Τα πάντα σχετικά με το ταξίδι με αεροπλάνο

Απάντηση: Μεταφορά με αεροπλάνο

Η Νορβηγικη αεροπορικη εταιρια δε δεχεται τα ζωα στην καμπινα αλλα σε καργκο. Μονο σε πτησεις εσωτερικου τα επιτρεπει στη καμπινα. Μα ειναι δυνατον; Πως θα στείλω τη μικρη στο χωρο των αποσκευων;;;;;; Δε κανει κρυο εκει μεσα; Ειδικα για Νορβηγία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία Νίνα..... Έχεις δίκιο απόλυτο. Εγώ που θέλω και για Ηeathrow συγκεκριμένα, θέλει το μίνιμουμ 800 ευρώ. Δεν το περίμενα με τίποτα ότι θα κόστιζε τόσο πολύ και υιοθέτησα και ένα δεύτερο πρόσφατα σκεπτόμενη ότι θα σώσω ένα ελληνικό αδεσποτάκι που έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα εδώ...
Έχω στεναχωρεθεί πάρα πάρα πολύ, δεν μπορώ να με φανταστώ να ζω χωρίς το γάτο μου... Δεν ξέρω τι θα κάνω, δεν έχω ούτε να τον αφήσω κάπου που να εμπιστεύομαι, ούτε τίποτα. Θα σκάσω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mα γιατί το κάνουν έτσι; Ακου 600 ευρω... Αυτο ειναι πιο ακριβα κι απο ενα εισητηριο ανθρώπου. Σκ'ετη αισχροκέρδια. Ελεος!!! Κι η γατα ζυγιζει πολύ λιγότερο απο εναν ανθρωπο και καταλαμβανει και μικροτερο χωρο...
Ευτυχως για Νορβηγια ειναι 50 ευρω... παλι καλα.

Η Αγγλία έχει το θέμα. Είναι μόνο φόροι. Το εισιτήριο αυτό καθεαυτό κοστίζει 35 ευρώ η γάτα. Όλα τα άλλα πάνε στο κράτος και στην ειδική μεταχείρηση που θα έχει το ζώο καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Έχω φρικάρει με την τιμή, δεν είναι ποσό λογικό τα 850 ευρώ που ζητάνε για μια γάτα στο χίθροου. Είναι το πρώτο μου νοίκι, έλεος :mpinelik:
ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΒΟΛΕ

Σκέφτηκα ακόμα και να κατέβω Γαλλία και να περάσω με το φέρρι Λονδίνο...Αλλά απαγορεύονται τα ζώα στο τρένο :eek:
Τα κλαίω τα λεφτά ήδη...Θα ήταν ένα νοίκι, ένα σαλόνι, ένα ταξίδι :worry:
Γιατί το αποφάσισα, δεν θα είμαι ποτέ ήρεμη εάν τον αφήσω πίσω. Εϊμαι πολύ δεμένη μαζί του..Θα τον πληρώσω χρυσό το βλακόγατο :mad:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Μωρε δεν ειναι αυτο... να ηταν μια φορα λες και δε παει στο δι... θα τα δώσω. Αλλα δε σκοπευεις να ξαναγυρισεις Ελλαδα για διακοπες; Τι θα τον κάνεις; Θα τον αφηνεις Αγγλια οταν θα εισαι διακοπές; Και Χριστουγεννιατικες οκ ειναι μικρο το διάστημα δεν κατεβαινεις Ελλαδα αλλά καλοκαίρι;

Παντως ειναι πολλά. Και τι σόι ειδικη μεταχειριση θα προσφέρουν στο ζωο που να κοστιζει 800ε; Πισινα ζακουζια χαμαμ και μασαζ;;;;;; Μα μας κοροιδεύουν;

Είναι πάρα πολλά τα λεφτά και χτυπάνε τις τιμές επειδή ξέρουν ότι δεν μπορείς να μεταφέρεις το ζωάκι διαφορετικά...
Πράγμα απαράδεκτο για εμένα και φαντάζομαι πολλούς ακόμη αλλά έτσι είναι η ελεύθερη αγορά. :mad:
Απορώ πάντως, τι ειδική μεταχείριση έχει το ζώο που μεταφέρεται...

Ευτυχώς το κατ σίττινγκ στην Αγγλία έχει καλές τιμές :D Και δεν πάνε απλά να βάλουνε λίγο φαϊ, του αλλάζουν και την άμμο, του κάνουν λίγο παρέα και μετά σου στέλνουνε και μήνυμα να σου πουν πως τα πάει :clapup: Το έχω ψάξει γιατί μέσα σε όλη τη μανούρα, οι γάτες είναι που με αγχώνουν πιο πολύ!
Απ'ότι μου είπανε από την μπρίτις, τα 300 πάνε στο defra, το υπουργείο περιβάλλοντος της Αγγλίας. Τα υπόλοιπα είναι ένας "licensed pet transport agent" o οποίος αναλαμβάνει μόλις φτάσει το αεροπλάνο να πάρει το ζώο και να το μεταφέρει στην καραντίνα (που ευτυχώς πλέον δεν μένει εκεί για 6 μήνες!!) και επίσης πληρώνεις στην εταιρεία το ότι δεν μπορεί να το πετάξει απλά σε καρότσι και μετά στο "πορτ μπαγκαζ" του αεροπλάνου και πρέπει να ασχοληθεί λίγο παραπάνω.
Για όλα όσα ανέφερα πιο πάνω έχω άκρως ειρωνικό τόνο γιατί είναι εντελώς γελοία. Ο υπάλληλος του αεροδρομίου ΟΦΕΙΛΕΙ να έιναι εκεί και να παίρνει σταθερό μισθό ΤΟ ΜΗΝΑ και όχι να του πληρώσω εγώ ότι έπαιρνα όσο δούλευα παρτ τάημ :mad:
Για να μην μιλήσω για τα λεφτά που πάνε στο υπουργείο περιβάλλοντος...............λες και ζητήσαμε του υπουργού να το μεταφέρει στη πλάτη

Απ' ό,τι φαίνεται μερικά παράλογα πράγματα και φαινόμενα δεν παρατηρούνται μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα κράτη... :devil:

.....αυτό σκεφτόμουνα κι εγώ! "Που πάω να μπλέξω;!" :P

Αχ βρε Νίνα μου, τι κρίμα...
Αλλά θα βρεθεί η άκρη, δες λίγο κι αυτό κι αυτό...! :)

Καλησπέρα! Ευχαριστώ για τα μηνύματα.

Νομίζω ότι η λύση για μένα τουλάχιστον είναι να βρω δουλειά τώρα που τελειώνω το master γιατί αλλιώς δε μπορώ να πληρώσω για τη φέρω Αγγλία.. Και το άλλο είναι ότι γενικά στα περισσότερα σπίτια δε δέχονται pets οπότε θα την φέρω μόνο αν ξέρω ότι θα μείνω σε κάποια πόλη για τουλαχιστον 2 χρόνια.. Γιατί αλλιώς είναι ταλαιπωρία για το ζώο, αν μετακομίζεις συνέχεια είναι ανέφικτο να έχεις και γατα μαζί γιατί δε μπορείς να βρεις σπίτι και συγκάτοικους για λίγο καιρό και που να δέχτούν και γάτα. Το άλλο είναι ότι αν είσαι Αγγλία, σε καινούρια πόλη και δε ξέρεις κανέναν και χρειαστεί να λείψεις για λίγο ή οτιδήποτε, τι κάνεις? Είναι μεγάλη ευθύνη. Δεν είσαι ελλάδα που θα πάρεις τηλ τους φίλους σου και θα δώσεις και τα κλειδιά του σπιτιού.

