Τα πονεμένα ματάκια ενός αδέσποτου γατούλη

Ναυσικά15615

Νεοφερμένο μέλος

Η Ναυσικά15615 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 67 ετών. Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Ο Μπούλης είναι ένας αδέσποτος γάταρος 6 κιλών που συχνάζει στην αυλή του σπιτιού μου. Βαρύς, ζόρικος αλλά καλόκαρδος και πολύ ευγενικός. Να φανταστείτε ότι όταν του βάζω να φάει, όσο πεινασμένος κι αν είναι πρώτα σηκώνει το κεφάλι του να το χαϊδέψω, σα να θέλει να με ευχαριστήσει και μετά ρίχνεται στη μάσα. Εδώ και 15 μέρες κρατά τα ματάκια του μισόκλειστα, δείχνει πως τον τσούζουν ή τον πονούν. Στην αρχή επιχείρησα να του ρίξω λίγο ορό και μερικές σταγόνες Tobrex. Κόντεψε να με φάει. Μετά από πολλούς κόπους και βάσανα και εν μέσω γοερών νιαουρισμάτων τον έβαλα στο γατοφόρο και τον πήγα στο γιατρό. Επειδή ήταν αδύνατο να τον εξετάσει, αφού μόλις μπήκε στο ιατρείο στριμώχτηκε κάτω από το πιο βαθύ ντουλάπι, αποφασίσαμε να του δώσουμε μια αντιβίωση για έξι μέρες. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της θεραπείας, όμως δε βλέπω καμία ουσιαστική βελτίωση στα ματάκια του Μπούλη. Ο γιατρός σηκώνει τα χέρια ψηλά, μου είπε όμως ότι αν δε βρω τρόπο να του ρίξω τις σταγόνες υπάρχει η πιθανότητα να αποκτήσει κάποια μόνιμη ασθένεια στα μάτια. Παρότι συνεχίζω την προσπάθεια να μου σταθεί δεν τα καταφέρνω. Είναι πολύ δυνατός και ξεφεύγει, τα δε καλοπιάσματα δεν πιάνουν με τίποτα. Αντίθετα όσο πιο πολλά γλυκόλογοα ακούει τόσο γίνεται πιο καχύποπτος και επιφυλακτικός. Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε καμιά ιδέα, γιατί πιστεύω πως σίγουρα θα ξέρετε κάποιο τρόπο για να βοηθήσω αυτό το καλό ζωάκι να γίνει πάλι καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλωσηρθες!
Αν τον τυλιγες με μια πετσετα χερια-ποδια;Μπορεις επισης να καθισεις και να τον πιασεις αναμεσα στα ποδια σου...Ο γιατρος δε μπορει να του τις βαζει;Εν αναγκη πηγαινε τον καθε μερα να τις βαζει αυτος,απο το να παθει μεγαλυτερο κακο...Περαστικα του...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ συμφωνώ η πετσέτα είναι η λύση. Τύλιξε τον όλον και άσε έξω το κεφάλι μόνο

Καλησπέρα και περαστικά στον γατουλη σου. Στην περίπτωση που το ζωάκι είναι κάπως άγριο, γιατί δεν δοκιμάζεις να του μιλάς και την ώρα που θα κρατάς στο χέρι την τροφή, ενώ αυτος θα σε κοιτάζει γιατί θα είναι η ώρα του να φάει, να του ρίχνεις τις σταγόνες όσο μπορεις στα ματάκια χωρίς να τον πιάνεις έντονα. ¨Η κ καθόλου πιάσιμο αν γίνεται. Το δοκιμαζω συχνά εγώ αυτο το κόλπο με τα γατάκια που συναντώ στις διακοπές τα καλοκαίρια κ τυγχάνει να έχουν ρινοτραχειίτιδα κ δεν πιάνονται ιδιαίτερα,Φέτος πέτυχε πολύ το κόλπο. Και επι 10 μέρες που τάιζα μια γατούλα της έβαζα το κολλύριο την ώρα που με κοιτούσε κ κρατούσα την τροφή. Εγώ σκυμένη κ αυτή κοιτούσε πάνω. Για δοκίμασέ το. Και σιγά σιγά θα τον αγγίζεις όλο κ περισσότερο. Μην τον παρεις αγκαλιά κ αγριέψει αλλά ίσως ακόμη κ να τον εμποδίσεις να φύγει έχοντας την πλάτη του σε τοίχο? Καλή επιτυχία κ πάλι περαστικά του. :hmm:

Γειά σου και καλώς σας βρίσκω. Ο γιατρός φοβάται να τον πιάσει, γιατί ο Μπούλης γρατσουνάει άγρια αν νιώσει απειλή. Θα κάνω μια προσπάθεια με την πετσέτα, σαν καλή ιδέα μου φαίνεται.

