Δυστυχώς τέτοιες εξετάσεις είναι ακριβές (να πω 200 ευρώ; Αλλά περίμενε να πουν κι οι άλλοι). Ωστόσο πρέπει να τις κάνει κανείς, γιατί εάν έχει κάτι, θα πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δυστυχώς τέτοιες εξετάσεις είναι ακριβές (να πω 200 ευρώ; Αλλά περίμενε να πουν κι οι άλλοι). Ωστόσο πρέπει να τις κάνει κανείς, γιατί εάν έχει κάτι, θα πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου.
Άουτς

Όπως και να'χει, θα γίνουνε. Πρέπει να βγάλει και διαβατήριο και δεν θέλω να μου τον κρατήσουνε στην καραντίνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιατί καραντίνα;
Ναι, διαβατήριο είναι πάντα καλό να έχει, διεθνές. Και τσιπάκι έχει ήδη, φαντάζομαι...;
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φεύγουμε για Αγγλία σε μερικούς μήνες και εκεί είναι πολύ αυστηροί απ'όσο έχω ακούσει και διαβάσει. Εάν κάτι δεν τους πάει καλά κρατάνε το ζωάκι σε καραντίνα μπορεί και 6 μήνες, την οποία φυσικά, πληρώνεις.
Θα είναι πολύ τραυματικό για ένα ζώο να είναι τόσο καιρό στην απομόνωση

Τσιπάκι, εμβόλια, αποπαρασιτώσεις έχουμε
Απλά θέλω να δω μην έχουμε και τίποτα άλλο, ανεπιθύμητο 
Μην ανησυχείς, δε θα'ναι τόσο περίπλοκη η είσοδος στη χώρα.
Γενικά θέλεις διαβατήριο της Ε.Ε., τσιπάκι με iso της Ε.Ε. (ξέρουν οι κτηνίατροι), αντιλυσσικό το νωρίτερο 21 μέρες πριν το ταξίδι. Επίσης κατάλληλη γατοφόρο (εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία). Φαντάζομαι έχεις δει εδώ.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αααα δεν το είχα δει αυτό! Ευχαριστώ!
Κοιτούσα στις αεροπορικές κατ'ευθείαν και δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικές με τη διαδικασία..Μιλούσαν μόνο για μεγέθη και είδος γατοφόρου, οικονομικά κλπ. Τέλεια, ξεαγχώθηκα λίγο!
Είδαμε τις προάλλες μια γνωστή να τρέχει να κάνει παρασιτολογική κοπράνων στη γάτα της για να την στείλει Γερμανία (μάλλον κάτι θα είχε τελικά) και πανικοβλήθηκα

Γενικά εντός της ΕΕ είναι εύκολη η μετακίνηση ζώων, αλλά όταν φτάσεις θα πρέπει να πας στο τελωνείο (βλ εκεί που λέει something to declare.. με το που παραλάβεις βαλίτσα και πας να βγεις, έχει μία πράσινη και μία κόκκινη πόρτα) μάλλον...
Τις άλλες εξετάσεις κάντες όμως, ναι;
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εννοείται! Μακάρι να είναι καλά ο βλακόγατος!

Σ'ευχαριστώ πολύ!
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Πριν ένα μήνα που έκανα εξετάσεις στη γατούλα μου για aids, λευχαιμία και (άλλο ένα το οποίο δεν θυμάμαι τι είναι ακριβώς) πλήρωσα γύρω στα 150 ευρώ... Δυστυχώς είναι κομματάκι τσιμπημένες οι αιματολογικές...
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι, αλλά τα 150 φαίνονται πολύ καλά μπροστά στην πρώτη κρυάδα των 200...Ήλπιζα σε κάτι τέτοιο!

Είναι τσιμπημένες, αλλά εφ'όσον μένει το γατούδι μέσα, τα δίνεις μια φορά και ξέρεις τι σου γίνεται... Καλές βγήκαν οι δικές σου εξετάσεις;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Φεύγουμε για Αγγλία σε μερικούς μήνες και εκεί είναι πολύ αυστηροί απ'όσο έχω ακούσει και διαβάσει. Εάν κάτι δεν τους πάει καλά κρατάνε το ζωάκι σε καραντίνα μπορεί και 6 μήνες, την οποία φυσικά, πληρώνεις.
Θα είναι πολύ τραυματικό για ένα ζώο να είναι τόσο καιρό στην απομόνωση
Τσιπάκι, εμβόλια, αποπαρασιτώσεις έχουμεΑπλά θέλω να δω μην έχουμε και τίποτα άλλο, ανεπιθύμητο
![]()
επειδη ετοιμαζομαι και εγω να ταξιδεψω ευρωπη, ρωτησα τον κτηνιατρο μου σχετικα με την αγγλια και μου ειπε οτι πλεον χρειαζεται μονο αντιλυσσικο εμβολιο και μικροτσιπ. Το εψαξα και ειναι οντως ετσι:
https://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/nocomm_intra_en.htm
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια χαρά!
Ευχαριστώ!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν, είδα αυτό: "In addition to vaccination, an antibody titration (a test to see if the vaccine has been effective) will need to be carried out by an approved lab before travelling with the pet to Ireland, Malta, Sweden and the United Kingdom."
Το μόνο εγκεκριμένο εργαστήριο είναι στην Αγ.Παρασκευή;

https://ec.europa.eu/food/animal/approved_establishments/docs/greece_other_labs_en.pdf
Πολύ περίεργο και δεσμευτικό

