρα.
elenidn
Νεοφερμένο μέλος
ήδη πήρα τηλέφωνο να τη πάω σε άλλο κτηνίατρο αύριο το πρωί
απλά τώρα ανησυχώ...
Nαι το είδα πρίν...απλά μου είχε πει πως θα ήταν καλύτερο λέει για τη γάτα ...και γιαυτό και δεν της έχω κάνει στείρωση..αλλιώς παιδιά δεν είχα λόγο να μην της κάνω απο τη στιγμή που τη γατούλα την έχω σπίτι μου και τη βλέπω να βασανίζεται τόσο ...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καρδια μου,η αγανακτιση ΔΕΝ παει σε εσενα,αλλα στον γιατρο.ναι το είδα πρίν...απλά μου είχε πει πως θα ήταν καλύτερο λέει για τη γάτα ...και γιαυτό και δεν της έχω κάνει στείρωση..αλλιώς παιδιά δεν είχα λόγο να μην της κάνω απο τη στιγμή που τη γατούλα την έχω σπίτι μου και τη βλέπω να βασανίζεται τόσο ...![]()

Υγ..δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να ξερουμε τα παντα.Υποτιθεται για αυτο ειναι οι γιατροι.Δυστυχως ομως δεν ειναι ολοι σωστοι,ουτε ενημερωνονται σωστα,ως οφειλουν να κανουν.
elenidn
Νεοφερμένο μέλος
υποτίθεται ότι αυτός με καθοδηγεί για το τι πρέπει να κάνω με τη γάτα μου...
να ρωτήσω κάτι ? οι σταγόνες απο ούρα που αφήνει μπορεί να είναι κ από οίστρο ?

και αν έχει τώρα οίστρο μπορώ να της κάνω την επέμβαση ? ή πρεπει να περάσουνε κάποιες μέρες ?
ευχαριστώ πολύ

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλο ειναι να περασουν κανα δυο μερες,και να γινει μετα..σε φαση ηρεμιας δηλαδη.Ομως δεν ειναι και απαγορευτικο.Οι γνωμες των γιατρων εδω διυστανται.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
τι ηλικία έχει η γάτα σου; Καλό είναι να την στειρώσεις πάντως όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
katia-gata
Νεοφερμένο μέλος
Το γατακι μου τις τελευταιες μερες βρισκεται σε οιστρο και εχθες μου εβγαλε υγρα με αιμα απο το αιδιο του να ανυσηχω τι μπορει να ειναι ?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool