Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από το διαδίκτυο, έμαθα ότι η aegean δεν μεταφέρει ζώα στο Λονδίνο. Η Ολυμπιακή πάντως, μεταφέρει και λόγω ελλειπούς εξαερισμού στο χώρο των αποσκευών, τα παίρνεις υποχρεωτικά στην καμπίνα. Γι'αυτό έχουν όρια με το μέγεθος και το βάρος του ζώου και της γατοφόρου. (Αν θες να μεταφέρεις το μολοσσό σου στο χίθροου πχ, την έκατσες)
Μπορείς φαντάζομαι με άλλες εταιρείες αλλά νομίζω είναι πιο ακριβά και κάνουν και στάσεις. Για απ'ευθείας μπορείς να πάρεις την british airways, αλλά το να διαβάσεις τους κανονισμούς τους, θέλει γερά νεύρα
Είναι πολύ αυστηροί και το ζώο ταξιδεύει υποχρεωτικά σε έναν διαμορφωμένο χώρο κοντά στις αποσκευές.Πάντως είναι περίεργο το θέμα με Aegean και Ολυμπιακή, μιας και απ'ότι έμαθα πρόσφατα η Ολυμπιακή πετάει Λονδίνο με σκάφη της Aegean

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
με την BA νομιζω οτι δεν ταξιδευει καν στις αποσκευες, μονο με cargo. Αν η ολυμπιακη ειναι μελος της star alliance δεν μου φαινεται περιεργο που πεταει με σκαφη της Aegean. Μου εχει τυχει απειρες φορες να πεταω με LH απο γερμανια για ελλαδα αλλα η πτηση να ειναι της aegean.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν η ολυμπιακη ειναι μελος της star alliance δεν μου φαινεται περιεργο που πεταει με σκαφη της Aegean.
Χαχαχα ναι, αλλά πως γίνεται αφού πετάνε με τα ίδια αεροσκάφη, η μια να μην είναι εγκεκριμένη για μεταφορά ζώων;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ελα ντε! Το οτι σε χρεώνουν ένα ποσό για να βάλεις το γατί στο αεροπλάνο μαζί σου (κάτω από το κάθισμα) που το πας; Τρελή εκμετάλλευση!
<Από το διαδίκτυο, έμαθα ότι η aegean δεν μεταφέρει ζώα στο Λονδίνο.
Περίεργο...
Η Ολυμπιακή δεν είναι Star Alliance, απλά "νοικιάζει" πού και πού αεροπλάνα της Aegean. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί κανόνα, άρα οι γενικοί κανονισμοί για τα κατοικίδια πρέπει να καλύπτουν τις συνθήκες των δικών της αεροπλάνων (= όχι εξαερισμός και θέρμανση στις αποσκευές...)με την BA νομιζω οτι δεν ταξιδευει καν στις αποσκευες, μονο με cargo. Αν η ολυμπιακη ειναι μελος της star alliance δεν μου φαινεται περιεργο που πεταει με σκαφη της Aegean. Μου εχει τυχει απειρες φορες να πεταω με LH απο γερμανια για ελλαδα αλλα η πτηση να ειναι της aegean.
Ο συνδυασμός Lufthansa-Aegean είναι άλλο θέμα, είναι και οι δύο Star alliance και έχουν codesharing.

Δεν ξέρω τι παίζει με άλλες εταιρείες, αλλά όταν πετάξαμε με τη Swiss, είχαμε συγκεκριμένη θέση πίσω (σειρά εικοσικάτι, ενώ κάθομαι συνήθως μπροστά-μπροστά), και ανάμεσα σ'εμένα και το διπλανό μου υπήρχε κενό.ελα ντε! Το οτι σε χρεώνουν ένα ποσό για να βάλεις το γατί στο αεροπλάνο μαζί σου (κάτω από το κάθισμα) που το πας; Τρελή εκμετάλλευση!

Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
<
Δεν ξέρω τι παίζει με άλλες εταιρείες, αλλά όταν πετάξαμε με τη Swiss, είχαμε συγκεκριμένη θέση πίσω (σειρά εικοσικάτι, ενώ κάθομαι συνήθως μπροστά-μπροστά), και ανάμεσα σ'εμένα και το διπλανό μου υπήρχε κενό.![]()
Αυτό, είναι το ιδανικό! Εκεί δικαιολογείται το να πληρώσεις κάτι. Τώρα, γατοφόρος κάτω από το κάθισμα και 50 ευρώ- στην καλύτερη- ....Έλεος.

Κοίτα, το ότι είναι επιπρόσθετο φορτίο, πέρα δηλαδή των περίπου 8 κιλών που μπορεί να έχει κανείς στη χειραποσκευή και του μισού κυβικού μέτρου χώρο που μπορεί να πιάσει στα ντουλάπια ή κάτω από το κάθισμα, δικαιολογεί τη χρέωση.
Επίσης είναι λογικό να θέλουν να μην μπορεί ο καθένας να φέρει το κατοικίδιό του (πολλές περιορίζουν τον αριθμό σε 2-3 κατοικίδια ανά πτήση μέσα στο αεροπλάνο), κάτι που συνδέεται με τις τυχόν αντιδράσεις από άλλους επιβάτες (ειδικά αλλεργικούς).
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και κυρίως "αλλεργικούς"

Ε νταξει, υστερικοί υπάρχουν, αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που έχει φοβία.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν κατηγορώ την φοβία, αλλά την πρόφαση της "αλλεργίας"
Νομίζω θα συμφωνείς κι εσύ, θα υπήρχε μεγαλύτερη εκτίμηση σε κάποιον που λέει την αλήθεια, ότι δηλαδή σιχαίνεται ή φοβάται ή δεν γουστάρει.
Σε κάθε περίπτωση δεν αξίζει να ασχοληθείς, και σε κάθε περίπτωση την πληρώνεις εσύ.
Ηθικά, ναι, δεν είναι ωραία αυτά τα ψέματα, αλλά δεν μπορείς ν'αλλάξεις τον άλλον (μιλώντας πάντα για το σκηνικό που μπορεί να κάνει κάποιος συνεπιβάτης μες στο αεροπλάνο).
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Το προβλημα είναι ότι σου επιβάλλουν την χρέωση άσχετα με το αν έχεις 1 ή 2 χειραποσκευές. Αν εγώ πχ ταξίδευα με μια χειραποσκευή, τον γάτο μου, θα συνέχιζαν να με χρεώνουν παρόλο που δεν θα είχα παραπάνω αποσκευές από το όριο που έχουν θέσει.
Τότε βλ. τους άλλους λόγους.

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την Aegean Airlines.
Απαντώντας στο μήνυμα σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως όσον αφορά την εταιρία μας δεν έχουμε λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση για την άρση της απαγόρευσης της μεταφοράς των κατοικίδιων προς το αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο. Η σχετική πληροφορία αναγράφεται στην ιστοσελίδα μας, στην ενότητα www.aegeanair.com - χρήσιμες πληροφορίες - ταξιδιωτικές πληροφορίες - ταξίδι με κατοικίδια.
*Η μεταφορά κατοικίδιων δεν είναι εφικτή σε πτήσεις που πραγματοποιούνται προς το αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο.
Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε εναλλακτικά να επικοινωνήσετε με το τμήμα κρατήσεων της εταιρείας μας στο 30 210 62.61.000 καθημερινά από τις 07.00 – 23.00, όπου ο πρώτος διαθέσιμος συνάδελφος θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.
Τους ενημέρωσα για την αλλαγή, που έχει γίνει εδώ και έξι μήνες, στέλνοντάς τους και το αντίστοιχο λινκ. Τους προέτρεψα να το λάβουν υπόψη, μιας και χλωμό να προβεί η αγγλική κυβέρνηση σε επιστολές προς κάθε αεροπορική.
Όσοι ενδιαφέρεστε, κάντε ένα τηλέφωνο, να δουν ότι είναι κάτι καίριο.

Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
I will!

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο συντομο μέλλον πρόκειται να μετακομίσω στο εξωτερικό και συγκεκριμένα Νορβηγία. Επειδη φυσικά θα παρω τη μικρή μαζί μου, τι πρεπει να κάνω; Τι χρειάζεται; Ξερω οτι πρεπει να της βαλω ενα μικροτσιπ. Πόσο κοστίζει; θελει συγκεκριμένη μαρκά; Τι αλλα χαρτιά θέλει; Εμβόλια; Κατι ακουσα οτι τα βάζουν σε καραντινα, ισχύει;
Για πειτε μου λοιπον, να προετοιμάζομαι.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
για την καραντίνα είναι σε συγκεκριμένες χώρες π.χ. Βρετανία. νομίζω το βιβλιάριο τους λέει σε ποιες χώρες
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Διαβασα μερικες σελιδες του θεματος και αγχωθηκα. Τελικά τη γτατα που τη βαζουμε στο αεροπλάνο; Για αγγλια ειδα οτι δεν επιτρεπεται να την εχουμε μαζι μας. Για Νορβηγία ισχύει το ίδιο;
Ειδα οτι θελει μικρο τσιπ και αντιλυσικο εμβόλιο. Αυτο για τα tapeworm το χρειαζεται; Σε ενα site ειδα οτι αυτο ισχυει για τα σκυλια σε αλλο site γραφει και για γάτες. Το drontal που της δινω καθε 3 μηνες δεν τους αρκει; Διαβατηριο ΕΕ απο που βγαζουμε;
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Η καραντίνα έχει καταργηθεί στη Βρετανία- γίνεται μόνο εάν συντέχει λόγος. Εάν φοβούνται ότι το ζώο έχει κάτι, πχ.
- Βάζουμε τσιπάκι πρώτα και μετά αντιλυσσικό (πρέπει να πηγαίνει περίπου 50 ευρώ και για τα δυο, ίσως και λιγότερο). Αυτά γράφονται στο βιβλιάριο και τα ελέγχουν.
- Τα τσιπάκια δεν νομίζω να έχουν μάρκες, όπως και να έχει, αυτό που τους νοιάζει είναι να υπάρχει και να σκανάρεται (το τεστάρει ο κτηνίατρος μετά την εφαρμογή).
- Το ντροντάλ καλύπτει την ταινία (tapeworm). Μπορείς να ρωτήσεις, αλλά πριν μερικούς μήνες εμείς για να θεραπεύσουμε την ταινία του γάτου, ντροντάλ μας δώσανε. Γενικότερα, εάν είστε οκ με τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις δεν νομίζω να έχετε κανένα πρόβλημα.
- Το διαβατήριο μου το έδωσε ο κτηνίατρος. Το συμπλήρωσε μόνος του και το πήρα έτοιμο.
)Για τις αεροπορικές, δεν μπορώ να αποφανθώ ακόμα, στο ψάξιμο κι εγώ. Αυτά

Καλησπέρα!
Το περασμένο Σεπτέμβρη μετακόμισα Αγγλία και φυσικά ήθελα να πάρω τη μικρή μου μαζί. Της έκανα όλα τα εμβόλια, αντιλυσικό, εξαιτάσεις αίματος για αντισώματα (αυτό χρειαζόταν μέχρι το τέλος του '11 ενώ από το '12 απλά πρέπει να κάνεις το εμβόλιο και δε μπαίνει καραντίνα) κτλ. Δυστυχώς οταν έφτασα να ρωτήσω για εισητήρια διαπίστωσα ότι έπρεπε να πληρώσω 600 ευρώ περίπου (British). Από αυτά πολλά είναι φόροι, πχ 150 ευρώ πληρώνεις για πτήσεις που είναι πάνω από 4 ώρες (αν θυμάμαι καλά) γιατί και καλά πρέπει να φροντίσουν το ζώο κατά τη διάρκεια της πτήσεις. Για Αγγλία δε νομίζω πως υπάρχει φτηνότερη λύση η οποία να μη συμπεριλαμβάνει πχ πολλές ώρες ταλαιπωρία με τρένο. Οπότε έχω μια συμβουλή: Πριν κάνετε την οποιαδήποτε προετοιμασία φροντίστε να βγάλετε άκρη για το πως θα μεταφερθεί και ότι είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε τόσα.. Εγώ δυστηχώς δε τη πήρα μαζί μου, όχι προς το παρόν τουλάχιστον..
Νινα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool