Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας

Αν δεις να κανει βαρελακια,και να βγαζει διαφορετικη φωνουλα απο οτι συνηθως,και ΚΥΡΙΩΣ να τουρλωνει πωπουδακι(ειναι το πιο χαρακτηριστικο σημαδι του οιστρου),ναι εχει οιστρο.Θυμισε μου ποσο ειναι η μικρη;Αν ειναι γυρω στους 6 μηνες...και οιστρος καθαρος να μην ειναι,ειναι προοιστρος.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν δεις να κανει βαρελακια,και να βγαζει διαφορετικη φωνουλα απο οτι συνηθως,και ΚΥΡΙΩΣ να τουρλωνει πωπουδακι(ειναι το πιο χαρακτηριστικο σημαδι του οιστρου),ναι εχει οιστρο.Θυμισε μου ποσο ειναι η μικρη;Αν ειναι γυρω στους 6 μηνες...και οιστρος καθαρος να μην ειναι,ειναι προοιστρος.:)

Καλημέρα! Είναι γύρω 6 μηνών... Η φωνουλες μου κάνει είναι διαφορετικές από τις άλλες μέρες, και χθες το βράδυ την άκουγα που γύριζε στο σπίτι και μιλούσε... Όχι τόσο όσο ο τουλης που δεν μας άφηνε να κοιμηθούμε αλλα πρώτη φορά ακούγεται στο σπίτι η μικρή έτσι Μονή της... Βαρέλακια δεν κάνει και τουρλωνει πωπουδακι όταν την ακούμπαω κοντά στην ουρά για χάδια, αλλα αυτο το έκανε έτσι κι αλλιώς, μου χέρι κάνει εντύπωση οι φωνουλες και το ότι είναι ανήσυχη... Χθες δεν έκατσε καθόλου στον καναπέ μαζί μου, ενώ κάθε βράδυ καθόμαστε....γυρνούσαν στο σπίτι κ έκανε τις φωνουλες....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άντυ, κι εμένα η δική μου όταν ήταν 5,5 μηνών άρχισε αυτά τα περίεργα νιαουρίσματα και να γυρίζει σε όλο το σπίτι ανήσυχη και να νιαουρίζει.
Οπότε κατάλαβα αμέσως ότι ήταν ο πρώτος της οίστρος διότι η Άρτεμις γενικότερα δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητική από μόνη της.
Οπότε κι η δική σου - είναι και στην κατάλληλη ηλικία - έχει προφανώς τον πρώτο της οίστρο. ;)
Οπότε μάλλον ήρθε ο καιρός για στείρωση. :)

Άντυ, κι εμένα η δική μου όταν ήταν 5,5 μηνών άρχισε αυτά τα περίεργα νιαουρίσματα και να γυρίζει σε όλο το σπίτι ανήσυχη και να νιαουρίζει.
Οπότε κατάλαβα αμέσως ότι ήταν ο πρώτος της οίστρος διότι η Άρτεμις γενικότερα δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητική από μόνη της.
Οπότε κι η δική σου - είναι και στην κατάλληλη ηλικία - έχει προφανώς τον πρώτο της οίστρο. ;)
Οπότε μάλλον ήρθε ο καιρός για στείρωση. :)

Καλησπερα Γιωργο!
Πηρα τηλεφωνο την κτηνιατρο και μου ειπε να περασω απο εκει την Πεμπτη να της ριξει μια ματια να δουμε αν οντως ειναι σε οιστρο.... Μου ειπε επισης οτι επειδη ειναι μικροσωμη να το καθυστερησουμε αν ειναι καπως να παρει λιγο μποι γιατι λεει θα κανει ασχημο σωμα μεγαλωνοντας..... αλλα διαβαζω πιο πανω οτι αν την αφησεις μετα τον πρωτο οιστρο να κανει στειρωση οι πιθανοτητες να κανει καρκινο ειναι 7 φορες περισσοτερο απο οτι αν προλαβεις τον πρωτο οιστρο....Εδω προφανως δεν μιλαμε για πρωτο...παει αυτο το χασαμε, αφου ειναι τωρα... αλλα για να αναπτυχθει μιλαμε για ενα μηνα τουλαχιστον ακομα... δεν αυξανονται ετσι περισσοτερο οι πιθανοτητες????:hmm::hmm:

Πώς ηρεμείς μια γάτα που έχει οίστρο;

Καλησπέρα:) Eχω δυο γατούλες(θηλυκές) περίπου 2 χρονών..Φαίνονται να υποφέρουν αρκετά τελευταία :( Γκρινιάζουν όοολη μέρα και γενικά δείχνουν με κάθε τρόπο οτι χρειάζονται ένα αγοράκι :P Επειδή δεν ξέρω πότε θα έχω την οικονομική δυνατότητα να τους κάνω στείρωση και επειδή ακούω πολλά αλλά δεν ξέρω αν ισχύουν(για το πως να ηρεμήσουν λίγο) γνωρίζετε κάποιο τρόπο για να τις βοηθήσω?:redface::worry:

Απάντηση: Πως να τις ηρεμήσω όταν έχουν οίστρο;

2 χρονων ???? Ανεπιτρεπτο να μην εχουν κανει στειρωση ακομα ! Απ'οτι ξερω και εχω διαβασει η στειρωση γινεται οταν ειναι 6-7 μηνων.. Σε αυτη την περιπτωση δεν ξερω ουτε τι μπορεις να κανεις ή αν ειναι επικυνδυνο να κανουν στειρωση τοσο καθυστερημενα... Ας απαντησει καποιος που γνωριζει περισσοτερα απο μενα να σου δωσει μια συμβουλη... ! :(

Απάντηση: Πως να τις ηρεμήσω όταν έχουν οίστρο;

Επικινδυνο δεν ειναι σε καμια περιπτωση να γινει τωρα η στειρωση.:)

Παντως carmellito,εκτος απο το οτι υποφερουν οι γατουλες,κινδυνευουν και απο πυομητρα δες εδω και εδω.:)

Τελευταία επεξεργασία:
Τι να ταλαιπωρεί άραγε τη γατούλα μου;

Πριν απο 2 μερες ειχε τελειωσιε το φαγητο της συμπας μου και της εβαλα μιση κοσερβα τονου μιας και ηταν κλειστα λογω ημερας(κυριακη) την καταβρπχθησε με μανια(οπως ηταν φυσικο)αλλα εκανε διαρροια και εκλαιγε.υποθεσαμε πως την πονουσε το στομαχι της ..ολο το βραδυ που ηταν σοτ δωματιο μου εσκουζε κανοντας περιεργους ηχους...και το πρωη συνεχιστηκε αυτο!γυρισα απο το σχολειο ,της εφερα και κανονικη τροφη..εκνε κανονικα κακακια αλλα ακομα σκουζει με ενα περιεργο νιαουρισμα...ειναι στην ηλικια 6,5-7 μηνων και εχω την υποψια πως ειναι οιστρος μιας και ειναι αστειρωτη αφου φερεται τοσο περιεργα.σταματαει,κλαιει αρχιζει να κλαιει και χοροπηδαει παντου...ξαπλωνει και με το παραμικρο τιναζεται...τι να κανω???βοηθεια!

Απάντηση: Περιεργη γατο-συμπεριφορα!

Θα πρότεινα να την πάτε άμεσα στον κτηνίατρο.
Θεωρώ ότι μόνο αυτός είναι ο πλέον αρμόδιος για να αποφανθεί τι έχει η μικρή σου...

Καλησπερα παιδιά! Σε λίγο θα πάμε στον κτηνίατρο να δει τη γατούλα μας και να μας πει αν είναι οκ να τη στειρώσει (ειναι από χτες σε οίστρο, δυστυχώς όταν έκλεινα προχτές το ραντεβού δεν το υπολόγιζα...). Ήθελα να πω οτι όσον αφορά τους οίστρους, έχει περάσει πάρα πολλούς εδώ και μήνες, μάλλον γιατί μένει μόνο μέσα στο σπίτι, αλλά δεν ήξερα ότι μ αυτόν τον τρόπο της αύξησα πολύ τις πιθανότητες για καρκίνο, πυομήτρα και άλλα ωραία που διάβασα παραπάνω.. Είναι 1,5 έτους η γατούλα αλλά άργησε να εμφανίσει οίστρο, πρέπει να ήταν 8-9 μηνών (αν αυτο θεωρείται αργοπορία..).
Παρότι θα στειρωθεί, και πάλι έχει πιθανότητες για διάφορες επιπλοκές στην υγεία της; Ή με τη στείρωση εξαφανίζονται κι αυτές;
Και τέλος, βλέπω πως οι απόψεις διίστανται! Πολλά μέλη στείρωσαν γάτες σε οίστρο, τα περισσότερα μάλλον εκτός οίστρου, αλλά δεν διάβασα κάπου για κάποια επιπλοκή από στείρωση γάτας σε οίστρο... Τελικά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση;;
(Ωχ, φοβάμαι ότι οι παπαγάλοι μου σύντομα θα φωνάζουν όπως η Πετρούλα και δε θα απαλλαγώ ποτέ από τις συγκεκριμένες ιαχές :redface: :P)

Απλα ο δικος μου ο γιατρος μου εχει πει οτι οταν κανεις στειρωση σε γατα με οιστρο(στην εξαρση δηλαδη),εχει λιγο παραπανω αιμοραγια.Ομως σαφεστατα καπιοιοι γιατροι δεν εχουν προβλημα με αυτο.:)

Μια απορία κ από μένα..
Τον τελευταίο μήνα, εμφανίστηκε στην πολυκατοικία μας μια έγκυος γάτα.
Πριν λίγες μέρες γέννησε κ σήμερα την είδα να ξαναζευγαρώνει! Γίνεται τόσο σύντομα να ξαναμείνει έγκυος?
Μου έκανε εντύπωση ότι τα αρσενικά, την κυνηγούσαν επίμονα, ενώ εκείνη έδειχνε να μη θέλει κ έτρεχε να ξεφύγει πελαγωμένη.
Πότε αλήθεια τελειώνει ο οίστρος τους?
Θα ήθελα να μπορούσα να την πιάσω κ να την στειρώσω κ την συγκεκριμένη, αλλά κ όλες τις γειτονιάς μου (έχουμε 2 ακόμα εγκυμονούσες), αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι μόνο να τις πιάσω, αλλά έστω κ να τις πλησιάσω.