Ευτυχώς τουλάχιστον ήμουν τυχερή γιατί την έχω αφήσει σε πολύ καλά χέρια και περνάει πολύ καλύτερα απ ότι αν ήταν τώρα εδώ κλεισμένη μέσα και με μένα να λείπω άπειρες ώρες.. Απλά μου λείπει :)

Τότε μην το συζητάς, κοίτα να σταθεροποιηθείς κάπου και με το καλό να φέρεις το παιδί σου πάνω! :)

Έστειλα μέιλ στην Pet Air UK, που είναι το πρώτο λινκ και μου είπανε πως μεταφέρουν ζώα μόνο από Αγγλία προς εξωτερικό, όχι το αντίθετο, δυστυχώς.... Ευχαριστώ πολύ πάντως Γίδι :)

Καλά μόλις έπαθα ένα γιγαντιαίο σοκ!!!! Ξέρει κανείς τι ισχύει για Γερμανία ή για Αμερική??? Εγώ σε λίγα χρόνια θα θέλω να φύγω από Ελλάδα αν ζω και είμαι καλά!! Τι θα απογίνει το παιδί??? 600 ευρώωωωωω!! Δεν παίζει

Τι εννοείς; 600 ευρώ για μεταφορά γάτου σε Αμερική ή Γερμανία; :blink::blink::blink:

Για Αμερική, νομίζω είναι πολλά :/: Όταν μας φάνηκε εξωφρενικό το 800 που μας είπανε για Λονδίνο, ψάξαμε και πέσαμε σε μια εταιρεία που έλεγε για 1200 δολλάρια μεταφορά προς ΗΠΑ. Γερμανία, ίσως την βγάλεις πολύ πιο φθηνά συγκριτικά με Λονδίνο και ΗΠΑ. Κάνε ένα τηλέφωνο σε αεροπορικές να κατατοπιστείς λίγο, να ξέρεις έστω τι σε περιμένει, μην αγχώνεσαι για το τι μπορεί να σε περιμένει!

Απ'ό,τι κατάλαβα η Βάσω θεώρησε ότι τα 600 ευρώ που θέλει κανείς για Αγγλία ισχύουν και για άλλες χώρες. Για Γερμανία σίγουρα ΔΕΝ ισχύει, πληρώνεις μόνο το αεροπλάνο, και η Lufthansa (αλλά και η Aegean) έχει πολύ οκ τιμές, δηλαδή 40-50 ευρώ το δρομολόγιο για διεθνείς πτήσεις.
Η Μπριάμ πήγε Κρήτη για 20 ευρώ.

Για Αμερική δεν ξέρω, αλλά με λίγο googling θα βρεις κάτι, να τι λέει όμως η πρεσβεία (δε βλέπω κάτι για τιμές).

Τι όμορφες, λογικές τιμές ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ εκτός από την Αγγλία :mad:
Πραγματικά, οι τιμές είναι ανάλογα με την χώρα και τους όρους που θέτει για την μεταφορά ζώων, καθώς και με την διάρκεια του ταξιδιού και το μέγεθος του ζώου.

Παιδιά συγνώμη τώρα είδα τις απαντήσεις σας. θέλω να φύγω εξωτερικό μόλις τελειώσω και μέχρις στιγμής το πρόβλημα μου ήταν αν θα είμαι σε εστία ότι θα είμαι μακριά από την Μόλυ.. Αλλά από ότι φαίνεται υπάρχει και άλλο.... Πολλά τα λεφτά!! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. χαίρομαι που τουλάχιστον κάποιες χώρες της Ευρώπης δεν ζητάνε τραγικά ποσά!!

Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως έχει τύχει σε κάποιον από εσάς να ταξιδέψει μαζί με τη γάτα του με Cyprus Airways? Θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες σας και τη γνώμη σας για την πολιτική της συγκεκριμένης εταιρίας όσον αφορά τα κατοικίδια και γενικά πως τα αντιμετωπίζουν γιατί έχω ακούσει ότι είναι λίγο 'περίεργοι' μ'αυτό το θέμα. Θα ταξιδέψω με τη γάτα μου από Κύπρο-Αθήνα σύντομα και επειδή ενδέχεται να έχω περισσότερα kg αυτή τη φορά μάλλον θα κλείσω με Cyprus Airways (αντί με Αegean που κλείνω συνήθως) γιατί επιτρέπει περισσότερα για τους φοιτητές.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back