Η σελίδα τη Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι updates 27 Ιανουαρίου, ενώ αυτή της αγγλικής κυβέρνησης το Φεβρουάριο.
Επίσης, η πρώτη σε παραπέμπει στη δεύτερη... η οποία δε λέει κάτι για εγκεκριμένο κτηνιατρικό.
Για σιγουριά ρώτα τους...
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό θα γίνει...Ίσως, άμα βγάλουμε άκρη να ανοίξουμε ένα θέμα για τις διαδικασίες ταξιδιού εκτός Ελλάδος αναλυτικά, γιατί το διαδίκτυο, μέχρι στιγμής, δεν βοηθάει ιδιαίτερα.
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Είναι, αλλά τα 150 φαίνονται πολύ καλά μπροστά στην πρώτη κρυάδα των 200...Ήλπιζα σε κάτι τέτοιο!
Είναι τσιμπημένες, αλλά εφ'όσον μένει το γατούδι μέσα, τα δίνεις μια φορά και ξέρεις τι σου γίνεται... Καλές βγήκαν οι δικές σου εξετάσεις;
Ναι ευτυχώς δεν είχε τίποτα.. Όλες μια χαρά... Και πάλι καλά γιατί ήταν και έγκυος και ανησυχούσα και για το μικρό... και φοβόμουν να τη φέρω σε επαφή με τον άλλο γάτο του σπιτιού.
Πάντως από προσωπική εμπειρία να ξέρεις ότι για την ίδια εξέταση ο ένας γιατρός μπορεί να χρεώνει χ ο άλλος ψ. Μπορείς να κάνεις μια τηλεφωνική έρευνα αγοράς πριν πας γιατί πίστεψε με πριν τις κάνω άκουσα και μερικά αστρονομικά ποσά..
Λοιπόν, πρέπει να'ναι για είσοδο ζώων εκτός ΕΕ. Αν δεις στη στήλη αριστερά, ό,τι πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης, στην καρτέλα blood tests αναφέρει "From 1 January 2012 a blood test is required for pet dogs, cats and ferrets entering the UK from unlisted third countries "
Το επαναλαμβάνει, δε, και στην καρτέλα vaccination:
"For pets entering the UK from unlisted countries, different rules apply. After your pet has been vaccinated, it must be blood tested to make sure the vaccine has worked and then serve out a three month waiting period"
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό φοβάμαι, δεν είναι καιροί για να μας πιάνουν κότσο! Αν θέλεις, στείλε μου πμ να μου πεις σε ποιόν πήγες εσύ και σε ποια περιοχή είναι, να ξεκινήσω λίστα

Έχω δικό μου κτηνίατρο που γενικότερα μου κάνει καλές τιμές, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ αιματολογικές σ'αυτόν.
Χαίρομαι πολύ για τη μαμά γάτα και το μπέμπε

Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όντως! Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που έγινε αυτή η αλλαγή τον καιρό που αποφάσιζα τη μεγάλη έξοδοΛοιπόν, πρέπει να'ναι για είσοδο ζώων εκτός ΕΕ.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
σερολογικη χρειαζεται μονο αν ταξιδευεις προς αγγλια απο χωρα εκτος ΕΕ και απο χωρα που δεν ειναι στην λιστα τους. Οποτε με μικροτσιπ και εμβολιο εισαι μια χαρα. Προσεχε ομως μη την πατησεις οπως εγω. Το αντιλυσσικο πρεπει να γινει μετα το τσιπαρισμα. Αν εγινε πριν το τσιπαρισμα θα πρεπει να ξανα εμβολιασεις το γατι ΚΑΙ να περιμενεις να περασουν 21 ημερες μετα το εμβολιο, πριν ταξιδεψεις. Το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενα pet passport με ολα τα εμβολια, τον αριθμο μικροτσιπ και αλλες πληροφοριες απο τον κτηνιατρο σου (δεν γνωριζω αν πρεπει να επικυρωθει απο την κρατικη κτηνιατρικη υπηρεσια, ψαξτο ομως για σιγουρια).
Καιρος ηταν να αλλαξουν τους κανονισμους τους. Ελπιζω να αλλαξουν συντομα και τους κανονισμους με τις αεροπορικες εταιριες ωστε να επιτρεπουν πλεον σε κατοικιδια να ταξιδευουν μεσα στην καμπινα του αεροπλανου!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool