Τα προβλήματα που προκύπτουν μένοντας σε πολυκατοικία

τζενη μ.

Νεοφερμένο μέλος

Η τζενη μ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Κυριές και(λιγότεροι)κύριοι ,απανταχού γατοφιλοι,καλησπερα και απο μενα
Εγω βασικά με τα σκυλιά εχω μεγαλυτερη αγαπη αλλα απο τότε που υιοθέτησα τις δυο γατοαδελφούλες μου (φιφίκα και τιτίκα τα ονόματα αύτών) αναθεώρησα καποια στερεότυπα που είχα για τα γατιά.Λοιπον,εγω εδω και ενα μηνα μετακομισα σε ενα διαμερισμα στο δευτερο οροφο(πρωτη φορα εντωμετκσυ μενω σε πολυκατοικια και οι φοβοι μου οτι θα ειναι ελεεινα επιβεβαιωθηκαν)και εξηγω το γιατι:Τα γατακια τα βρηκα στην εισοδο ενα βραδυ πριν κανα μηνα και απο τοτε τα φροντιζω καθημερινα,τα ταιζω ,τα ποτιζω και περνω πολλες ωρες μαζι τουσ.Τωρα θα μου πειτε ''γιατι δε τα περνω σπιτι μου?",απαντω,διότι δεν μπορω να αναλάβω την ευθυνη του να γυρναω και να τα βλεπω ολα ρημαδιο και συν τοισ αλλοισ πολλες ώρεσ αφηνω τισ μπαλκονοπορτεσ ανοικτες και φοβαμαι οτι θα φουνταρουν.Τελοσπαντων,μια χαρα ειναι και στο αλσυλιο που εχουμε μπροστα στη πολυκατοικια,την εχουν καταβρει και εχουν και την απλα τουσ.Το προβλημα ομως ειναι πως τα γατια δεν αρκουνται μονο στο απλετο χωμα που εχει το αλσος παρα πανε και στις γλαστρες που ειναι τοποθετημενες στην εισοδο της πολυκατοικιας.Βαλανε κατι καλαμακια απο σουβλακια για να μην πηδανε πανω τους ομως αυτες,ακαθεκτες,ανεβαινουν και οι γλαστρες μυριζουν απο τις ακαθαρσιες τουσ με αποτελεσμα σημερα να μου την πουν οι του 5ου οροφου που εχουν και τις γλαστρες η να τα παρω σπιτι μου η να τα διωξω απο εδω.Το θέμα ειναι ομως πως ουτε η μια λυση ουτε η αλλη φυσικα με ενθουσιαζει.Αν καποιος εχει καμια καλη ιδεα,συμβουλη μου λεει και μενα που δε το κατεχω το αθλημα.Ευχαριστω και συγνωμη για τη φλυαρια(ελπιζω λογω του οτη ειμαι πρωταρα να μου το συγχωρησετε)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• Εικόναkinhtou 056.jpg
    Εικόναkinhtou 056.jpg
    33,6 KB · Εμφανίσεις: 57
  • Εικόναkinhtou 057.jpg
    Εικόναkinhtou 057.jpg
    44,3 KB · Εμφανίσεις: 45
Ειναι λογικό κάποια στιγμή να δυσανεσχετήσουν οι υπολοιποι ενοικοι της πολυκατοικίας με αυτο που περιγράφεις.
Επισης το να της παρεις επανω δεν συνεπάγεται ουτε οτι το σπιτι σου θα γινει ρημαδιο, ουτε οτι θα φουνταρουν απο το μπαλκονι, αν εχεις εστω και λιγο τον χρονο να ασχοληθείς μπορουν να μαθουν σχετικά ευκολα.
Τη στιγμή που τις 'εχεις αναλάβει αργά η γρήγορα πιστεύω οτι θα γινουν τα ακόλουθα:
είτε θα αγανακτήσουν οι υπολοιποι και τελικα θα εγκαταληψεις και εσύ τη φροντίδα τους, πραγμα ασχημο γιατι εχουν μαθει στην οποια φροντίδα
είτε θα αναγκαστείς να τις παρεις επανω.
Εγω θα σου συστηνα μια δοκιμη.Αλλωστε ο δρομος ειναι δρόμος, με ότι κινδυνους συνεπαγεται αυτό..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αλήθεια είναι πως δυστυχώς δεν υπάρχει μεσαία λύση. Ωστόσο θα σου πω τι θα σκεφτόμουν στη θέση σου για μία τέτοια διευθέτηση: 1)Θα τις έπαιρνα σπίτι μου λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, θα τοποθετούσα σε καλύτερα σημεία τα εύθραυστα αντικείμενα,θα έβαζα σίτες (αν και τώρα μπαίνει χειμώνας) και θα απέκλεια τους χώρους που δε θα ήθελα να μπουν. Ίσως να τους έδινα πρόσβαση σιγά σιγά μέχρι να προσαρμοστούν, 2)Θα προσπαθούσα να τους βρω σπίτι, για να μην τις πάω όπου κι όπου και 3)Θα τις άφηνα εκεί, αλλά θα τοποθετούσα κάπο διακριτικά δίπλα στις γλάστρες 2- 3 τουαλέτες. Προσωπικά θα έκανα το πρώτο, γιατί έτσι κι αλλιώς έχω 2 γάτους και δε μου δημιουργούν πρόβλημα μέσα στο σπίτι