Συμφωνώ με τη Ραφαέλα, που συμφωνεί με τη Ράνια που συμφωνεί με το Γιώργο αν και δείχνει να είναι γαστρενετρικό το πρόβλημα, να ερεθίστηκε το έντερο της απο τη τροφή μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να της δώσει κάτι ώστε να ανακουφιστεί.

Απάντηση: Τι να ταλαιπωρεί άραγε τη γατούλα μου;

Συμφωνω κι εγω με τους υπολοιπους. Ειχα κι εγω στο παρελθον το ιδιο προβλημα με την γατουλα μου. Της ειχα αγορασει χυμα ξηρη τροφη απο pet-shop και ερεθιστηκε το στομαχακι της. Εκανε διαρροια. Ο κτηνιατρος μου εδωσε μια σκονη ( σαν σταχτη ) και πατε κοτοπουλο. Το καλυτερο για να ηρεμησει το στομαχι της.

Η πέμπτη συμφωνία του Gattoven :P:P:P
Έχουμε κάποιο νεώτερο; Η γατούλα πως είναι;

Γεια σε ολους!

Διαβαζω σχετικα με αυτα που γραψατε για την ενεση κατα του οιστρου,και δυστυχως πρεπει να πω οτι και εμενα η κτηνιατρος μου το προτεινε για την γατα μου.Η Molly ειναι 9 χρονων και εχει κανει 8 απο αυτες της ενεσης!
Ηθελα να σας ρωτησω αν ειναι πολυ μεγαλη για να κανει τωρα στειρωση?

Να ευχηθω Καλο Πασχα-Καλη Ανασταση!
Σας ευχαριστω εκ των προτερων
Νικολας

Καλησπερα φιλε μου.Ειναι πραγματικα αφανταστα λυπηρο,που καποιοι γιατροι,ειναι περισσοτερο εμποροι,απο γιατροι.Και αυτο γιατι,με τις ενεσεις κατα του οιστρου,παιρνουν πολυ περισσοτερα χρηματα,απο το να γινει μια στειρωση.:(
ΟΧΙ,δεν ειναι αργα να την στειρωσεις.Εχουμε δει στειρωσεις σε ακομα μεγαλυτερη ηλικια.Ειναι το πιο σωστο που μπορεις να κανεις για τη γατουλα σου.
Σου ευχομαι να πανε ολα καλα.Και μια συμβουλη.Μακρια απο αυτην την γιατρο.:/:

Τελευταία επεξεργασία:
Σε ευχαριστω Εφη για το μηνυμα σου.
Βασικα σοκαριστηκα οταν διαβαζα ολα αυτα για την ενεση.Η κτηνιατρος η συγκεκριμενη δεν το κανει για τα λεφτα, οποτε το μονο που μενει ειναι η αγνοια.Και δεν ξερω πιο ειναι χειροτερο!:worry:
Οταν μου ειχε προτεινει την ενεση μου ειχε πει οτι ενα χειρουργιο, οπως και να το κανουμε, εχει ρισκα. Η ιδεα και μονο οτι η Molly θα μπορουσε να ειναι αλλεργικη στο αναισθητικο μου ηταν αρκετο να μην θελω να το κανω,αφου υπηρχε εναλλακτικη!

Ως συνηθως χρειαζεται η γατα να μεινει στο κτηνιατρειο μετα την επεμβαση για ενα βραδυ η θα μπορεσω να την παρω σπιτι?
Ποσο καιρο παιρνει περιπου η αναρωση της?

Αυτο εξαρταται βασικα απο την τακτικη του κτηνιατρου.Εγω τη δικια μου την πηρα την ιδια μερα.Εννοειται αφου ειχε αρχισει να ξυπναει.Αλλοι γιατροι προτιμουν να κρατουν (συνηθως τις θηλυκεςν γατες),στο κτηνιατριο την πρωτη μερα.
Η δικια μου η γατουλα την επομενη μερα ηταν περδικι.Ομως αυτο εξαρταται απο τον οργανισμο της γατας κυριως.Αλλες τους παιρνει 2-3 μερες για να συνελθουν εντελως,εχουμε δει και λιγο παραπανω..αλλα ειναι πιο σπανιες περιπτωσεις.:)

εμενα ο κτηνιατρος με ειχε ενημερωσει για καρκινο με την ενεση....
επισεις μπορει να κανει πυομυτρα νομιζω και να την χασεις και απο αυτο!!!
βρες καλο κτηνιατρο και καντο...απλα πρωτα ας κανει εξετασεις αιματος... ζαχαρο κτλ....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back