Τα παράσιτα της γάτας επηρεάζουν τον άνθρωπο;

Gianduia7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ευτυχία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 1.999 μηνύματα.
Οπώς ήδη ξέρετε έχω από την Πέμπτη το βράδυ τον elvis.Σήμερα τον χάιδευα και ένα παράσιτο έκατσε στο χέρι μου.Τον πήρα και τον έκανα μπάνιο και έβγαλε πολυ πράγμα από ζωντανά πράγματατα σκότωσα ένα ένα και μετά τον πέρασα με το ειδικό σπρέυ και ακόμα έβγαζε ζωντανά μαμούνια.Αυτά πεθαίνουν σιγά σιγά?Κάθε πότε να το ψεκάζω?
Κάθεται πάνω μου στα ρούχα η επαφή που έχω με τη γάτα θα με γεμίσει και μένα παράσιτα?
Θα αφηνει παράσιτα και στα ρούχα μας?Τι πρέπει να φοβάμαι?
Εχω ψεκάσει και το κρεβατάκι του και την κουβερτούλα του και έβαλα όλα τα υφάσματα που ήρθε σε επαφή για πλύσιμο.
Είμαι ψυχάκιας?:worry:

Υ.Γ:τα αυτάκια του να τα καθαρίζω με μια βρεγμένη μπατονέτα?Εκεί πάνε τα παράσιτα,μέσα στα αυτιά?:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διάβασα αυτά από το site εδώ αλλά θα ήθελα απάντηση στα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα.
Πάντως εδώ και μια ώρα σταμάτησε να ξύνεται και να σημειώσω ότι ξυνόταν πολύ στα αυτιά και με ένα κομματάκι βαβμάκι έβαλα και εκεί λίγο φάρμακο,επιφανειακά.

Μικροοργανισμοί των αυτιών
Εάν μείνουν χωρίς θεραπεία μπορούν να προκαλέσουν βακτηριακές μολύνσεις και σε τραβηγμένες περιπτώσεις, ρήξη του τύμπανου προκαλώντας αποπληξία και κώφωση. Είναι η πιο συχνή αιτία μόλυνσης του εξωτερικού αυτιού της γάτας, ειδικά στα νεαρά γατάκια. Το συχνό ξύσιμο των αυτιών και το κούνημα του κεφαλιού πάνω κάτω είναι τα πιο συχνά συμπτώματα. Οι μικροοργανισμοί αυτοί είναι πολύ μεταδοτικοί και μεταφέρονται εύκολα μεταξύ των γατών αλλά και από τις γάτες στον άνθρωπο καθώς και σε άλλα ζώα. Ζουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας του αυτιού και τρέφονται από τα υγρά και τα κομμάτια των ιστών του.
Ψύλλοι
Εάν η γάτα σας δεν έχει κάνει πρόσφατα αποπαρασίτωση, πιθανότατα θα έχει ψύλλους. Οι ψύλλοι πηδάνε στους ανθρώπους για να τραφούν, ειδικά σε ζεστό καιρό. Τα τσιμπήματα βρίσκονται συνήθως γύρω από τους αστραγάλους και γενικά στο χαμηλό τμήμα του ποδιού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τα παράσιτα της γάτας επηρεάζουν τον άνθρωπο?

Ναι..δεν πεθαινουν αμεσως μην αγχωνεσαι.Και για μερικες μερες ακομα θα βρισκεις ζωντανα.Θα πεθανουν ομως.Σκεψου οτι οι περισσοτεροι απο εμας ,οταν βρηλαμε τα γατακια μας μες τον ψυλλο ηταν,αλλα δεν παθαμε κατι.
Κοιτα..για το ποσες φορες ψεκασμα αυτο θα στο πει μονο ο γιατρος.Παντα ακολουθω πιστα τις οδηγιες του γιατρου ,γιατι αυτα ειναι φαρμακα και μαλιστα ισχυρα.:)
Με καμια δυναμη μην ψεκασεις στα αυτια,και επισης οταν το ψεκαζουμε πρεπει να σκεπαζουμε με το ενα χερι μας τα ματια..γιατι ΔΕΝ πρεπει να παει εκει.
ΥΓ.καλη μου,μην κανεις πραγματα απο μονη σου αν δεν στα πει ο γιατρος..φαρμακο για ψυλλους στα αυτια..δεν εχω ξαναδει να βαζουν

Αλλο ειναι οι μικροοργανισμοι των αυτιων..κια αλλο οι ψυλλοι

όχι όχι δεν το έβαλα μέσα στο αυτί απλά για να μην ψεκάσω στο προσωπάκι του και μπει μέσα στα μάτια τη μύτη και τα αυτιά ψέκασα ένα βαμβάκι και του πέρασα τις επιφάνειες μόνο κοντά στο πρόσωπο.:)

Μεσα στο αυτι μπηκε φαρμακο;Αυτο εχει σημασια..:worry:
Παντως εγω δεν θα τον εκανα μπανιο,εφοσον εχει ρινοτραχειτιδα...ειναι πολυ επικυνδινο.:/:
Φροντισε να τον στεγνωσεις εντελως με πετσετα κια βαλτον κοντα σε κατι ζεστο..σομπα κλπ.Επισης καθολου ανοιχτα παραθυρα.

Τα έκανα όλα όπως πρέπει.Διάβασα posts απο εδώ για το αν πλύνουμε το γατάκι πως πρέπει να γίνει σωστά.Τον στέγνωσα πολύ καλά και με πιστολάκι που το γούσταρε απιστευτα νόμιζε ότι είναι παιχνίδι,το σπίτι είναι ζεστό γι'αυτό επιχείρησα και το μπανιάρισμα του.
Επίσης από εκείνη την ώρα έχει αλλάξει συμπεριφορα,δείχνει πιο χαλαρός,θέλει να ερχεται συνέχεια πάνω μου,με έχει ξαφνιάσει.Νόμιζα ότι θα ενοιωθε απέχθεια που τον ταλαιπωρησα λίγο.

εχουν περάσει 3 ώρες από την ώρα του μπάνιου..

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Εχει δικιο σε οτι σου λεει η πουπη , αλλα εγω θα στα πω λιγο πιο "ωμα" και λιγο πιοοο γενικα:).
Το να βγω πχ μια βολτα στην αθηνα χωρις δικο μου μεταφορικο μεσο , και μεσα σε 1 ωρα να εχω ακουμπησει αντικειμενα και χωρους που αγγιζουν χιλιαδες ανθρωποι καθημερινα , ..καταλαβαινεις με ποση βρωμια και τι μικροβιο εχω ερθει σε επαφη.
Τα οικοσιτα γατια ειναι οσο βρωμικα ειναι και οι ιδιοκτητες τους και σιγουρα δεν κινδυνευεις απο τπτ. Τα εμβολια τους ,εκτος της λυσσας που ειναι ασθενεια που εχει εξαλειφθει, ειναι αποκλειστικα για την δικια τους προστασια , και δεν εχεις να φοβασαι τπτ απολυτως απο εκεινα.Τωρα ψωρες , ψυλλοι και τα συναφη ... δεν ειναι παρασιτα που πρεπει να σε απασχολουν προσωπικα , αλλα τα ξεφορτωνεσαι για το δικο τους καλο.
Η ερωτηση σου δεν ητανε τοσο γενικη , αλλα για να μπηκες στη διαδικασια να το ψαξεις υποθετω πως εχεις μια μικρη φοβια , την οποια καθενας εδω μεσα μπορει να σου εγγυηθει πως ειναι παντελως αβασιμη.

Εχεις δίκιο σε όλα,η φοβία μου είναι μόνο όσο αφορά τα έντομα γενικά.Και απλά όταν είδα μαμουνάκι να περπατάει στο χέρι μου φρίκαρα λίγο.Αν είχα πρόβλημα με τις γάτες (αν κολλήσω κάτι),απλά δεν θα πέρναμε γατάκι.Τώρα που μου το εξηγήσατε δεν έχω πρόβλημα.Απλά είναι η πρώτη φορά που απέκτησα ένα γατάκι και είναι λογικό να ανγχώνομαι με το παραμικρό!ετσι?:)

Αβασιμο δεν ειναι εντελως.Οντως οι ψυλλοι θεωρητικα,μπορουν να μεταφερουν καποιες ασθενειες..ομως ειναι πολυ σπανιο.Τουλαχιστον απο ψυλλο γατας να παει σε ανθρωπο και να του μεταφρει μια ασθενεια ΠΟΤΕ δεν εχω ακουσει.Αλλα και ενα ντεπον θεωρητικα μπορει να εχει κινδυνο για εναν ανθρωπο.:)
Και παλι σου λεω οτι...Οι περισσοτεροι απο εμας τα γατακια μας ειχαν ψυλλους,το μονο πουν εχω συναντησει ειναι ερεθισμο στο δερμα απο τσιμπημα ψυλλου,οχι ομως μεταδοση καποιας ασθενειας.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back