Προσωπική μου άποψη είναι πως επειδή βλέπω ότι δεν είσαι κατασταλλαγμένη στο ότι όντως θες να υιοθετήσεις τα γατάκια, να μη βιαστείς να το κάνεις. Ξέρω ότι κάποιοι θα διαφωνήσουν μαζί μου, όμως λόγω του ότι δεν είναι πολύ μικρά σε ηλικία (από ό,τι βλέπω στις φωτό δηλαδή), ίσως το γεγονός ότι δεν είναι πολύ κοινωνικοποιημένα με ανθρώπους αλλά έχουν μάθει τους "κώδικες αλητείας" σε δυσκολέψουν.
Μιλάω από προσωπική πείρα. Κι εγώ απέξω τα πήρα τα δικά μου, αλλά έχω καταλάβει από όσα γατιά πέρασαν απ'τα χέρια μου, πως όσο μικρότερο το παίρνεις τόσο το καλύτερο. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Το γεγονός όμως ότι δεν είσαι διατεθειμένη να "χάσεις τη βολή σου" προκειμένου να τα πάρεις τελικά σπίτι σου, αφού όντως δείχνεις ότι νοιάζεσαι γι'αυτά, ίσως οδηγήσει στο να ξαναβρεθούν στο δρόμο. Οι γάτες θέλουν μεγάλη υπομονή στην εκπαίδευση - κι αυτό με τις μπαλκονόπορτες δεν το θεωρώ πρόβλημα - όταν λείπεις θα τις κλείνεις (τις σίτες κάποιες γάτες τις ανοίγουν)
Μια μέση λύση είναι να τις ταίζεις κάπου μακριά από την είσοδο του σπιτιού σου (πχ σε κάποιο πάρκο κοντά) έτσι ώστε να μην λερώνουν και σου φωνάζουν -δικαιολογημένα- οι γείτονές σου.
Όπως και να'χει, σκέψου το καλά, και μόνο αν το θες πραγματικά και είσαι έτοιμη να κάνεις κάποιες θυσίες, go for it!

Τζένη, σκέψου το χειρότερο...ο κοσμος κοπτεται για τη μοστρα του, και δεν θα διστασουν να στα φολιάσουν κορίτσι μου...και τότε δεν θα μπορεσεις εύκολα να το αντιμετωπίσεις. Εκτος απο τον θάνατο θα χδημιουργησεις κακη σχεση με τους γειτονες και πιστεψε με δεν υπαρχει χειροτερο.
Αν δεν μπορείς με τίποτα να τα πάρεις πάνω, βάλε πιο πολλα καλαμακια στις γλάστρες. Οχι όμως τα μυτερά απο τα σουβλάκια, είναι επικινδυνα για τα ζώα. Δοκίμασε να βάλεις καλάμια μικρου ύψους,αν βρεις, πυκνο-τοποθετημένα και πιστευω θα τις αποθαρρύνει

Υπαρχει και ένα ειδικό τζελ που τα αποτρεπει να πηγαινουν σε συγκεκριμενα σημεια,μηπως να το δοκιμαζες;Ειναι οντως ενοχλητικο...Αν μετεφερες αλλου το φαγητο τους ωστε να απομακρυνθουν απο τις γλαστρες των ενοικων;Ολα αυτα σε περιπτωση που δε μπορεις να τις φιλοξενησεις βεβαια...