Γειά σου και καλώς σας βρίσκω. Ο γιατρός φοβάται να τον πιάσει, γιατί ο Μπούλης γρατσουνάει άγρια αν νιώσει απειλή. Θα κάνω μια προσπάθεια με την πετσέτα, σαν καλή ιδέα μου φαίνεται.
Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω. Ο γιατρός να μην μπορεί να βρει λύση να πιάσει το γατί. Τι να πω... Δηλαδή θα καταδικαστεί ένα γατί αν γρατζουνάει κι είναι αγριο? Ο κτηνίατρος είναι μόνον για ήρεμες και φιλικές γάτες?:hmm:

Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω. Ο γιατρός να μην μπορεί να βρει λύση να πιάσει το γατί. Τι να πω... Δηλαδή θα καταδικαστεί ένα γατί αν γρατζουνάει κι είναι αγριο? Ο κτηνίατρος είναι μόνον για ήρεμες και φιλικές γάτες?:hmm:

Να σου πω την αλήθεια κι εμένα αυτό με προβλημάτισε. Ο γιατρός μου παρότι ταϊζει αδέσποτα, δε φαίνεται να τα πηγαίνει και πολύ καλά μαζί τους. Ωστόσο του χρωστώ ευγνωμοσύνη γιατί μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα έσωσε τη γατούλα μου από μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Η μέθοδος που μου υπόδειξες είναι σίγουρα λιγότερο τραυματική για το Μπούλη, αλλά φοβάμαι πως δε θα πιάσει. Έχω ήδη επιχειρήσει κάτι παρόμοιο ανεπιτυχώς.

Να σου πω την αλήθεια κι εμένα αυτό με προβλημάτισε. Ο γιατρός μου παρότι ταϊζει αδέσποτα, δε φαίνεται να τα πηγαίνει και πολύ καλά μαζί τους. Ωστόσο του χρωστώ ευγνωμοσύνη γιατί μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα έσωσε τη γατούλα μου από μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Η μέθοδος που μου υπόδειξες είναι σίγουρα λιγότερο τραυματική για το Μπούλη, αλλά φοβάμαι πως δε θα πιάσει. Έχω ήδη επιχειρήσει κάτι παρόμοιο ανεπιτυχώς.
Μηπως να τον πήγαινες κ σε κάποιον άλλον γιατρό? να ξέρεις πως αν ο γιατρός δεν λατρεύει τα ζώα όλα δεν μπορεί κ να προσφέρει τα μέγιστα.
Προσπάθησε εσύ να συμφιλιωθείς με τον γατούλη. Με την αγάπη κ τη φροντίδα σου όλα θα πάνε καλά.:lol:

Μηπως να τον πήγαινες κ σε κάποιον άλλον γιατρό? να ξέρεις πως αν ο γιατρός δεν λατρεύει τα ζώα όλα δεν μπορεί κ να προσφέρει τα μέγιστα.
Προσπάθησε εσύ να συμφιλιωθείς με τον γατούλη. Με την αγάπη κ τη φροντίδα σου όλα θα πάνε καλά.:lol:

Ευχαριστώ πολύ!
heart.gif

Οσο καλός κι αν είναι ο γιατρός σου, προφανώς δεν έχει αρκετή εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό να διαχειρίζεται αδέσποτα ζώα.
Ας πούμε υπάρχει ένα ειδικό κλουβάκι όπου τοποθετούν τα άγρια ζώα και είναι πιο εύκολο να τους κάνουν θεραπείες.
Κανονικά το ζωάκι θα πρέπει να το εξετάσει γιατρός σωστά, να διαπιστωθεί τι έχει και στην συνέχεια να του χορηγθεί κατάλληλη θεραπεία.

Συμφωνω. Δεν βρισκεις κάποιο γιατρό άλλο για 2η γνώμη? Είναι πάντα απαραίτητη. Ρίξε μια ματιά στο ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ. Σιγουρα θα βρεθει κάποιος στο Φάληρο.
Καλή τύχη στον γλυκο αδεσποτακι.

Στο φάληρο δεν είνια ο αίλουρος; Δεν κάνεις έναν κόπο να πάς και κεί; (χμ δεν ξέρω διεύθυνση όμως εδώ μέσα τον έχουν για τον καλύτερο)

Στον δικό μου όταν του κάνω οποιαδήποτε θεραπία που δεν θέλει, τον τυλίγω με πετσέτα και του δίνω γλυψιές πάστα σολωμού οπότε και ξεχνιέται.

Ναυσικά, καλημέρα!:)
Έχω τεράστια προϋπηρεσία στο θέμα "κολλύριο σε γάτο", γιατί και τον δικό μου τον βρήκα άρρωστο με πολύ σοβαρό πρόβλημα στα ματάκια.
Το τύλιγμα με πετσέτα που προτείνει η moukelis είναι όντως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Επίσης, έχε υπόψη ότι το tobrex μπορείς να το βρεις και με μορφή αλοιφής στα φαρμακεία. Ίσως σου είναι λίγο πιο εύκολη στην εφαρμογή (και επιπλέον μένει στο μάτι περισσότερο από τις σταγόνες).
Παρόλα αυτά, έχει δίκιο και η drusilia σ' αυτό που λέει: κανονικά ο κτηνίατρος θα έπρεπε να μπορεί να τον κουμαντάρει τον Μπούλη και να σου δείξει κι εσένα τι πρέπει να κάνεις. Μια δεύτερη γνώμη σίγουρα δεν θα έβλαπτε. Υπάρχει και κτηνίατρος εξειδικευμένη στα οφθαλμολογικά, θα βρεις τα στοιχεία της εδώ.
Περαστικά!

Μια και δεν τα κατάφερα με τις αγωγές του Μπούλη σήμερα συνενοήθηκα με το γιατρό μου να του τον ξαναπάω σε ειδικό κλουβί για να τον εξετάσει καλύτερα και να του πάρει αίμα (για aids κλπ.). Κλείσαμε ραντεβού για την Τετάρτη, καθώς το εργαστήριο των αιματολογικών εξετάσεων δεν θα είναι ανοιχτό αύριο Κυριακή, ούτε την Τρίτη. Ωστόσο ο Μπούλης έχει εξαφανιστεί. Χτες το βράδυ αφού έφαγε κοιμήθηκε μέσα στο σπίτι. Το πρωί όταν ξύπνησα δεν ήταν πουθενά. Η ώρα είναι 5.00 μ.μ. και ο Μπούλης ακόμα να φανεί. Ανησυχώ. Τελευταία φαινόταν περισσότερο βαρύς. Ανησυχώ πολύ.

Μια και δεν τα κατάφερα με τις αγωγές του Μπούλη σήμερα συνενοήθηκα με το γιατρό μου να του τον ξαναπάω σε ειδικό κλουβί για να τον εξετάσει καλύτερα και να του πάρει αίμα (για aids κλπ.). Κλείσαμε ραντεβού για την Τετάρτη, καθώς το εργαστήριο των αιματολογικών εξετάσεων δεν θα είναι ανοιχτό αύριο Κυριακή, ούτε την Τρίτη. Ωστόσο ο Μπούλης έχει εξαφανιστεί. Χτες το βράδυ αφού έφαγε κοιμήθηκε μέσα στο σπίτι. Το πρωί όταν ξύπνησα δεν ήταν πουθενά. Η ώρα είναι 5.00 μ.μ. και ο Μπούλης ακόμα να φανεί. Ανησυχώ. Τελευταία φαινόταν περισσότερο βαρύς. Ανησυχώ πολύ.

Μην βάζεις μωρέ κατευθείαν το κακό στο μυαλό σου. Να σκέφτεσαι θετικά ότι ο γατούλης θα γυρίσει:)

Που θα παει,θα γυρισει.Αν μπορεις κρατησε τον καπου μεσα μεχρι να πατε στο γιατρο...

Περαστικά και απο μένα. Και θα συμφωνήσω και εγώ με την aretha, για σοβαρά θέματα (μάτια) καλό είναι να πηγαίνουμε στους ειδικούς που ασχολούνται με το αντικείμενο, και έχουν πείρα. :)

Και για την κυρία αυτή έχω ακούσει τα καλύτερα!

Περαστικά και απο μένα. Και θα συμφωνήσω και εγώ με την aretha, για σοβαρά θέματα (μάτια) καλό είναι να πηγαίνουμε στους ειδικούς που ασχολούνται με το αντικείμενο, και έχουν πείρα. :)

Και για την κυρία αυτή έχω ακούσει τα καλύτερα!

Γύρισε, γύρισε και τρώει φανατικά! Ζυμώνει κιόλας. Έχετε δίκιο θα φροντίσω να τον πάω σε κτηνίατρο οφθαλμίατρο. Τη Δευτέρα κιόλας.

Ναυσικά καλημέρα,

Να την πας οπωσδήποτε στην κα Σκούντζου στον Χολαργό γιατί με λάθος κολλύριο κινδυνεύεις να του κάνεις ζημιά αντί για καλό. Είμαι ομοιοπαθής δυστηχώς..

Ναυσικά καλημέρα,

Να την πας οπωσδήποτε στην κα Σκούντζου στον Χολαργό γιατί με λάθος κολλύριο κινδυνεύεις να του κάνεις ζημιά αντί για καλό. Είμαι ομοιοπαθής δυστηχώς..

Συμφωνώ Γεωργία. Αυτό θα κάνω. Το έχω αποφασίσει οριστικά. Σ' ευχαριστώ.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back