Βρε Τζενακι,

εχεις δικιο, τα γατακια οταν ειναι πανω απο 1μιση μηνων και αγρια (εννοω δεν εχουν μεγαλωσει σε σπιτι) τα πιανει κριση παιχνιδιου και κανουν ακροβατικα παντου μες στο σπιτι. Σου μιλω εκ πειρας.
Μενω στο δεκατο και τρια ζουζουνια που φιλοξενησα για 2-3 εβδομαδες τις τελευταιες μερες σκαρφαλωναν με τα νυχια τους την σιτα στο μπαλκονι για να παιξουν , ευτυχως τα προλαβα, τα κλεισα στα κλουβια τους και εληξε το θεμα. Εκτοτε φροντιζα να ναι συνεχεια κλειστη η μπαλκονοπορτα.

να σου κανω μια ερωτησουλα.. γιατι δε τα βγαζεις φωτογραφιες? ισως καποιοι με ασφαλη κηπο θελησουν να τα υιοθετησουν.

γειτονες τωρα.... ε, ειναι να σου τυχει! καπου εχουν δικιο οι δικοι σου αν τα "κανουν" στις γλαστρουλες... και σκεψου σοβαρα το θεμα "φολα" η κατι παρεμφερες.

Αποψη μου .. βαλε καποια αγγελια στο 'χαριζονται' με φωτος πες τα τι και πως καθε γατιου αν τα εχεις παρατηρησει και μακαρι να βρουν καλες οικογενειες αντι να κινδυνευουν!

Αυτα,
φιλικα
Φρου:)

Αυτή είναι η Μάγια μου:happy:, ήταν αδέσποτη την οποία και στείρωσα, πέρσι το καλοκαίρι. Από τότε που την στείρωσα με αγάπησε, το ίδιο και εγώ.
Από τότε που την στείρωσα ως και το φετινό καλοκαίρι, ζούσα στο άγχος που είναι η Μαγιά γιατί δεν ήρθε να φάει, που κοιμάται κτλ. Μέχρι που εξαφανίστηκε για δυο εβδομάδες:(. Εκεί έπαθα το μεγάλο σοκ, μόλις γύρισε, την πήρα σπίτι και τέλος το άγχος. Το μόνο για το οποίο μετανιώνω, είναι που δεν την πήρα νωρίτερα.

Αν ανησυχείς για το που βρίσκονται, όταν τα ψάχνεις για να τα ταΐσεις ή που κοιμούνται. Τότε θα πρέπει, να τα πάρεις σπίτι.

Η πρώτη φωτογραφία, είναι μια εβδομάδα πριν εξαφανιστεί:(.
Η δεύτερη, όταν τελείωσε το μαρτύριο μου:).

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    134,9 KB · Εμφανίσεις: 56
  • 2.jpg
    2.jpg
    104,8 KB · Εμφανίσεις: 61
Όντως είναι ένα ζήτημα αν είναι άγρια τα γατάκια...Πάντως το δικό μου που το υιοθέτησα 1,5 μηνός περίπου ήταν ήσυχος....και στο δωμάτιό μου που σουλατσάρει δεν εχει πειράξει τίποτα...
Όσο για τις φόλες.....Πρόσεχε...εγώ μένω σε περιοχή με αυλές και μονοκατοικίες και είτε περνάνε με μηχανάκια και πετάνε φόλες:mad: και ένα σωρό γατούλες που υπήχαν και σουλάτσαραν και έτρωγαν και τα ποντικάκια εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας είτε φέρνουν την αστυνομία γιατί λέει μπορεί ένα σκυλί να της ενοχλεί τα τύμπανα τα καλοκαιρινά απογεύματα....
Εγώ ένα και ένα σκυλάκι μεσαίου μεγέθους τελείως ακακο και απίστευτα φιλικό και είναι κάποιοι που το κοιτάνε με μισό μάτι λες και θα τους κατασπαράξει...και δίνουν και υποτιθέμενες συμβουλές κιόλας!!!

Πάντως εγώ που είχα μαζέψει ένα γατούλη πριν κάτι χρόνια και τον είχαμε έξω ελεύθερο εξαφανίστηκε ως δια μαγείας...:confused: Αν έφυγε οικειοθελώς για άλλη γατούλα ασ είναι καλά!
Είναι άσχημο να δένεσαι και να το χάνεισ.....
Όσον αφορά τα μπαλκόνια εγώ τον δικό μου τον αφήνω ( με επίβλεψη πάντα) και δεν έχω παρατηρήσει κάποια περίεργη κίνηση...
Πάντως αν δε τα θες σπίτι σου καλό θα ήταν να βάλεις καμιά αγγελία γιατί είναι κρίμα να τα φολιάσουν...και απάνθρωπο αλλά δε 8α το θίξουμε τώρα....

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω ολους για την άμεση ανταπόκριση που δείξατε στο πρόβλημα μου,ομολογω ξαφνιάστικα οταν ειδα το ποσα μυνηματα ελαβα,να στε καλα παιδια.Να πω και παλι,σαν διευκρινηση,πως τα γατια δε τα ταιζω φυσικα στην εισοδο της πολυκατοικιας,κατι τετοιο θα ταν προκλητικο εξαλλου μιας και δεν ειναι ολος ο κοσμος σαν και εμας,να αγαπαμε τα ζωντανα.Εχω μεταφερει τα μπολακια του φαγητου και του νερού τους μεσα σε μια χαρτοκουτα στο εγκαταλειμενο δασακι ακριβως μπροστα απο την πολυκατοικια οποτε εκει δεν εχουν δικαιωμα να μου την πουν .Και εδω να πω και κατι αλλο επι τη ευκαιρια:το ποσο υποκριτες ειμαστε σ'αυτη τη χωρα που ολοι κοπτομεθα για την ''καλαισθησια'' αλλα οι καποιοι ''κυριοι'' ενοικοι του πρωτου οροφου καθε φορα που βαριουνται να πεταξουν τα ψιλολογια τους(βλ.αποτσιγαρα,γλαστρες,cd,αναπτηρες,τροφιμα και λογιων λογιων βρωμιες,)η ευκολη λυση ειναι φυσικα το δασακι που πολλες φορες καθομαι η ιδια και μαζι με τα σκουπιδια απο τα γατακια μαζευω και τα δικα τους,μπας και φιλοτιμηθουν και σταματησουν να ρυπαινουν το χωρο.Και να πω και ενα τελευταιο πχ?Νεαρος της απεναντης πολυκατοικιας,οταν στις αρχες τα γατακια κουρνιαζαν εκει και τα ταιζα (προσοχη,οχι στην εισοδο τους αλλα εξω,σε μια γωνιτσα)μου κανε παρατηρηση να τα παρω απο κει γιατι λερωνουν.Φυσικα και σεβαστηκα το θελημα του και πηρα απο τοτε τα μπολ και τα βαλα στο δασακι που σας ειπα.Το τραγελαφικο ομως ειναι πως ο νεαρος ο οποιος ''κοπτεται'' για τη καθαριοτητα ,αφου χαλασε του κοσμου το νερο για να πλυνει το γκαζιαρικο αμαξι του και την πυλωτη της πολυκατοικιας ,στο τελος εκανε και την αποθεωτικη κινηση να βγαλει τα χειρουργικα γαντια που φοραγε και να τα πεταξει φατσα καρτα στο πεζοδρομο αναμεσα στη πολυκατοικια του και τη δικη μου.Κατ'τ'αλλα τα γατια λερωνουν...Για να μην αναφερω τη φασαρια που κανουν καθε λιγο και λιγακι τα μωρα τα παιδια αλλα και οι ιδιοι χωρις να υπολογιζουν την ψυχικη γαληνω οσων ειναι εκ φυσεως ηρεμοι.Εγω αναγνωριζω το οτι η εισοδος,οταν τα μικρα μου κανουν κακακια εξω στις γλαστρεσ μυριζει ασχημα ομως δε τα μαζευω εγω εκει,απλα με εχουν μαθει οταν ακουνε τα κλειδια μου κατα την εισοδο εξοδο απο την πολυκατοικια και πανε και την αραζουν συχνα απεξω.Και επειδη παλι φλυαρω και σας εχω ζαλισει,κλεινω με την σκεψη της στειρωσης (γιατι το ενδεχομενο της φολας ηδη καραδοκει οπως ειπατε και σεισ,ποσω μαλλον να γεμισουμε εδω γατακια)κατα πρωτον και κατα δευτερον ,φωτογραφιες εχω βαλει ηδη,οποιοσ νοιαζεται αληθινα να υιοθετησει και τις δυο αδελφουλεσ,να ναι σιγουροσ πως δε θα το μετανοιωσει .Ειναι πολυ τρυφερες με τους δικους τους ανθρωπους και πολυ αγαπημενες μεταξυ τους.Αυτα ,παω να κοιμηθω....το παρακανα παλι:rolleyes:σορυ!Καληνυχτα σε ολη τη γατοπαρεα....:up:

Συνημμένα

• Εικόναkinhtou 058.jpg
    Εικόναkinhtou 058.jpg
    39,4 KB · Εμφανίσεις: 48
  • Εικόναkinhtou 060.jpg
    Εικόναkinhtou 060.jpg
    37,5 KB · Εμφανίσεις: 50
  • Εικόναkinhtou 059.jpg
    Εικόναkinhtou 059.jpg
    61,6 KB · Εμφανίσεις: 40
βρε τα γατονια, κι ειναι κι ομορφονια τα άτιμα , έχουν ολοκληρο δασακι, τουαλετα και πανε και τα κανουν στις γλαστρες με τα καλαμια!:lol:
Κατι θα ξερουν αυτα...σου λεει κατσε να μπουμε στο ματι των ξινισμενων γειτονων.
Εγώ πάντως βρε παιδιά, εχω μια καλη κυριουλα στην πολυκατοικια, που ταιζει καμια 20αρια γάτες, και την απειλησανε μεχρι και για μηνυση, οτι βρωμιζει.
Εγω της το πα σημερα κι ολας που την ειδα κάτω. Ετσι και σε πειραξει κανεις κ. Κικη, θα γίνει εμφυλιος πολεμος πολυκατοικιας. Κι ετσι κι αντιληφθουμε καμια φόλα, ξέρουμε κι εγώ κι αυτή ποιον θα κυνηγησουμε...

Μια άλλη λύση για τις γλάστρες, δεν ξέρω κατά θα σου επιτρέψουν να το κάνεις, είναι να βάλεις το πλαστικό προστευτικό πλέγμα που βάζουν στα μπαλκόνια.

Αγαπητή Τζένη,
Διάβασα πριν από λίγο την ιστορία με τις 2 γατούλες. Αρχικά μπράβο που τις φροντίζεις. Επειδή φαίνεται ότι τις έχεις αγαπήσει πολύ, επιτρεψέ μου να σου πω να σκεφτείς την λύση της υιοθεσίας από σένα προσωπικά.
Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν το θέλεις πραγματικά.
Μένω σ'ενα σπίτι 80 τετρ. είμαστε 3 άνθρωποι (που ο καθένας θέλει τον χώρο του και δεν τον έχει) και συγκατοικούμε και με 4 γατιά.
Και το σπίτι μας δεν έχει γίνει ρημαδιό, ευτυχώς (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είχαμε και τα μικροατυχήματά μας).
Και αν μπορούσα, θα είχα τόσες κι άλες τόσες. Όταν γυρνάω στο σπίτι, βλέπω 4 κεφάλια να ξεπροβάλουν από διάφορα σημεία για να με υποδεχθούν. Κι αυτό με κάνει να ξεχνάω οποιαδήποτε κούραση ή ζόρι μπορεί να έχω. Οι γάτες συνηθίζουν και προσαρμόζονται εύκολα.
Έτσι και οι δικές σου (που σημειωτεόν είναι κούκλες) θα συνηθίσουν πολύ εύκολα να ζουν μέσα στο σπίτι γιατί θα κατανοήσουν ότι εκεί θα τους παρέχεται ζεστασιά, φροντίδα και αγάπη.

Σε ότι κι αν αποφασίσεις καλή τύχη !

Όντως είναι πολύ εύκολο να μείνεις με μία γατούλα...αν 8ες είναι πολλά τα "υπέρ".. Βασικά δε κάνουν φασαρία ούτε ενοχλούν.Του δικού μου να φανταστείς πιο πολύ ακούγεται το γουργουρητό του (εξού και το παρανώμιο γουργουρίτσας) παρά το νιαούρισμά του.Κ από σκανταλιές άντε να ρίξει κανά περιοδικό...Είναι πιο εύκολο θεωρώ να συγκατοικήσεις με μία γατούλα.Αρκεί να το 8ες φυσικά.Και όταν γυρνάς σπίτι και σε αναζητά είναι ό,τι καλύτεροοοοοοοοο και έχεις και παρέα στις μοναξιές.... :) ειδικά όταν δεν είμαι καλά και τον ΄παίρνω αγκαλιά και με κοιτά με τα μεγάλα ματάκια του λιώνωωωωωωωωωωωωωωωω:):inlove:

εμένα ο πρίνς μου μού βουτάει τα στυλό μου.. ανεβαίνει στο γραφείο το αρπάζει με τη στοματάρα του και το ρίχνει στο πάτωμα για να παίξει ποδόσφαιρο.... Την ρέινά μου δεν την έχω συλλάβει ακόμη επ' αυτοφόρο να κάνει σκανταλιές... εκτός από το να κάνει κατάληξη στα υπάρχοντα του πρίνς τίποτε άλλο δεν έχω δει... ούτε ατσαλιές από δω κι απο κεί ούτε τίποτε.

Και είναι όντως άλλο αίσθημα να γυρίσεις και να τα βλέπεις να σε περιμένουν στην πόρτα. Συμφωνώ με την προλαλίσασα. Ξεχνάω τα πάντα. Ειδικά αν ΄δεν δει ο πρίνς ότι σήκωσα στην αγκαλιά μου πέρα από αυτόν και την ρέινα... και έχω την εμπειρία του διπλού γουργουρητού; είμαι έτοιμη να κάνω τα πάντα μετα :)

Εμένα που επίσης μου βουτάει τα στυλό( χμ τα ξαδερφοανηψάκια μοιάζουν μου φαίνεται :P) δε το 8εωρώ σκανταλιά... Σκανταλιά είναι που μου έριξε το φωτιστικό....και ας έλεγα άδικα ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ευτυχώς δεν έσπασε...αλλά αποχωρίστηκε το δωμάτιό μου (όχι το φωτιστικό....ο άτακτος γατούλης....)!!!!
Τώρα τελευταία δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τισ γλαστρούλες....και δε ξέρω γιατί....και τον κυνηγάω...ε να μη μαζεύω χώματα....

μιμή.. εμένα ο πρίνς όταν ενδιαφέρεται για τις γλάστρες είναι για να τα κάνει (συγνώμη για την έκφραση) μέσα.... ειδικά στους βασιλικούς μου.. του αρέσει το άρωμα

Εμάς είναι φίκος και φτέρη.....και να πω ότι δε του πλένω του άτιμο το δοχείο;;; και αρωματική άμμο έχουμε και απόλα....ίσως το έκανε κιόλας για να εξερευνήσει τ οχώρο....δείχνει προτίμηση στα μεγάλα σαλόνια.....κρύβεται...και όταν με αντιλαμβάνεται εξαφανίζεται αστραπιαία!!!!!!!το παμπόνηρο.....:P

αν νομιζεις επισης οτι δεν θελεις να μπαινει καπου μπορεις απλα να κλεινεις τις πορτες θα καταλαβει μετα απο λιγο καιρο οτι εκει δεν πρεπει να μπαινει...οταν πρωτοπηραμε την ηρω...απομονωσαμε το υπνοδωματιο και την κουζινα μετα απο 2 μηνες περιπου και να δει ανοιχτες τις πορτες δεν μπαινει μεσα...υιοθετησε τα δοκιμαστικα...και αν βλεπεις οτι δεν τα καταφερνεις...βαλε αγγελιες...κριμα ειναι..δωσε μια ευκαιρια και σε αυτα αλλα και σε σενα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back